Kaçamak yokkkkkkkkkkkkkÜf bi kaçamak yaptık herkesden azar işittik
Tmm zaten ben 1100 1200 arası gidiyordum.Şunu 1000 yapayım.. Spor zaten yapıyorum normalde... Ama Ramazanda kaldı işte :26:
Harikasın bitanem ya,ben Azerimin fotoğrafını gördüm gerçekten çocuk doğurmasına rağmen muhteşem sıkı ve estetik.İşte bu yavaş ve istikrarlı kilo vermesinin mucizesicanim sen bana hic bakma.ben troid hastasiyi..hic calismiyor benim troidim.bu yüzden cok yavas veriyorum.aslinda ben hayatimda bir kac ayligina gördüm 70 li kilolari.migren tedavisinden olmustu.bu yüzden hizli gitmesi gerekirdi ama ben cok yavas verdim.5-6 ögün saglikli diyet yaptim.8 ayda verdim bu kiloyu ben.ama normal bir insan en fazla 4 ayda verir.ama ben cok memnunum.neden biliyormusun.cünkü 1 aydir homini girtlak yiyorum ama kilo almadim hic.hatta dahada verdim.iste bu saglikli kilo yavas vermemin eseri.
Canım dünyadaki bütün beslenme uzmanlarının ortak bulgusu 7000 kalori eksik almanın,1 kiloya denk geldiği.Şimdi benim günlük kalori ihtiyacımdan öte beni sabit kilomda tutan kalori 1600 diyetisyen hesabına göre.Ya da diyelim ki senin hesaba göre 2000 olsun.7000 kalori eksik almam lazım 1 kilo vermek için.7000/7=1000 yani benim günde 1000 kalori azaltmam gerekiyor ki haftada 1 kilo atıyım.Zaten senin yazdığın sistemde günlük kalor ihtiyacımız 2000 lerde gözüküyor,çık 1000'i,işte yine 1000 kalori çıkıyor ortalama kilo vermek için gereken kalori. Ha ben 1200 alırım,200 ünü sporla yakarım o bana kalmış.Ama 70-80 kilo aralığında birini mümkün değil 1500-1600 kalorilik bir beslenme planı zayıflatamaz.Ha zayıflatır nasıl,1 ayda 1 kilo attırır.Peki 1 kilo için 1 hafta beklemek sabrında mıdır kiloyla boğuşan kişi,ben değilim mesela.Yani size şöyle bi bağıntı veriyim:100-110 kilo biri günde 1900-2000 kalori alırsa düzenli zayıflar,90 kilo biri 1500-1700 kalori alırsa günde düzenli zayıflar.80 kilo biri günde 1200-1300 kalori alırsa zayıflar.Ama elbette spor ile desteklenirse.Durum şu yani,7000 kaloriyi ister 1 haftada almazsanız bir haftada bir kilo atarsınız,1 ayda almazsanız 1 ayda 1 kilo.Bu kalori sayımını tam 12 hafta yaptım ve kendi mantığıma yatan hesaplama ile tam 12 kilo verdim.105 kilo ile diyetime başladığım ilk hafta 1500 kalori aldım,zamanla ortalama 2 haftada bir indirerek miktarı 1400-1300-1200-1100 ve 1000 olarak devam ederek 12 kilomu verdim.Çünkü kalori sayımı yönteminin en büyük zaafı,vücut alınan kalori miktarına alışınca kilo vermenin durmasıdır,bu yüzden spor miktarını aşama aşama arttırıp,kalori miktarını 1000'in altına düşmemek kaydı ile aşama aşama azaltmak gerekir.nevcim bu yazini okuduktan sonra kendi kalori ihtiyacimi hesapladim ve 1220 cikti bu bana cok az geldigi icn nette bir arastirma yaptim ve bunu buldum ve bilginize sunuyorum :)
[h=2]Günlük Kalori İhtiyacı Nasıl Saptanır?[/h] Ekleyen admin • 25 Nisan 2008
Kişilerin günlük kalori ihtiyacı konusunda, A.B.D., ingiltere ve Birleşmiş Milletler’in ortaklaşa hazırladıkla.rı bir form’Ül vardır. Kuşkusuz, yukarıda açıklamaya ça.lıştığımız etkileyici faktörlerden dolayı bu formül ile elde edilecek kalori sayısı ortalama bir sayıdır. Bu formül ideal kiloya göredir ve belirli bir sayı ile çarpılarak gerekli kalori miktarı bulunur. Bu sayı ise, 100 ile 25 arasında değişmektedir:
Bebekler ve çocuklar için sayı 100′dür.
25-30 yaşından sonra olgun kişiler için sayı 30′dur.
Daha ileri yaşlılar için ise sayı 25′dir.
Çocukların büyümeleri ve gelişmeleri için daha çok kaloriye ihtiyaçları vardır. Ayrıca, bu yaşta olanlar de.vamlı hareket halinde bulundukları için, çok enerji har.camaktadırlar, işte bu nedenle bunların kalori ihtiyaç.ları, kiloları 100 sayısı ile çarpılarak bulunur, örneğin;
15 kilo ağırlığında bir çocuk için X 100 = 1500 kalori 18 kilo ağırlığında bir çocuk için X 100 = 1800 kalori 20 kilo ağırlığında biri için X 100 = 2000 kalori
25 — 30 yaşından yukarı yaştakiler için çarpılacak sayı 30′dur. Daha ileri yaşlıların kiloları ise, 25 sayısı ile çarpılacaktır, örneğin;
70 kilo ağırlığında ise 75 kilo ağırlığında ise 80 kilo ağırlığında ise ileri yaşta ve 60 kilo olan birisinin X 30 = X 30 = X 30 = 2100 kalori 2250 kalori 2400 kalori
X 25 = 1500
Şu halde, sizin kalori ihtiyacınızın ne kadar oldu.ğunu saptamak için 12′nci bölümde yaşınıza, boyunuza ve cinsiyetinize göre ideal kilonuzun ne kadar olduğu.nu Öğrenin, onu yukarıdaki formüle ve yaşınıza göre uygun sayı ile çarptığınızda sizin ortalama günlük kalori ihtiyacınız bulunmuş olur.
Kızlar o topik ya da bu topik,biz hiç ayrılmıycaz gibi geliyor bana hayat boyuoy canim kiyamma ya .olsun o gungelsin. bolbol tarif veririm yapip yersin hincini alirsin o pis kilolar yuzunden cektiklerinin.canim ya bilsem yazmazdim .
sorma ya cok telasli .acaip hirs yaptiinnaki sadece aksam iftar ediyor sahura bisey yemiyor .zayiflayacam diyecanim kocacim cokda kilosu yok aslinda ama neyse denesin ben cita gibi koca isterim
evet su potigi mutlaka yapmaliyizyoksa herkes dagilacak