Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Canım 1000 kalorinin altına düşmek bünye için tehlikeli.Yani gıda olarak.Şimdi sen 80 kilosun.1300 bile seni zayıflatır sporla birlikte.Enerjinin düşmemesi lazım 1000 in altına.Bir de o kalori miktarını ekmek harici karbonhidrat almadan doldurmak gerek.Ben 1300 kaloriyi meyve ve sebze ile ile dolduruyordum,sabah 2 öğle ve akşam 1 er dilim ekmek yiyordum,günde 45 dakika spor yapıyordum,haftada 1 kilo gidiyordu her hafta.

Haklisin 1000 kal altina dusmemeli ama aklima takilan su:Mesela gunluk yediklerimle 1800 kal aldim.Ama yuruyusle 300 kalorisini emzirmeyle 400 kalorisi gitti geriye 1100 kal kaldi.Aslolan bumudur.Yoksa gunluk 1100 kal alip yuruyus ve emzirmeyi hesaplamak midir

Canım emzirmeyle o kadar atıldığına emin misin,yoksa lafın gelişi mi yazdın,fazla geldi de biraz bana.Canım herşey çıktıktan sonra değil de,Yalnızca eksilmeden gıdan 1300-1400 kal olursa ek hareketlerle emzirme ile hızlı ve kalıcı kilo verirsin.Zaten spor da inan hızlı ve en az 1 saat değilse 300 kal yaktırmıyor.Kilo vermen durunca,sporu arttırır,kalorini biraz daha kısarsın.

1 saat emzirme 500 kal diye hesaplaniyor nevcim.Zaten emzirenlerin diyetide normalden 500 kal fazla oluyor.Zaten 1 ml sut icin 4 kal gerekiyor,Simdi kiziminda gunde en az 500 ml sut icmesi lazim.Hesaplaynca ortalama ayni oluyor.
1 saat yuruyusude 380 kal olarak hesapliyor.Bende aksam 23 ten sonra 4 km tempolu yuruyorum.Ins dogrudur

Oooo canım harikaymış o ya,demek yeni doğum yapanlar o yüzden hızla zayıflıyor.Ben de bir bebeğe süt anne mi olsam acaba

Oooo canım harikaymış o ya,demek yeni doğum yapanlar o yüzden hızla zayıflıyor.Ben de bir bebeğe süt anne mi olsam acaba

Evet nedeni bu emzirmekkk.Ayni seyi ablamda soyluyor.Ebru gel seni birde ben emzireyim diyor.:)))
Ablamla beraber diyet yapiyoruz ama haliyle ben ondan biraz fazla yiyorum.Simdi dorsunu ogrendik ona gore duzenleyelim ogunlerimizi

Evet nedeni bu emzirmekkk.Ayni seyi ablamda soyluyor.Ebru gel seni birde ben emzireyim diyor.:)))
Ablamla beraber diyet yapiyoruz ama haliyle ben ondan biraz fazla yiyorum.Simdi dorsunu ogrendik ona gore duzenleyelim ogunlerimizi
Ben vereceğine inanıyorum,çünkü çok bilinçli bir şekilde doğumdan yakın zaman sonra başladın,Ebru çok güzel bir isim Sen emziriyorsun ama,ablan dukan diyeti yapabilir İpek'cim,gerçekten çok hızlı ve etkili.

selam kızlar....
nev ben geldım......
ya ne dıycem ben ramazana dolayısıyla sebze ve proteın gunune dikkat etmıyorum....
her ögunde nerdeyse hem sebze hem proteın tuketıyorum...
korktum şimdi yınede saçım dökülür mü?
saçım çoktur ama olsun yınede fazla dökülmesin yaa...

Canım hoşgeldin.Sude'cim bu zamana kadar dökülmediyse dukan diyeti yaparken,bundan sonra da dökülmez diye tahmin ediyorum.Hem sen sebzeni düzenli hergün alıyormuşsun,sorun olmaz bence.Vitamin de alıyorsan günlük,için rahat olsun.Ben daha ataktayım,Dukan topiğini okuyup herkesin saçlarının dökülmesinden şikayet ettiğini görünce erken tedbir almak istedim,ondan sordum canım

Son düzenleme:

canım sen daha önce atak yapmadın mı?
ben senı yaptın sanıyodum....
eğer atak yaptıysan tekrar yapman dogrumu...
dukan topıgındekı kızlar bu dıyet baştan sona ömurde 2 kez yapılabiliniyo demişlerdi....

Canım ben bundan 20 gün önce Dukan diyetine başlamıştım.Benim Dukan teste göre 6-7 gün atak yapmam gerekiyordu.Daha 2 gün atak yapmıştım ki,3 günün sabahı regl dönemime girdim.Benim de çok problemli geçiyor regl dönemim.Baktım hem motivasyonum kırılacak tartıda göreceğim rakamdan,hem de ramazan giriyor böbreklerim susuz kalır diye bıraktım.Yani yalnızca 2 gün saf protein almış oldum.Yani yalnızca 2 gün protein ağırlıklı beslenmiş oldum diyelim.Dukan'a ilk kez başladım diyebilirim bu anlamda.Sonra bol su içerek,magnezyum ve c vitamini takviyesi ile birlikte ramazanda sorun yaşamayacağım söylenince,start verdim.C vitamini ve magnezyum tablet alıyorum,magnezyuma bu gece başladım.4 litre de su içiyorum iftarla sahur arası.Bir de canım Dukan'da yumruk diye birşey var duymuşsundur,yani kilo verme durduğu zaman yumruk adı verilen 3 günlük bir atak yapılabiliyor,sakıncası yok.Zaten Dukan'ın 4 aşamasını da yapan birine kalıcı zayıflama taahhüt ediliyor,yani umarım hiçbirimiz bir daha herhangi bir diyet dukan diyeti yapmak zorunda kalmıycaz hayat boyu Hamilelik hariç tabi Sen ne zamandır diyettesin Sude'cim

Son düzenleme:

inş. canım sen çok azımlısin maş var.
bende atagı regl ıken yapmıştım hatta reglın ılk gunu ataga başladım 4 gun yaptım 3 kılo gıttı....
ama halsız felan düştüm tebi...
ben dukana 25 temmuzda başladım
72.5 kılo ıle dukan sayfasını araladım
17 gunde 4.9 kılo gıttı..
ama bu aralar şımardım dukan dışına cıkıyom hedefe az kaldı dıye fazla sıkmıyom...
bıde malum ramazan iftar vs.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim Sude'cim.Maşallah sana,hedefine ne kadar az kalmış.Yani yaklaşık 2.5 haftada neredeyse 5 kilo attın,harikaaaaaa Sude'cim atakta giden su diyorlar ama,benden 2 gün de yapsam giden 1 kilo geri gelmemişti.Senden giden 3 kilonun sana dönüşü oldu mu sonrasında?

Son düzenleme:
nev cım bıde metabolızma hızına göre de değişiyo...
ben kaç zamandır kımı zaman aç kımı zaman tok ..
saçma sapan şeylerle ugraştım ne adam gıbı kılo verdım ne de çok kilo aldım..
o yuzden belkı vucudum direnıyo da olabilir...
bıde bende wc sorunu var kepek bile çözemıyo bu sorunu..
kayısı yesem meyve dırek karbonhıdrat oda olmaz...
yeşilçay felan kesmıyo..

eşim benden 1 gün sonra başladı ...
16 gunde 6 kılo 200 gram verdı...
sanırım erkeklerın metabolızması daha hızlı...
yada eşim hayatında hiç diyet yapmadığı için vucudu direnmiyo....

Çok haklısın anım,erkeklerin metabolizması gerçekten bizlerden çok daha hızlıymış.Bir de onlarda yağ oranı düşük,kas oranı yüksekmiş,böyle olunca da çok daha rahat atabiliyorlarmış fazlalıklarını.Canım kayısıyı akşamdan suya koyup sabaha kadar bekletip içsen,nihayetinde kayısıyı yememiş olursun,çıkan suyun da diyeti sabote edeceğini sanmıyorum.Bir de beni light dondurma direk tuvalete çıkarıyor,Gülçin'i de öyle,sen denemiş miydin,bu iki yöntemi bir dene istersen.Ben ilk diyetimi hayatımın şubat 1 de başlayarak 6.5 aydır yapmaya devam ediyorum.Ama dediğin gibi bundan sonra muhtemel olarak vücut kendini kilitleyecekti,Dukan'a tam zamanında başlamış oldum bu anlamda diye düşünüyorum.İnşallah ben de senin gibi hedefime 2 kala günleri görürüm sağlıkla Bu arada eşin de sen de bir check-up tan geçin isterseniz bilmiyorum yaptınız mı ama,dukan yapan doktorlar tavsiye ediyor.

Son düzenleme:

hayır aksıne ataktan sonrakı her hafta kılo verdım..
ustelık ramazan oldugu için
proteın sebze dıkkat etmedım bıle.
hergun nerdeyse proteın sebze gunu yaptım..
hatta eşim sahurda 1 yada 2 dılım tahıllı ekmek bıle yıyo...
gıden su mu ben onu bılmem...sonuçta ödem gidiyo...
tuzlu vs yemedıgın sürece suyunu bol içince neden ödem gerı gelsınki...
bıde sakın suyu ıhmal etme zorlada olsa iç..
bı arkadaş suyu içmediği için böbreklerını yormuştu..
ben gunde 2lıtre su keisn içmeye çalışıyom.
bıde en az 1bardak eşimle yeşilçay içiyoz..

sadece ınceldıgımı bılırım...
aynaya baktığımda incelen bacak göremek süper bişey..
dar gelen etkelrın bol gelmesı..
hatta bazı eteklerın düşmesı muhteşem bı duygu..
gardrop yenılemek ıcın mıthış bışey..

eşimin kollları bile eridi resmen..
yanı kendımı bılmesem onun göbeği felan baya gitti...

Evet canım,tespitlerinde çok haklısın.Ben de muhakkak 4 litreyi içiyorum 3 gündür başladığımdan beri,1 yeşil çayımı da içiyorum.Bir de Sude'cim senin de dediğin gibi,Dukan diyeti direk olarak yağ yakıyormuş.Çünkü protein yapıcı onarıcı besin grubundan olduğundan,direk yağları yakmaya yönelik çalışıyormuş vücuda girdiğinde,gözle görülür incelme bundanmış.Bir de en büyük avantajı,sürekli protein alındığından kas kaybı olmuyormuş.İşte her diyetin olduğu gibi Dukan'ın da tek zaafiyeti magnezyum depolarını boşltması ve kemiklerdeki kalsiyumu çekmesiymiş.Şimdi ben günlük magnezyum ve kalsium tablet alıyorum,bu sebeple tedbiri aldığım için içim rahat.Tabi 5 eylülde tekrar check up a giricem herşey yolunda mı diye.Senin adına gerçekten çok sevindim,kutluyorum Sude'cim

Son düzenleme:

maşş. canım senın tabloda çok güzel...

ben öncekı 5 kılo 100 gramı aylarca süren bi süreçten sonra attım..
ama hep verdım aldım...verdım aldım...

diyet dondurmayı nerden bulucaz...?
bu ıkı yöntemıde denemedım....olabılir aslında...

check -up konuusnda eşimin değerlerının düzeldiği kesındır 12 yıldır dışardan yaglı kebapları göturdugu için
bütün degerlerı zaten yüksekti....
emınım degerlerı normale ınmıştır...
saçı dökulmuyomuş sordum
dökulurse senın şampuandan alıcam
sanırım hergun hem sebze hem proteın tuketıyoz ya ondan..
bıde her sahurda mutlaka domates salatalık olur...

Sağol canım benim Bu arada sistemi harika oturtmuşsunuz,eşinle beraber yapıyor olman da çok güzel bir avantaj senin için,nerde birlik orda dirlik derler ya Canım ben cartedoor'un light dondurmasını tüketiyorum günde 2 kaşık kadar,zaten dukan diyetinde belli ölçülerde serbest light dondurma.Bir de yaşadığın yerde mado ya da özsüt varsa oradan da light dondurma temin edebilirsin.Onlar da yoksa,cartedorr bulmakta sıkıntı çekersen;light dondurma paketlerinden alıp Dr.Qitker'in ya da muadili markaların,evde kendin de yapabilirsin,bence kabızlık sorununu kayısı suyu ve dondurma çözecektir.Eczanede ellerinde kalmamış çinko içerikli şampuan,istedim getirecekler.Gelince adını mutlaka sana da veririm canım

Son düzenleme:

magnezyum ve calsıyum kanusu kafamı karıştırdı.....
çunku süt,yogurt ,peynir tüketiyoruz bunalr calsıyum kaynagı...nasıl oluyo

bide eger calsıyumsuz kalıyosak benım agrımayan yenı kontrolden gectıgım dişlerım agrıyo..
1. buz yedıgım için..sakın yemeyın..dukan soguk kalorı verdırır desede...sızım sızım sızlıyo dişim...
2.eger dukan calsıyumu tuketıyosa onun içinde agrıyo olabılır ben bi dişçime göruneyım o zaman...
zaten diş köklerımde erime var...operayon geçirmem gerekıyodu...dun felan diş etımın ınceldıgını farkettım..
süte yogurda agırlık mı versem...bıde dıet aldıgım ıcın hep yagsız..yagsız olunca calsıyum degerı nasıl oluyo aceba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…