Nare83 bekar olduğum için bu konuda tecrübesizim fakat staj yaptığım dönem çift ve aile terapilerine katılmıştım. Gördüğüm çoğu çiftin ortak sorunuydu senin yazdıkların. Açıkçası ben bu konuda teknolojiyi çok suçluyorum. Evet bazı insanlar kişilik olarak sevgisini ilgisini gösteremeyebiliyor. Veya hayat telaşı arasında yorulup eşe ilgi göstermeyi es geçebiliyor. Fakat o akılı telefonlar var ya... İnsanları yalnızlaştırıyor. Bunu zaten biliyoruz ama evlilik gibi ikili ilişkilerde daha yoğun hissediliyor bu durum. Eve bağlı olmak eşin maddi ihtiyaçlarını karşılamak gibi manevi ihtiyaçlarını karşılamak da çok çok önemli. Bu konuyu kendisiyle konuşmuşsun fakat tekrar tekrar farklı dillerde konuşmanı tavsiye ederim. Anladığı bir dil mutlaka vardır. Tamamen şahsi fikrim ve bahsettiğim bu terapilerden gördüğüm kadarıyla umursamamak yok saymak işe yarar yöntemler değil. Geçici bir süre işe yaramış gibi görünse de uzun vadede eşler arasında daha kopuk bir iletişime sebep olabiliyor. Bu durumu konuşurken "sen" diye konuşmak karşı tarafta suçlama olarak algılandığından kişi savunmaya geçebilir. Bunun yerine "biz" dili kullanılırsa daha yapıcı göründüğünden eşin de oturup bu durumda kendini daha rahat ifade edip kendini sana açabilir.
Umarım istediğin huzuru mutluluğu yakalarsın eşinle. Allah ağzınınızın tadını bozmasın...
psikolog diliyle okumuş hatun diliyle bizi ezdi geçti sayın seyircilerrrrrrr
Cok guzel degil mi. Ben de okula biraktim. Teneffuste iyi geliyorkaranfilli tarçınlı yeşilçay içtim.. baya başarılı tavsiye ederim kızlar.. özellikle yeşilçay sevmeyenlere :) oda da mis gibi karanfil tarçın koktu
araya laf kaynatmaDışarıda güneşi görüyorum kombiyi kapatıyorum ,ayağım üşüyor geri açıyorum.Dışarıda güneş olunca kombiyi açmak ta insanın zoruna gidiyor
Bence tam bu yüzden kadının omzunda her zorluk. Her hatanın affı olmadığını fedakarlık denen şeyin bunu gerektirmediğini kocalara hissettirmek lazım...Malesef canım acı gerçek .
Mesela erkek hata yapıyor ,gayet rahat ama kadın ayrılırsam çocukla bir başıma ne yaparım düşüncesi var.Adam aldatıyor ya karım terkederse korkusu yok ,çeker giderse çocuklarım ne olur korkusu yok,ama kadın anne ,kadın fedakar ,kadın çilekeş...Okumuş olsa da ,olmasa da,çalışsa da çalışmasa da....
psikolog diliyle okumuş hatun diliyle bizi ezdi geçti sayın seyircilerrrrrrr
Coz yazmissin kiz
Bence de bilmemeli.Hele bazı kadınlar çocuğum olmasa 1 dk bile durmam diyor,eş diyor ki nasıl olsa çocuk var ,gidemez,erkekte kaybetme korkusu olmalı.Bence tam bu yüzden kadının omzunda her zorluk. Her hatanın affı olmadığını fedakarlık denen şeyin bunu gerektirmediğini kocalara hissettirmek lazım...
düşün daha evli değilim feylesofla 6. ayda bir koptuk. Adam rahat. Biz olduk artık diye geziyor etrafta. Tartışma anlaşmazlıkta ne var büyütecek diyip sıyrılıyor. Ben de kuduruyorum. Bir gün artık canıma tak etti. Aldım karşıma bana bak dedim bu neyin rahatlığı ? Şimdi değil 10 senelik evli olsak anlaşamasak ciddi problemlerimiz olsa gene bırakmam gerekirse bırakırım. Evet bana güvenmen çok güzel ama gönül almayı hata yapmamayı bilmen lazım. Nasıl ki ben her attığım adımda bunu düşünüyorsam sen de düşüneceksin. Yoksa ben bir ömür bunla uğraşamam dedim (evet arada çirkeflik işe yarıyormuş). O günden beri ayağını denk aldı Öyle her sıkıntıyı çekerim fedakarım vefakarım gibi görmüyor. Ki çekerim o ayrı ama bunu bilmesine gerek yok bence
ahahahah begüşüm bu olamış copy paste den ben de yanlış yazmışım
O ruhsuz erkekleri ıslak odunla dövmek gerekiyor ya neyseiğde çok güzel yazmışsın
bu soğuk mesafeli kalma işe yarar diye düşünmüştüm ama şimdi anlıyorumki yaramıyormuş
dediğin gibi anlayacağı dili bulana kadar çabalamak lazım
işte miu nun da dediği gibi bunu neden çoğunlukla kadın yapmak zorunda kalıyo
ruhsuz duygusuz odunlaşmış erkekler
aynenn ezer geçeruz yaptı yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?