Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

bu mesaj sayılarımız mı canım?
Evet bitanem

haklisin canim tam doymuyom ama idare ediyom salatalik tok tutuyor o yuzdende dayanabiliyom.aman ya budami yag depoluyormusben ne yapacam ya
Ganfed'im ve Saphiram,bi dipnot ekleyim.Canlarım pirinç haşlanınca kalori değerini de glisemik değerini de,karbonhidrat değerini de yarı yarıya kaybeder.Bu yüzden bilhassa japonlar pirinci haşlanmış olarak tüketirler.Protein diyeti ya da Karbonhidrat sınırlamalı diyetlerin dışında,bütün diyetler için pirinç lapası en güzel kozlardan biridir,ödeme birebirdir.

eline sağlık canım
Rica ederim ablacım

Sağol kaptanımmmmmmmmm

Çok sevindim bitanem temiz çıktığına

Harika bir menü,harika bir azim,harika bir gidişat,harika bir paylaşım Aramızda olduğun için çok mutluyuz canım

Afiyet olsun benim prensesime

nevim işin uzmanı değilim tabiki ama hep okuduklarımız,dinlediklerimiz,beyaz pirincin zararlı olduğu yönünde.evet capon kardeşler hep pirinç yiyorlar fekat bizim baldo pirinçlerde değil,yasemin veya jasmine pirinci denilen uzun pirinçlerden yiyorlar,onunda glisemik indeksi baldonun yarısı kadardı sanırım yine de tekrar netten bakmakta fayda var ya da işin uzmanına sormakta

Bitanem pilav olarak yenildiğinde tam bir karbonhidrat ve kalori deposu olan pirinç,haşlandığında %24 karbonhidrat içerip diyet yapanın safına geçiyor adeta.Sanılanın aksine beyaz pirincin besin değerleri,esmer pirinçten düşüktür.
Pirinç lapasının besin değerleri100 gr için)
*2.4 gr protein,0 kolestrol,0.1 gr yağ,24 gr karbonhidrat,0.1 gr lif,0.08 gr fosfor,10 mgr kalsiyum,0.2 mgr demir,374 mgr sodyum,0.78 mgr potasyum... şeklinde mucizevi bir vitamin deposu.Ayrıca kan şekerini dengeler,yüksek tansiyonu düşürür,kuvvetli bir antioksidandır,zengin bir protein kaynağıdır.Ayrıntılı okumak isteyenler için link de veriyim:
www.diyabetikkedi.com - Pirincin Besin Deeri
Ben normal kalori sayımı diyeti yaparken her hafta haftada 1 gün pirinç lapası yerdim 3 öğün.Hem ödemlerimi atar,hem de açlık duygumu 2-3 gün süreyle kaybederdim.Bunu istisnasız 6 ay yaptım Dukan dietime başlayana kadar canlarım.Ve gerçekten her hafta açlık duygum üzerindeki olumlu etkisini ve kilo düşüşümü gözlerimle gördüm.Doktorlar kortizon alan hastalarına bilhassa tavsiye ediyorlar.Saphiram sana bir ara denetelim bunu,açlık duygunu kaybedeceksin inan bana

Son düzenleme:
**7.TAKIM ** 222. ETAP**

Kırmızıgül(82/)(215.etapta izne ayrılmıştı,verdiği kilo 7'ye bölündü.)
Saferan(124.5)geri dönmek üzere izne ayrıldı.
doga3(89.3/)
azerikızı(55/)
ganfed(52,5/)
nev81 (79/0.8/78.2/%1.01)
RANA.ABLE(66)geri dönmek üzere izne ayrıldı.
hulyaeyup(68,4/)
Aysen34(66.8/)
roseberry(62.1/)
SAPHIRA(103/)

7.TAKIM TOPLAM YÜZDE%)

Son düzenleme:
Canlarım yarın sabah biraz erken çıkıcam,ne olur ne olmaz diye akşamdan bildirim yapıyım dedim.800 gr'la açılış benden olsun Yok mu arttırannnnnnnnnnnn

Son düzenleme:
Gülüm bu arada birkaç etap önce gelen yeni hesaplama sistemine göre,yüzdeler toplanıp,takımda izinli olmayan kişi sayısına bölünüyor ,yani kilo vermemiş olanların ortalamayı düşürmesi mantığı üzerine geldi bu yeni sistem. +kiloda çıkanların ve ne alıp ne verenlerin ortalamayı aşağıya çekmesi amaçlı.Sen izindeydin ya bitanem,hatırlatıyım dedim

Son düzenleme:

canım aslında bu g.i. tabloları nette çokça çeşitlendirilmiş.misal *pirinç-beyaz 87-kepekli 76-basmati 58* şu bahsettiğim uzun pirinç aslında basmatiydi bu arada,yasmin de uzun ama..
tamam tatlışım öyle diyorsan öyledir.gerçi kızıma da pirinç yediriyorum,çorbalarına katıyorum.Ben bunu prof. dr. Canan Karataya soracağım,sana inanmadığımdan değil kesinlikle,diyrum ya,çk çeşitli şeyler var nette.Gerçekten haşlanınca iyi bir şeyse karatay diyeti niye yasaklıyor pirinci bu denli,kesin yasak yani,o derece.doktorlar sitesinde soru sorulabiliyor da cevap yazar mı orasını bilmiyrum tabi :44:

Aşkolsun canım benim,elbette sorup araştıracaksın.Ben 6 ay boyu tecrübe eden biri olarak yazdım düşüncelerimi.İlk başta ben de senin gibi tereddütle karşılamış ve uzun uzadıya araştırarak uygulamaya karar vermiştim,zaten uygulayınca da kendimce doğruladım.Ama pirinç değil,pirinç lapası için geçerli söylediklerim.Ama mesela özel bir diyet olan dukan diyetinde yasak,yine özel bir diyet olan Karatay diyetinde de yasak olabilir çünkü karbonhidrat kısıtlamalı diyetlerde kullanılmıyor pek ama,lapa için gerçekten çok güzel bulgular var.Kanserden,tansiyona kadar.

Son düzenleme:
Ben bildirimimi yarın yapıcam Allah nasip ederse.Bu sabahkini verirsem iyice az olacak,zaten 3 gün eksiğim var
bugün yediklerim:
kahvaltı:
2 yumurta,50 gr. peynir,10 zeytin,1 çay bardağı fındık,domates,bir bardak tarçınlı süt
öğlen:
t.fasulye,yoğurt
akşam:
musakka,yoğurt,yarım armut ( musakkanın patlıcanları 2 kaşık yağda,fritözde kızarttım,zeytinyağla)

Hımmmmm Hepsi de çok sevdiğim yemekler,afiyet şeker olsun.Menün çok güzel yine canım

şu anda kadar 2.4 LT su,2 fincan yeşil çay içtim.biraz 3. yeşil çayımı da içeceğim
teşekkür ederim hayatım

haklisin canim amam ben beyaz pirinc kullanmadim %100 dogal kullandimo yuzden yinede zarrali olurmu dedigin gibi bilemiyecem bana o bisey yapmaz demislerdide .hiim bulgur pilavimi tamda damardan girdin ha ben cok severim helede icine ben börülce katiyorum kurusunu yani cok lezzetli oluyor .sansa bak bugunde bulgur yapmisim .kiz ben mercimek koftesi gorsem hepsini yer bitiririm tutamam ki kendimi

sağol ganfedim nasıl gidiyor lapa yaa ben çarşamba yapıym dedim tansiyonum çok düştü o gün kiii tuzsuz yemem yani devam ettirmedim mecburen

valla bugunku lapam turluye kurban gittiay ne yapayim ya dunden beri lapa yiye yiye fenalik gelmisti aksamada turlu yapinca dayanamayip yedim. ama sabah ve oglen lapa yemistim gene:18:

vis gene kati kurallar geliyor .gelsin gelsin daha iyi oluyor nevim sagolsun ne guzel yazmis hiim ben ceza almamak icin uckagitcilikmi yapsam ne

masallahh ganfedim sende hepsine atliyorsun biraz geride dur yaws sunun surasinda 3- 5 kilo kaldi..sabir sik disini biraz daha fistigim benim..bak yarin bildirim gunu..fazla cikarsan kork benden

sevindim adina canim insallahda bisey cikmaz saglik ve mutluluk icinde yasarsin ailenle

Nilosummm ellerine saglik hayatim...yine herzamanki gibi benden once eklemissin hatirlatman icinde ayriyetten tesekkurler..izindeyken bile gizliden takib ediyordum sizi..yani hesaplamanin degistiginden haberim var

**7.TAKIM ** 222. ETAP***

Kırmızıgül(82/)(215.etapta izne ayrılmıştı,verdiği kilo 7'ye bölündü.)
Saferan(124.5)geri dönmek üzere izne ayrıldı.
doga3(89.3/)
azerikızı(55/)
ganfed(52,5/)
nev81 (79/0.8/78.2/%1.01)
RANA.ABLE(66)geri dönmek üzere izne ayrıldı.
hulyaeyup(68,4/)
Aysen34(66.8/)
roseberry(62.1/)
SAPHIRA(104/)

7.TAKIM TOPLAM YÜZDE:(%)

Son düzenleme:
eee kilo durumun ne diyor merak ettim dogrusu cunku menun iyi
oh afiyet olsunn sultanim.ne guzel ya herkes dietine sadik kaliyor ben niye dayanamiyom

dedigin gibi olsada da bugun katlettim lapayi türlü ile

Canlarım yarın sabah biraz erken çıkıcam,ne olur ne olmaz diye akşamdan bildirim yapıyım dedim.800 gr'la açılış benden olsun Yok mu arttırannnnnnnnnnnn

kizlar ya ne guzel arastiriyorsunuz ben cok tembelim herhalde .kara duzen gidiyorum iste

Nilosummm ellerine saglik hayatim...yine herzamanki gibi benden once eklemissin hatirlatman icinde ayriyetten tesekkurler..izindeyken bile gizliden takib ediyordum sizi..yani hesaplamanin degistiginden haberim var
İddia ediyorum bu topikler senin gibi kaptan görmedi Canımsın ve iyi ki senin takımındayım güzel kaptanım benimmmmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…