Bitanem atak dönemini Dukan'ın dediğinden fazla yapamazsın,farklı tahribata yol açar.Seyir dönemini kendi istediğin kiloya kadar uzatabilirsin.Atak döneminde asla ve asla yağ,karbonhidrat kullanmıyoruz.Yalnızca saf protein yani yumurta,lighht yoğurt,light süt,light ton balığı,tavuk,kırmızı etler,light peynirler serbest.Meyve,yağ ve tüm karbonhidratlar yasak.Ve günde 1.5 yemek kaşığı yulaf kepeği kullanman lazım.Real'de varmış,size yakın yerlerde varsa canım bi bak istersen.Bu 1.5 kaşık yulaf kepeğini unmuş gibi kullanıp krep de yapabilirsin,benim gibi süte karıştırıp da tükete de bilirsin.Ayşen'im bir de kadın doğumcuna bi danışmanı isterim,çünkü aşırı protein alımı belki de senin için uygun olmayabilir şu an bitanem,bi sorsan önce.
Evet canım,serbest yiyeceklerde saat ve sınır yok.İşte bitanem kastım oydu.Bilemiyorum herkeste farklı etki yapabiliyor.Mesela ben Dukan'a geçeli regl düzensizliğim bitti,kilo ile alakalı olduğunu biliyordum ama yine de düzene girdi.Ama her vücutta farklı etkiler yapabiliyor.Danışırsan daha da güvenli başlarsın diye düşünüyorum.Bi açıdan da zaten verilecek kilon az,aslında diyet ve sporla çok rahat verirsin bitanem.Hayat boyu 3 kaşık yulaf kepeği düşüncesi bile bazen sıkabiliyor.Açık söyleyim benim kilo vermem durmuş olmasaydı ve verecek kilom çok olmasaydı Dukan diyetine başlamazdım.Çünkü her zaman çeşitlilik iyidir beslenmede.Mesela aşırı protein alımı vücuttaki magnezyum depolarını boşaltıyormuş.Bu yüzden bizler magnezyum takviye eşliğinde yapıyoruz bu diyeti.Bir de benim istikrarlı kilom 75-80,aşağısını ne zaman gördüm hatırlamıyorum bile.8'lerde 5 ay oyalandım neredeyse,7 leri aşmak diyetimin en zor kısmı olacaktı,bu sebeple Dukan'a karar verdim Ayşen'im ben,yoksa tercihim çeşitli az ve sık yemekten yana olurdu.mesela sabah yumurta yiycem peynir yiycem bunları istediğim kadar yiyebiliyormuyum ?
yulaf kepeğim var canım hatta az önce 2 kaşık yoğurt 2 kaşık yulaf kepeği yedim bile :)
aa neden doktora danışmam gerek nasıl bir etki yaparki acaba zaten sorunluyum biliyosun
Evet canım,serbest yiyeceklerde saat ve sınır yok.İşte bitanem kastım oydu.Bilemiyorum herkeste farklı etki yapabiliyor.Mesela ben Dukan'a geçeli regl düzensizliğim bitti,kilo ile alakalı olduğunu biliyordum ama yine de düzene girdi.Ama her vücutta farklı etkiler yapabiliyor.Danışırsan daha da güvenli başlarsın diye düşünüyorum.Bi açıdan da zaten verilecek kilon az,aslında diyet ve sporla çok rahat verirsin bitanem.Hayat boyu 3 kaşık yulaf kepeği düşüncesi bile bazen sıkabiliyor.Açık söyleyim benim kilo vermem durmuş olmasaydı ve verecek kilom çok olmasaydı Dukan diyetine başlamazdım.Çünkü her zaman çeşitlilik iyidir beslenmede.Mesela aşırı protein alımı vücuttaki magnezyum depolarını boşaltıyormuş.Bu yüzden bizler magnezyum takviye eşliğinde yapıyoruz bu diyeti.Bir de benim istikrarlı kilom 75-80,aşağısını ne zaman gördüm hatırlamıyorum bile.8'lerde 5 ay oyalandım neredeyse,7 leri aşmak diyetimin en zor kısmı olacaktı,bu sebeple Dukan'a karar verdim Ayşen'im ben,yoksa tercihim çeşitli az ve sık yemekten yana olurdu.
Estağfurullah bitanem.Amerikan Kalp Vakfı diyetini öneririm sana.Hem çok sağlıklı bir diyettir,hem de keyiflidir.Yaz başı verdiğim 4-5 kiloyu onunla vermiştim ben günde 1 saat spor eşliğinde.Bence senin için çok daha güzel olacaktır bu diyet.aslında haklısın canım birde işin kötü tarafı ben tavuk eti yiyemiyorum kırmızı etide sadece kıyma olarak tüketebiliyorum
benim içinde 6 ları aşmak çok zor oluyo canım insan uzun seneler bu kilolardan aşağı düşmediği için vücudumuz çok direniyo
bakayım bu hafta veremezsem o zaman bi kaç gün şok diyet yaparım bende
bu kadar bilgilendirdiğin için çok teşekkürler zuzum
sanada çokca zahmet verdim hakkını helal et
Ayşen'im bahsettiğim diyet bu,ben bu diyetle çok keyifli bir şekilde 1 ayda 5 kilo vermiştim.Bi incele istersen,keyifli ve sağlıklı bir diyettir.
AMERİKAN KALP VAKFI DİYETİ
Hedef: 1 ayda ortalama 10 kilo
Günlük kalori: 1300 Kcal
10 kilo fazlası olanların yapabileceği bu diyet tüm besin ögelerini içeriyor. 4 haftada 10 kilo vermek mümkün.
Bu diyetin günlük menüleri 30 gün boyunca aynıdır.
30 GÜN BOYUNCA:
Sabah : Çay, kahve (şekersiz), 2 kibrit kutusu peynir, salata, 1 ince dilim ekmek.
Öğle : 3 köfte kadar et veya tavuk veya balık (90 gr.), 1 ince dilim ekmek veya 1 kase çorba, salata, 1 ince dilim ekmek veya 1 adet kaşarlı yağsız tost, çay, kahve (şekersiz)
İkindi : 2 porsiyon meyve veya 2 adet galeta
Akşam : 5-6 yemek kaşığı sebze yemeği, salata, ince bir dilim ekmek
Gece : 2 porsiyon meyve.
ayşenim nevim iyi pazarlar fıstıklarım gece moralim bozuk şekilde yatağa girdim ve sabaha kadar uyuyamadım şimdide üstünüze afiyet başım çatlıyor sağolsun eşim kahvaltıyı hazırlamış eşimin ısrarı ile güzel bir kahvaltı yaptım umurta peynir pekmez tahin ve yarım simit ama midem acaip şişti sanki bir kuzu yemiş gibiyim nevim öğlen tavuk göğsü haşlayıp yoğurtla yicem sabah tartıldım gram gitmemiş çok üzüldüm oysa ilk yaptığımda 2,5 kilo vermiştim neden böyle old şevkim kırıldı gram bile gitmemiş ....
acaba adetli oldğum için mi böyle oldu birde çok stresliyim beynim kendimi aynada dev gibi görüyor sanki bundan sonra kilo gitmeyecekmiş gibi geliyor eşimde tamam artık yeterli daha fazla kilo verme diyor ama ben ısrarla 55 e düşmek istiyorum....
öğleden sonra sinemaya gitmeyi düşünüyoruz ama yusuf durur mu bilmiyoruz evimizin yanında avm var oraya gidicez durmazsa çıkarız dedi eşim maymnlar cehennemi başlangıç belki ilgisini çeker oğluşumun....
Sana da iyi pazarlar bitanem.Seni çok iyi anlıyorum,sinirlendiğim ya da üzüldüğüm zamanlarda ben de sabahı sabah ederim.İçin rahat olsun bitanem,Allah büyüktür.Bitanem kilona gelince elbette regl nin çok büyük etkisi var.Stres de çok olumsuz etkiliyor kilo verişi.Sen merak etme,daha bugün pazar.Çarşamba perşembe pirinç lapası yaparız sana,regl dönemlerinde çok sık kullanılır.Hele bi sıkıntılarını atlat da inşallah,hepsi yoluna girerayşenim nevim iyi pazarlar fıstıklarım gece moralim bozuk şekilde yatağa girdim ve sabaha kadar uyuyamadım şimdide üstünüze afiyet başım çatlıyor sağolsun eşim kahvaltıyı hazırlamış eşimin ısrarı ile güzel bir kahvaltı yaptım umurta peynir pekmez tahin ve yarım simit ama midem acaip şişti sanki bir kuzu yemiş gibiyim nevim öğlen tavuk göğsü haşlayıp yoğurtla yicem sabah tartıldım gram gitmemiş çok üzüldüm oysa ilk yaptığımda 2,5 kilo vermiştim neden böyle old şevkim kırıldı gram bile gitmemiş ....
acaba adetli oldğum için mi böyle oldu birde çok stresliyim beynim kendimi aynada dev gibi görüyor sanki bundan sonra kilo gitmeyecekmiş gibi geliyor eşimde tamam artık yeterli daha fazla kilo verme diyor ama ben ısrarla 55 e düşmek istiyorum....
öğleden sonra sinemaya gitmeyi düşünüyoruz ama yusuf durur mu bilmiyoruz evimizin yanında avm var oraya gidicez durmazsa çıkarız dedi eşim maymnlar cehennemi başlangıç belki ilgisini çeker oğluşumun....
Ben de aynısını yapmıştımayy çok sağol kuzum hemen bugün başlıyorum buna o zaman
bunu şimdi bi kağıda yazıp buzdolabımın üstüne yapıştırıyorum
dün gidip saçlarımı kestirdim kat kat kısa ama toplanacak durumda:)
saçımda şu an 3 renk var şaka gibi
şimdi kalkıp saçımı küllü kumrala boyuycam ve uzun süre dokunmuycam hedef kiloma inince gider istediğim rengi yaptırırım hemde saçım kendini gelmi olur diyorum..bıkkınlık geldi bu saç işinden iyice :86:
günaydın canlar
esracım öncelikle çok geçm,ş olsun canım
resmen deliymiş o doktor yaaa ayy nasıl sinir oldum
onun psikolojik sorunları vardır kesin yoksa bu kadar abartmaz kim olursa olsun yazık yaa iyilik yapıyim derken başına ne bela açılmış
ama korkma sonuçta sadece ağız münakaşası şiddet yok ne diyecek hakim sanki kendini strese sokma canımcım
ayetel kürsi dağıtırsanda alırım
merhaba tatlım
canım stresde ödem yapıyor biliyosun bende aynı senin durumundayım cuma bir kilo 100 gram vermiş ben cumartesi sabah onu almış gözüktüm ve hala öyleyim banamasın demiyor tartı
ama bundan sonra gidecek kilolar çok zor olacak bizler için biliyosun ki birde regliymişsin...
git dolaş canım iyi gelir moralini yüksek tut oncağız şeyden hiç bişey olmaz merak etme mahkemeye gideceğim gün bende bir yasin okurum sana
Sana da iyi pazarlar bitanem.Seni çok iyi anlıyorum,sinirlendiğim ya da üzüldüğüm zamanlarda ben de sabahı sabah ederim.İçin rahat olsun bitanem,Allah büyüktür.Bitanem kilona gelince elbette regl nin çok büyük etkisi var.Stres de çok olumsuz etkiliyor kilo verişi.Sen merak etme,daha bugün pazar.Çarşamba perşembe pirinç lapası yaparız sana,regl dönemlerinde çok sık kullanılır.Hele bi sıkıntılarını atlat da inşallah,hepsi yoluna girer
canım benim sen bu cuma yarışmalarının bilge şirinesisin:93::93: her takıma lazımsın biz çok şanslıyız seni tanıdık sanki sen olmasan yarım olacak buralar allah senden razı olsun diyet yaparken insana lazım olan tek şey diye bilirim motive o da sende o kadar çok var ki bze bile yetiyor
Ben de aynısını yapmıştımHala da buzdolabımın üzerinde durur Canım çok keyifle yapmıştım ben,umarım sen de keyif alırsın
Allah razı olsun Esra'm.Güzel sözlerine de,güzel takımıma da layık olmaya çalıştım hep ve çalışıyorum.Gülümle de paylaştım,aslında bu aralar oldukça ağır ailevi sorunlar yaşıyorum,Allah kimseyi ailesi ile imtihan etmesin.Ama inan takımıma,sizlere yansıtmamaya çalışıyorum.İzole tutmaya çalışıyorum hedefimi ve takımımı sıkıntılardan.Baharsız kış,gündüzsüz gece yokmuş,hep buna inandım hala da inanıyorum.İnan ki sizler de benim için çok kıymetlisiniz,bana öyle içtenlikle sarıldınız ki;sizlerin arasında kendimi çok huzurlu ve güvende hissediyorum.İyiki varsınız ve iyiki hayatımdasınızcanım benim sen bu cuma yarışmalarının bilge şirinesisin her takıma lazımsın biz çok şanslıyız seni tanıdık sanki sen olmasan yarım olacak buralar allah senden razı olsun diyet yaparken insana lazım olan tek şey diye bilirim motive o da sende o kadar çok var ki bze bile yetiyor
Ganfed'im olmaz öyle şey.Pabya için bu fedakarlığı yaptığını biliyorum,canımsınkizlar ben gonullu olarak takimdan ayrilmak istiyorum hedefime cok az kaldi.bunun icin disardan devam edebilirim hedef kiloma geldigimde bir haftaligina doner diplomami alir cikarim .yerimi papyaya birakabilirim .ben her seki,lde gelirim buraya listede olmasamda olur. disardan destek verebilirim size .ne dersiniz
Hülyam hiç ayrılır mıyım ben takımımdan canım benim,2-3 haftalığına listeye girmemeyi düşündüm yalnızca.Çünkü Pabya'mızın mutluluğa tekrar adım attığı,2. bebeği düşündüğü bu mutlu günlerde,motiveye en çok ihtiyacı olduğu zamanlarda listenin dışında kalmasını istemiyorum yalnızca.Çünkü o benim ricamla,birkaç haftalığına izne ayrılmıştı gayet anlayışla karşılayarak.O fedakarlığa layık olmak istiyorum ben de,arkadaşıma aynı fedakarlığı göstererek teşekkür etmek istiyorum.Ben tam gaz katılımıma,mesaj 1. liğini kimseye kaptırmamaya devam edicemselam arkadaşlar.
haftaiçi çalıştığım için haftasonlar acayip ev işim oluyor.fazla uğrayamaz oldum ama kalbim hep szinle.
nevv ben senn asla takımdan ayrılmanı istemem canım.motivem düşer valla sen gdersen
Gülüm eşimle konuştum,netin baglanması 2 haftayı bulurmus.O nedenle bende bu hafta aranıza dönmeye karar verdim..pzt gününden itibaren aranızdayım.Tlfdan nete girmek;kızım laptobu görüp üzerime atlayamayacağı için iyi,kullanımı zor oldugu için kötü.2 hafta böyle deneyeceğiz artık çünkü sizden ayrı kalınca kendimi motive etmekte zorjanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?