Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Erkekler hele gençler hiç anlamaz o işlerden işte Benimde ev toparlanınca falan mutlu oluyorum mesela dün yorgana geçtik nevresimleri değiştirdim mis gibi tertemiz o yatağa girip uyumak müthiş
Normal yürüyüşüm hızlı,tempoluya girer sanırım bilemedim şimdi

Yürüdükçe eğer yoruluyorsan nefes nefese kalıyorsan hafif terliyorsan tempoludur canım

Sabah 9 da kahvaltı
işyerimin mutfağı var orada hallediyorum
öğlen 3 de öğle yemeği
onuda aşcı hallediyo
Allahtan aşcımız cok organik
asla hazır gıda yada kızartma türü şey yedirmez

bizimde yemek çıkıyordu
4 aydır yemek kartı alıyoruz ama ben 3 te yiyemiyordum yemek
saatimiz vardı , sen istediign yemegi istiyorsun yapıyormu süpermişş

Şimdi biraz daha detaylı anlatıyım. Öyle çok abur cubur yiyen, hamur işi yiyen, ekmek tüketen biri değildim fakat hem çocukluktan gelen biraz fazla kilom vardı hem de kilo almaya çok müsait bir bünyem var. Öncelikle doktora gidip tiroid ölçümü yaptırdım. Tiroidlerim normal çalışıyordu.
Diyete başlamadan önce mutlaka bunu yaptırmanızı tavsiye ederim.

• Temiz Beslenmek: Temiz beslenme olarak adlandırılan şey paketli gıdalardan olabildiğince uzak durmak, daha az işlenmiş gıdaları tercih etmek, öğünlerimde sebze ve meyvelere, çiğ kuruyemişlere, yağsız et-tavuk -balık-yumurta- yoğurt gibi proteinlere yer vermek benim için temiz beslenmektir.

• Spor: spor olarak başlarda yürüyüş yaptım. Evde sporumu yaptım fakat faydasını en çok gördüğüm kişi Amerikalı spor hocası Jillian Michaels'in spor videolarını yaptım . 30 günlük 30 day shred yapıp da faydasını görmemeniz mümkün değil. level 1 level 2 level 3 videolara üzerlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.Her seviyeyi 10 gün yapıp toplamda 1 ay yaptım. Daha sonra başkka videolarını pes etmeden yapmaya devam ettim. Çünkü kendisini çok sevmiştim ve 1 gün görmesem özlüyorum desem yalan olmazdı. Şu aralar daha çok plates yapıyorum. Cassey Ho isimli Amerikalı dünya tatlısı bir hocanın videolarını evde yapıyorum . Kanalına buradan ulaşabilirsiniz. Spor salonlarına her ay para vermenize gerek yok. Evinizin konforunda açın bir video her akşam yarım saatinizi ayırın yeter. Spor salonuna vereceğiniz 1 aylık parayla spor ayakkabı, 2 ağırlık, plates topu ve bir mat alın hem paranız cebinizde kalır hem de vakit kazanırsınız. 50 kişinin kullandığı duşlar yerine kendi banyonuzda duşunuzu alırsınız.

• Yeşil Çay: Yeşil çayın kilo verme üzerindeki faydasını hepimiz biliyoruzdur. Bunları uzun uzun anlatmak yerine hangi yeşil çayı aldığımı, nasıl tükettiğimi anlatacağım. Ben çaykur markasının teneke kutuda olan demleme yeşil çayını alıyordum. Migros'tan alıyorum ama çoğu markette vardır. 4 lira civarıydı. Siyah çayı fazla sevmediğim için yeşil çayı canım çay çektiğinde içtim. Günde 2-3 fincanı geçmeden. İçine bazen kabuk tarçin attım bazen limon dilimi bazen portakal kabuğu.

Bu süzgeçin içine 1 çay kaşığı kadar yeşil çay koyup fincana kaynar su ekliyordum. 3-4 dakika demlendikten sonra süzgeci çıkarıyorum ve çayımı içiyordum.
  • Detokslar: Bir kaç kez detoks yapmıştım. bir kaç kez Şeyda Coşkun'nun yaptım bir de 3 günlük bir detoks yaptım. 8 Haftada Yeni Bir Sen kitabında okumuştum bu detoksu. Kitap çok güzeldi fakat listede verdikleri malzemeleri Türkiye'de bulmak zordu. Detoksa gelirsek 3 gün sürüyordu. Sabah istediğiniz 1 meyve acıkınca birkaç tane çiğ kuruyemiş yine acıkınca bir veyve ve kuruyemiş yiyebiliyorsunuz. Öğle salata akşam da haşlanmış ya da ızgara sebzeydi. 3 gün böyleydi ve 3. günün akşamında yağsız ya da ızgara balık vardı. Ben çok memnun kalmıştım.
Bir de cincin diyeti vardı. Sabahları kahvaltıda 80 gram en az %80 kakaolu bitter çikolata, öğlende salata akşam da sebze yemeği yanlarında da mutlaka protein. Eğer öğlen sebze yerseniz akşam salata olarak öğünleri değiştirebiliyordunuz. Bu da 3 gün süren bir detokstu.
  • Su: Klasik olarak günde en az 2 litre su içmeye dikkat ettim. su İçmeyi kolaylaştırmak için günü 3e ayırıyordum. sabahtan öğleye kadar 4 bardak, öğleden akşama kadar 4 bardak, akşamdan da yatana kadar 4 bardak diye hedef koyarak kolayca su içiyordum.
  • Detoks Suları: Su içmeyi kolaylaştıran ve su içerken de fayda sağlayan şeylerden biri bu sular. Severek halen içiyorum. Akşamdan sürahinin ya da su içtiğim şişenin içine dilimlenmiş limon, maydanoz, elma dilimi vs koyup sabah tüketiyordum. Dışarı çıkarken çantama atıyordum. Bu sularla ilgili çok detaylı bir yazı yazmıştım. Buradan yazıya ulaşabilirsiniz.

• Kilo vermeye yardımcı olan şeyler: Başta şekersiz kahvedir bence. Akşam çok acıktığımda şekersiz kahve içerek açlığımı engelliyordum hem de bağırsakları çok iyi çalıştırıyordu.
- Yoğurt özellikle de evde mayaladığınız yoğurt bence sofralardan eksik olmamalı.
- Akşam yemeğinden sonra değil de sabah saatlerinde meyve yemek.
-Merdiven kullanmak.
- Pc başında otururken ya da tv izlerken sandalye, koltuk yerine plates topu üstünde oturmak. Hem dengede durmaya çalışarak kalori yakmış olursunuz.
- Gece yemek yememek. Ben akşam en geç 6-7 gibi yemek olayına son verdim.
- Her fırsatta yürümek. Araba kullanmak yerine yakın yerlere yürüyerek gidin.
- Ekmekle vedalaşmak.
- Karbonhidratlı besinleri en aza indirmek.
- Tatlı krizleriniz varsa tarçın bunu bastırıyor. Mesela sevdiğiniz bir meyveyi döğrayın üzerine 1 kaşık yoğurt ve biraz toz tarçın atarak tüketin. Hem hafif hem lezzetli bir tatlıdır.
- Tartılmak: bence 2 günde bir tartılın. özellikle sabahları kalkınca lavaboya gittikten sonra tartılın. Hem bu sizi gaza getirir hem de kilo verdikçe moraliniz artacak.

Alın bacılar başarı hikayesi.
Alinti

bizimde yemek çıkıyordu
4 aydır yemek kartı alıyoruz ama ben 3 te yiyemiyordum yemek
saatimiz vardı , sen istediign yemegi istiyorsun yapıyormu süpermişş
ben okulda çalışıyorum canım özel okul
normalde yemek saati 13:00
ama kafama göre takılabilirim
yemek sadece idare personellerine çıkar
o yuzden sıkıntı yaşamıyoruz
toplam 10 kişi yemek yiyoruz ee aylık listeyide biz hazırlıyoruz
ohhh mis kafam rahat

Ben olsam bulgur pilavını yemem et kavurma yerim bol salata ayran falan doyururdu beni ama akşama yemeyeceksin değil mi hiç bir şey Sabah ki biberler de 1 tane yeter kız 2 fazla karbon
Bende yeni yıla hedef belirleyeyim kendime
kızlar bulgur pilavı konusundaki düşünceler nedir? sebze yemeğinin yanında ne kadar yenmeli yada yenmelimi
Ben sıkı diyetteyken ağzıma koymam canım eğer canım çok çekerse 2-3 silme ymk kaşığı alırım pirinç pilavındansa bulgur tabi ki daha iyi bir seçenekbugün aldım mesela 2 ymk kaşığı kadar anca
Benimde öyle yemesem unutuyorum açlığımı
rosto köfte
1 dilim ekmeğin dış kabukları
4 ceviz yedim

1 saat sonra falanda 1 amasya elmssı yedim,şimdide kahvem bitti
Çok az yemişsin aslında o yüzden acıktın kuzum
Bugün ki enfes çorbam
Kabak
Ispanak
Soğan
Sarımsak

Hopp pişti
Oyy nasıl nefis duruyor öyle o çorba ıspanak çorbasına hele bayılırım
bende bugün kuru fasülye yiyecem yanında iki kaşık pilav yesem olar mı bulgur ? ve yoğurt tabiii

Ben yemeyeceğim kuzum kuru fasulye belki yerim bol yoğurtla bu akşam

Nefes nefese kalmıyorum ama çok terliyorum genel halim Normal yaz o zaman canım

begüm şekerin oynayınca, meyve yenecek en son şey aslında
masumm başka ne yicemki bilemiyorum
meyvayı çok seviyorum,akşam yememk için bu ara öğünde en azından hasretimi gideriyorum

Erkekler hele gençler hiç anlamaz o işlerden işte Benimde ev toparlanınca falan mutlu oluyorum mesela dün yorgana geçtik nevresimleri değiştirdim mis gibi tertemiz o yatağa girip uyumak müthiş

bende hafta sonu değiştirdim gerçekten miss gibi bayılıyorum

Afiyet olsun naif minnakim ) bende duruma gorw bakacam erken yersem yerim iki kaşık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…