Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Cezalar:
hulyaeyup= 2
kirmizigul06= 4
ansaaa= 3
saphira= 4
pabya= 0

Pabyaya istersen izin al demistim ama izin almadi, takimada ugramadi..bugunde ugramaz herhangi bir haberde vermezse diskalifiye olacaktir !!!

mecbur olunca napıcaksın hep yaşadık böyle şeyler üzülme yanlız deilsin allaha emanet yavrular
tuz çevir ocakda :))
maşallah canım memnun olursun inşallah

günaydın fıstığım çıtırım boya yapılana kadar sıkıntılı oluyorda bitince ooohhhh deydi yaaa deniyor

açık ama anca yazabildim vıdır vıdır tepemde biri vardı

menun cok guzel canim, masallah iyi gidiyorsun.ne guzel sporunuda yapmissin...ben evin kosturmasiyla gunlerdir sporada gidemiyorum valla .ama menunde birsey gordum oda kiymali patlican kavurmasii offff..canim cekti valla...patlican kiyma bir arada hastayim ben valla..karni yarik vazgecemedigim yemeklerden ama onuda ekmeksiz yiyemiyorum hic,,, nasil canim cekti valla. afiyet bal seker olsun canim ama yaramasin insallah

günaydın fıstığım çıtırım boya yapılana kadar sıkıntılı oluyorda bitince ooohhhh deydi yaaa deniyor

açık ama anca yazabildim vıdır vıdır tepemde biri vardı

gunaydin ablacim...dedigin gibi simdi sikintisi baya var..bitince rahatlicaz ama iste..gozum korktu valla :18:

ya abla bana bir akil versene..
simdi evimiz fanyas laminat..beyaz acik gri'li bir renk..
aldigim mobilya beyaz parlak..ama kenarla kucuk boncuklarla serit gibi dolu..
aldigim koltukta swarowski tasli beyaz...hersey cok beyaz olmasin diye siritmasin diye
duvari acik gri tirtirli yaptirmak istiyorum uzerinede sim attiricam...
sence nasil bir fikir yakisir mi?

benimki çok sıkılıyor kitap okumamdan,dinlemiyor zaten.ya gidiyor yanımdan ya da elimden kitabı alıp,resimlerini göstere göstere kendince o anlatıyor

ahh bu cocuklar cok fena valla..eskiden ben zorla okurdum..dinlesin diye ugrasirdim ilgilenmez ceker giderdi..simdide yatarken kitap okumadan uyumak istemiyor..kim bana kitap okuyacak diye yatana kadar dolaniyo sonra bir kurban(beni) buluyor simdide okuma hevesi var..sanki okuyormus gibi parmaklariyla satirlarin uzerinden geziyor..birseyler mirildaniyor

günaydın canım..
boyanız hayırlı olsun,zor valla.boya olsun,taşınma olsun,çok zor işler,allah kolaylık versin.çabucak olup bitsin inşallah :)
afiyet olsun canım
ah ah işte menü paylaşmanın da kötü yanı bu,canı çekiyor insanın,çok fena çokkk..kıyamam yaa.bugün yapıver fırsatın olursa,yediğni de yaz da aklımda kamasın

oo maşallah kuzuya,okumaya hevesli demekki annesi.aman hevesli olsunlar kaç yaşında seninki?

Televizyon ekranlarından ve gazetelerden tanıdığımız ünlü Ayurveda Uzmanı Dr. Ender Saraç'tan zayıflama önerilerini ve sağlıklı kilo verme önerilerini sizler için hazırladık. Diyete Başlıyorum kararını verdiyseniz bu haberi mutlaka okuyun.

Kalori hesabına dayalı, kısa süreli, klasik diyetlerin handikapları neler?

Artık devir sadece kalori hesabına dayalı klasik diyetle zayıflama devrini geçti. Beden tipinize uygun, yaşa, cinsiyete uygun, mevsime uygun ve yaşamsal özelliklerinize uygun sağlıklı ve bilinçli doğal beslenme var artık. Çünkü sadece kalori hesabına dayalı diyetlerle zayıflıyorsunuz ama sonra verdiğiniz kiloları fazlasıyla geri alıyorsunuz.

Siz hastalarınıza kilo verdirmek için beden tiplerinden yola çıkıyorsunuz. Bunu biraz açıklar mısınız?

Standart diyetleri doğru bulmuyorum ben. Uzmanlık alanım olan Ayurvedaya göre, belli beden tipleri var. Mesela birçok insan "Ender bey, bütün günü aç geçiriyorum, sadece salata yiyorum, bir türlü zayıflayamıyorum" diye geliyor bana. Yediklerine ve vücut tipine bir bakıyorsunuz; aslında tere, roka gibi yeşil salataları hiç yememesi gerekiyor. Yani aç kalıyor ama vücut tipine uygun olan gıdaları yemediği için zayıflayamıyor. Halbuki, doğru bir sisteme geçtiğinizde, tıkır tıkır, sağlıklı bir şekilde kilo vermeye ve sağlığına kavuşmaya başlıyor.

Sizce zayıflama konusunda yaptığımız en önemli yanlış hangisi?

Zayıflama işi biraz disiplin ister. Türk toplumundaki en büyük problem ise, disiplin eksikliği. Diyetleri nisan mayıs aylarında, iki aylık bir heves şeklinde yapıyoruz. Ondan sonra uzun kollu, kat kat giyilmeye başlandığı anda, olayı rafa kaldırıyoruz. Ve sonra tekrar dengemiz bozuluyor. Doğru yaşam biçimini edinmez veya doğru beslenme felsefesini benimsemezseniz, en iyi diyetisyenlere, en iyi doktorlara, merkezlere bile gelinse, bir yere kadar işe yarar. Şunu kabul etmek gerek: İki ay çok yoğun diyet yapıp, bıkıp, yorgun düşmek yerine, yılın 12 ayına daha az kurallı, doğru, boğucu olmayan bir yaşam biçimi ve doğru beslenme felsefesi şeklinde yaymak daha sağlıklı.

Sadece bilinçli beslenme yeterli mi?

Bilinçli beslenme işin en önemli ayağıdır. Fakat sadece doğru beslenmeyle olmaz; mutlaka düzenli egzersiz de gerekir. Şok diyetler, açlık rejimleri, zamana karşı yarışan diyetler, tek gıda rejimleri, 10 gün lahana çorbası, karpuz diyeti, karbonhidrat diyeti, sadece protein diyeti, bütün bunlar yanlış. Dengeli beslenilmeli. Ama sadece bilinçli diyetle de olmaz, düzenli egzersiz, yürüyüş yapılmalı. Haftada üç- dört gün, bir buçuk saat civarında orta sporlar; mesela tempolu yürüyüş, hafif koşu, fitness, aerobik, yüzme, neden zevk alınıyorsa, o spor yapılmalı.

Spor yapılan saatin herhangi bir önemi var mı?

Evet, var. Ayurvedaya göre, sabah 6 ile 10 ya da 18.00 ile 22.00 saatleri arasında daha çok yağ yakıyoruz. Çünkü bunlar Ayurveda'ya göre vücudun 'kapha' saatleri, yani daha çok biriktirme, yağlanma saatleri. Bu saatlerde metabolizmayı ısıttığınızda daha iyi sonuç alınıyor. Egzersizden bıkmamaya çalışın. Çılgınca egzersiz yapmayın, sporu zamana yayın. Çok ağır egzersiz ve çok ağır spor yanlış. Çünkü vücudu hem çok aç olmak savunmaya sokar, hem de aşırı ağır egzersizler savunmaya sokar. Çünkü vücut bunları bir tehdit olarak ele alır. Bu nedenle, mutlaka düzenli yapılan egzersizlere ağırlık vermek lazım.

Sizce zayıflamanın en önemli kriteri nedir?

En önemli şey, bu fikre hazır ve zayıflamaya kararlı olmak. Bana zayıflamaya gelenlere, ilk önce şunu soruyorum: "Hazır mısınız, kararlı mısınız?" Eğer gerçekten hazırsanız ve kararlıysanız bu işe başlayın. Şişmanlıkta şöyle bir şey saptıyorum: İnsanın sinir sistemine bir virüs bulaşmış gibi oluyor, bilgisayar virüsü gibi... Bu virüs sizin kilo vermeniz için gerekli olan doğru davranış, beslenme ve hareket alışkanlıklarınızı olumsuz etkiliyor. "Boş ver şimdi yürüme, sonra yürürsün", "Bu çikolatalı kek çok güzel; bir dilim daha ye" gibi uyaranları gönderiyor adeta. Onun için ilk başta bu virüsleri silmek lazım.

Zayıflamaya karar verenlere destek olacak, cesaretlerini artıracak destek yöntemler de var mı?

Evet, bitki çayları, doğal ve bitkisel zayıflama preparatları...

Doğal bitki özlü çayların hepsi zayıflama sürecinde tüketilebilir mi?

Piyasada tanınmış firmaların hazırladıkları form çaylarının formülleri güzel. Günde iki-üç fincan içilebilir. Birkaç hafta içip, ondan sonra ara vermek gerekir. Bunun dışında, mesela gazımız varsa rezene çayı, iştahımız çok fazlaysa ıhlamur çayı, sindirimimiz zayıfsa zencefil çayı, hormon krizlerinden dolayı daha çok yiyorsak adaçayı, metabolizmayı canlandırmak için yeşil çay, bağırsakları çalıştırmak için sinameki çayı, şekerimiz çok yüksekse kekik çayı gibi bitkisel çayları tüketebiliriz.

Diyetlerde baharatların yeri nedir?

Baharatlar çok önemli. Mesela zencefil yağları yakar, zerdeçal karaciğerden toksin attırır, biberiye iyi bir antioksidandır, kekik şekeri düşürür, sarmısak zayıflamaya yardımcı olur. Bir de özel ayurveda tabletleri var. Bunlar, zayıflamaya yardımcı, yan etki oranı son derece düşük olan, güvenilir doğal preparatlar. Bu tabletler de metabolizmayı canlandırıyor, aynı zamanda kişinin incelmesine ve iştahının azalmasına katkıda bulunuyor.

Kişi zayıflamak istiyor, öğün saati değil ama çok acıktı. Açlığını bastırmak için yapabileceği bir şey var mı?

İştahı azaltan ve zayıflamaya yardımcı bir ipucu şudur: Zerdeçal, nane ve yeşil elma kokularını günde 25-30 kere derin derin içinize çekerek, iştah merkezini rahatlatabilirsiniz.

Bu karışım tokluk hissi mi yaratıyor?

İştah merkezini sakinleştiriyor. Almanya'da yapılan bir araştırmada yeşil elma ve nane koklayan kişilerin, (bunların aromatik yağları da olabilir) daha hızlı kilo verdiği saptanmış.

alıntıdır

doğa ablam yazı süpermiş yaww
hormonların etkisiyle çok yiyosanız ada çayı diyo
regl olmam lazım ve iştahım açıldı doymuyorum son günlerde hemen bugün adaçayı içimine başlıycam

gunaydin canim, benim patlicanlar boyadan sonraya kaldi artik saphiracim..yarin evi toparlicaz hafta sonu boya olacak..insallah engec saliya bitirecekler bakalim...
yalniz bizim kucuk benim kardesim canim..7.5 yasinda dunyalar tatlisi.. lokmani ayarlaya bilirsek bizde bir kuzu yapariz insallah
saphiracim sen ne diyorsun ev icin...anlattigim kadariyla guzel olurmu salon?

kız onun uşanın anası var da danası yok bulursa yapacak kırmızım kardeşinden bahsediyor
dedigin gibi bulursam yapicamda..lokmandan hayir yok valla abla bekliyoruz kos kos sen ne diyorsun abla ev icin?

doğa ablam yazı süpermiş yaww
hormonların etkisiyle çok yiyosanız ada çayı diyo
regl olmam lazım ve iştahım açıldı doymuyorum son günlerde hemen bugün adaçayı içimine başlıycam
aman dikkat aysenim, yarin tartilma gunumuz..arti cikmak yogggg..ben bu hafta hic spor yapamadim..tartilmadimda ama yarin mucizeler beklemiyorum tabiki..bakalim kac cikicam :18:
hadi yav ben de diyorum ki bu kız genç anne olmuş herhalde

ahh nerde canimmm...daha damadi bulamadik..ama genc yasta anne olmayi cok isterdim...cocuklari cok seviyorum cunku...
o bile ev boyanacak yeni mobilyalar gelecek diye heyecanlaniyor..annemler boyacilar cok istedi diye karar karar dususurlerken..o onlari guldurmuss...ablamm cokk calisiyor kazanir parayi demis cok para getirir demis..hatta duvarlar cok guzel olacak ben biliyorum..dolaplar icinde cok guzel taslarina baliliyorum demis bucur yaaa..annemlerde gulmus...benim tosunum yaa..Allah butun cocuklari kotuluklerden korusun..evin neseleri resmen yaa

kırmızım bende yarın artı çıkmasam yeter bu regl şişliğinin korkusu yüzünden tartılmadım bile :18:
adaçayımı yaptım içiyorum şimcik

sizin ufaklıkta az değil hani ne yapsın abla durmadan çalışınca o da çok kazanıyo sanıyodur

ben de kızları hep sofrya oturttum en iyisi..arkalarında hiç dolaşmadım...

allah sana güç versin bol kazançlar versin canım...ev de süper olucak desene.

günaydın kızlaar...bugün çok dikkatteyim sabah 1 kase yoğurt kepekli o kadar 1 bardakta süt..yarına yansımasın yediklerim...

kızların oda mobilyası geldi onlarla uğraştım akşama monte olucak..kızlar çok sevinecek okuldan gelince...

kızların oda mobilyası geldi onlarla uğraştım akşama monte olucak..kızlar çok sevinecek okuldan gelince...

Allah bağışlasın canım maşallah :) Alah sana da nasip etsin inşallah :)
evle ilgili de boya bitsin,fotoları koy,o zaman yorum yapicim

ben anne olmadan önce çocukları öyle çok çok sevmezdim ama anne olmay da deli gibi istemiştim.anne olduktan sonra dünyam tersine döndü,nerde çocuk görsem severim,hatta hemencik ağlarım.annelik insanı çok duygusallaştırıyor.Allah isteyen herkese yaşatsın.dünyanın en güzel şeyi bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…