Yok o hiç belli olmuyor
Bonusum tepki neydi bilmiyorum evet izledim ve pismanim çünkü psikolojik olarak çok zor günler atlattım gecmisim de ve tedavim geçen aylarda bitti berbart ötesi bi çocukluk yaşadım yaşadıklarımı anlatıp da kimsenin canını yakmak istemiyorum bana iyi gelmedi görmezlikten gelmek değil mevzu bişey yapamamak bu duruma devletin bi çare bulamaması kadına şiddet çocuğa şiddet yetti canima şiddetle büyüyen bi çocuktum ve inan geçmişi unutmak için yaşıyorum zaten bu bana çok ağır geldi
Yok bonusum kirmadin sen beni işte yaşayanlar biliyor onun o anda neler hissettiğini ne kadar korktuğunu yaşamayanlar üzülüyor kızıyor bağırıyor evet çokta etkileniyor işte insan şiddeti yaşayınca farklı oluyor yaşadıkları gözünün önüne geliyor kimsenin yardım etmemesi susmasi görmezden gelmesi yakıyor canını
Vaytım seni incitmek istemedim ben sen kusuruma bakma lutfen senin özel bi durumun var herkesten farkli etkilenmen cok normal.
Ben rahatı yerinde insanlar icin dedim aslinda.
Herkesim vardir sıkıntısı rahatlik dedigimi yanlis anlama.
Mesela bak haberler acik diyelim kotu bi haber cikiyo hemen degisiyolar.
Aksam aksam canimizi sıkmayalım diyolar genci yaslisi hepsi ben buna deli oluyorum.
Yani bu bi gercek. Senin benim gibi etten kemikten insanlar o kactigin haberi yaşıyolar.
2 dk uzulup etkilensek ne cikar yaa belki daha cok farkinda oluruz diyorum..bilmiyorum benmi yanlis dusunup abartiyorum.
Sende cok karamsarsin diyolar sonra.
Uzaktan izlemeye bile tahammulleri yok.
Iste o biri oldurulurken kacan insanlarda bu kafadaydi.
Bizede saplar diye can korkusuyla kactilar.
Anlatabildimmi ben sana kendimi?
Cocoda bosuna etkilenmedi tabi kimbilir hangi izler var hangimizde.
Hepsi boş giden gitti ama gercekti yasandi yasanicak.
Allah korkusu yoksa hersey olur.
Bdv gibi kullandim burayi kusura bakmayin bdv nin uslubunada benim tahammulum yok girmem oraya
bende spora ağırlık verdim ara öğünde kuruyemiş yerine 1 kase yoğurt yiyecem bi 10 gün bakalım değişiecek mi rakam ...Ada bende aynen senin gibiyim geçen hafta onca aç kalmama rağmen 200 gr gitmişti ara öğün aralarını uzatınca normale döndüm sayılır
Bende leblebi yiyordum sanırım o beni şişiriyordu onun yerine meyveyi ekledim kuruyemiş yiyeceksem de tadımlık yiyorum bu hafta sonuçtan memnun olacak gibiyim inşallah bu değişimin de sende eksiler getirirbende spora ağırlık verdim ara öğünde kuruyemiş yerine 1 kase yoğurt yiyecem bi 10 gün bakalım değişiecek mi rakam ...
ben senin gibi düşünmüyorum bonusum..
Vaytım seni incitmek istemedim ben sen kusuruma bakma lutfen senin özel bi durumun var herkesten farkli etkilenmen cok normal.
Ben rahatı yerinde insanlar icin dedim aslinda.
Herkesim vardir sıkıntısı rahatlik dedigimi yanlis anlama.
Mesela bak haberler acik diyelim kotu bi haber cikiyo hemen degisiyolar.
Aksam aksam canimizi sıkmayalım diyolar genci yaslisi hepsi ben buna deli oluyorum.
Yani bu bi gercek. Senin benim gibi etten kemikten insanlar o kactigin haberi yaşıyolar.
2 dk uzulup etkilensek ne cikar yaa belki daha cok farkinda oluruz diyorum..bilmiyorum benmi yanlis dusunup abartiyorum.
Sende cok karamsarsin diyolar sonra.
Uzaktan izlemeye bile tahammulleri yok.
Iste o biri oldurulurken kacan insanlarda bu kafadaydi.
Bizede saplar diye can korkusuyla kactilar.
Anlatabildimmi ben sana kendimi?
Cocoda bosuna etkilenmedi tabi kimbilir hangi izler var hangimizde.
Hepsi boş giden gitti ama gercekti yasandi yasanicak.
Allah korkusu yoksa hersey olur.
Bdv gibi kullandim burayi kusura bakmayin bdv nin uslubunada benim tahammulum yok girmem oraya
Ben tv ye bakmamayi hatta bura dışında sosyal medya bile kullanmamayı tercih edenlerdenim neden baktım niye baktım bilmiyorum evet keşke izlemeseydim kendime evime huzuruna uykuma bi halt ettim ve kendime gelemiyorum kadının yüzü korkusu içimden gitmiyor işte çok pismanim izledigimeben senin gibi düşünmüyorum bonusum..
bak mesela işaretlediğim yer var ya .. heh işte o tamamen benim birebir.. hatta daha beteri haberleri asla izlemiyorum..
çünkü evet çok etkileniyorum.. elim ayağım titriyor.. rüyama giriyor.. günlerim berbat geçiyor..
zaten o haberlerin doğruluğuna da inanmıyorum..
ben tv de videoda kadın cinayeti izlesem şiddet görmüş işkenceye maruz kadın izleyip psikolojim bozulsa ve üzüntüden ölsem ne değişecek?
izlemekle ne oluyor?
hiçbirşey.
burada yapması gerek merci devlettir. bizim izlememizle bir şey olmuyor. farkındalık da izleyerek olmuyor.
ha benim yakınımda olsa müdahele ederim ama dijital ortamda gelemiyorum böyle şeylere..
mesela bu son video..
kaç gündür bu olay aklımda.. dün gece rüyamda videonun başındaydım izleyim mi izlemeyeim mi diyip duruyordum.. daha izlemeden kafayı yemişim yahu..
yani olay çok derin bence.. izleyince değişen bişey yok.. izleyince daha hassas daha sorumlu ve bilinçli de olunmuyor malesef
Kız Ria varken hangi birinden şüpheleniyim
kekik çayı
sogan kabugu
ama önce şüphen varsa test
sağol canım , aldığım her kilo kalıyor yani hani deriz ya çabuk gelen çabuk gider mantığı bende olmuyor çünkü çabuk gelmiyor yavaş yavaş geliyor ama yerleşe yerleşe geliyor diyete başlayıncada öyle büyük oynamalar olmuyor .... pes etmeyecem devamada81 sıkıntılarını okudum haklisin ama bi şu yonden bak senin yediklerini yiyenler haftada en az iki kilo alirdi sen almadin yavas vermek ne kadar sıkıntı ise yavas almak okadar büyük avantaj
çinko takviyesini bende duymuştum ama ölçtürmeden ilaç almayın diyor dr gidemedim çünkü fazla çinko vücuda zarar verirmiş ..Cinko takviyesi yap tatlim bence
inşallah canım.... hepimiz emek veriyoruz emeklerimizin karşılığını alırız... zaten beni çıldırtan spor yapıyom dikkat ediyorum artı çıkıyorum buna deliriyorum.. bakalım ufak değişiklikler ne diyecekBende leblebi yiyordum sanırım o beni şişiriyordu onun yerine meyveyi ekledim kuruyemiş yiyeceksem de tadımlık yiyorum bu hafta sonuçtan memnun olacak gibiyim inşallah bu değişimin de sende eksiler getirir
grup yok kuzumm.. ama sen buraya da yazarak yapabilirsinKuzummmm canimmm
Iyiyim biraz toparlanip, pilatese baslicam. Burada koruma grubu var miydi sıkılasma grubu devam mi. Olculerimizi yazip sıkılasmaya gecsek mi
deli :)Mendillllll veremmmmmmiiiiiiiiii mendil ayrılık derler kendim gelemmmmmmmmmmmiiiiiiiii
Şekerim beni türk kahvesi kabiz yapmıyor sade içince yapıyor bende accuk şeker atıyorum içiyorum artik
Şu an nescafe içiyorum ikindidede kayfeeee
Ayy alt karınım sikilasti
Hemide 2 günde
Wc ile aram oooo
Sana özel foto atcam Şubat 1 de
bak yao zman ben bi 55 olup geleyim yeni yılda sonra saydını yeneyim
leblebi çok şişirir evet kuzumBende leblebi yiyordum sanırım o beni şişiriyordu onun yerine meyveyi ekledim kuruyemiş yiyeceksem de tadımlık yiyorum bu hafta sonuçtan memnun olacak gibiyim inşallah bu değişimin de sende eksiler getirir
keşke izlemeseydin ya..Ben tv ye bakmamayi hatta bura dışında sosyal medya bile kullanmamayı tercih edenlerdenim neden baktım niye baktım bilmiyorum evet keşke izlemeseydim kendime evime huzuruna uykuma bi halt ettim ve kendime gelemiyorum kadının yüzü korkusu içimden gitmiyor işte çok pismanim izledigime
işte senin arkadaşına yaptığın gibi vayt.. kendine de bunu hatırlatman lazım.. şükredecek çok şey var..13 yaşındayim o zamanları yurda benim yasimda bir arkadaş geldi aylinim benim annesi babası trafik kazasında vefat etmiş aileden kimse kızı istememiş ama nasıl ağlıyor bir hafta geçti iki hafta geçti hala ağlıyor neyse biz bununla okuldan kaçıp mezarlığa gittik ailesine dua edeceğiz kız mezarlıkta ağlıyor anam bana bi gülme krizi geldi anlatamam ama nasıl guluyorum kız bana bakıp sen delirdim galiba dedi
Ben ona aynen şu sözü söyledim hiç unutamadım
Ne kadar şanslı olduğunu bilsen ağlamayı keser sukrederdin dedim
Kız bana bi bakış attı anam babam.olmus ne sukuru dedi
Anne dedin kokusunu çektin içine bi kere olsa bile sarildin babamı tanıdın sevdin sevildin ve şuan onlar nerede biliyorsun sen bunun ne kadar büyük bi şans olduğunu bilmiyorsun dedim
O günden sonra aylın aglamadi sukretti işte
Ay nereden geldiyse aklıma işte öyle bi hikaye
Kız Ria varken hangi birinden şüpheleniyim
biraz daha açsana banuuuuuuuuupelinsu eceler, yansın geceler yani
13 yaşındayim o zamanları yurda benim yasimda bir arkadaş geldi aylinim benim annesi babası trafik kazasında vefat etmiş aileden kimse kızı istememiş ama nasıl ağlıyor bir hafta geçti iki hafta geçti hala ağlıyor neyse biz bununla okuldan kaçıp mezarlığa gittik ailesine dua edeceğiz kız mezarlıkta ağlıyor anam bana bi gülme krizi geldi anlatamam ama nasıl guluyorum kız bana bakıp sen delirdim galiba dedi
Ben ona aynen şu sözü söyledim hiç unutamadım
Ne kadar şanslı olduğunu bilsen ağlamayı keser sukrederdin dedim
Kız bana bi bakış attı anam babam.olmus ne sukuru dedi
Anne dedin kokusunu çektin içine bi kere olsa bile sarildin babamı tanıdın sevdin sevildin ve şuan onlar nerede biliyorsun sen bunun ne kadar büyük bi şans olduğunu bilmiyorsun dedim
O günden sonra aylın aglamadi sukretti işte
Ay nereden geldiyse aklıma işte öyle bi hikaye
biraz daha açsana banuuuuuuuuu
ne demek istedin banuuuuuuuuuuuu
biraz daha açsana banuuuuuuuuu
ne demek istedin banuuuuuuuuuuuu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?