Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

bugün bana bir hastam dr hanım görmeyeli kilo vermişsiniz ddi

• Makarna, pilav, ekmek gibi karbonhidratlar diyetten tamamen çıkarılmalıdır : Yanlış. İnsan vücudu ana enerji kaynağı olarak karbonhidratları kullanır. Zayıflayayım diyerek ekmeği, pilavı kesmek ve bu besinleri hiç tüketmemek vücuda doğru enerjiyi vermemek anlamına gelir. Bu durumda Vücutta enerji elde edebilmek için kas ve karaciğerdeki glikojen depoları kullanılır yani sudan kilo verirsiniz, şişmanlığınızın nedeni olan yağ dokusu olduğu gibi yerinde kalır. Normal beslenmeye geçtiğinizde iki kat daha fazla kilo alırsınız.
• Protein ağırlıklı yemek çok sağlıklı kilo kaybı sağlar : Yanlış. Protein ağırlıklı beslenmede, vücut proteinleri sindirmek için çok fazla enerji harcar ve zayıflama olabilir. Ancak proteinlerle birlikte çok fazla yağ da vücuda gireceği için, kan yağlarında yükselme ve korener kalp hastalıkları ortaya çıkabilir, Gut hastalığı gelişebilir. Ayrıca, proteinler vücuttan atılmak için kemikten kalsiyum çeker ve bu da kemik erimesine neden olur. Bu durumda zayıflasanız bile geri kalan hayatınızı hasta bir insan olarak geçirirsiniz.
• Meyva yemekten 2 saat sonra yenir, yoksa bütün yenilenler yağa dönüşür : Yanlış. Eğer doymuyorsanız ikinci tabak yemek yerine, 1 tane meyva yemek daha az enerji alımına yani daha az yemeye neden olur. O nedenle doymuyorsanız, ikinci tabak yemek yerine 1-2 tane meyva yemek daha iyi bir yaklaşımdır.
• Maydanoz suyu zayıflatır : Yanlış. Maydanozun idrar söktürücü etkisi vardır. İdrar kaybı nedeniyle insan kendini hafiflemiş hisseder, yoksa kilo kaybına ve yağ dokusu azalmasına hiç bir faydası yoktur.
• Sauna gibi sıcak ortamlarda terlemek zayıflatır : Yanlış. Sauna gibi sıcak ortamlarda terleyerek kaybedilen yağ değil sudur. Bu gibi sıcak ortamlar, organizmanın toksinlerden arınmasını, kasların gevşemesini, kırgınlığın atılmasını sağlar ancak zayıflatmaz. Kilo kaybetme açısından bakacak olursak, soğuk sıcaktan daha etkilidir.
• Sabahları aç karnına limonlu su içmek zayıflatır : Yanlış. Limonun bağırsakları çalıştırıcı özelliği vardır, ancak soğuk yada ılık suyun veya limonlu suyun zayıflatıcı hiçbir etkisi yoktur.
• Kan şekerim düştü, tatlı yemeliyim : Yanlış. Kan şekeriniz düşüp, eliniz ayağınız titriyorsa, asla tatlı yemeyin, peynir ekmek daha iyi bir seçimdir. Tatlı yiyebilecekler sadece insülin kullanan şeker hastalarıdır

uzm dr ayca kaya

Sabahları yorgun mu kalkıyorsunuz? Gün içinde enerji düşüklüğü yaşıyor musunuz? Enerji düşüklüğü yaşadığınızda da ilk eliniz çukulatalara ve şekerlemelere mi gidiyor? Bir an önce akşam olsa da uyusam mı diyorsunuz? İşte size yorgunluğunuzu yenmenin yolları.

Vücudumuzun yapıtaşı yiyeceklerimizdir. Yiyeceklerimizi ne kadar doğru seçersek o kadar kaliteli ve iyi bir yaşamımız olur. Öncelikle işe ana enerji kaynağımız karbonhidratları tanıyarak başlayalım. Karbonhidratlar vücudumuza enerji verir. Karbonhidratları da basit ve kompleks karbonhidrat olarak ikiye ayırırız.

Basit karbonhidratların içindeki şeker kanımıza daha çabuk karışır ve kan şekerimizi çabuk yükseltir, hızlı yanıta cevap olarak bir kaç saat içinde kan şekerimiz düşer ve tekrar yorgunluk yaşayabiliriz. Kompleks karbonhidratların vücudumuzda kullanımı daha iyidir ve bizi daha uzun süre tok tutar, daha enerjik hissettirir.

Şekerli yiyecekler, bal, pekmez, çukulata, helva, lokum, tatlılar, şeker oranı yüksek meyvalar, muz, incir, üzüm basit karbonhidratlara örnektir. Özellikle şeker ve çukulatanın verdiği enerji yalancı enerjidir. Bu yiyecekler kan şekerimizi hızlı yükseltir ve hızlı düşürür. Yani aşırı yorgunluk hissettiğimizde bir miktar bu yiyeceklerden yediğimizde öncelikle hızlı bir kendini iyi hissetme safhası akabinde de yorgunluğun derinleşerek uyku isteğinin ortaya çıktığını görürüz. Bu durumu özellikle hipoglisemisi olan insanlar öğleden sonraları, basit karbonhidrat yüklü bir öğlen yemeğinin hemen 1-2 saat arkasından yaşar. Şekeri yükseltmek için yenilen çukulata önce iyi hissettirir daha sonra da daha fazla yorgunluk, halsizlik ve uyku isteği şeklinde vücutta kendini gösterir.

Kompleks karbonhidratlara örnek olarak bulgur, kurubaklagiller, işlenmemiş unlar, kepekli pirinç, ekşi meyvalar, kivi, ayva, turunçgiller örnek olarak verilebilir. Özellikle reaktif hipoglisemi dediğimiz yemek sonrası şekeri düşen hastaların, bu türdeki karbonhidratları şeçerek yemeleri kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlar.

Şeker, yağ ve beyaz un direkt yorgunluğu tetikleyen yiyeceklerdir. Özellikle bu üç yiyeceğin bileşimi ile oluşturulmuş gıdalar; kurabiyeler, poğaçalar, açmalar, şekerli ve şerbetli tatlılar yorgunluğu tetikler.

Insan vücudu bir makine gibidir. Vücudun normal metabolizması sırasında besinler alınır, bu besinler vücudun yapıtaşına çevrilir ve bu esna da serbest radikaller dediğimiz bazı zararlı atıklar oluşur. Normalde insan vücudunun bunu kendi kendine temizleyen mekanizması vardır. Buna antioksidan yolaklar denir. Bazı yiyeceklerin ve içeceklerin de antioksidan kapasiteleri yüksektir. Özellikle B-karaten, C vitamini, E vitamini açısından zengin yiyecekler, omega-3 oranı yüksek yiyecekler, selenyum iyonu antioksidan açıdan yüksek yiyeceklerdir.

Semizotu, turunçgiller, ceviz, ıspanak, badem, nar, havuç, kivi, ananas, balık, kurubaklagillerin hem vücudumuzu temizleyici hem de zindelik verici özellikleri vardır.

Yorgunluğun nedeni sadece kötü beslenmek değildir. Bazı hastalıkların seyrinde de yorgunluk görülebilir. Örneğin, kansızlık, tiroid bezlerinin az çalışması, Vitamin B12 eksikliği, hipoglisemi, çeşitli bağ dokusu hastalıklarının seyrinde de yorgunluk şikayetleri ortaya çıkabilir. Kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız bunun direkt kötü beslenmekten önce metabolik bir hastalığa bağlı olabileceğini de bilin. Öncelikle bir iç hastalıkları uzmanına başvurun ve bu hastalıklar açısından detaylı bir inceletme yaptırın. Bunlar toplumda aslında oldukça sık görülen hastalıklardır. Eğer böyle bir hastalığınız varsa öncelikle bu hastalıkların tıbbi tedavisini yapmak uygun olur.

Yorgunluğa iyi gelebilecek örnek menuler

MENU I

Sabah: 2 dilim tam tahıl ekmeği

1 dilim az yağlı peynir

Bir bardak taze sıkılmış portakal suyu

Ara öğün: 3 tane kuru kayısı+2 ceviz

Öğlen: 6 yemek kaşığı kurufasulye

2 yemek kaşığı bulgur pilavı

Bol limonlu roka salatası

İkindi: 3 dilim anananas, 3 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi karıştırılarak meyvalı yoğurt yapılarak tüketilebilir.

Akşam: 2 yemek kaşığı kepekli pirinç pilavı

2 tane ızgara köfte ve buharda haşlanmış brokoli-karnıbahar-brüksel lahanası

1 kase cacık

MENU II

Sabah: 1 su bardağı az yağlı süt

4 yemek kaşığı müsli

1 kivi

Ara: 2 tane kepekli grisini

1 fincan sütlü yeşil çay

Öğlen: 1 kase mercimek çorbası

4-5 yemek kaşığı 1 yumurta ile yapılmış ıspanak

1 kase yoğurt

Ara: 1 tane çavdar ekmeğine yapılmış yağsız tost

1 bardak taze sıkılmış nar-elma-portakal suyu

Akşam: Orta büyüklükte fırında pişmiş balık

2 yemek kaşığı kepekli domates soslu makarna

Bol limonlu ve sarımsaklı yeşil salata
uzm dr ayca kaya

Son düzenleme:

Akabecim sayım çok güzel olmuş emeğine sağlık. Paşam tebrik ederim.

kuru üzümü suya koysam azcık kaynatsam üzümler şişene kadar yani kuru üzüm arada yediğim çekirdekle değiştirmeyi düşünüyorum yararı varmıdır acaba
Çekirdek tamamen yağ içeriyor başlayınca da insan bırakamıyor. Kuru üzümde de şeker var. Bence aralarda bunları yeme. 3-4 ceviz bir avuç kadar fındık, badem daha iyi bir alternatif.

Tebrikler paşam vallahi kendim vermiş gibi sevindim. Çizelgeni de düzelttim hemen motive ol diye.

konuya cevap ver dediğinde yazarken altta sarı hopbidik hopbidik duruyorlar ya

Yok be doğacım benim bilgisayarımda görünmüyor o hoppidikler. Onların görünmesi için gereken program mı yüklü değil. Hiç anlamam bu bilgisayar işinden de zaten....

Salişiim moral bozmak yok. Sen diet ve spor yapıyorsun. Vücudunun da bir kırılma noktası olacak ve daha fazla direnemeyecek sana. Sabret canım. Mutlaka gidecek önce 90lara sonra 80lere merhaba diyeceksin. diete spora devam....

Sana kolay gelsin canım. Tam haftanın son gününe denk gelmiş yoğunluk.

Tebrikler saphiracım. 70lere az kalmış bak ne güzel...

bende dukan denemesinden sonra hala kabızlıktan kurtulamadım..oda şişkinlik yapıyor.dün o yarım tabak mantı için 1 saat yürüdüm..
Kelebkcim ben de dukana başladığımda kabız olmuştum daha önce söylemiştim probiyotikli bir multivitamin kullandım sonra hiç sorun yaşamadım ben. Sen de dene istersen.

hic sorma canim ayaklarim yere basmiyor bugün sevincten ucuyorum
Tebrikler akabecim. Çok sevindim senin adına.

selam fistiklar..naptiniz diye bir bakim dedim..
4.unculugunuzu tebrik ediyorum cok guzel kilo vermissiniz
zellikle saphisim, akabemm..pasammm... cok guzel kilo vermissiniz bu hafta..sisliginden kurtulmanada ayrica sevindim saphisimmm

İnşallah canım yaaa bugün gene isyanlardayım

Kızlarrrr bugünn kendimee bolcaaa kızdımmmm yaaaa çokkkkk sinirlendimm kendimeeeee vee düşündümmmm taşındımmm vee kendimi bitirdimm öğlenee kadarr veee hemennnn aklımm başımaa geldii hep aynı şeyleri yaparakkk farklı sonuçlar alınmaz dedimm ve kalktımmmm yerimdenn .....

Gelelim beni geçmiş spor manzarama ben 2 ay önce okulda spor başladı diye sevinmiştim ama bunun bir aratırma ve bizim de denek olduğumuzu öğrenince bıraktım ve yüzmeye devam ettim.. 5 senedir ara ara kadın aktivitee merkezine gidiyordum ...Saphiram bilir orayı süper bir yerdir hemen gittim oaraya kayıt yaptırdım oturmaya gerek yok dedim bahane de yok ...

Veeeeee haftadaaaa 2 gün spor 2 gün yüzme 3 gün saunaaaaa

Eğer genee kilo veremezsem makus talihime küsüpppp herşeyi bırakacağım çünkü 4 aydır yoruldum artık kızlarrr

öğlen
3 kaşık bulgur pilavı
misfir vardı bişey yapamadım yanına gerçi yulaflı süt yicektim gelmeseydi

akşam
2 veya 3 ızgara et yicem diye düşünüyorum pişerse benim ızgaramda

spor yapamadım bugün işim çoktu yarın çıkcam yürüyüşe diye planlıyorum

umarım bu hafta kaçamak olmaz 1 kilo verebilirim boğazımı tutamadığımdan hep yerimde sayıyorum hatta geri gidiyorum

UZMANLARDAN TAVSİYELER....

Zayıflamak isteyen bir kişi öncelikle beynini bu koşula hazırlamalı, bir uzmana başvurmalı ve hedef belirlemelidir. Az, sık ve öz yemelidir. Uzun vadeli diyetler uygulamalıdır. Kilo almanın temelinde yatan atıştırma ve hareketsizlik gibi alışkanlıklarından vazgeçmelidir. Günlük alınan kalori miktarından 500-1000 kalorilik kısmının az alınması haftada ortalama 1 kilo verilmesini sağlar ve doğru olan da bu ölçüdür. İstenilen kiloya ulaştıktan sonra mutlaka koruma programına geçilmelidir.

“İDEAL KİLO VERME”NİN SIRLARI...

Yaş, kilo, boy, fiziksel aktivite düzeyi ve vücut analizinize göre uygun bir beslenme programı takip edin.

Açlık hissettiğinizde bisküvi, kek, börek vb. gıdaların yerine önce bir bardak su içmek ve meyve, kepekli kraker, yoğurt, beyaz peynir, kuru erik, 3-4 adet ceviz gibi hafif ve sindirimi kolay yiyecekler atıştırın.

3 ara öğün ve 3 ana öğün yemeyi alışkanlık edinin ve asla aç kalmayın.

Günde ortalama 45 dakika yürüyüş yapın.

Günde 8-10 bardak su için.

Kan şekerini hızla yükseltip düşürmeyen, tokluk hissi veren, kepekli ve lifli yiyecekleri tercih edin. Üç beyazı (şeker-un-tuz) listenizden çıkartın.

Kızartmayı sofranızdan uzaklaştırın, onun yerine ızgara, haşlama ve buğulama türüne yer verin.

Uyku düzeninizi dengede tutun. Çok uyku kadar uykusuzluk da kilo aldırır, çünkü az uyku sinir sisteminin dengesini bozar, stres yaratır ve bu da paralel olarak atıştırma eğilimlerini arttırır.

Reçeli kendi öz şekeriyle yapın.

Alkol alımını azaltın.

Sigara, kahve ve kafeinli içecekler kan şekerini düşürerek şekerli gıdalara saldırmaya neden olduğu için bunlardan uzak durun.
Hazır gıdalar ve asitli içecekleri hayatınızdan çıkarın.

Zayıflama ilaçlarından kaçının. Çünkü bitkisel zayıflama ilaçları; vücutta B1 vitamini (thiamin) eksikliğine yol açıyor, karbonhidrat metabolizmasını etkiliyor, istem dışı göz kayması, yürümede dengesizlik ve sinirlilik gibi sinir sistemi bozuklukları yaratır.

Tartılmayı alışkanlık haline getirin ve eğer mümkünse yediklerinizi not edin.

Kırmızı et tüketimini en aza indirin, onun yerine belirli ölçülerde tavuk ve balık tüketin.

Yiyecekleri çok çiğneyin, porsiyonları azaltın, sofradan tıka basa tok olarak kalkmayın.

Meyve ve tatlıyı yemekten yarım saat sonra yemeyi tercih edin.

Sofranızda “Omega 3” ve “Omega 6”ya yer verin. Omega 3; ceviz, fındık, soya fasulyesi, lahana, ıspanak, brokoli, marul, kanola bitkisi, soğuk su balıkları, balık yağı ve Omega 6 da ayçiçeği, mısır, soya ve tahıl ürünlerinde bulunur.

- Eğer kabızlık sorunu ile karşı karşıyaysanız; bol sebze ve salata yiyin, spor yapın ve bol su için.

Ekmek sepetini sofranızda bulundurmayın ve asla televizyon karşısında yemek yemeyin.

Katı yağ yerine sıvı yağ kullanın ve et yemeklerine yağ katmayın.

Mutlaka bir endokrinoloji uzmanına başvurun. Çünkü hormon bozukluğu da hızlı kilo alma ve gayret gösterilse de kilo verememe gibi sorunlar yaratır.

O yüzden aşağıdaki hormon değerlerini kontrol ettirin.

Tiroit hormonu: Tiroit bezi T4 ve T3 adlı iki tip hormon salgılar. Tiroit hormonu azlığı metabolizmayı yavaşlatarak daha fazla kilo verilmesini önler.

İnsülin hormonu: Bu hormon kanda çok yüksekse kan şekeri düşer. Bu da şekerli gıdaları daha çok tükemeye neden olur.

Ghrelin hormonu: Mideden salgılanan bu hormon, kilo vermeye başladıkça kanda artmaya başlar ve kişiyi yemek yemeye yöneltir.

Oreksin: Beyinden salgılanan bu hormon da zayıfladıkça yemek yemeyi artırır.

Leptin: Yağ dokusundan salgılanan bu hormondaki değişiklikler de kilo vermeyi önler. Yağ kaybettikçe veya kilo verdikçe kandaki leptin hormonu düşer. Düşük leptin düzeyleri beyni uyararak yemek yemeyi artırır.

Tebrikler saphiracım. 70lere az kalmış bak ne güzel...
çok sağol tatlım ama ben 83.5 a kadar gördüm de,bu bi ileri bi geriler haftalardır oyalıyor beni inşallah artık oyalanmayacağım ve bir an evvel 7 leri göreceğim bu 7 artık 70 ler mi olur,yoksa 67 mi olur bilemiyorum
canım benimmmm harikasınnn işte budurrrrr
şimdiki fiyatları filan ne alemde,bana özelden bildirsene tatlışım.eğer eşimin beni götürüp getirmesini kabuk ettirebilirsem belki ben de yazılırım,aynı seanslara gelsek ne süper olur dimi

Yaaaa çokkkkk güzelll olurrr saphirammm belkiii aynıı seaansaa yazılırzz ben salı cumaa akşamm 20 seansına yazıldım boş yer varmışş yarın sende adınııı yazdırırsınn sanadaaa uyarsaaa

Fiyatları da uygun özelden yazıyorum

aslında ben akşam saati hiç düşünmemiştim kendim için ama eşimin beni götürüp getirmesi açısından bakarsan,bana da akşamları daha iyi olabilir :) ayyyy dur bakiim şimdi heyecan yaptım,inşallah ikna olur benimki :18:

Yaaa nolurrr iknaaa olsunn allahımm birbirimizii motivee ederrrrr sıkılaşıp inceliirzz Bence orası aldığı parayı hakkediyor tatlım çünüüüüü o parayaa bennn aylık alan yerler gördüm üstelik havuzları yokkkk oranın havuzu acayip işe yarıoooo birdee saunaasıı varr ve de çok temiz en çok ondan istiommmİnşallah eşini ikna edebilirsinnn

etim güzel pişmedi neyse yedim artık 3 kaşıkta kabak yemeği yedim 1 dilim ekemk

selamun aleyküm güzeller

bugün ögleden sonra esimle kermese gittik güzel bir degisiklik oldu
havada sicacikti güzel kitaplar aldim kendime..söyle göz ucuyla pardüse felan bakindim ama büyük beden ne gezer :)

menüme gelincede
öglene yakindi kahvalti yaptigimda 1 kepekli sandevic ekmeginin arasina domates ,biber peynir yapip yedimi
1 fincan sekersiz,sütlü türk kahvesi
3 adet hurma
1 elma

ögleden sonra kermeste
3 izgara köfte ,yarim porsiyon hindi kavurma,salata
sekersiz cay

aksam da
1 elma yedim

akabe tebrikler canım
Tsk canim bende hepinizi tebrik ediyorum

Ünlü Fransız atasözünün söylediği gibi ‘’ bir kruvasan ağızda 30 saniye kalır, midede 30 dakika kalır, kalçada ise 30 yıl. ‘’
buna en güzel örnek benim galiba

Saliss sabir canim elinden gelenin en iyisini yapiyorsun,tartida ayni olabilirsin yada biraz fazla ,ama eminim vucut ölcülerin inceliyordur…önemli olanda bu degilmi?

kız deeee dedim içimden okurken Tebrikler darısıda bana
çok kötüyüm degilmi
qaallah yardımcın olsun işşallah
eline sağlık canım Paşam tebrikler
teveccügünüz bebem ben zaman buldukça yazarım yeterki zamanım olsun
ay bana prensen dedi galiba tombul prenses dicektin
bende dukan denemesinden sonra hala kabızlıktan kurtulamadım..oda şişkinlik yapıyor.dün o yarım tabak mantı için 1 saat yürüdüm..
canım kivi ve ananas ye
daha öğrenciyim canım ben ege üniversitesinde intörnüm
canım profum benim çok zor işin allah yardım etsin işşallah

bebegime yavaş yavaş yaklaşıyorum bebem azimliyim başarıcem

şimdi gelelim bana bugün 8.30 düştüm yollarayüürdüm epey meyroya gittim benle bir bayan ve kızı bindi neyse gittik epey ben en arkada duruyorum onlar az ilerde metroya bindiler başkaları adamın biri allah var dediki teyzecim az ilerlermisinz dedi kadım banane ben geldigimde boştu sıkışıyosan binmeseydin dedi sonra bir kavga çıktı benim panik atak az sen korkudanarkadan bir el dokundu abla sen gel otur kötü oldun dedi elim agzımda oturdum sonra dedim ne oluyo elimi agzımdan çektiğm kapıya bakıyourm çıkış yok arkama bakıyourm yok allahım delilerin içime düştüm dedim sonra bir bagırdım yapmayın ya neyi paylaşamoıyosunuz ben rahatsızım siizn yüzünüzden ölücem dedim kimsede çık yok hemen ilk durakta indiler bu ne ya dedim kimsenin kimseye saygızı kalmamış neyse indim metrodan gittim ablama o hastabneye gitti kaynanası var ablamın kaynanası bir gömlek almıştı tunik şeklinde dedim onu yiyiym içine olmuyoudm düşünün kasıyodasabah allahım dedim bu neyeşime sarıldım kalk bak ne güzel oldu bol bile geldi allahım çok mutluyum dedim sevinçle gittim kadın üstümde gördü çok sevindi ya ne güzel yakışmış canım dedi oglumla oynadım altını aldım doyurdum kafamada biberonu yedim allahım çocukla ugraşması nede zor mutfakta yemek hazırlıyorum paşalarımda teyzecim demeler minik adamım benim ablam geldi allahtan temi zçıkmış herşeyi neyse dedim çagırsam gelirmi sat,rıl diye dedim dediki gelmez deniyelim bakalaım dedim paşam yigidom gel teyzeye dedim önce bir baktı gelmez dedim dedi ablam sonra bir koştu teyzecim diye sarıldı o an dünyalar benim oldu sanki dünya durdu o an ikimiz kaldık dedim içimdenben bunu bu kadar seviyorum evladımı nasıl severim rabbim evlatsız kimseyi bırakmasın işşallah

Gelelim bana yürüyüş 1 saatten fazlada 1 saat diyelim
Sabah yediklerim
1- 1 adet haşlama yumurta
2-2 siyah zeytin
3-bir domates
4-bir adet badem namıdeger salatalık hıyar:)
5-bir dilim kepek ekmegi
6- 3 çatal peyaz peynir
öglen yediklerim

1- 2 kepçe yayla çorbası
2- 1 adet elma

Akşam yediklerim

1- 2 kepçe mercimek çorbası
2- bol yeşil salata nelermi koydum söylüyüm eşim tarif etti ben yaptım içine kıvırcık yeşil sogan ve bol çig ıspanak koydum az tuz yag ve sirke eşliginde amanın ıspanak harika tat vermiş yeminle
3-2 bardak açık çay içtim özlemişim ot çayı içmekten
4- bol isdavrit balık tolasan 12 anca

Bugün metroyla gelirken canımı sıkan bir olay daha oldu adamın biri gözünü dikti ban baktı cabnım sıkıldı az kalsın üstün atlıcektim he hele eve gelriken arkadaşla konuşuyorum telefonda yanımdan biri geçti ay nede güzelsin öyle sen dedikiloyu verince bir tuaf oldu bu insanlar hesonra evegeldim evden erken çıkmıştım mutfagı topladım yatagımı topladım neyse pazara gittik eşimle bana sagolsun sponsorum neler neler aldı seviyorum he ben bu adamıu allahım basımdan eksik etmesin brokoli alıcem çiçeklenmiş adam 4 milyona veriyo dedim bak kötü olmuş çöpe atıcen ver 3 alıyım dedi olmaz sonradedi 3 buçuk olosun 3 dedim yok dedi sonra almıyom gel dedi bu kerezde ben almıyorum dedim sonracıma kendime ıspanak kabak kereviz aldım elma potakal armut aldık peynir alırkende eşim sen git yaglı peynir al dedim o olmaz adama dedim şunu ver peynirci verdi şu olsun dedim eşimde surat aynannen bu benim beyendigim dedi yok senin beyendigin o yaglı deidm ben diyetteyim deidm allahım benim günahım ney dedi senin günahın tombul bir bayanla evlenmek dedim annem okadar demişti vallahi damat sen bunu alma bak sana zarar dedi eşimde olsun seviyorum dedi annem şakayla takılıyo geçen ah anne seni dinleseydim dedipazarda yürürken tanıdıga yakalandım kadın beni görünce bir sırıttı elini hemen karnıma götürdü ay ne güzel vermişin nasıl verdin dedi eşimi görseniz bnasıl seviniyo bende tabededim şöyle böyle maşşallah dedi yeminle biri böyle beni beyense dese kilo verdin ay ne hoşuma gidiyo dahada hırs yapıyorum vermek için vericem bu kiloları işte o ka pazartesi 1.5 saatemi çıkarsam acaba yürüyüşü diyorum :44::44:eve gelincede plates yapa,rım anneme gitmem lazım orda spora yazılıcam işşallah sonra hayalim olan yavrularıma kavuşucam geçen yürüdüm yoruldum ilk gündü aman dedim uykum var yoruldum vs işte sonra aklıma şu geldi pes etmek yok bebeklerin için saglıgın için ver kiloyu paşa hadi görüm seni arkandayım dedim kendi kendimesonra eve geldim tabe yorgun bitkin ertesi gün gene yürüyüşe çıktım ay yorulkdum az dinleneyim yok millete yürüyo hadi az kaldı eve ne kaldı az yolu uzat ordan degil burdan git durma yola devam sonra dinleniyim dedim sonra içimdeki ses şunları dedi annecim pes sakın etme az kaldı ,kavuşmamıza dedi içimdeki ses o ses varya içimdeki sesi yiyesim geliyo tamam yavrularım yılmıcam sizlere kavuşmak için her yolu denicem başarıcam dedim
Arkadaş yazmış bende senin gibiydim 108 kilodan 76 düşmüş 6 ayda ben başardım sende başarabilirsin dedi bende başarıcam işşallah bu arada yarın kaynımın konuştugu kız var ona gidilicek bela bir ken iki olucekallah yardımcım olsun ne diyim şimdi yeni kıyafet aldım onu giyicem görsünler güzel bedenimi benim pazradan bluş baktım şu önleri kapartmalılar varya ay ne hoşuma gitti benedime göre yok ya kadın dedi o bedenden yok tüh dedim diyete gir dedi eşimde zaten diyette 15 kilo verdi dedi maşşallah vermişsin dedi söz dedim 70 düşüyüm burdayım haberin olsun dedim beklerim dedi kızlar çok mutluyum dünden beri içim içime sıgmıyo vallahi allahım bu mutlulugu kursagımda bırakmasın işşallah

cok sevindim pasam,metro haricinde :) ,ne güzel bir gün gecirmissin
insanin zayifladigini yüzüne söylenince daha da hirslaniyor
artik kim tutar seni
Allah gönlüne göre versin cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…