Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

afiyet olsun cnm..yarın için iyi gezmeler..ay ne güzel..benim eşim bir tek pazarları izinli oluyor...hoşuma gidiyor böle resmi tatilde gezen çiftler..
slmmm kızlarrrr

Menüm : sabah 2 haşlanmış yumurta

Öğle: semizotlu yoğurt

1 saat yüzme
afiyet olsun salisim...hımm ben de pazardan semizotu alayım yarın bolca...severim hım..yüzme içinde kocaman bir alkış sana...
Kızlar bugün ufak bir şeker düşüklüğü yaşadım gene şeker ilacına başlamam tavsiye etti doktor o yüzden az yememi protein yememi ve dikkat etmemi tavsiye etti

geçmiş olsun cnm..oyy doktorun dediklerini yapsak zaten iğnedne ipliğe geçicez

SAPHİRAMM nererdesin :))) cnm sen röflemi yenileticem diyordun yaptırdın mııı bakiiimmm
ben 1 ay önce yaptırdımm ama tam isediğim gibi olmadı...tartıda 76 görimmm inşş o zaman ödül olarak yenileticem..

nasıl oluyum bebem iç güveyden halliceyim işte:86::86:aah canım bol bol tarçın ye bebem iyi gelir

Evet paşammmmm galibaa tarçınlı yeşil çay günlerini açıom

paşam benim tarçın neye iyi geliyomuş diyver bakıyımmm

Tarçın şeker hastalarında şekeri düzenliyor canım

Evetttt canımmmm yaaaa bencedeee amaa şekerr genee alarmm verdii bendeee dikkat etmem gerekiyor kanımca semizotuuuuu süperrr oluyorrrrrr bencedee all tattlımm

paşacım üzme kendini walla insanlar lafı söyliyo sonrada keyfine bakıyo..diyettede bebekte de cok önemli..
sophacım suyu sormuşsun işte çok zoroluyor ama eskiye oranla iyi içiyorum bazen hasta bir çıksda wcye koşsam die deli oluyorum..aksine ozamanda hasta soruyorda soruyor tabiri caizse çiş beynime sıçrıyor
angiera bu hafta sadece dikkat edebilecem eşim gidecek ya sonra sıkacam..
bugün ki menüm..izinin verdiği rehaveti atamadım gec kalktım kahvaltı yapamadan işe uçtum kahvaltı yok neyazıkki

öğle:eşim kahvaltı hazırlamış
peynirli omlet
2 dilim ekmek
domates
salatalık
peynir
1çay kaşığı az şekerli reçel ben yaptım

ara:3 kaşık yogurtlu madımak(yeni keşfettim 2.kez pişirişim)

akşam:2 adet kabak dolması(içinde 1 kaşık anca pirinç vardı pirinci az olsun die yarıya kadar oydum
yogurt
salata

kaynım 1 kutu baklava getirmiş çaya yemedim kızımada kurabiye getirmiş ucundan azcık ısırdım baklava yememek için
bol bol su içmeye çalıştım
2 fincan 5i bir arada çayı içtim

yatmadan leslie yapacam nasipse..şimdi eltim bende yani arkadasım eşlerimizde dışarda çocuklar uyudu takılıyoruz beraber..

saliscim sen diyabetmisin.HBa1c baktırdınmı

Canım ben 7 senedir insülin direncim nedeniyle metformine türevleri kullandım hemnde günde 2000mg 5 ay önce 6 kiloyu verince ilacı kendim bıraktım insülin değerlerim düştü çünkü bende herhalde kurtuldum dedim bu dertten ama malesef çok acele etmişim doktor bugün sende reaktif hipogilisemi başlamış sanırım dedi en yakın zamanda şeker yükleyecekmiş endokrincim yani ilaçlara devamm tabi yan etkilere de :1no2

AÇLIK BEYNİMİZİ NASIL ETKİLİYOR?

Şişman insanlar ile zayıf insanların beyinleri açlık karşısında farklı tepkiler veriyor. Neden bazıları restoranın önünden geçtiğini fark etmezken diğerleri için bu, işkence haline geliyor? İşte beynin açlıkla imtihanı...

AÇ BEYNİN TEHLİKE SİNYALLERİ!

İştah açıcı bir yemek veya kocaman bir dilim pasta görünce beyinde neler oluyor?

Neden bazı bireyler pastanenin önünden geçtiğini fark etmezken diğerleri için bu, işkence haline geliyor?

Zayıf insanla şişman insanın beyinleri farklı tepkiler veriyor. Aç karnına market veya pazar alışverişi önerilmediğini pek çoğumuz biliyoruz. Aynı şekilde yemek davetlerine de çok aç gidilmemesi gerekiyor. Zaten ara öğünü desteklememizin en büyük sebebi, çok fazla aç kalmamak. Çok aç olduğunuzda iştahınızı ve beynin yeme isteğini kontrol etmeniz zorlaşır. Peki bu durum, zayıf ya da şişman insanları nasıl etkiliyor?

Yale Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmada, açken abur cubur yeme istediğinin nedenleri araştırıldı. Bu çalışmada sağlıklı ve normal kiloda olan bireylerle şişman bireyler karşılaştırıldı. Bilim-adamları, katılımcıları bir cihaza bağlayarak kan glikoz seviyelerinden açlık ve tokluk durumlarını, ayrıca işlevsel MRI yöntemiyle beyin aktivitelerini gözlemledi.

Derinlerdeki sinyal
Önce cihazda bağlıyken, katılımcılara çeşitli yemek fotoğrafları gösterildi ve uzun açlık halinde olmadan yani yemekten iki saat sonraki halleriyle ölçümlere başlandı. Bilimadamları, katılımcıların bu durumdayken beyindeki prefrontal kortekste çok daha fazla aktivite olduğunu gördü. Yani mantıklı düşünme ve karar verme, sebeplendirmeyle sonuç, planlama gibi yönetimsel beceriler çok daha iyi.
Böyle bir durumda birey, yüksek kalorili abur cuburları reddetmek ve duygularını kontrol etmekte başarılı oluyor. Ancak, ne zamanki glikoz değerleri düşmeye başlıyor o zaman, beyindeki daha derin alanlar aktive oluyor (Bu alanlar, duygularımızla ya da limbik sistemle ilişkili kısımlar. İsteklendirme, ödül ve bağımlılıkta önemli rol oynuyorlar). İşte o zaman yemek, bir ödül veya ceza gibi düşünülebiliyor.

Açlıkla kandaki glikoz azalınca beden hayatta kalabilmek için enerjisinin azaldığını biliyor ve yemeğe yönelerek bunu ortadan kaldırmak istiyor. İşte bu durumdaki kişi, gördüğü abur cuburu yemeye başlıyor. Aslında buraya kadar her şey mantıklı görünüyor ancak araştırmacıların dikkat çektiği en önemli kısım şu; bu döngü normal kilolu olanlarda bu şekilde işliyor ama aşırı kilolu olan bireylerde abur cubur yeme isteği kan şekerinden bağımsız olarak beyinde yer alıyor.

Biyolojik değişim
Normal olarak, beden kalori aldığında, yeme sistemi sessizleşiyor ancak obezlerde aynı pozisyonda kalıyor, bu da çok aç olmasalar bile yemek için aşırı istek duymalarına yol açıyor. Araştırmacılardan Robert Sherwin, "Neden olduğunu bilmiyoruz, tersine çevrilebilir bir durum olup olmadığını da bilmiyoruz, ancak bu sonuçlar gösteriyor ki, insanlar obez olduklarında biyolojik bir değişim geçiriyor. Bir resim ya da ilan gördüklerinde yemek için motivasyonları, zayıf insanlardaki gibi kontrol sistemlerinin altında olmuyor" diyor.

Bu çıkarıma göre, tok olduklarında bile obez insanlar yemek yemeye devam ediyor ve yemekleri, zayıf insanların 'gördüğü' gibi 'görmüyor'. Çünkü ödül ve arzu sinyalleri sürekli çalışıyor. Bu tür çalışmalar obeziteyi ve bu sorunla mücadele eden bireyleri anlayıp çözüm üretmek için çok önemli anahtarlar. Eğer bu gibi bulgular farklı şekilde teyit edilirse, kiloyu korumanın tabaktan değil de beyinden başlama durumuna yönelik çalışmaların önü açılabilir.

iyi akşamlar güzeller
geçmişe atlaya zıplaya baktım :) bugün gemeklerdeydik ondan biraz yorgunluk var bir de başım ağrıyor nedenini bilmiyorum :/ ondan çok duramıcam.

kahvaltı (canım istemedi)

nescafeli süt
1 ad. kurabiye

öğlen: (bebek tebriğine gittim,arkadaş çok ısrar etti)
1 ad. baklava
1 kare kek

akşam:
1 kase çorba
4 kaşık menemen
1 kase cacık
1 bardak zero

birazdan çay içiciizz kokacığımla :) bir de kahve içebiliriz

kızlar spor olayı tam anlaşılmamış sanırım.spor her gün yapılacak artık,mecburi! spor yapmayan (mazeretsiz), ceza alacak benden söylemesi.yoksa spor yapacağımız yok.özellikle koydum nivea body egzersizlerini,hiç bir şey yapmasak evde o videoları yaparız.ben onu yapıyorum,bugün henüz yapmadım ama gece yatmadan önce mutlaka yapacağım...

yarın arkadaşlarla toplanıcaz,bir arkadaşın evine gidicez ilk kez.diyette olduğumu bildiğinden bana uygun şeylerde hazırlayacakmış.umarım ben de fazla cıvıtmadan yarını tamamlarım

şimdilik çıkıyorum,çaylarımızı koyucam.sayım bendeydi bugün yanılmıyorsam,gece 00.00 dan sonra yaparım sayımı

paşam benim tarçın neye iyi geliyomuş diyver bakıyımmm
canım kan şekerini düzenliyo açlık hissetmiyosun mesela yogurla çilegi ve tarçını koydum acıkmadım ama ban sorarsan şuan açımama yılmıcem vericem bu kiloları
efferim sana gel buraya öpücemoh tadından yenmiyosun bebikim motive olmak lazımki verelim kiloları mesela dün kaynanam baklava getirdi yemin olsun bugün o ban ben ona baktım yedimmi yemedim ben kazandım galibim anlıcagınız isteyince nasılda irademize hakimiz okadar yane azim azim azim
canım ina dogur diyosun üzüldügüm yanıma kar kalıyo bundan sonra üzülmücem kim olursa olsun deymiyo anlıcagın bunu anladım bugünben şu kiloarı veriyim bebegime kavuşuyum allahımın izniyle gerisi boş inanın kızlar
iyi akşamlar güzeller
Geçmişe atlaya zıplaya baktım :) bugün gemeklerdeydik ondan biraz yorgunluk var bir de başım ağrıyor nedenini bilmiyorum :/ ondan çok duramıcam.
geçmiş olsun bebem rabbişm acil şifalar versin işallah

Kızlar gelelim ban yemekten sonra bir kupa yeşil çay içtim üstünede 2 litre su içtim anlıcagınız 3 litre bir bardak su içtim bugün:2::2:içim dışım su oldu anlıcagınız wc kanka olduk yeşil çaylarıda sayarsak 2 bardak ettimi sana 18 bardak su yarında yürüyüşümü yapıcem işte okadar saprinacım işşallah senin yayınladıgın sporuda yaparım keşke hem birlikte olsakta yapsak ama nerdeeşimden anca izin aldım ben kaçtım bebeler

şimdilik çıkıyorum,çaylarımızı koyucam.sayım bendeydi bugün yanılmıyorsam,gece 00.00 dan sonra yaparım sayımı

saphiracım cnm kusura bakma sorup duruyorum ama ben buh afta hangi günü sayıcam...sıralama listesindeki sıraya göremi gidiyoruz...ceza almamam lazım da

spor için gerbaraya özel msg atıcaktık dimi kızlar....bugün sabah 40 dak yürdüm..akşama da yürüyvktim ama misafirlerim geldi.....bu bahane olmamalı..gidip yüriyim bari......zaten bugünnn o kadar kötü beslendim ki...aç gözlülük..pisboğazlık diz boyu ben de..bi kaçamak yaptım mı dnyaları yiyorum ben..1 taneyle sınırlı kalamıyorum ceza olsun bana hadi yürüyüşee

paşam ne güzel su içmişsin kuzum...1 litresini benim metabolizmaya gönderiver bi zahmet hihihihii
canım bu arada erkek kardeşinin ve gelininizin sen onlara bu kadar koşturuyorken sana yaptıkları çok ayıp ama insanlar böyle işte...nankör oluyorlar...iyilik yap denize at demişler ama bir kişiye ne kadar çok verici olursan o kadar beklentimiz oluyor manevi açıdan...ben kimse için çok yıpratmıyorum artık kendimi ve beklentimde olmuyor böylece....üzülme canım..üzme tatlı canını...

saliş geçmiş olsun nedir bu hastalığın iç yüzü neler yan etkileri etkileri çok üzüldüm şeker olduğunu okuyunca

aj şu kaçamaklar olmasa bende makarna yedim bugün hemde doyana kadar peynirli uff hala pişmanım

o gelini varya paşam yerden yere vurmak geldi içimden bizim gelinde aynısını yapıyor yarama bastın cinler tepeme fırladı okuyunca inan ne yazsam siliyorum sabahtan beri sen bu kadar didin onların ettiği pes yani

ay şimdi gelebildim inş geç kalmamışımdır menüm
sabah peynirli tost papatya çayı
öğlen 3 adet içli köfte(bu gün komşumla misafirlerime yaptık vede yedik)
akşam 1 dilim ekmek menemen
arada muz
2 adet maden suyu su içtim çok yorgunum alışverişe gittik gelince çocuklarımı bıcı bıcı yaptırdım eşime çekil laptopun başından yoksa beni atarlar dedim nasipse yarın misafirlerim geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…