Benimkiler çok güzel oynuyorlar, özelikle son bir yıldır birlikte çok güzel oyunlar kuruyorlar. Birde yaş farkı az olsa da bu güzel anlaşacakları anlamına gelmiyor ki. Aslında önemlisi iki kardeşin uyumu anlaşması bu da bizim elimizde değilDogru herkese gore farkli
3.5 yasta cok gbi sanki
Ablamnda çocukları arasnda 3 yas var anlasamiyolar hic
Gerci cocktan cocuga değişir
Yok kuzm ya daha istemiyorm cesaret edemem gelip gidiyolar sadece bana
Yasini doldurunca acna belki dusunurm
Ama cok acmakta istemiyorum aralarini
2. Ne zaman nasip olur oda bilmem ilk bebegimi 7 ay bekledim 7. Ayda hamile kaldim
Ya gec olursa düşünceleride var karışık kafam
Tam istediğim yas aralığı
Kızım 2 ye girsin
2. Dogsun istiyorum inşaAllah nasipse
Kafamda boylr düşündüm ama tabiko nasip
I
El alışkın ugratirmaz beni..senin eline sağlık patatesli yapmıyorum ben patlıcanlı yapıyorum ilk defa duydum patetesli yiUgrastrdi kız bugün benı. Baktım k.baba gene burun kiviracak. Ona da patates haşlayip yaptım patlıcan koz yerine.. tabi bı de çorba yaptım Şehriyeli pirinçli . Tabi onlardsn yemedim .
Amiiinulan o ne güzel menü öyle
sağlık fışkırıyo be
suyu da içmiş benim kuzucum
sporunu da döktürmüş ay çok beğendim yaa
kabak sandal da çok güzel görünüyo eline sağlık
afiyet olsun bol eksi getirsin sana
Verim tabi.. öncelikle patlıcanları fırına at közle.. sarımsaklı yoğurt ile karıştır.. üstüne küçük küçük doğrayıp kavurduğun etleri koy pul biber serp bu kadar.. ben bu tarifi sensin şişkoda paylaşmıştım bulursan atarım sana..ayyy tarifi verirmisin kuzum?
Ben bir yerde gördüm kahve piştikten sonra 1 çay kaşığı hondistancevizi yağı koyuyorlardı ben içemedim denedim onu daAcaba kahveyi hazırladıktan sonra içine içmeden önce hşmdistancevizi yapı kıysak olur mu?
9 ay yani hamileyken mi iyi cabalamam lazım2 3 yaş ideal kuzum bence benim.kizimla oğlumun arasın da 3 ay var ve sifir kıskançlık ama 9 ay iyi çabalaman lazim
Ben bu kilolardasin daha çok protein ağırlıklı beslendikleri kuzum tamam sağlıklı atistirmalik diyorsun ama sağlıklı da olsa sonuçta karbon yarım poğaça üstüne siyez ekmeği akşam 8 ara olmasa belki kurtarır ama saat 8 tüm günü bombalamissin sabah kahvaltıyı dolu dolu yap bende kahvaltı hastasıyım öğle protein akşam sebze yerdim ben hep ve 6 öğün yapardım aralarda yoğurt meyve ondan sonra ki arada kahve hurma kayısı ceviz kan üzümünden birini tuketirim her öğünde karbona karşıyım ben bak karbona değil her öğün alımına yani sabah al karbonu bı daha yokya tamam akşam yemeğinden sonra yediklerim cısss onu biliyorum. olmamalıydı. ama gün içi normal değil mi. ben 79-80 kiloyum
kahvaltı çok çeşit olduğu için kalabalık görünüyor.
sen bu kilolardayken neler yiyordun ?
Melek niye acele ediyosun ki yasin mi geciyo :) şöyle tek cocukla anneligin tadini cikarsana biraz.o simdi 1 sene sonra gezmeye parka gitmeyibistemeye baslicak sen elinde bi bebek daha onun bu ihtiyaclarini karsilayamicaksin.buyuge de yazik biraz bebekligini yasasin o da.9 ay yani hamileyken mi iyi cabalamam lazım
Smdi kizm 1 yasina girsin 2. Calismalara baslayim
1 yas 9 ay olur aralarnda erkenmi olur
Gerci hemen tutacagi nenmalum kizimi 7 ay bekledim
Eflalim aynı şekilde bende öyle yaptım. .kendi kendine yemeğini yer wcye gecerdi..tek başına uyumaşı gerektiğini de çok şükür yorulmadım..Melegiimm22 bu arada ben ikinciye hamileyken büyük oğluma wc ye tek başına girmeyi, üstünü giyip çıkarmayı hep öğrettim, hem düşük riski olduğu için bana kolaylık olsun diye hem doğum sonrası küçük ağlarken büyük annneee tuvaletim geldi diye beni beklemesin diye.
Kendi kendine yemeğini zaten yiyordu.
Bunlar küçük ama aslında çok önemli ayrıntılarçok işime yaradı benim doğum sonrası
kahvaltı çok güzel örtmeniiimAy kızlar regl yaklasti doymuyorum resmen. Mutfakta spor yapiyodum ileri geri tencerelere doğru yurudum geri geldim yurudum geri geldim..Nefsime de spor yaptırdım
Menü vereyim
Uyaninca 3 badem
Sabah 10.30
1 bardak süt
1 haslanmis yumurta beyazi
9 zeytin
Salatalik
2 dilim ananas
Ara 12.30
1 hurma
6 7 tuzsuz firinlanmis kabak cekirdegi
Oglen-aksam 15.00
1 kase mercimek corbasi
5 kofte 4 ince dilim patates (sulu yemek)
Ara 18.00
Yesil cay
Ara 19.30
1 bardak tarcinli süt
1 avuc kadar karisik kuru meyve
Su 2.5 oldu
Spor yaptim ama eklicem
@MiuLegomalipina
Ben oğluma 3 aylık hamilelik ayında söyledim ve ondan sonra başladım kardeşin olunca bizim odamızda yatacak ama sebebi bu sende yatmissin o zamanları kardeşin altına kaka yapacak sebebi sende yapmışsın işte kardeşin doğunca ikinize da aynı seveceğim falan filan uzar liste her hareket ettiğinde kızım oglun elini karnima koyarsın hissettin diye ama şuan senin bebeğin bunları anlayacak yaşta degil9 ay yani hamileyken mi iyi cabalamam lazım
Smdi kizm 1 yasina girsin 2. Calismalara baslayim
1 yas 9 ay olur aralarnda erkenmi olur
Gerci hemen tutacagi nenmalum kizimi 7 ay bekledim
anladimBen de bugun verdim kani da sonuca anca persembe baktircam
Ya kuzum sen kendin cok kucuksun zaten bebegin de oyle..Ben aslinda 4 yas uygun goruyorum kafamda ilk cocuk oz bakimini yapabilecek duruma gelsin diye.Ama nasip olursa ben 3 yas koyacagim araya hem ben senden neredeyse 10 yas buyugum hem de ilk cocugum 4 yasinda krese gidecek nasipse.bebek geldi ben okula gittim olmasin diye 1 sene hem bebekle hem.onla evde durmayi istiyorum.Allah istedigim zamanda nasip ederse istedigim bu yönde.
bilgilerin için sağol tatlım.aslında söylediklerinin hepsini biliyorum.sadece kokunun süte geçtiyini bilemezdim.kullanmam artık.yoğurt kullandım 2günde de...kuruyemişleri denerim ama dediyin gibi...Çok onu ona karıştırıyorsun kuzum ne olur yanlış anlama bak karanfil suya atıyorum diyorsun süte geçiyor sütun tadı değişiyor mesela sana örnek en çok süt yapan yeşil sogandir ama hiçbir doktor onermez sütun tadını eksittigi için yeşillik ye ama aroması yüksek yeşillikler tuketiyorsun bu sıkıntı mesela ara yap yoğurt elma ile elma gaz yapmaz marul dere otu salatalık ye bı gün ertesi gün reyhan marul salatalık ye yani aroması fazla olan yeşillikleri aynı güne koyma karanfil kullandığından anason zencefil kullanma o gün sütun tadını eksitirsin gaz yapar alerji yapar daha küçük bebeğin bu yüzden dedim
Süt yapan gıdalar en önemlisi bulgur dere otu yeşillikler su ezcanelerde satılan süt çayları da var ama en önemlisi stressiz olman bu kadar sütu kafana takarsan sütun olmaz bunu unutma süt odaklı yaşama satalarinda domates kullanma domates yeme 6 ayına kadar kuzum anladığım kadarıyla bebeğin alerjik
Kimyon tüm yemeklerinde tuket bio giol gaz damlası var yüzde yüz organik bı damla kullanabilirsin kalsiyum alımını cogalt ki bebeğin kemik gelişimi iyi olsun yoğurt süt ürünleri bebekte kabızlık yapar bu yüzden peyniri cogalt yoğurt 1 kaseyi geçmesin mesela inek sütü bebekte gaz yapar içme
Kuruyemişler gelince mesela bir gün çiğ badem tuket bebeğini gozetle bakalım birşey yapıyor mu ertesi gün çiğ fındık yani hep tek ürün olarak kullan herşeyi ona onu karistirarak değil kuzum sakın yanlış anlama dediklerimi ben oğlumda gazdan çok çektim ama kızında şükür hiç sıkıntı yaşamadım 4 ay yada 6 aydan sonra kendi gazını kendi çıkaracak o döneme kadar sen dikkat edeceksin kuzum
bi kaç defa kullandım bi zararını görmedim ama.süt yapıyo ama gaz...Canım bu arada yoğurt da gaz yapabiliyor, benim büyük oğlana yapıyordu yememiştim 3 ay
Eline sağlık canim..ben süzme yogurt yapıyorum evde onu kullanıyorum... eti de 1 kaşık tereyağı ile kavuruyorumAli nazik
Malzemeleri(1 porsiyon için)
1 patlıcan
100 gr et
1 biber
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Eki Görüntüle 2035324
Öncelikle patlıcanları közlüyoruz. Kabuğunu soyup ince ince doğuruz.. üstüne 1 kase yoğurt ve 1 diş sarımsak ekliyoruz. . Azcıkta tuz..
Eki Görüntüle 2035323
Şimdi etimize gelelim. Etleri tuz ve karabiber ile baharatlayıp az bi yağla kavuyoruz.. zaten hemen suyunu bırakacak. . Suyunu çekince doğradığımız biberi ekleyip biraz daha kavuralım ve hazır..
İşte sunum. .
Eki Görüntüle 2035326
_AYNURA_
Bebegim korumadayim diye yedim saat olarak da cok erkendi aksam sayilmaz diye yiyiverdim vallakahvaltı çok güzel örtmeniiim
akşam pattis
mercimek çorbası da karbon duble karbon olmuş(ekmekle pattis salatası yiyen mali söylüyo bunu)
su da ideal ölçüde
sporu da yapıyosun oh mis
Acaba kahveyi hazırladıktan sonra içine içmeden önce hşmdistancevizi yapı kıysak olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?