Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

şeker yüklemesi hamileyken yapmışlardı bana

öbürlerini hiç bilmiyorum :26:

***7. TAKIM 255. ETAP***

SAPHIRA (85.3/84.7/0.6/%0.70).......................spor listesi + tam spor listesi gelmedi
saferan (117.8/117/0.8/%0.68)...........................................
Shopaholic (78.5/78.5/0/%0)............................spor listesi + perşembe ve cuma sporu?
Saliss(101/101/0/%0)......................................spor listesi + cuma sporu?
Pasam3405(88/88/0/%0)..................................spor listesi - izinli sanırım
kelebekolacam(85/)..........................................spor listesi - liste gelmedi
gerbera1987 (90.2/90,1/0,1/0,11%).......................................
senarist (116.7/116.0/0.7/0,6%).......................spor listesi + cuma sporu ?
Angiera(84.3/83.5/0.8/%0.95)...........................spor listesi + cuma sporu?
Ecemavi(73.2/73.2/0/%0)..................................spor listesi - izinli sanırım

cuma sporunuzu da yarına kadar bildirirseniz yarın ilk listemizi yapabilirim

Saphiracım geçmiş olsun canım. Valla ben bu konuda hiç tecrübeli değilim kızıma en ufak bir şey olsa doktorunu arıyorum ben... Bana da öğretin bu pratik bilgileri...
teşekkürler canım...ufakken ben de öyleydim ama ufak şeyler dr. a götürme ihtiyacı duymuyorum ben.hangi ilaç iyi geliyor biliyorum kızıma,onu veriyorum ama bukez hiç ilaç vermedim,vermeden atlatabilmeyi umuyorum.ballı ıhlamur,ballı süt vs... ile

görüşrüüz canım iyi tatiller

canım dün özellikle yapmadım,ben perşembeleri yapmam spor,cuma gününe kaslarım şişmesin diye..bugünd e henüz yapmadım.Öğlen yemeğinden sonra yapayım edim ama çok şişmişim,yapamadım.En kötü gece yatmadan önce mutlaka yaparım ve bildiririm

evet canım ben izinliydim ama yeni listede varım inş
yeni liste cumartesiden mi pazartesiden mi başlayacak

Saol Saphıramm gerçekten canım çok sıkkındı ne ders dinledim ne başka bişi Neden veremiyorum anlamıyorumda kaçamaklarım oluyor ama sürekli de değil saolsun takım arkadaşlarım da fikirlerini yazmış onları dinleyip bir süre daha denemeye karar verdim kendime son bir şans veriyorum
hoşbuldum canım
saliss bence ayrılma çünkü daha kötü olup kilo alarak geri dönebilirsin

Evett canım öle bi ihtimal de var sanırım bir süre daha denemeliyim şu okuldan bi kurtulsam biliyorum o kilolar gidecek

hoşgeldin ececim....
kızlara katılıyorum saliss ben ne zaman buraya 2 gün az ugrasam hemen kaçırıyorum ipin ucunu....
Evett canım burası tutuyor insanı ama beni de görüyon hiç veremiom burada boşa yer kaplıyom gibi hissediyorum

Tatlım şeker yüklemesinin sonuçları hemen çıkmazz en az bir hafta sonra çıkar bu gösterilen sonuç sadece 0.saat açlık dahaa kaç kere kan alındıysa onlar çıkacak tatlım tokluk sonuçların daha çıkmamış kkiBu arada nasıl buldun benim dotktoruVe de diyetisyene gönderdi mi

beni yönlendirdiğin diyetisyene gitsen salisim

Onaa da gidemiyom amaa liste elimde yaa artık o diyete başlıyayım diyorum hem değişiklik olur hemde motive olurum tatlım belki

Onların hepsini sonuçlar çıkınca konuşursunuz canım benim hemen sinir olma bizim ege de olsa 1 ay koşturturla adamı perişan ederler orası gene hızlı

Sizleri dinleyecem canım ben kilo veremedim diye üzülüyorum ama almak daha korkunç ben orasını düşünemedim

Kızlar hepiniz iyi ki varsınız benn neden böyle oldum bilemiyorum ama inşşallah okul bitince iyi olacağım okul bitene kadar beni mazur görün Bakın geçen gün nöbete gitmeden hem öğlen hem akşam semiztlu yoğurt yedim amaa kliniğe bi gittim hastalarrrr bi ayaklandıı nolurrr hemşire hanım sucuklu yumurta yapalım diyee gecenin bi saati bana sucuk yumurta aldırttılar personeli yolladım artık hepsi depresyonda belki iyyi gelir diyee oturdum bende yedimm Nasıl mutluu oldularr hadi onlar hasta baana noluyor işte iradem yok kiSonra hasta yakınları hep bişiler getiriyor saolsunlar amaa bana dayanmak nası zor geliyor şu paşamın iradesinin yüzde 1 i bendee olsa ne olurduNeyse okul bitene kadar yerimde sayacam gibi amaa bir bitsinnn kilolarla asıl mücadele o zaman inşşallah

çok şeker doktorun 120 dk tolerans testi yapıldı cnm bnm yani 2 saat sonra verdim kanımı diyetisyene gönderdi bugün çalışmıyormuş adet düzensizliğini söyledim o hormonlarıda istedi 2+1 tüp kan verdim sonuç kağıdında 3te çıkcak demişti neyse artık bekleriz sonuçların çıkmasını saat 10da ultrason dedi bide ona aldı öyle işte yani teşekkürler doktor önerilerin için

Ne demek canıım benim dediğim gibiii senn benim yaptığım hataları yapmazsın vee çok iyi bir şekilde kurtulursun Aslında ben ilk gördüğümde korkmuştum ondan dev gibi bir kadın onun da hormon hastalığı var akromegali diye endokrinci çok manidar ama tanıdıkçaa görüntüsünün altında bi melek olduğunu öğrendim

Bu arada diyetisyenin bana önceden verdiği menüyü uygulamaya karar verdim ve şeker ilaçlarımı da düzenli içeceğim istersen diyetisyene gidince rahatsızlığımız aynı olduğu için sanada benzer bir menü verir beraber yapabiliriz canım bakalım böle fayda görecekk miyim

ewet klolarımızda yakın ya ağzında aşırı kuruluk var nasıl geçer acaba herhalde yüklemeden dolayı oldu

Eğer sık acıkıyor ve şekerli besinlere saldırıyor, olur olmaz zamanlarda “çikolata, baklava, sütlaç” krizleri yaşıyorsanız, açlığa dayanmakta zorlanıyor, mide krampları, yorgunluk, baş dönmesi, uyuklama, halsizlik, bitkinlik içinde kıvranıyorsanız; yemek yemekte gecikince ellerinizde titremeler, kalbinizde çarpıntılar, bedeninizde soğuk terlemeler oluyorsa, acıktığınızda gereğinden fazla huzursuz, sinirli, alıngansanız bu belirtilerin hipoglisemi ile ilgili olabileceğini düşünebilirsiniz.
Sıradan günlük işleri yapmanızda, bedensel ve ruhsal enerjinizi koruyup, aktivitelerinizi gün boyu sürdürebilmenizde şekeriniz önemli rol oynar.
Şeker ve insülin metabolizmasının ortak çalışması ile oluşan ve yiyeceklerinizin kalori değeri, türü, sizin aktivite düzeyinizle belirlenen kan şekeri seviyeniz, kritik sınırların altına inecek olursa işiniz zorlaşır.
Özellikle beyniniz, temel enerji kaynağı glikozu yeteri kadar bulamadığı zaman sorun çıkarır. Kan şekeri düşmelerinde ortaya çıkan ruhsal değişimler, yorgunluk, halsizlik ve bitkinlikler, odaklanma ve öğrenme güçlüklerinin ardında beyninizin yakıt ihtiyacının yeterince karşılanmaması vardır.
Hipogliseminin varlığı şeker-insülin dengesinin ciddi bozukluğuna işarettir. İnsülin kan şekeri düzeyini belirleyen başlıca hormondur ama dokuların, organların şeker ihtiyacını karşılayan sistemin başka oyuncuları da vardır.
Böbrek üstü bezinin, tiroit bezinin salgıladığı hormonlar, büyüme hormonu ve daha pek çok faktör kan şekerinin düzenlenmesinde görev alır. Bu nedenle hipoglisemi bir hastalık değil, bir belirtidir. Bu belirtinin birçok sağlık sorununda ortaya çıkabileceği bilinir. Tiroit bezi hastalıkları, karaciğer ve böbrek yetmezlikleri, böbrek üstü bezi hastalıkları ve daha pek çok bedensel problemin hipoglisemiye yol açabileceğini unutmayın.

Kilo sorunu yaşayanlardansanız, kendinize bu soruları sormalı ve en doğru yanıtları vermeye çalışmalısınız. Eğer belirtilerden iki veya üçüne sahipseniz, hipoglisemi ihtimalini aklınızda tutmalısınız.

Hipoglisemi
+++Öğün atladığınızda şekerli, unlu ve yağlı besinlere saldırıyor musunuz?

+++Zaman zaman ciddi halsizlik, bitkinlik atakları yaşıyor musunuz?

+++Bu ataklarla birlikte veya bunlar olmadan önce çarpıntı, ellerde titreme, terleme, huzursuzluk, sinirlilik problemleriniz oluyor mu?

+++Özellikle yemeklerden sonra gelen uyku basmalarında, bazen de gün boyu oluşan uyuklamalardan şikayetçi misiniz?

+Halsizlik, yorgunluk, bitkinlik gibi belirtilerden bir şeyler yiyip içince kolayca kurtulabiliyor musunuz?

Bu sorulardan birkaçına evet diyorsanız, aşağıdaki soruları da sormalısınız:

Sabahları baş ağrısıyla uyanıyor musunuz?

+++Şekerli, unlu besinlere dayanılmaz bir tutku duyuyor musunuz?

Zaman zaman çarpıntı ve terleme atakları yaşıyor musunuz?

Geceleri ter içinde ve huzursuz uyanıyor musunuz?

Bu soruların çoğuna “evet” yanıtı verdiyseniz, hipoglisemi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalı ve doktorunuzla görüşmelisiniz.

Hipoglisemi herkeste kendini farklı olarak gösterir. Aynı düzeyde kan şekeri düşüşü olan iki kişiden birinde uyku hali, unutkanlık, yorgunluk, iç geçmesi, el ve ayakta çözülme depresif belirtiler gözlenirken; diğerinde sinirlilik, öfke, gerginlik, korku gibi huzursuzluklar oluşabilir.

Son düzenleme:
Kızlar hepinize ii haftasonları

Bu hafta sonu çok ders çalışmam lasım giremeyebilirim canlar yarın da akşama kadar havuzdayım malum

Hepinize iyi haftasonları

Bu haftanın 9. su olmuşuz kızlar.Haftaya sporlarını eksiksiz yapmış bir takım olarak sahalara dönücez :124:

kusura bakmayın hiç giremedim kötü bi gündü

şu mesaj sayımı ile ilgili bi soru sormak istiyorum mesela tek mesajla altı alıntıya cevap vermiş o mesaj 1 mi sayılacak 6 mı :26:

kusura bakmayın hiç giremedim kötü bi gündü

şu mesaj sayımı ile ilgili bi soru sormak istiyorum mesela tek mesajla altı alıntıya cevap vermiş o mesaj 1 mi sayılacak 6 mı :26:

6..........................................................................

Canım hastalar seni yakından tanımıyordur onlara "canım siz yiyin ben sucuk sevmem" deyip yumurtasından al bi çatal mesela.. Bişeyler getirdiklerinde hastalara hemşirelere ikram et.. Aslında ben artık "diyetteyim" demeye bile çekinmiyorum hiç.. bi kereden bişey olmaz diyorlar.. kendimi gösterip "bunlar hep bi kereden oldu" diyorum çok ısrar etmiyor çevremdekiler.. en güzeli "ben pek sevmem, mideme dokunuyor, ay reflü var bende" gibi laflar

diyet kelimesini bende hiç sevmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…