Evet canım üç psikiyatrist gördü. Hiperaktivite denildiHayırdır eflal.. şimdi gördüm.. doktora mı görürdünüz?? İlaç mı önerdi?? Eğer doktor verdiyse ilaç öcü değil cnm deneyebilirsin.. Allah muhafaza daha beter sonuçlar olmasın..
Süper mortimmMenü yazayım ne yiyeceğimi hazırladım bundan başka yemem
Sabah 11.00
1 küçük portakal
1 sütlü kahve
Öğlen (14.00)
2 haşlanmış yumurta
1 k.k Beyaz peynir
Marul
6 zeytin
3 ceviz
1 domates
Ara(17.00)
1 bardak badem sütü
Akşam (20.30)
Fırında hindi
Salata
2 kaşık yoğurt
Spor yapacağım
Su bol
malahit @MiuLego @hepfit
Kuzu sen de dünkülerin artısı vardırAllaaaaaaaaah nasıl ya nasıl
Ben artılarla geldim
bugünkü sporunu görünce keyfim yerine geldiAy üzüldüm sabah sen öyle pişman filan deyince vallahihaklısın tabi dün 1 mile yazarken bile utanmıştım ki
ahaaaa
ben miyim kız bu
ha şöylee
Eflal inanır mısın aynı şeyü düşünmüştüm .. bende çocuk gelişimi okuyorum biliyo musun bilmiyorum .. ilâç çocukları sakinleştirip dikkatini toplamak için yardımcı oluyo .. tabi en ufak şeyde ilaç kullanmak yanlış.. ee napalım evladımız elimizden kaysın mı?? Her yerde tembel olarak mı anılsın?? Toplumda maalesef bu var aman ilaç kullanma.. neden peki?? Çocuğun dersleri anlamaya ihtiyacı var.. normal çocuklar için bile dersi dinlemek çok zor.. cnm bence bikaç doktorla daha görüş.. ilaç dışında çözüm önerisi var mı? Zor bi süreç cnm Allah yardımcın olsun inş.. sıkma canını.. her zmn çözüm bulunur ...Hiperaktivite son yıllarda hastalık olarak adlandırılıyor ilaç tedavisi öneriliyor. Aslında hiperaktivite, bir durum. Hiperaktif olma durumu bir insan varyasyonu veya insan tipolojisi.Hastalık olsa ilaçla tedavi edilebilirdi.Fakat önerilen ilaçlar hiperaktiviteyi tedavi etmiyor, durumu kalıcı olarak düzeltmiyor. Sadece alındığı süre içinde çocuğu normalleştiriyor. Çocuk derslerinden kopmuyor,kendine veya çevresine zarar verebilecek davranışlarda bulunmuyor. Daha düşünerek hareket ediyor,dürtüsellik biraz önleniyor.
Akşamları,hafta sonları veya yaz tatilinde ilaç verilmediğinde çocuk yine eskisi gibi hiperaktif.
Eskiden bizim çocukluğumuzda da hiperaktif, dikkat eksikliği olan çocuklar vardı. Onlar yaramaz, tembel olarak etiketleniyordu hiperaktivite bilinmiyordu. Ne oldu? O çocuklar dersleri takip edemedi, arkadaşlarından geri kaldı,akademik olarak başarısız oldular. Belki zar zor liseyi bitirebildiler. Son okuduğum kitapta da vardı, bu çocuklar kendileri gibi olan (hareketli,kural tanımaz) çocuklarla birlikte olmak istediklerinden çetelere giriyorlar, o gruplarda kendilerini iyi hissediyorlarmış..( Çünkü okulda yaramaz, tembel diye dışlanıyor. Onaylanmıyor.)
Hiperaktif çocuklar için cesaretli yada gözü kara diyelim,sonrasını düşünemiyorlar.Kurallara uymak istemiyorlar sıkıyorlar. Aşırı hareketliler. Çetelere girecek en güzel aday. Sonra bu grubun davranışlarına uyum sağlayacak. İçki içecek, uyuşturucu kullanacak...vs.
Bilim bu çocukların eğitim hayatında tutulabilmeleri için bu ilaçları geliştirmiş. Hiperaktivite durumunu değiştirmese de geçici olarak gerçekten işe yarıyorlar.
İleri yaşlarda 14-15 gibi bu belirtilerin azalacağı kitaplarda yazıyor. O yaşlarda çocuk belki sakinleşecek fakat derslerden de çoktan kopmuş olacak arkadaşlarını yakalayamayacak.
Bence 7 yaşından ergenliğe kadar hiperaktif çocuklar okulda iken en azından ilaç kullanmalı. Ebeveynlerin de gayretleri ile çocuk eğitim hayatının içinde tutulmalı. Bu çocuklar başarıyı tatmalı, başarının keyfini görmeli. İlaç desteği ile de olsa bunu yaşamalı. Yapabildiğini görmeli. Yoksa kendisinin zeki olmadığını düşünmeye başlayacak bunu kabullenecek, kendine güveni gittikçe azalacak.
Ben bu ilaç karşıtı yazıları çok okudum. İlaca karşılar tamam da ne öneriyorlar bu çocuklar için. Psikoterapi bu çocuklarda hiç bir işe yaramıyor. Söylenen sözleri dinlemiyorler bile. Yerlerinde oturamıyorlar. Neymiş çozüm önerileri. Ben akla mantığa uygun kalıcı bir çözüm önerisi göremedim.
Bence bilimin yolundan ayrılmamalıyız . Güvendiğimiz bir çocuk psikiyatristi ile beraber çocuğumuzun hiperaktivite durumunu kontrol altına almalıyız. Yoksa işler iyice zorlaşacak, çok daha büyük sorunlarla uğraşmak zorunda kalacağız. Çocuklarımız başarılı birer yetişkin olana kadar onları bu sorunla baş etmede yalnız bırakmamalıyız. Yoksa her şey için çok geç kalmış olacağız.
Bunu yazan çok güzel özetlemiş hanımlar tam olarak doktorda bize bunu dedi . Sadece normal huzurlu bir hayatımız olsun istiyorum ben çok yoruldum ama ilaç kullanarak sanki kolaya kaçacakmısım düşüncesi. Toplumun bu yönde ki baskıları acımasız yaklaşımları beni çok düşündürüyor. En başta eşim karşı ilacabende asla diyordum ama bu yazıda ko gibii durumlar olduğunu duyunca mantıklı da geldi
@Whiteblacklife sende bak canım
teşekkür ederim ördekim benim
Kuzum nasilsinnnn
kızlar psikiyatr a gitmeye karar verdim yarın sabah içn randevu aldımStorm- handr kuzum nasılsın
Sağol canım amin. Burda girebilecek bütün doktorlar görmüş oldu canım başka doktor yok maalesef. Gelen döktür durmuyor gidiyor devlet hastanesinde.Eflal inanır mısın aynı şeyü düşünmüştüm .. bende çocuk gelişimi okuyorum biliyo musun bilmiyorum .. ilâç çocukları sakinleştirip dikkatini toplamak için yardımcı oluyo .. tabi en ufak şeyde ilaç kullanmak yanlış.. ee napalım evladımız elimizden kaysın mı?? Her yerde tembel olarak mı anılsın?? Toplumda maalesef bu var aman ilaç kullanma.. neden peki?? Çocuğun dersleri anlamaya ihtiyacı var.. normal çocuklar için bile dersi dinlemek çok zor.. cnm bence bikaç doktorla daha görüş.. ilaç dışında çözüm önerisi var mı? Zor bi süreç cnm Allah yardımcın olsun inş.. sıkma canını.. her zmn çözüm bulunur ...
eflal canım hiperaktiviteyi nasıl anladınSağol canım amin. Burda girebilecek bütün doktorlar görmüş oldu canım başka doktor yok maalesef. Gelen döktür durmuyor gidiyor devlet hastanesinde.
Derslerde hiç sıkıntısı yok hatta maşallah fazla zeki, dikkate de sıkıntı yok fazla sadece arada mola vermedi gerekir ona iyi çözüm buldum. Bizimki hiperaktivite, hareketlerine dürtülerine engel olamıyor bu da sosyal olarak onun dışlanmasına sebep oluyor.
happy year maliiiiiiiteşekkür ederim ördekim benim
Canım evet geçici değil ama benim doktorum dediği aynen şu iyi eğitim ve düzenli destek ile bu sorunu minimal indirmek mümkün benim oğluma hiperaktivite ve üstün zeka problemi konulduğunda 2.5 yaşındaydı dünya başıma yıkıldı sanmıştım seni çok iyi anlıyorum kimse ile oynamaz toplum içine karışamaz ne zararlı ne değil dusunmezdi hatta bir gün TV yıldızı üstüne devirdi bunun gibi sana bir sürü örnek verebilirim şuan 5 yaşına gelecek ve büyük ilerleme var eğitim ve destek bu konuda çok önemli yurt dışında hiperaktivite ve üstün zeka problemi olan çocuklar için okullar varmış Türkiye henüz bununla ilgili çalışmalar az oğlunda oğlinlikle üstün zeka da vardır balım çünkü hiperaktivite çocukların neredeyse yüzde 90 üstün zekalı çıkıyormuş tabi ki bu da bir sorun ama dediğim gibi iyi bı eğitim şart canım bunun içinde iyi bir okul ben bu yüzden ilk okuldan itibaren özel okul da okutmaya ugrasacagimCanım bu zamanla geçecek bir durum değil ki. Zamanla iyileşmiyor, sadece bununla yaşamayı öğreniyormuş insanlar.
Bu halde öğrenmiş olmak da ne kadar yaşam kalitesine faydalı olur. Arkadaş edinememe, sosyal ortamdan git gide kendini soyutlama. ..uzar gider bu liste. Oğlum ilk kreşe başladığında anlamalıydım ama benim aklıma hiç gelmedi bu durum, hiperaktif demek hiç yerinde duramayan demekti benim gözümde ama ayrıntılı bakınca öyle olmadığını anladım. Oğlum kesinlikle arkadaş edinemiyor sorun çıkıyor mutlaka oyun oynarlarken, çünkü dürtülerine engel olamıyor, engel olamadığı içinde istediği olsun diye tutturuyor bu da arkadaşlık ilişkilerini, etkiliyor, kurallara uyma zorunluluğunu engelliyor. Elinde değil bu durum sonucunu düşünmeden hareket ediyor.
Mesela hiperaktif çocuklar çok kaza atlatırmış, kendine o an zarar vereceğini hesap edemezmis. Kafam çok dolu yazacak çok şey varda oku oku çorba ettim iyice
Canım benim oğlum zaten hep hareketli bir çocuktu ama neticede çocuk diyordum, bizim sıkıntılar okulla açığa çıktı aslında okul öncesi gördüğümüz ortamlarda başka çocuklarla oynarken istediği olmayınca ağlamalar , vurmalar, sorun çıkarmalar hep vardı ama kısa süreli görüşmeler olduğu için bir rahatsızlık olduğu aklıma gelmedi, ben aile apartmanında ne olacak çocuk şımartıldı diye düşünüyordum. Birde hiperaktif bir çocuk görmüştüm ben ve oğlum o kadar asla değildi ama bu da kademe kademiymis çeşit çeşitmiş.eflal canım hiperaktiviteyi nasıl anladın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?