heyt uleynUlaaa herkeş pro olmuş
Çok kıskandım
Neyse parası verecem uleyn
İyi eğitim için özel okul mümkün değil canım bizim için. Kendi kendime elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştım bu yaşına kadar ama olmamış işte sonuç bu.Canım evet geçici değil ama benim doktorum dediği aynen şu iyi eğitim ve düzenli destek ile bu sorunu minimal indirmek mümkün benim oğluma hiperaktivite ve üstün zeka problemi konulduğunda 2.5 yaşındaydı dünya başıma yıkıldı sanmıştım seni çok iyi anlıyorum kimse ile oynamaz toplum içine karışamaz ne zararlı ne değil dusunmezdi hatta bir gün TV yıldızı üstüne devirdi bunun gibi sana bir sürü örnek verebilirim şuan 5 yaşına gelecek ve büyük ilerleme var eğitim ve destek bu konuda çok önemli yurt dışında hiperaktivite ve üstün zeka problemi olan çocuklar için okullar varmış Türkiye henüz bununla ilgili çalışmalar az oğlunda oğlinlikle üstün zeka da vardır balım çünkü hiperaktivite çocukların neredeyse yüzde 90 üstün zekalı çıkıyormuş tabi ki bu da bir sorun ama dediğim gibi iyi bı eğitim şart canım bunun içinde iyi bir okul ben bu yüzden ilk okuldan itibaren özel okul da okutmaya ugrasacagim
Canım benim oğlum zaten hep hareketli bir çocuktu ama neticede çocuk diyordum, bizim sıkıntılar okulla açığa çıktı aslında okul öncesi gördüğümüz ortamlarda başka çocuklarla oynarken istediği olmayınca ağlamalar , vurmalar, sorun çıkarmalar hep vardı ama kısa süreli görüşmeler olduğu için bir rahatsızlık olduğu aklıma gelmedi, ben aile apartmanında ne olacak çocuk şımartıldı diye düşünüyordum. Birde hiperaktif bir çocuk görmüştüm ben ve oğlum o kadar asla değildi ama bu da kademe kademiymis çeşit çeşitmiş.
Okulla beraber başına buyruk hareket etme istekleri çok ciddi sıkıntı yaptı maalesef. Dürtülerine engel olamıyor o an ne yapmak istiyorsa doğru yanlış demeden yapıyor yeter ki istesin.
http://dehbfarkindayim.com/dehbli-hayat/tedavi-yontemleri/
eflal bu dediğin sanki benim kızdada var
sürekli ama sürekli konuşuyor susmuyor
bide ha bire sınıfın içinde geziyor
1 dk yerinde durmuyor
Evet ilaç ise yariyor eflal bı arkadaşım kullanıyor ama ben kullanmak istemiyorum en azından okula başlayana kadar şuan iyi bir doktorumuz var iyi önerileri onları dinliyoruz devamlı bı aktivite içindeyiz okula baslaya kadar kullanma dedi doktor o zamana kadar evde sıkı önlemler alıyor TV artık montali odalar kitli falan filan herşey büyük onun gücü yetmeyecek şekilde evde bizim değil onun kuralları var mesela işte koltuk üstünden yere zıplamayi ben yasakladim yapmaya devam etti doktoruyla beraber yasakladılar onun yasağı oldu yatağını toplatamadim sorumluluk veremedim doktor bunu ona ödül gibi gösterdi büyüme ödülü dedi şimdi dopluyor oyuncaklarını paramparça ederdi şimdi onu da çözdük çok fazla arkadaşı hala yok yazın spora gidecek dedi doktor yazın spora yazdiracagim bunun gibiHiperaktivite son yıllarda hastalık olarak adlandırılıyor ilaç tedavisi öneriliyor. Aslında hiperaktivite, bir durum. Hiperaktif olma durumu bir insan varyasyonu veya insan tipolojisi.Hastalık olsa ilaçla tedavi edilebilirdi.Fakat önerilen ilaçlar hiperaktiviteyi tedavi etmiyor, durumu kalıcı olarak düzeltmiyor. Sadece alındığı süre içinde çocuğu normalleştiriyor. Çocuk derslerinden kopmuyor,kendine veya çevresine zarar verebilecek davranışlarda bulunmuyor. Daha düşünerek hareket ediyor,dürtüsellik biraz önleniyor.
Akşamları,hafta sonları veya yaz tatilinde ilaç verilmediğinde çocuk yine eskisi gibi hiperaktif.
Eskiden bizim çocukluğumuzda da hiperaktif, dikkat eksikliği olan çocuklar vardı. Onlar yaramaz, tembel olarak etiketleniyordu hiperaktivite bilinmiyordu. Ne oldu? O çocuklar dersleri takip edemedi, arkadaşlarından geri kaldı,akademik olarak başarısız oldular. Belki zar zor liseyi bitirebildiler. Son okuduğum kitapta da vardı, bu çocuklar kendileri gibi olan (hareketli,kural tanımaz) çocuklarla birlikte olmak istediklerinden çetelere giriyorlar, o gruplarda kendilerini iyi hissediyorlarmış..( Çünkü okulda yaramaz, tembel diye dışlanıyor. Onaylanmıyor.)
Hiperaktif çocuklar için cesaretli yada gözü kara diyelim,sonrasını düşünemiyorlar.Kurallara uymak istemiyorlar sıkıyorlar. Aşırı hareketliler. Çetelere girecek en güzel aday. Sonra bu grubun davranışlarına uyum sağlayacak. İçki içecek, uyuşturucu kullanacak...vs.
Bilim bu çocukların eğitim hayatında tutulabilmeleri için bu ilaçları geliştirmiş. Hiperaktivite durumunu değiştirmese de geçici olarak gerçekten işe yarıyorlar.
İleri yaşlarda 14-15 gibi bu belirtilerin azalacağı kitaplarda yazıyor. O yaşlarda çocuk belki sakinleşecek fakat derslerden de çoktan kopmuş olacak arkadaşlarını yakalayamayacak.
Bence 7 yaşından ergenliğe kadar hiperaktif çocuklar okulda iken en azından ilaç kullanmalı. Ebeveynlerin de gayretleri ile çocuk eğitim hayatının içinde tutulmalı. Bu çocuklar başarıyı tatmalı, başarının keyfini görmeli. İlaç desteği ile de olsa bunu yaşamalı. Yapabildiğini görmeli. Yoksa kendisinin zeki olmadığını düşünmeye başlayacak bunu kabullenecek, kendine güveni gittikçe azalacak.
Ben bu ilaç karşıtı yazıları çok okudum. İlaca karşılar tamam da ne öneriyorlar bu çocuklar için. Psikoterapi bu çocuklarda hiç bir işe yaramıyor. Söylenen sözleri dinlemiyorler bile. Yerlerinde oturamıyorlar. Neymiş çozüm önerileri. Ben akla mantığa uygun kalıcı bir çözüm önerisi göremedim.
Bence bilimin yolundan ayrılmamalıyız . Güvendiğimiz bir çocuk psikiyatristi ile beraber çocuğumuzun hiperaktivite durumunu kontrol altına almalıyız. Yoksa işler iyice zorlaşacak, çok daha büyük sorunlarla uğraşmak zorunda kalacağız. Çocuklarımız başarılı birer yetişkin olana kadar onları bu sorunla baş etmede yalnız bırakmamalıyız. Yoksa her şey için çok geç kalmış olacağız.
Bunu yazan çok güzel özetlemiş hanımlar tam olarak doktorda bize bunu dedi . Sadece normal huzurlu bir hayatımız olsun istiyorum ben çok yoruldum ama ilaç kullanarak sanki kolaya kaçacakmısım düşüncesi. Toplumun bu yönde ki baskıları acımasız yaklaşımları beni çok düşündürüyor. En başta eşim karşı ilacabende asla diyordum ama bu yazıda ko gibii durumlar olduğunu duyunca mantıklı da geldi
@Whiteblacklife sende bak canım
Evet canım zaten okul dönemi kullanıyor tatilde bırakılıyor hos ben daha cesaret edip başlayamadım.Evet ilaç ise yariyor eflal bı arkadaşım kullanıyor ama ben kullanmak istemiyorum en azından okula başlayana kadar şuan iyi bir doktorumuz var iyi önerileri onları dinliyoruz devamlı bı aktivite içindeyiz okula baslaya kadar kullanma dedi doktor o zamana kadar evde sıkı önlemler alıyor TV artık montali odalar kitli falan filan herşey büyük onun gücü yetmeyecek şekilde evde bizim değil onun kuralları var mesela işte koltuk üstünden yere zıplamayi ben yasakladim yapmaya devam etti doktoruyla beraber yasakladılar onun yasağı oldu yatağını toplatamadim sorumluluk veremedim doktor bunu ona ödül gibi gösterdi büyüme ödülü dedi şimdi dopluyor oyuncaklarını paramparça ederdi şimdi onu da çözdük çok fazla arkadaşı hala yok yazın spora gidecek dedi doktor yazın spora yazdiracagim bunun gibi
Ooo Banu kizarmissin :) hayirli olsun
Eflal hiperaktivite eğitimle aile içi sorunlarla akalı değil ki neden kendini suçluyorsun ya doğuştan bı durum benim oğlum 2.5 yaşındaydı ben anladığımda yani ben ne yaptım ki 2.5 yaşında hiperaktivite olsun dedim bı kere kabullen bunu sen de bu insansın ve elinden gelen şeyler olduğu kadar gelmeyen şeyler de olacak biz anneyiz ama insanız bunu unutma evet bu tarz sorunu olan çocuklara özel eğitim gerekiyor ama işte imkanlar hayat şartları biz ne yapalım elinden geldiği kadar spora yönelt doktorunun tavsiyesi bu bana at binmek yüzmek hayvanlarla hasır haşır neşir olmak hiperaktivite li çocuklara çok iyi geliyormuş kesinlikle bı kural joyulacaksa evde onun fikrini al o kural onun kuralı olsun çünkü kural tanımazlar kendi kurallarına bağlılarİyi eğitim için özel okul mümkün değil canım bizim için. Kendi kendime elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalıştım bu yaşına kadar ama olmamış işte sonuç bu.
Terapi vs de benim eşim gitmez doktora zar zor götürdüm zaten
Kesinlikle yüzme öneriliyor balım basket futboldan daha çok su çocuğu sakinleştiriyormus grup taraflı bı spor oldumadigi için de dışlanma korkusu olmuyormuş çocuktaEvet canım zaten okul dönemi kullanıyor tatilde bırakılıyor hos ben daha cesaret edip başlayamadım.
Spor bize de dedi ki ben üç yıldır eşime bu çocuga hareket lazım her gün park la omuyur spor şart diye diye dilim tüğ bitmişti. Dr spor mutlaka dedi eşim hala yazın düşünüyoruz diyor sanki şimdi olmaz off
Canım hiperaktif olduğunu bilmeden önceki düşüncemi yazdım yani ben o kadar uğraşıyorum bu çocuk ne hiç düzelmiyor diyordum. Teşhis koyulacak taşlar yerine oturmaya başladı bende deEflal hiperaktivite eğitimle aile içi sorunlarla akalı değil ki neden kendini suçluyorsun ya doğuştan bı durum benim oğlum 2.5 yaşındaydı ben anladığımda yani ben ne yaptım ki 2.5 yaşında hiperaktivite olsun dedim bı kere kabullen bunu sen de bu insansın ve elinden gelen şeyler olduğu kadar gelmeyen şeyler de olacak biz anneyiz ama insanız bunu unutma evet bu tarz sorunu olan çocuklara özel eğitim gerekiyor ama işte imkanlar hayat şartları biz ne yapalım elinden geldiği kadar spora yönelt doktorunun tavsiyesi bu bana at binmek yüzmek hayvanlarla hasır haşır neşir olmak hiperaktivite li çocuklara çok iyi geliyormuş kesinlikle bı kural joyulacaksa evde onun fikrini al o kural onun kuralı olsun çünkü kural tanımazlar kendi kurallarına bağlılar
Ewt bidrdimkiiiiBugğnkü bildiirmleri hiç sevmedim ve beğenmedim.
Cumaya kadar önleminizi alınız.
Cuma böyle bildirimler görmek istemiyorum. İhtiyacımız olan son şey artı bildirimler bu ara.
Elfkkk bildirdi mi kızlar gördünüz mü hiç? Ben hatırlamıyorum
Ayy white inan yüzme kursu yüzme kursu diye yırttım kendimi çünkü oğlum suyu çok seviyor öyle böyle değil ya lavaboya su doldurup onunla bile oynuyor . Yüzmeye gitse eminim çok faydası olacak onaKesinlikle yüzme öneriliyor balım basket futboldan daha çok su çocuğu sakinleştiriyormus grup taraflı bı spor oldumadigi için de dışlanma korkusu olmuyormuş çocukta
Eflal ben diyecektim ama dilim varmadi ne bileyim bazı insanlar yanlış anlıyor tirsiyorum o yüzden ben oğluma kendim koydum teşhisi ve eşim bana çok.kizmisti 2.5 yaşındaki çocuk ne alaka diye doktora gittimiz de hatta beni şikayet etti resmen ama.doktor onayladı bı de bu tarz sorunları olan çocuklarda ya erken yürüme konuşma erken.ogrenme yada tam aksi hepsini kendi yaşıtlarından geç yapma alışkanlığı oluyorCanım hiperaktif olduğunu bilmeden önceki düşüncemi yazdım yani ben o kadar uğraşıyorum bu çocuk ne hiç düzelmiyor diyordum. Teşhis koyulacak taşlar yerine oturmaya başladı bende de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?