Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

25.05.2012

pazartesi...senarist....................14 adet mesaj
salı...........saphira..........27 adet mesaj
çarşamba...shopaholic................. mesaj yok:44::44:
perşembe...saliss........................13 mesaj :18::18:
cuma...paşam.............................30 mesajbir puanla kaçırmış garip paşa

28 mayıs haftası

pazartesi...kelebekolacam.............13 mesaj:18::18:
salı...gerbera................................31mesaj 1 puanla kıl payı kaçırdım birinciligi tebrikler gerberacım
ipekyol........................................11 mesaj
ecemavi.......................................8 mesaj
xeyrocan.....................................1---yeni üye adayı 7 mesaj

doga 1 mesaj :44::44:
measjların galibi gerbera 1 mesajla yaktınkız beni ben daha çıok mesaj yazıyımda birinciligi kaptırmayım barihergece iyi geceler uyku beni çagırıyo nasıl olsahafta sonu kimse girmez ben gene tek kalırım burda

Son düzenleme:
Korkma bu sınıf toptan kalacak
Bütlerde birlikte olacak
10'lar 20'ler transkripte dolacak
Senindir Hocam senin eserindir ancak... :))

Çarpma kurban olayım ey nazlı baba
Kahraman evladına ne bu dayak bu ceza
Senin uğruna her zaman canım feda
Haklıdır derslerden kalan öğrenci daima.. :))

Ben ezelden beridir zayıf aldım zayıf alırım
Hangi hoca 100 verecekmiş şaşarım
Ben hergün zayıflarla yatar kalkarım
Yırtarım karnemi aileme vermem saklarım.. :))

terkedildim amanmmmmmmmmmmmmmm terkedildim kimse sevmiyo benimillet nerdesinizbana yazık degilmiefkarlandım şurda len kociş layt bir süt getir içicem burda efkar bastııı
Anacım dün akşam misafirlerimiz vardı.Valla gece 2 de yattık.Teyzemle konuş konuş bi baktım gece 2 olmuş.Tabi miniğimde yok yanımda.
Ellerine sağlık
iyi hafta sonları kızlar,ben geceden çok kötüyüm bu sabah regli oldum sancım çok fazla var kızlar.

Geçmiş olsun canım

Bugün minik kelebeğim geliyor.Heyecanla bekliyorum.Bana küsmüş galiba telefonda konuşmuyor benimle.Eşim de ben artık onun hem anası hem de babasıyım diyor.Arada eşime anne diye hitap ediyormuş yaramazım.

Annemler çarşıya çıktı.Kardeşimin çeyizi hazırlanacak son alışverişini yapacaklar.Yıkandı bir çoğu ütülenip hazırlanacak.Haftaya cuma çeyizi götürecekler.
Bu arada annemler gelsin gidip alçıyı çıkaracağız.Evde denedik biraz tam çıkaramadık.Ayağımın yarısı açıkta yarısı alçıda

ne vuruyon bakim al sana

Son düzenleme:
sonrasında sütlü tatlının tadına baktım
bide bu gün çiko yedim mağlum günler ama çok yemişim yarın eğer cenım tatlı isterse kahve içeceğim
canım sorma bende dün kemal paşa götürdüm 2 tane çok canım tatlı çekti yedikten sonra pişman oldum ama neye yararadet olunca bir çare bulmamız lazım ama ney:44::44::44:
günaydın kızlar iyi haftasonları

ben okulu bitireli yıllar oldu bebem
yeşillik yemekle zayıflanabilseydi eğer, inekler tığ gibi olurdu..! :))
kız sorma bned kışın burakoli yiyodum diyodum eşime içimde brokoli tarlası çıkıcek ama akşam 6 sonra birşey yeme bak nasıl gidiyo kilolarsenin yaptıgın diyetimi yapsam acana ben öle çok saatli yemeyi beceremiyorum nedense
afiyet olsun canım,hamur işlerinde pek hamaratsın ben sıfır yemeyi severim ama......
canım eşime afiyet oldu malesef ben yiyemedimki anca kokusuyla yetindim okadar yane
bak sen bahanelerde hazır hemen hadi affettim seni gelde öpüşek

ah canım çeyiz telaşı çok güzel ama ben neyi unutmuyorum biliyomusun çeyizlerim giderken annemin mutfak camından aglaması gözümün önünden gitmiyo bazen apartmana gelirken gözüm kayıyoya ne sen sor ne ben söylüyüm ozaman hayat bu kadar insanlar bu kadar gaddar degildi en azından babacım yaşıyodu ipekçim çok özledim babamı bir kere sarılıp bagrıma bassaydım keşke şimdi babalar günü geliyo ben her babalar gününde burda olunca 1 gün önceden yanına giderdim kalmaya hediyesini veriridim sarılır doya doya öperdim yavrum derdi hep ben kime şimdi babacım dicem kızlar özlemim okadar çokki burda bir arkadaş yazmışya babamdan nefret ediyorum bıktım diye ah baba kötüde iyide olsa baba varlıgı nefesi yeter insana rabbim babalarınıza uzun ömür versin babalarınızı arıyında sesini duyun çok zor babasızlkşimdiden babalar günün kutlu olsun babacım paşan seni çok özledi bilesin

selam kızlarrr ben geldiiiimmm..nasılsınız canla...benim intenetim bozukkkkeşimin işyerindeyim şu anda...SAPHİRACIMMM bnei izinli yaz olur mu bir kaç güne düzelecek netimm..gene full burda olucamm...

paşam başın sağ olsun özlemin büyük Allah sabır versin,haklısın anne babanın yerini kimse tutamaz iyide olsa kötüde olsa Allah başımızdan eksik etmesin onları.

ölüm çok zor paşam.. yakınını , en yakınını kaybetmen daha zor..arkadaş gibi olduğun , çok sevdiğin , beraber gülüp ağladığın , her derdinde sevincinde yanında olduğun birini kaybetmek çok daha acı ben annanemi kaybettim kurban bayramının 3. günü çok zordu herşeyini ben yaptım .. annemi ben sakinleştirdim .. yoğun bakıma 40 günün 25inde ben girdim .. gözlerini sadece benim için 10 saniyeliğine açtı .. unutması öyle zorki .. seni çok iyi anlıyorum .. allah kimseye yaşatmasın bu acıları helede zamansız genç yaşta ölümleri..

Oysa Herkes Öldürür Sevdiğini... Kimi Bir Bakışıyla Yapar Bunu, Kimi ''Kilo mu Aldın Sen?" Diyerek :))))

paşam başın sağ olsun özlemin büyük Allah sabır versin,haklısın anne babanın yerini kimse tutamaz iyide olsa kötüde olsa Allah başımızdan eksik etmesin onları.

takımızın taze elemanı nasıl gidiyor diet....cnm sen tavuk haşlamasıyla olan dieti mi yapıyprsun..bu haftya ben de deniycemm...kilo alıyoum vermek yerine....tavsiy edermisin...berbaer yapalım mı..

Tammmmammm,harikasın.O halde tartılma günümüzün ardından yarışmaya başlıyoruz.
Kaptanım bu formu doldur demişti,unutmuşum.Şimdi dolduruyorum:
adınız(takma ad kabuldür gerçek söylemek istemeyenler için):Esen

yaşınız:30

işiniz:Öğretmen

şimdiye kadar kilo anlamında neler yaşadığınız:8 aylık ve neredeyse prematüre doğduğum için,rahmetli babaannemin ve anneannelerin yoğun çabasıyla ilkokul 5. sınıfta 30 kiloya beni çıkardıklarını hayal meyal anımsıyorum.Tabi ki 1980'lerin şartları ile ve Anadolu kültüründe zayıf çocuk sağlıksız çocuktur tabusu çevresinde düşünüldüğünde anlayışla karşıladığım bir çaba.
17 yaşında üniversiteye 69 kilo ile gittim,4 sene sonra mezun olduğumda tam 77 kiloydum akşam yenilen yemeklerden ve uyku düzensizliğinden kaynaklanan.Sonra Ankara'dan çıkıp atandığım anadolu'nun bir dağ köyünde,hareketsizlik ve stres sebebi ile 85 kiloya çıktım.Aslında olayın kopuş noktası geçen sene oldu.Duygusal dünyamdaki dalgalanmalar ve atandığım yerden 9 sene boyu başka ile atanamamam,kardeşimin geçirdiği rahatsızlıklar ve aileye özlem derken bu ruh hali beni tam 105 kiloya çıkardı.En fazla 1.5 yıl içinde 20 kilo alabilme gibi bir rekor kırdım.Aslında ben herşeyden vazgeçmiştim,sessiz bir intihar gibi.Ölesiye uyumak,ölesiye yemek ve ölesiye sigara içek üçgeninde kayboluyordum.Stresli dönemlerimde kola,cips ve çikolatayı olağanüstü bir düzenlilikle tüketmeye başladım.105 kiloyu tartıda gördüğüm gün akşama kadar yataktan çıkmadım ve ağladım.İrademe çok güvenmiyordum ama Rabbime güveniyordum.Şükürler olsun ki sonsuzluk kadar,Rabbim beni yeniden hayata tutunduracak bir yolculuğa çıkardı.

kilo hakkında ne yorumlarla ve nasihatlarla karşılaştınız (şu gıcık veren öneriler ve karışmalardan bahsediyorum):İnsanoğlu kardeşlerimizin genel acziyetidir.Birbirlerini zaaflarıyla vururlar.Eğer karşılarındakinin zaafını kestiremiyorlarsa,el birliği ile yeni bir zaaf kazandırmaya çalışırlar Ona.Çok klasiktir ama,ben gerçekten kendimle barışık biriydim.Bakımlı biriyimdir,kiloma göre şık giyinirdim ve kişisel yeteneklerimin her zaman kilomu kapattığına inanırdım,gelen reaksiyonlar da hep bunu doğrular nitelikteydi.Ama dediğim gibi insanlar;yaşımın ilerlemesi ile baraber beni kilo ile vurmak konusunda önemli bir koza sahip oldular.Sen neden evlenmiyorsun diye başlayan cümleler,biraz zayıf olsan çok rahat evlenirdin saçmalıkları ile son buluyordu.Aslında yüzün çok güzel ama,ahhh birkaç kilo versen öğütleri.En son da bir komşum:Seni çok isteyen oldu ama,kilolu olduğun için sonradan caydılar dedi.Ben Onların 2 kelimeyi biraraya getiremeyen oğullarına ölüyormuşum gibi.Ve bunun gibi daha nice nice örnekler...

boyunuz: 164 cm

ilk başladığınız kilo:105,bu sitede 103.5

hedef kilonuz:65

hangi yöntemleri deneyip ne sonuçlar aldığınızı yazabilirmisiniz acabaiyetimin ilk 3 ayında düzenli olarak kalori sayımı diyeti yaptım.1300-1400 kalori alarak ilk 10 hafta tam 10 kilo verdim.Kilo vermem yavaşlayınca 5 günde 5 kilo diyeti yaptım ama pek uymadığım için 1 kg verdim.Daha sonra diyete ve spora vücudum alışınca haftalık kilo verişim 200 gr lara indi.Ben de diyet yöntemi değiştirip müsli diyetine başladım.Şu an haftada 500-800 gr arası veriyorum.Bu hafta ne olur bilemiyorum.Müsli programım bitince de karbonhidrat diyetine başlamayı düşünüyorum.Ödem attırıcı çayların da ekstra faydasını gördüm söylemeden geçemiycem.

bu yolu tamamladıktan sonra nasıl giyinmeyi planlıyorsun şuan nasıl giyiniyorsun:Kiloluyken de kiloma göre giyinirdim.Hala da tabi.Genelde pantolon ceket bluz kombinasyonunu kullanıyorum.Genelde kalçamın kapalı olmasına dikkat ediyorum.Verdikten sonra da yine ahlak sınırları içinde,ama elbette içimde kalan ve kilom sebebiyle estetik durmadığı için giyemediğim kıyafetlerle devam edicem.Elbise giymek yıllardır içimde özlemdir mesela.

zayıflamanın sana katacağı ayrıcalıklar nelerdir:İçini sağlam yaptığım binanın,boyasını düzgün sıvamaktan önemli bir anlam ifade etmiyor benim için.Ev almaya ya da kiralamaya gitseniz;içi muhteşem olsa bile badanası kötü olan bir binaya giresiniz alasınız gelmez.Oysa o binanın değeri içindeki mimaridedir ama dıştan da sizi içine çekmesi lazım.Bana ayrıcalık katacağına değil,ayrıcalıklarımı ön plana çıkaracağına inanıyorum yalnızca.Zira eskilerin dediği gibi:Boyu güzelden usanılmış,huyu güzelden usanılmamış...Dışımıza gösterdiğimiz emek ve itinayı,ruhumuza da göstermek en birincil borcumuz diye düşünüyorum...

diğer(eklemek istediğiniz):Eklemek istediğim birşey var mı?Evet aslında şu var.Eğer sıkıntılarımızı yani bu kilolarımızı attıktan sonra,bugün yaşadıklarımızı ve çektiklerimizi unutursak;hiçbir erdemi kalmaz çekilenlerin.Zafere giden yolda,çekilen çile kutsaldır.Unutmamak dileğiyle.Dışı güzel,içi fos kilosu ile IQ'su eşit kalabalıklardan olmamak ve Yaradan'a şükrü hakkınca yapabilmek dileğiyle...

geçmişe baktımda çok etkilendim

Biraz zor biraz eğlenceli +bol iradeli bir serüvenim oldu benim..
babamın aşırı dalgaları sonucu ağlaya ağlaya diyete ve spora başladım ..
çok inat ettim zayıflıcam diye ..
o içip içip geldikçe sinirimden yedim …
sonra tekrar pişman olup diyete döndüm ..
aslında normalde kilo verişim güzel olmasına rağmen çeşitli yöntemlere başvurdum sandaloz sakızı 5li çay gibi…
sonra hepsini bıraktım…
diyetime devam ettim..
nisanın sonunda ameliyat oldum diyeti bıraktım …
haziran gibiydi sanırım baya kilo alarak 85 civarı takıma geri döndüm 7li rakamlardaydım ameliyat öncesi ..
takıma dönüp diyetimi sonuna kadar götürcem diye düşündüm buradaki arkadaşları çok seviyordum ayçini emoşu aslıyı hilmişi hepsi çok destek oldu bana onlar olmasaydı ben hala hakaretlere mağruz kalacaktım …
diyetimde sabah 2-3 dilim arası ekmek peynir domates ve zeytin yiyorum ,, öğlen sebze yemeği 1 porsiyon 1 dilim ekmek yopurt ,, akşam sebze yemeği yopurt ekmek meyve ,,, ara öğün yersem meyve yerdim ,, akşam sonrası ara öğünüm yatarkendi 1 bardak süt ve 1 meyve….
Hergün düzenli 3 lt. su içerim …
ara ara değişmeli olarak yeşil çay içtim bir dönem sarımsak yuttuğum zamanlar da oldu ,arı poleni yediğim zamanlarda …
şimdi hatırlamıyorum pek ne özelliklerinden içtiğimi ama cemile sana sarımsak su ve arı polenini öneririm kabızlığa birebir ikiside..
yemeklerden hemen önce içip hemen kahvaltı etmelisin poleni kullandığında yarım saat önce içilen polen kilo aldırır….
Hergün en az yarım saat olmak kaydıyla spor yaptım arada atlattığım çok nadirdir…
kilo versemde takılma noktasının geldiğini düşünerek ve spor yapmaya ve kaçamak yapmamaya devam ettiğim sürece vereceğimi beynime kabul ettirdim…
hayatımdan kızartma tatlı hamur işini tamamen çıkardım …
farketiyseniz şekerli şeyler meyveden ibaret başka hiçbir şey yok...
öğün başı yarım ekmekten fazla yiyen ben lokmalarımı azlatmakta hala ısrarlıyım…
şuana kadar az takılmayla geldim bundan sonrasında işim hiçmi hiç kolay olmayacak biliyorum…
artık lise 1-2 deki kilomdayım üzerinde 6-7 sene geçti tabiyki erimesi kopup parçalanması zor olacak…
ayrıca 1 yıldır arada 1 aylık aksamayla sürekli sporumu yapmam kas oranımı arttırıp yağ oranımı da düşürdü…
hatta hilmiş bu yazıyı görse kendi aklına gelir oda 90lı kilolarla başlamış uzun zaman 70lerde takılmıştı…
ewet alevcim foto yok ama yazı hakkında sormak istediğin bişey olsursa söylerim yine yani kurallarım çok basit birkaç madde...

1) kaçamak çok çok çok nadir...

2) sporu düzenli yapacaksın ama yürüyüş önemli temiz havada olmasıda önemliymiş...

3) su şişesi yapacaksın kendine 3 lt. şişe ve yatana kadar bitecek...

aslında gayet dengeli kilo verdim etap sayısına bölersek 185-138=47 30/47=0,64 civarı yani verip alışlarım dahil 47 haftada 30 kilo vermişim ve haftalık 650 gr civarı oluyor

eskilerde bukdum bunları

çok saçma eşimle tanıştığımda 135, sevgili olduğumuzda 125, evlendiğimde de 103 kilodaydım hemen ertesi 6 ayda 112 ye çıktım.. yani kiloyla hiç alakası yok.. kilon daha az olsa ne olurdu.. buna önem veren boş insanlardan çevrende bi 5-10 tanesi dolaşırdı.. ha bunların arasında iyi değerli insanlar olmaz mı olur.. ama iki insanın birbirini bulması ve sevmesinin görüntü ile alakası yok halt etmiş onlar :130:

bu arada bugün 112,8 çıktı kilom :106: oruçluyken gram bazında bile olsa kilo vermek ve ekmeksiz iftar yapmak mutluluk verici

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…