- 24 Temmuz 2011
- 3.023
- 1.166
- 198
canım ben o trufları kakaoya bulayıp kızıma yedirdiğim de kızımın tepkisi şu oldu :''bi daa bi daa çukulata''kendi dilince tabi çikolata sandı anlayacağın,gerçekten nefis oluyor tadı..
Bak mesela mercimek köftesi yaparsın,yanına yeşillik marul turşu domates koyarsın,bir de tatlı olarak bu truftan koyarsın,çayla süper bir ikram olurbir de benim karatay muffini tarifim var,onu da denemelisin,nefis oluyor
canım yemek yeme süren 6 saati geçmesin olur mu,vücut dengemizi bozmayalım.4-6 saat arası olacak iki öğün arası..
canım kahvaltını çok sıkı yapman ve çok güzel doyman önemli ancak sonrasında öğle öğününde mutlaka proteini fazla tut,o zaman acıkmıyorsun.mesela ben bugün öğle öğünümü 15.30-16.00 gibi yedim ama tavuk sote ve yoğurt yediğimden tok tuttu ve hala acıkmadım.acıkmadığım sürece yemiyorum bu diyette zaten.saati geldi mutlaka yemeliyim,diyetim bozulur diye bir şey yok.Aslında 3. öğün gereksizmiş bünyemiz için,günde iki sağlam öğün yeterliymiş.tabi 2 öğünle idare edebilecek hale gelebilmen için bir süre diyeti yapmış ve bünyeni alıştıormış olman gerekiyor.zaten alışınca ister istemez acıkmadığını farkediyorsun ve yemiyorsun.yoksa ben de ilk zamanlar 3 öğün yerdim mutlaka
OEvet kizlar sir gbi sakladgm zayflatan sac uzatan cildi guzellestren selilut birakmayan mucize sote tarifimben cok severim saka bi yana
Once bi tavuk gogsu sogani biberi domatesi eklemek istersenizde patatesi kucuk kucuk dogruyoruz sogani tencereye koyuyoruz ustune zeytinyagni koyuyoruz yani yagi kizdirmicaz sogan sari oluncaya kadar kavuruyoruz ki kapak kapali olunca hepsi daha hizli oluyo sogandan sonrabiberi atiyoruz biberde hafif yumusaynca patates koycaksaniz patatesi ekliyoruz brazda kaynar su patates baya gec olcak ben eklemeyi terch ediyorum tabi sonra domatesi koyunca tuzunu sarimsagi yada sarimsak tozunu artk baharat ne koycaksaniz koyuyoruz sonra tavugu ekleyp muths kekikliyoruz ve sirke koyuyoruz ben buharndan sirke kokusu gelene kadar ekliyorum yavas yavas ve sotemz haziiirrr:)
nev bu sote feci mutluluk veren cinsten:)
hmm senin tarifin de guzelmis,
sirke var evde ama sadece temizlikte kullaniyorum :)
bi deneyeyim bakalim.
ben de bi yerden harli ateste tavuk veya mantar i sotelersen suyunu salmaz ve tombul tombul olur diye duymustum,
o yuzden once tavuklari ayri tavada harli ateste yapiyorum sonra pismis sebzelerle karisitiriyorum,
oyle de guzel oluyor :)
ogle yemegeimi yedim yavas yavas
1.5 litre su oldu bugun. dun cok sistim diye bugun suyu az mi icsem diyorum.
esim de istemiyor cok su icmemi.
ama butun diyetler de 3-4 litre su dan bahsediliyr bilemedim :/
bi deneyeyim bakalim.
ben de bi yerden harli ateste tavuk veya mantar i sotelersen suyunu salmaz ve tombul tombul olur diye duymustum,
o yuzden once tavuklari ayri tavada harli ateste yapiyorum sonra pismis sebzelerle karisitiriyorum,
canım karatayda sucuklu kaşarlı omlet yiyebiliyoru bizcanım her şeyin güzle olmuşta sucuklu kaşarlı omlet olmamışbir daha görmüyüm yoksa yersin şaplagı sanki senden aşagıımya götürüüdm bugün minnacık tavuk gögsünü eti pufu
canım ben seve seve isterimde cuma günleri listeyi yayınlayamam ya okadar ugraştım kilo bölümünü yapamadım
canım o dedigin ney :44::44:
minnoşu kokla bizim içinşimdi gelelim bana sizlere anlatıyorum dinleyin sizlere karanlıkta yazıyorum bir yandanda eymenimi salliyorumannemler balkonda çay keyfi yapıyolar olurda harf hatası olursa karanlıgın aziizligi haberiniz olsun sabah kahvaltısından sonra ablama gittim orda öylen bir ekşi elme bir eti puf ve minnacık tavuk gögsü yedim ablam çok güzel yaparda neyse annemi alıp evime geldim eşim metrodan aldı bizleri eve geldim sonra pazara çıktım eymenimle eşimle kardeşim ve hanımıyla eymeni kanguruya koydum öyle pazarı gezdik allahım ne mesut gün geçirdim eşim bir taraftan eymeni seviyor ben bir taraftan seviyor diye üzülüyorum içim acıyo diyorum acaba kendi bebegimiz olsa nasıl severdi beni yanlış anlamayın tabiki eymeni sevince mutlu olıuyorum ama anladınız siz beni uzatmaya gerek yok
öylen yediklerim şunlar
1- bir ekşi elma
2-1 adet eti puf
3-bir adet minnacık tavuk gögsü
akşam yedikelrimde şunlar
1-badem domates
2-kızarmış tavuk çok az
3-5 çatal yok patates kavurması
4-4 adet kavun minnacık
5-sodamıda içtim
şimdide bzimkiler balkonda deidm yazayım yedikelrimioglanı ayagımda salladım bir yandan sizlere yazdım belim koptu degeriniziz bilin he ne zorlulkarla yazıyorum sizlere şimdide abdestim varken namazımı kılıcem bu arada rahat 4 saat yürüdüm tempolu bugün yürümekle geçti hayatım neyse canlarım namazımı kılıyım ailem çagırıyo yanlarına gidiyimde laf etmesinler birazdan kardeşimgille okey oynucez gozozuna ben kazanırsan sodaları alıcem ner yönden diyet yane sonra görüşrüz sabah giremezsem merak etmeyin ev kalabalım yemek vs yorucak beni kızlık kırmızı biber aldım onları közleyip dolaba koyucem zaman bulursam seve seve yanınza gelirim
mercimek köftesi çok faydalı canım,istediğin kadar yiyebilirsin.kısır da aynı şekilde.aslında bulgurda tamamen serbest değil ama tamamen yasak olan bir gıda da değil.işte ayarını kendin yaparsınmercimek koftesi yemeye izin var o zaman :)
tamam deneyeyim ins,
giderken markete ugrayip kuru meyveleri almam lazim o zaman.
kuru kayisi kuru uzum filan de mi? incir belki bulamam.
badem ceviz evde var. findik yok.
boyle olur ins.
du bi bakayim internette olculu tarifi var mi?
truf
7-8 adet hurmayı küçük küçük doğrayın,
içine kırılmış ceviz
toz tarçınn
isterseniz gün kurusu kayısı ekleyin
sütle hafifçe ıslatın ve elinizle yoğurun..
sonra küçük toplar yapı buz dolabına üstü kapalı bekletinn..
afiyet olsun
bunu buldum, ama hurma nerden bulcam onu bulamam.
aha o sayfada da saphiracigim varmis :)
yok tatlım ya :) truftan zaten her gün yiyebilirsin,normalde de kahvaltılarımızda kuru yemiş ve kuru meyve varKaratay Muffini:
3 yumurta
1 bardak süt
½ bardak un
7-8 ad. tam ceviz
kuru meyve
1'er çay kaşığı tarçın+mahlep+zencefil
2 yemek kaşığı kakao
1 pk. kab. tozu
½ çay bardağı zeytinyağ
istenilen kuru meyveler (ben 7-8 ad. hurma+1 avuş kuru üzüm+4-5 ad kuru kayısı kullandım) biraz sıcak suda bekletilip minik minik doğranır.tüm malzemeler karıştırılır.Küçük muffin kaplarına paylaştırılır.Ben 3'er yemek kaşığı koyarak 15 ad. kek elde ettim.180 dereceli fırında pişirilir.servis etmeden önce hindistan ceviziyle süslenebilir
muffin de bu galiba,
simdi bu truffve muffin ve mercimekli kofteden yaptik diyelim,
kacar tane yiyebiliriz :) :) :)
haftada 1 mi?
yat canım yat,leptin çalışsııınnİyiii gecelerr kızlarrrr sabahhh erkendenn yürüyüşee gidicekkk olann bu kızzzz yatarrrr
OEvet kizlar sir gbi sakladgm zayflatan sac uzatan cildi guzellestren selilut birakmayan mucize sote tarifimben cok severim saka bi yana
Once bi tavuk gogsu sogani biberi domatesi eklemek istersenizde patatesi kucuk kucuk dogruyoruz sogani tencereye koyuyoruz ustune zeytinyagni koyuyoruz yani yagi kizdirmicaz sogan sari oluncaya kadar kavuruyoruz ki kapak kapali olunca hepsi daha hizli oluyo sogandan sonrabiberi atiyoruz biberde hafif yumusaynca patates koycaksaniz patatesi ekliyoruz brazda kaynar su patates baya gec olcak ben eklemeyi terch ediyorum tabi sonra domatesi koyunca tuzunu sarimsagi yada sarimsak tozunu artk baharat ne koycaksaniz koyuyoruz sonra tavugu ekleyp muths kekikliyoruz ve sirke koyuyoruz ben buharndan sirke kokusu gelene kadar ekliyorum yavas yavas ve sotemz haziiirrr:)
nev bu sote feci mutluluk veren cinsten:)
bi deneyeyim bakalim.
Tamam canım,ben her türlü uyarım.Gerbera yorulursa hafta hafta sıraya koyarızkızlar herkes izinli diye sayım da yapmayı bırakmıştık.Öncesinde gerbera üstlenmişti mesaj sayımlarını.E artık yeniden yapalım diyorum.Bugünün sayımıyla başlayalım.Eğer gönüllü varsa sayım için belirleyelim,yoksa hepimiz sırayla her gün sayalım eskisi gibi :126:
Hoşbulduk Ecemaviyeni arkadaşlar katılmış hoşgeldiniz
Amin canım amin,tavsiyelerin için çok teşekkür ederimMerhaba nev ben pek ustme dusmeden bir tavsye vermek istedm kendini hayatnda gereksz gordugun herseyden uzak tutsan biraz rahatlayablirsn belki sikintilardan uzak dur gecmez belki uzak durunca ama sen kendni disinda hssednce iyi olur belki sana mutluluk sabir ve huzur diliyorum ilhan iremdeki ses tonu gbi olsun kafanin ici:)...
Tamam canım benim,duruma göre hareket ederiz o zamancanımmm sana da iyi akşamlar İlhan İrem severim,kalite!
canım ananee üstlendi şimdilik mesaj sayımını ama sıkılırsa yorulursa takımca yapacağımız bir sisteme geçeriz
Ohhhh,afiyet olsunnescafeli süt içtim az önce,tabiki şekersiz ve tatlandırıcısız olarak
Aramızda bi oylama yapalım o zaman cuma yarışmadan sonra,sana da destek olunur hem canım benimCanlarım bir kaptan yardımcısı seçelim istiyorum.Sizler için de uygunsa,gönüllü olan arkadaşlarımız arasından,oylama sonucunda bir yardımcı belirleyelim :126:
Çok teşekkür ederim canım,umarımNev cim, ins gececek her sey.. guzel gunler gelecek.. ins unutmaya calis, diyete odaklan. ya da seni mutlu edecek baska seylere :)
hayat her seye ragmen guzel canim.. kilolari da dert etme, ins hep beraber verices.
ramazandaki diyetini de dort gozle bekliyorum canim ins hep beraber uygulayalim.
Harika olacak,artık hedefe ulaşana kadar hedeften kopmak yokkkkEvetttt kuzumm yhaaa ramazandaaa bendeee karatayııı ramazanaaa nasıll uyarlarımm diyee düşünüyordummm ekmekk yemedennn seninn yaptıklarınıııı daaa yapmakkk isterimmm nevvimmm
İnanırım canım benim,öyle duygusalsın.öyle güzel bir duygu dünyan var ki,inanırıminanmazsın belkim ama gözlerim dolduOkurken aramıza hoş geldim bebem
İyi geceler canım benimİyiii gecelerr kızlarrrr sabahhh erkendenn yürüyüşee gidicekkk olann bu kızzzz yatarrrr
En kısa zamanda deniycemnev bu sote feci mutluluk veren cinsten:)
Aslında içilmesi gereken suyun da matematiksel olarak bir oranı varmış kiloya göre,bir gazetede okumuştum.Her insan kilosunun 1/30'u kadar su almalıymış diye okumuştum.Mesela benim kilom=85.8/30=2.8 lt. gibi.Ama ne kadar doğrudur bilemiyorum,bir varsayım.Ama 3 lt'den fazlasının böbrekleri çok fazla yorduğu da bir gerçek diye düşünüyorum...bence 2-2.5 lt yeterli canım.ben ihtiyaç duyduğum için içiyorum,yoksa 3.5-4 lt su zorlamayla biraz zor içilir
yani renk versin de katabilirsin tabi ama mesela bir tencere yemeğe 1 küçük havuç koy.1 tabağa gelen havuç miktarı çok az olacaktır bu durumda.Patates te aynı şekildeBen kac gundur havuc ariyodum pilaki icin o zaman koymuym bilgilern olmasa yarim yamalk yapcam valla tesekkurler:)
truftan ne kadar yesek ust sınır olur:)
Aslında içilmesi gereken suyun da matematiksel olarak bir oranı varmış kiloya göre,bir gazetede okumuştum.Her insan kilosunun 1/30'u kadar su almalıymış diye okumuştum.Mesela benim kilom=85.8/30=2.8 lt. gibi.Ama ne kadar doğrudur bilemiyorum,bir varsayım.Ama 3 lt'den fazlasının böbrekleri çok fazla yorduğu da bir gerçek diye düşünüyorum...
canım karatayda sucuklu kaşarlı omlet yiyebiliyoru biztabi sucuk mümkün olduğunca katkılı olmamalı!yoksa yağlı veya kalorisi yüksek diye yasak değil bize
mercimek köftesi çok faydalı canım,istediğin kadar yiyebilirsin.kısır da aynı şekilde.aslında bulgurda tamamen serbest değil ama tamamen yasak olan bir gıda da değil.işte ayarını kendin yaparsın
canım kuru üzüm çok şekerli olduğundan çok tercih etmiyoruz.trufu yaparken ille hurmayla yapıcaksın diye bir şart yok.istersen karılık kuru meyve kullan istersen tek bir kuru meyve.kuru yemişlerde aynı şekilde.evde ne varsa onu kullan
sen,benim karatay diyeti yemekleri topiğimi buldun galiba
yok tatlım ya :) truftan zaten her gün yiyebilirsin,normalde de kahvaltılarımızda kuru yemiş ve kuru meyve var
bana göre muffini de haftada 2 kez filan 2-3 ad. yiyebilirsin,bir ana öğün içinde
mercimek köftesi serbest
bence 2-2.5 lt yeterli canım.ben ihtiyaç duyduğum için içiyorum,yoksa 3.5-4 lt su zorlamayla biraz zor içilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?