Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

mercimek koftesi yemeye izin var o zaman :)
tamam deneyeyim ins,
giderken markete ugrayip kuru meyveleri almam lazim o zaman.
kuru kayisi kuru uzum filan de mi? incir belki bulamam.
badem ceviz evde var. findik yok.
boyle olur ins.
du bi bakayim internette olculu tarifi var mi?

truf
7-8 adet hurmayı küçük küçük doğrayın,
içine kırılmış ceviz
toz tarçınn
isterseniz gün kurusu kayısı ekleyin
sütle hafifçe ıslatın ve elinizle yoğurun..
sonra küçük toplar yapı buz dolabına üstü kapalı bekletinn..
afiyet olsun

bunu buldum, ama hurma nerden bulcam onu bulamam.
aha o sayfada da saphiracigim varmis :)

Karatay Muffini:

3 yumurta
1 bardak süt
½ bardak un
7-8 ad. tam ceviz
kuru meyve
1'er çay kaşığı tarçın+mahlep+zencefil
2 yemek kaşığı kakao
1 pk. kab. tozu
½ çay bardağı zeytinyağ

istenilen kuru meyveler (ben 7-8 ad. hurma+1 avuş kuru üzüm+4-5 ad kuru kayısı kullandım) biraz sıcak suda bekletilip minik minik doğranır.tüm malzemeler karıştırılır.Küçük muffin kaplarına paylaştırılır.Ben 3'er yemek kaşığı koyarak 15 ad. kek elde ettim.180 dereceli fırında pişirilir.servis etmeden önce hindistan ceviziyle süslenebilir

muffin de bu galiba,
simdi bu truffve muffin ve mercimekli kofteden yaptik diyelim,
kacar tane yiyebiliriz :) :) :)
haftada 1 mi?

OEvet kizlar sir gbi sakladgm zayflatan sac uzatan cildi guzellestren selilut birakmayan mucize sote tarifim ben cok severim saka bi yana
Once bi tavuk gogsu sogani biberi domatesi eklemek istersenizde patatesi kucuk kucuk dogruyoruz sogani tencereye koyuyoruz ustune zeytinyagni koyuyoruz yani yagi kizdirmicaz sogan sari oluncaya kadar kavuruyoruz ki kapak kapali olunca hepsi daha hizli oluyo sogandan sonrabiberi atiyoruz biberde hafif yumusaynca patates koycaksaniz patatesi ekliyoruz brazda kaynar su patates baya gec olcak ben eklemeyi terch ediyorum tabi sonra domatesi koyunca tuzunu sarimsagi yada sarimsak tozunu artk baharat ne koycaksaniz koyuyoruz sonra tavugu ekleyp muths kekikliyoruz ve sirke koyuyoruz ben buharndan sirke kokusu gelene kadar ekliyorum yavas yavas ve sotemz haziiirrr:)

nev bu sote feci mutluluk veren cinsten:)

BU ARADA DUYMAYAN ARKADAŞLARIMIZ İÇİN DUYURU YAPMAK İSTİYORUM:

PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN YAPMIŞ OLDUĞUNUZ SPORLARI BANA ÖZELDEN MESAJ OLARAK ATMALISINIZ ARKADAŞLAR

BENCE SPORLARDA MAZERETE TABİ OLMALI BİRBİRİMİZİ MOTİVE ETMELİYİZ HEPİMİZİN KABUL ETMESİ GEREKEN BİR GERÇEK VARKİ SPORSUZ DİYETT DİYETSİZ SPPOR ÇOK DA ANLAMLI DEĞİL

bİRBİRİMİZE DESTEK OLARAK SPORLARIMIZI YAPALIM

bİLDİRİMLERİNİZİİİİ BEKLEYEN SALİŞİNİZZ

Pasam tebrk tebrkk ne guzel yurumussun bde tavuk gogsu zaten yagsiz et puf burda olsa bende yerimm dermisim truf yapcam ben:d

hizli verncede hemen geri geliyo kilolar bee

hmm senin tarifin de guzelmis,
sirke var evde ama sadece temizlikte kullaniyorum :)
bi deneyeyim bakalim.
ben de bi yerden harli ateste tavuk veya mantar i sotelersen suyunu salmaz ve tombul tombul olur diye duymustum,
o yuzden once tavuklari ayri tavada harli ateste yapiyorum sonra pismis sebzelerle karisitiriyorum,
oyle de guzel oluyor :)

ogle yemegeimi yedim yavas yavas
1.5 litre su oldu bugun. dun cok sistim diye bugun suyu az mi icsem diyorum.
esim de istemiyor cok su icmemi.
ama butun diyetler de 3-4 litre su dan bahsediliyr bilemedim :/

Bende bi ara oyle yapiodm suyunu dokp pisir bdaa falan citir citir yapiodm pirzolayi ama hc ugrasamam su ara vallaaa

esin nye istemiyoki su bobrekleri temizliyo toksin falan attiriyo vucuttan baya yararli yani icmek lazm 3 4 lt

Bende bi ara oyle yapiodm suyunu dokp pisir bdaa falan citir citir yapiodm pirzolayi ama hc ugrasamam su ara vallaaa

esin nye istemiyoki su bobrekleri temizliyo toksin falan attiriyo vucuttan baya yararli yani icmek lazm 3 4 lt

canım karatayda sucuklu kaşarlı omlet yiyebiliyoru biz tabi sucuk mümkün olduğunca katkılı olmamalı!yoksa yağlı veya kalorisi yüksek diye yasak değil bize

sağol tontişim düşünmen yeter ama ben olmayınca listeyi paylaşıma ekleyebilecek birisi lazım

canım o dediğim truf bir çeşit tatlı.orjinali çok kalorili,kremalı çikolatalı,kalori bombası bir yiyecektir.tadı muhteşemdir.yalnız benim sağlıklı trufta çok leziz
minnoşu kokla bizim için
afiyet olsun
ne güzel ailecek ne keyifli bir akşam ne mutlu
mercimek köftesi çok faydalı canım,istediğin kadar yiyebilirsin.kısır da aynı şekilde.aslında bulgurda tamamen serbest değil ama tamamen yasak olan bir gıda da değil.işte ayarını kendin yaparsın

canım kuru üzüm çok şekerli olduğundan çok tercih etmiyoruz.trufu yaparken ille hurmayla yapıcaksın diye bir şart yok.istersen karılık kuru meyve kullan istersen tek bir kuru meyve.kuru yemişlerde aynı şekilde.evde ne varsa onu kullan

sen,benim karatay diyeti yemekleri topiğimi buldun galiba
yok tatlım ya :) truftan zaten her gün yiyebilirsin,normalde de kahvaltılarımızda kuru yemiş ve kuru meyve var
bana göre muffini de haftada 2 kez filan 2-3 ad. yiyebilirsin,bir ana öğün içinde
mercimek köftesi serbest
İyiii gecelerr kızlarrrr sabahhh erkendenn yürüyüşee gidicekkk olann bu kızzzz yatarrrr
yat canım yat,leptin çalışsııınn

nam nam nam artık acıktım ben yauv,bir de tarifler uçuşuyor
canım patates,pişmiş havuç yok.patatesi mümkün olduğu kadar az kullan.bezelye de çok nişastalı onu da az tüket

bence 2-2.5 lt yeterli canım.ben ihtiyaç duyduğum için içiyorum,yoksa 3.5-4 lt su zorlamayla biraz zor içilir

Tamam canım,ben her türlü uyarım.Gerbera yorulursa hafta hafta sıraya koyarız

yeni arkadaşlar katılmış hoşgeldiniz
Hoşbulduk Ecemavi

Amin canım amin,tavsiyelerin için çok teşekkür ederim

canımmm sana da iyi akşamlar İlhan İrem severim,kalite!
canım ananee üstlendi şimdilik mesaj sayımını ama sıkılırsa yorulursa takımca yapacağımız bir sisteme geçeriz
Tamam canım benim,duruma göre hareket ederiz o zaman

nescafeli süt içtim az önce,tabiki şekersiz ve tatlandırıcısız olarak
Ohhhh,afiyet olsun

Canlarım bir kaptan yardımcısı seçelim istiyorum.Sizler için de uygunsa,gönüllü olan arkadaşlarımız arasından,oylama sonucunda bir yardımcı belirleyelim :126:
Aramızda bi oylama yapalım o zaman cuma yarışmadan sonra,sana da destek olunur hem canım benim

Çok teşekkür ederim canım,umarım Ramazan diyetimi en kısa zamanda paylaşıcam,düzenliyorum...

Evetttt kuzumm yhaaa ramazandaaa bendeee karatayııı ramazanaaa nasıll uyarlarımm diyee düşünüyordummm ekmekk yemedennn seninn yaptıklarınıııı daaa yapmakkk isterimmm nevvimmm
Harika olacak,artık hedefe ulaşana kadar hedeften kopmak yokkkk

inanmazsın belkim ama gözlerim doldu Okurken aramıza hoş geldim bebem
İnanırım canım benim,öyle duygusalsın.öyle güzel bir duygu dünyan var ki,inanırım

İyiii gecelerr kızlarrrr sabahhh erkendenn yürüyüşee gidicekkk olann bu kızzzz yatarrrr
İyi geceler canım benim

nev bu sote feci mutluluk veren cinsten:)
En kısa zamanda deniycem

Ben kac gundur havuc ariyodum pilaki icin o zaman koymuym bilgilern olmasa yarim yamalk yapcam valla tesekkurler:)

truftan ne kadar yesek ust sınır olur:)

bence 2-2.5 lt yeterli canım.ben ihtiyaç duyduğum için içiyorum,yoksa 3.5-4 lt su zorlamayla biraz zor içilir
Aslında içilmesi gereken suyun da matematiksel olarak bir oranı varmış kiloya göre,bir gazetede okumuştum.Her insan kilosunun 1/30'u kadar su almalıymış diye okumuştum.Mesela benim kilom=85.8/30=2.8 lt. gibi.Ama ne kadar doğrudur bilemiyorum,bir varsayım.Ama 3 lt'den fazlasının böbrekleri çok fazla yorduğu da bir gerçek diye düşünüyorum...

Son düzenleme:
Ben kac gundur havuc ariyodum pilaki icin o zaman koymuym bilgilern olmasa yarim yamalk yapcam valla tesekkurler:)

truftan ne kadar yesek ust sınır olur:)
yani renk versin de katabilirsin tabi ama mesela bir tencere yemeğe 1 küçük havuç koy.1 tabağa gelen havuç miktarı çok az olacaktır bu durumda.Patates te aynı şekilde

hoca sabah kahvaltısında 4-5 ad. kuru kayısı veriyor,buna göre oranlayabilirsin canım.yalnız kuru kayısının glisemik indeksi hepsinde düşüktür.hurma ve üzüm yüksektir.incir de kayısıdan yüksektir.Şöyle diyebiliriz o zaman;yukarıdaki ölçülerle yaptığında bir oturuşta yarısını yiyebilirsin.kullandığın meyveye göre azaltıp çoğaltırsın

evet onu ben de okumuştum canım.teşekkürler bilgi için ay nevim geri döndü yaa ohh bee

nevim karatayın ramazanda nasıl uygulanması gerektiği kitapta yazılı aslında.ben ramazanda çok zorlayan önerilerde bulunduğunu sanmıyorum hocanın.karatay topiğindeki arkadaşlara bir sorayım ben bunu.belki sana da uyar,yaparsın

yasasin bunlari ogrendigim cok iyi oldu :) :) :) gelsin truflar muffinler mercimke kofteleri :) :) :)

tamam benim 2 litre bitti simdi, ama 3. siseyi yavas icicem zorlamiycam kendimi bitmezse de kalsin madem, degilse coook siisyorum, midem karnim davul gibi oluyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…