- 24 Temmuz 2011
- 3.023
- 1.166
- 198
Aslında içilmesi gereken suyun da matematiksel olarak bir oranı varmış kiloya göre,bir gazetede okumuştum.Her insan kilosunun 1/30'u kadar su almalıymış diye okumuştum.Mesela benim kilom=85.8/30=2.8 lt. gibi.Ama ne kadar doğrudur bilemiyorum,bir varsayım.Ama 3 lt'den fazlasının böbrekleri çok fazla yorduğu da bir gerçek diye düşünüyorum...
hoca sabah kahvaltısında 4-5 ad. kuru kayısı veriyor,buna göre oranlayabilirsin canım.yalnız kuru kayısının glisemik indeksi hepsinde düşüktür.hurma ve üzüm yüksektir.incir de kayısıdan yüksektir.Şöyle diyebiliriz o zaman;yukarıdaki ölçülerle yaptığında bir oturuşta yarısını yiyebilirsin.kullandığın meyveye göre azaltıp çoğaltırsın
nevim karatayın ramazanda nasıl uygulanması gerektiği kitapta yazılı aslında.ben ramazanda çok zorlayan önerilerde bulunduğunu sanmıyorum hocanın.karatay topiğindeki arkadaşlara bir sorayım ben bunu.belki sana da uyar,yaparsın
Canım benimmmmm,umarım eskiye dönebilirim.8 aylık bir beraberlikti ama sanki eski halimin üzerinden 1000 yıl geçmiş gibi.Ne zormuş insanın aklı ile aşkı arasında kalması.İsteme bile olmuştu,yüzüklerimize kadar seçmiştik,güle oynaya beraber gitmiştik,ellerinde çiçeklerle evime girişini,babamın karşısında oturuşunu hiç unutamıyorum.Ama ne gariptir ki,Onlar beni babamdan isterlerken bile hissediyordum sonumuz olmadığını.Bitirdim,bitti dedim ama ben de bittim sanki.Kendimi iyi hissettiğimde,biraz daha atlatınca olanları bitenleri sizlerle de paylaşıcam.Genç arkadaşlarımıza ders olsun diye,hayat çok garip ama herşey geçiyor işte,bu da geçecek Saphira'm sağol bitanem...evet onu ben de okumuştum canım.teşekkürler bilgi içinay nevim geri döndü yaa ohh bee
Çok sevinirim canım,ramazan diyetler için çok kritik bir süreç ama lehimize çeviricez inanıyorumnevim karatayın ramazanda nasıl uygulanması gerektiği kitapta yazılı aslında.ben ramazanda çok zorlayan önerilerde bulunduğunu sanmıyorum hocanın.karatay topiğindeki arkadaşlara bir sorayım ben bunu.belki sana da uyar,yaparsın
Rica ederim canımhmm o zaman ben 2.1 litre icmeliyim, bosuna zorlamiyim kendimi.
hep diyet listelerinde 3-4 litre icilcek dedigi icin icecem diye ugrasyordum.
bunu ogrendigim cok cok iyi oldu canim cok saol.:)
Canım ellerine sağlık,bu hangi günün sayımı acaba?saphira 18
yağmurdamlası 10
nev 5
pasam 4
senarist 2
anane 18
sallis 12
ecemavi 5
olmuşmuuu?:)
canım tarifteli miktarlarla ceviz büyüklüğünde 8-10 ad. çıkıyordu sanırm,yanlış hatırlamıyorsam tabi,çünkü yapmayalı çok oldu :26: 4-5 ad. yiyebilirsin günlük olarak.kuru yemiş hakkın bitmez canım.çiğ olarakfındığını,bademini,fıstığını,cevizini tüketebilirsin doyana kadar,ekmek yerine koyuyoruzhmm o zaman ben 2.1 litre icmeliyim, bosuna zorlamiyim kendimi.
hep diyet listelerinde 3-4 litre icilcek dedigi icin icecem diye ugrasyordum.
bunu ogrendigim cok cok iyi oldu canim cok saol.
canim ya, bu truff konusunda bi daha bi aydinlat bizi, mesela o yukardaki tariften kac turff cikmali?
ceviz buyuklugunde mi olcak? sonracima, ceviz buyuklguundeyse 10 taneyse mesela 5 tanesini yersek, gunluk diger kuruyemis haklarimizi iptal mi edices?
cok iyi olur canim Ramazan a 10 gun kaldi, karatay in ramazan versiyonunu ogrensek cok cok iyi olur :)
canım eline sağlıksaphira 18
yağmurdamlası 10
nev 5
pasam 4
senarist 2
anane 18
sallis 12
ecemavi 5
olmuşmuuu?:)
tamam canım sen uykuna bak,yarın görüşürüz,bol leptinli gecelerKaptanim olmustur heralde ben yarn cok erken kalkmalym yatiyorum iyi geceler kizlar hepnzee:)
Canım benimmmmm,umarım eskiye dönebilirim.8 aylık bir beraberlikti ama sanki eski halimin üzerinden 1000 yıl geçmiş gibi.Ne zormuş insanın aklı ile aşkı arasında kalması.İsteme bile olmuştu,yüzüklerimize kadar seçmiştik,güle oynaya beraber gitmiştik,ellerinde çiçeklerle evime girişini,babamın karşısında oturuşunu hiç unutamıyorum.Ama ne gariptir ki,Onlar beni babamdan isterlerken bile hissediyordum sonumuz olmadığını.Bitirdim,bitti dedim ama ben de bittim sanki.Kendimi iyi hissettiğimde,biraz daha atlatınca olanları bitenleri sizlerle de paylaşıcam.Genç arkadaşlarımıza ders olsun diye,hayat çok garip ama herşey geçiyor işte,bu da geçecek Saphira'm sağol bitanem...
Çok sevinirim canım,ramazan diyetler için çok kritik bir süreç ama lehimize çeviricez inanıyorum
Rica ederim canım
Canım ellerine sağlık,bu hangi günün sayımı acaba?
Evet canım,bana da alıntılar yok gibi geldi o yüzden sordum..canım eline sağlıkalıntılar yok sanki içinde,mesaj sayıları az geldi bana çünkü :26:
bu sayım salının sayımı canım 10 temmuz oluyor
Yerim ben o prensesi,iyi geceler canım benimnevim ben de yatayım artık,kuzu sabah erkenden kalkıp karnımı acıktı bana kahvaltı hazırla diyortabi bir de 2 den önce uykuya dalayım ki leptin çalışsın çok öptüm seni canım iyi geceler tatlı rüyalar
canim alinti yaparak cevapladgnda onu da mesaj olarak sayiyorsun galiba :/kızllaaar alıntı derken neyi atladm anlamadm bennn gunaydın bide:)
günaydın canımkızllaaar alıntı derken neyi atladm anlamadm bennn gunaydın bide:)
evet canım aynen öyle :13:canim alinti yaparak cevapladgnda onu da mesaj olarak sayiyorsun galiba :/
ben de bilemiyorum malesef...
kizlar aksam menumu de yazayim
1/2 kucuk kase kisir
1/3 yaprak marul
2 tane karatay truff u
misafirlerime ikram ettim, cok begendiler.
onlara ekstradan kiraz ve dondurma da koydum, ama kendim yemedim.
bu kadar iste, toplam 2.4 litre falan da su ictim.
az once esimle yuruyuse gittik, gece oldu 40 dakika yuruyebildik sadece.
az once tartildim simdiden zayiflamisim, ins pers sabah daha da az gelirim :)
hoca der ki;bu diyette önce kilo almanız durur,sonra kilo vermeye başlarsınız.Her bünyede durum farklı olabiliyor tabi.verecek kilosu az olanlarda daha fazla yaşanıyoruz bu durum.Diyetine uyduğun sürece kilo vermemen imkansız,bu belki 1 hafta sonra başlayacak belki 1 ay sonra.Biliyorum sabretmek çok zor ama sağlıklı zayıflayacağız :13:ben daha zayflamadm yavv
afiyet olsun canım bu coladan nasıl vazgeçiricez senikızlar ben cıkıyorum kacta gelrm blmiyorum sabah 1.5 yumurta cvarnda tavada yedm 1 cay b fındık cevz yedm bol domates salatalk 1 tane biber 3tanede kaysı yedm ama cola içtmmmm:S kendze iyi bakn :) birde bu alıntı olaynı tam kavramadm ben onu acklarsanz sevnrm
günaydım bebem sıpamada günaydınGünaydın fıstıklar
Kahvaltımı yapayım,sonra temizlik yapıcam.Aralarda yine gelirim buraya.Görüşürüz
canım yürüyüşe gidersin bende çok istiyorudm ama olmadı sadece 5 saat yürüdüm bugün evdeyim evde bol ter atıcemGünaydınnnnnnnnnn güzelllll takımımın güzelllllllllll kızlarıııııııı
Bu saat olmasına rağmen kahvaltıı yapmadımmmm yeni kalktım yürüyüşe de gidemedim
tembel tenekeyimmm
Neyse akşam ceza olarak 2 saat yürüyeceğimmmm
Gelelim kahvaltımaaaa
- 1 tabak domates
- 1 çay bardağı ceviz
- 5 adet kuru kayısı
- biraz peynir
- bir lokma ekmek (tabağımı sıyırdım da:)
- 2 adet yumurta
- 15 adet zeytin
günaydım bebem sıpamada günaydınişini bitir banada gel kırmızı biber aldım kışlık onları közlücem dolaba koyucem işim okada çokki bugün
canım yürüyüşe gidersin bende çok istiyorudm ama olmadı sadece 5 saat yürüdüm bugün evdeyim evde bol ter atıcem
bak şimdi gelelim yedikelrine ben düzeltiyim sendinle beni şimdi 2 yumurta demişsin bu 2 yumurta 1 adet olucek
çay badagı ceviz demişsin 5 adet olucek
5 adet kuru kayısı demişsin bu kayısıyı arada yiyebilirsin
ppeynirin miktarını yazmamışsın ne kadar
15 adet zeytin demişsin siyahmı yeşilmi olduda siyahsa yeşilese tuzları varmıydı :44::44:birde 15 adet çok 5 adete düşürekmegide fırından çavdar al kurut fırında hemde çok dok tutuyo bu arada dereotu ye dok tutuyo
şimdi ben senin ablan olaraktan yedikelrini degerlendirdimkızma olurmu aralarda ekşi elma ye iştahı kapatıyo hem çay nerde bakıyım listede yok bademde ye oda dok tutuyo
şimdi gelelim ban yediklerime yazayım sabah ballı limonlu suyumu unuttum evi topluyom derken neyse
sabah yedikelrim şunlar
1-badem domates
2-yumurtanın beyazı 1 adet
3-yeşil çay
4-2 dilim çavdar ekmegi
5-kibrik kutusu peynir
6-yeşil zeytin 5 adet tuzları alınmış
bir çatalın ucuyla sahanda yumurta
arada ekşi elma yicem kızlar benim işlerim çok sonra görüşrüz olurmu
Canım kişi mesajında,kaç kişiye cevap verdiyse her biri ayrı mesaj sayılıyor.Dünün sayımını ben akşam tekrar yaparım,hem de göstermiş olurum sana olur mukızllaaar alıntı derken neyi atladm anlamadm bennn gunaydın bide:)
Canım benim,İzmir'in sıcağında muhteşem bir spor olur o temizlikGünaydın fıstıklar
Kahvaltımı yapayım,sonra temizlik yapıcam.Aralarda yine gelirim buraya.Görüşürüz
Canım,bedene ceza diyette harika bir yöntemdir.Diyelim dayanamadık ve ağzımıza bir dilim baklava ettik,pişman olmuycaz,kalkıp o bir dilim baklavanın cezasını kendimize 1 saat sporla vericez.Bir zaman sonra beyin her baklavayı gördüğünde o tadı değil,o bir saatlik sporun yorgunluğunu hatırlıycak ve sana yeme komutu verecek,canının çekmesine engel olacak yani,çok sağlam bir yöntemdirGünaydınnnnnnnnnn güzelllll takımımın güzelllllllllll kızlarıııııııı
Bu saat olmasına rağmen kahvaltıı yapmadımmmm yeni kalktım yürüyüşe de gidemedim
tembel tenekeyimmm
Neyse akşam ceza olarak 2 saat yürüyeceğimmmm
Menün çok güzel canım,afiyet şeker olsunGelelim kahvaltımaaaa
- 1 tabak domates
- 1 çay bardağı ceviz
- 5 adet kuru kayısı
- biraz peynir
- bir lokma ekmek (tabağımı sıyırdım da:)
- 2 adet yumurta
- 15 adet zeytin
Tatil dönüşleri toparlamak zor oluyor canım benim.Sağlam bir detoksla önce vücudundaki suyu ve toksinleri atıp,sonra sağlam bir diyetle sarılırsan hedefine,eminim toparlarsın...günaydın kızlar
pek yazamıyorum iş yerinde herkes görüyor ekranı
hala diyet moduna gidemedim valla yaderdim dert.. inşallah bugün spora ve namaza başlamak istiyorum.. başarırsam eğer gece girip yazıcam.. tatilden çalışma moduna dönünce bi bocalama oldu tabi.. alışırız buna da
planlar yapıyorum tabiki herzamanki gibi ama ramazan da değişecek ne de olsa diye pek umursamıyorum galibabi de özgür değilim pek burda 3 koldan denetlenip eleştiriliyorum.. iyi niyetli olduklarından hiç şüphem yok da işte
sabah uyanamıyorum kahvaltı yapamıyorum ercişten döndüğümden beri 15 gün oldu beyaz ekmek pilav makarna yiyorumçok bozdum kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?