Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

7.TAKIM KURALLARI

1)HERGÜN MAZERETLİLER HARİÇ TÜM ÜYELER 5 MESAJ YAZMAK ZORUNDADIR. BUNDAN 3U MENULERIMIZ VE 2SI ENAZINDAN ARKADASLARA YORUM..BU KURALA UYMAYAN 3UYARI ALACAKTIRr.VE HALA UYMUYORSA DISKALIFIYE OLACAKTIR..
2)HERGÜN YAPILAN SPORLAR VE YENİLENLER İÇİLENLER AYRINTILI YAZILACAK.
3)HER ÜYENİN KIRICI OLMAMAK KOŞULU İLE BİRBİRİNİ YEDİJKLERİ VE YAPTIĞI SPORU ELEŞTİRME HAKKI VARDIR.
4)HER GELEN YENİ ÜYENİN 1 HAFTA DENEME SÜRESİ VARDIR YETERLİ GÖRÜLÜRSE TAKIMCA KARARDAN
SONRA TAKIMA ALINIR.
5)HER CUMA BİLDİRİM GÜNÜDÜR VE SAAT 12 YE KADAR HERKES KİLO BİLDİRİMİNDE BULUNMALIDIR.
6)ORTAK KARARLA KAPTAN YARDIMCISI SEÇİLİR.
7)KAPTAN YARDIMCISI KAPTANIN OLMADIĞI DURUMLARDA TAM YETKİLİDİR.
8)CUMA SABAHI LİSTE KONULMALIDIR.(KAPTAN YADA YARDIMCI TARAFINDAN)
9)LİSTEYE HERKES LİSTE RENGİNİ DEĞİŞTİRMEDEN KİLOSUNU YAZMALI VE GEREKLİ HESAPLAMAYI YAPMALIDIR.
10)HESAPLAMA:geçen hafta 75 kilo olan biri bu hafta 74 kilo geliyorsa verdiği kilo 1 dir.1/75:1,3% dür.
11)BİTEN LİSTE KARDEŞ TAKIMIMIZ 4.YADA 2.TAKIMA ONAYLATILIP PAYLAŞIM ALANINA KONULUR.
12)PAYLAŞIM ALANINDA HER HAFTA BİR TAKIM O HAFTANIN İNCELEMESİNİ YAPAR VE BUNU BELGELER.BU
SEBEPLE HERKES EN AZ HAFTADA BİR PAYLAŞIM ALNINA VE SONUÇ LİSTELERİNE BAKMALIDIR.
13)TAKIMA GİRMİŞ OLMAK SORUMLULUK GEREKTİDİR.LÜTFEN BU SORUMLULUKLARI YERİNE GETİREMEYECEK
OLANLAR TAKIM İÇERİNDE BULUNMASIN VE BUNU EN BAŞINDAN BELİRTSİN.
14)TAKIM KURALLARINA UYMAYANLAR İÇİN CEZA SİSTEMİ VARDIR.HER ÜYE İLK BAŞTA 10 CEZA PUANINA SAHİPTİR
MAZERETSİZ OGÜN PAYLAŞIMDA BULUNMAMA 1 PUAN
MAZERETSİZ CUMA GÜNÜ KİLO BİLDİRİMİNDE BULUNMAMA 2 PUAN
CUMA KİLO BİLDİRİMİNDE 12 DEN SONRAYA KALMA 1 PUAN
DİĞER ÜYELERLE DALAŞMA RENDİCE EDİCİ DAVRANIŞLAR SERGİLEME 2 PUAN
1 AY İÇİNDE O AYKİ BAŞLANDIÇ KİLOSUNUN %1 İNİ VERMEME 1 PUAN
15)HER ÜYE TAKIM ÜYELERİNİDE DÜŞÜNEREK TAKIM OLARAK NASIL DAHA FAZLA KİLO VERİLİR DİYE FİKİR
ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK DURUMUNDADIR
16)CEZA PUANINI TÜKEN ÜYELER DİSKALİFYE OLUR VE kk KURALLARINA GÖRE BAŞKA TAKIMLARDA YER ALAMAZ.
17) UC GUN ARKA ARKAYA HABER VERMEDEN VE PAYLASIMDA BULUNMAYAN KISILER DISKALIFYE OLACAKTIR

7. takıma katılma başvuru formu

adınız(takma ad kabuldür gerçek söylemek istemeyenler için):

yaşınız:

işiniz:

şimdiye kadar kilo anlamında neler yaşadığınız:

kilo hakkında ne yorumlarla ve nasihatlarla karşılaştınız (şu gıcık veren öneriler ve karışmalardan bahsediyorum):

boyunuz:

ilk başladığınız kilo:

hedef kilonuz:

hangi yöntemleri deneyip ne sonuçlar aldığınızı yazabilirmisiniz acaba:

bu yolu tamamladıktan sonra nasıl giyinmeyi planlıyorsun şuan nasıl giyiniyorsun:

zayıflamanın sana katacağı ayrıcalıklar nelerdir:

diğer(eklemek istediğiniz):

Selam canlar herkese mutlu pazarlar...

yeni listeme tam gaz devam ediyorum...

aç karnına:500 ml su

kahvaltı:

2 dilim kepek ekmeği
1 dilim peynir
1 domates
1 ad. biber
6 dilim sucuk (yumurta yerine yenebiliyor)
2 ad. şekersiz çay

ara:1 kutu aktivia
1 dilim kepek ekmeği

kahvaltımı geç yedim.öyle olunca öğle yemeği atlanıp,yerine 2 ara öğün yapılıyor.bugün öyle yapıcam.suyum toplamda 1.5 lt oldu

sağol canım... cerebral palsili ve otistik canım kızım...
evet şeker hastasıyım ama şimdilik iyiyim ozamanlar üzüntüyle çok ağırlaşmıştım...

Canim boyun kacki 49 oldun yav

kizlar cumaya bomba gibi geliyorum nev Allah senden razi olsun ya nasi mutluyum:)
1,65 boyum canım

ben kendimi çok yorgun ve yaşlı hissediyorum ama:))
teşekkür ederim hepimizin ailesine inşallah canım...
49 kiloya düşmüştüm.... dukan yapmıştım ozaman... yine dukan yapıyorum bakalım...

yalnız baş ağrısı çekiyorum her diyete yeni başladığımda,ilk haftasında böyle oluyor bana.karataya ilk başladğımda 1 hafta başım ağrımıştı sonra alışmıştı bünyem.dukan da denemiştim onda da olmuştu.geçen hafta pirinçte de oldu.Şimdi bu yeni listede de oluyor.aslında normal bir beslenme planı bu liste ama psikolojik mi acaba:26:

Son düzenleme:
7. takıma katılma başvuru formu

adınız(takma ad kabuldür gerçek söylemek istemeyenler için):Gülsüm

yaşınız:24

işiniz:ev hanımı

şimdiye kadar kilo anlamında neler yaşadığınız: ben en fazla 68 kiloya çıktım 42 beden giymek dışında bi sorun yaşamadım aslında..

kilo hakkında ne yorumlarla ve nasihatlarla karşılaştınız (şu gıcık veren öneriler ve karışmalardan bahsediyorum): bana hiç kilolusun diyen olmadı şimdiye kadar sanırım...

boyunuz: 1,65

ilk başladığınız kilo:62,5

hedef kilonuz:55

hangi yöntemleri deneyip ne sonuçlar aldığınızı yazabilirmisiniz acaba:Ben daha önce dukanla kilo vermiştim yine dukan diyorum... tam bana göre bi diyet...

bu yolu tamamladıktan sonra nasıl giyinmeyi planlıyorsun şuan nasıl giyiniyorsun: şu an uzun kap giyiyorum... zayıfken kısa ceket giyiyordum... başka bi değişiklik yapmam...

zayıflamanın sana katacağı ayrıcalıklar nelerdir: insanların hiç 2 çocuk annesine benzemiyosun demeleri hoşuma giderdi eskiden... yine öyle olmak istiyorum...

diğer(eklemek istediğiniz):

günde kaç lt su oluyor merak ettim cnm sıkkın bugün o yüzden diyet yok bugün bende iftara pikniğe gidiyoruz

Son düzenleme:
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KURULUŞLARI
BESLENME ve DİYET BİRİMİ

http://sakur.uludag.edu.tr/dosya/FR-HYE-04-719-01.pdf

DEĞİŞİM LİSTELERİ :
Değişim listeleri enerji ve besin öğeleri birbirine denk olan besinlerin ‘değişim’ adı altında aynı gurupta toplanması ile oluşturulmuştur. Değişimler; süt, et, ekmek, sebze, meyve, kurubaklagil ve yağ olmak üzere 7 gurup olup, her bir gurupta birbirinin yerine yenebilecek besinlerin adı ve pratik ölçüsü belirlenmiştir.
Sizin için planlanan değişim sayısını geçmemek koşulu ile bu listelerden gerekli seçimi yapmalısınız.

SÜT DEĞİŞİMİ :
Süt ( yağlı )............................................................1 su bardağı ( 200 gram )
Yoğurt ( yağlı ) .......................................................1 su bardağı ( 200 gram )
Ayran ....................... ............................................. ......2 su bardağı ( 400 gram )

ET DEĞİŞİMİ :
Tavuk, balık, dana eti ..................................1 yumurta büyüklüğünde ( 30 gram )
Köfte, kıyma, kuşbaşı .............................. 1 yumurta büyüklüğünde ( 30 gram )
Biftek, pirzola ( kemiksiz ) ........................ 1 avuç içi büyüklüğünde ( 30 gram )
Yumurta ......................................................1 adet
Beyaz peynir, çökelek/lor ...........................1 kibrit kutusu kadar ( 30 gram )
Kaşar peyniri ..............................................¾ kibrit kutusu kadar ( 20 gram )
Sosis, salam ...............................................1 dilim ( 25 gram )

SEBZE DEĞİŞİMİ :
Kabak, Ispanak, Patlıcan, Pırasa, Pancar ............................... 4 yemek kaşığı
Bezelye, kereviz, enginar, mantar, havuç............................... 4 yemek kaşığı
Karnabahar, lahana, bamya, kış kabağı ................................. 4 yemek kaşığı
Domates, salatalık, marul, maydanoz, roka, biber ................ İstenildiği kadar
serbest. NOT : Her türlü yeşil sebzeler ve otlar, salata ve haşlama olarak
istenildiği kadar her öğün yenilebilir. Sebze yemeği olarak yenildiğinde
4 yemek kaşığı 1 sebze değişimidir.

MEYVE DEĞİŞİMİ :
Elma .................................................... 1 küçük boy ......................... 100 gram
Portakal ............................................... 1 orta boy ............................. 100 gram
Mandalina ....................................... ... 1 büyük boy .......................... 100 gram
Limon .................................................. 1 orta boy ............................. 100 gram
Turunç ..................................................1 orta boy ............................. 100 gram
Greyfurt ............................................... ½ orta boy............................. 125 gram
Kayısı ................................................... 3 küçük boy ......................... 100 gram
Muz .............................. küçük boy veya yarım büyük boy ................ 50 gram
Taze incir ............................................ 1 adet ..................................... 80 gram
Kiraz ................................................... 12 adet .................................... 75 gram
Vişne .................................................. 14 adet .................................... 80 gram
Üzüm .................................................. 15 iri adet .............................. 180 gram
Yeni dünya ........................................ 6 adet ................................... 125 gram
Erik ..................................................... 5 adet .................................... 125 gram
Çilek ...................................................12 adet..................................... 175 gram
Şeftali ................................................ 1 orta boy ................................ 100 gram
Armut ................................................ 1 orta boy ................................ 100 gram
Ayva .................................................. ¼ orta boy ............................... 100 gram
Nar .................................................... ½ küçük boy ........................... 80 gram
Kavun ............................................... 1/8 orta boy ............................ 200 gram
Karpuz................................................ 1/8 orta boy ............................. 200 gram

TAZE SIKILMIŞ MEYVE SULARI
Greyfurt suyu .................................... 1 çay bardağı ........................... 100 gram
Elma suyu ......................................... 1/3 su bardağı ............................ 80 gram
Portakal suyu .....................................1 çay bardağı ........................... 100 gram
Üzüm suyu ....................................... ¼ su bardağı ............................ 60 gram
Vişne suyu ........................................ 1/3su bardağı ............................ 80 gram
Nar suyu ............................................1/3 su bardağı .......................... 80 gram

OBESİTE HASTALARI İÇİN BESLENME KILAVUZU
EKMEK DEĞİŞİMİ :
Ekmek (buğday, çavdar, mısır) .................. 1 ince dilim............................. 25 gram
Uno light kepekli ekmek ........................... 2 ince dilim............................. 40 gram
Uno kepekli ekmek .................................... 2 ince dilim............................. 40 gram
Etimek ........................................................ 2 adet ..................................... 20 gram
Patates ........................................................ 1 küçük boy......................... 100 gram
Çorba ...................................... .................. 1 küçük kepçe
Pirinç, Bulgur, Makarna, Erişte.................. 2 yemek kaşığı
Galeta ....................... ................................. 1,5 adet
Grisini ........................................................ 2,5 adet
Tuzlu Bisküvi ............................................. 2 adet
Kestane ...................................................... 2 orta boy
Patlamış mısır ( yağsız ) ............................. 1 su bardağı dolusu ............. 20 gram
Haşlanmış mısır ...........................................1/2 adet küçük boy ............. 50 gram
Kepekli diyet bisküvi (Altınbaşak şekersiz) 4 adet .................................. 20 gram
Hamburger ekmeği ......................................½ adet .................................. 25 gram
Sandviç ekmeği ...........................................1/3 adet ................................ 25 gram
Simit ............................................................1/3 adet ................................ 25 gram
Peynirli çubuk kraker ..................................¼ paket
Beyaz veya sarı leblebi ................................2 yemek kaşığı ..................... 20 gram
Kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya ...4 yemek kaşığı
...................................................................................................................................

YAĞ DEĞİŞİMİ :
Sıvı yağ ( ayçiçek yağı, mısırözü yağı, zeytinyağı ) .........................1 tatlı kaşığı
Tereyağı.............................................................................................1tatlı kaşığı
Zeytin ................................................................................................5adet
Fındık, fıstık ......................................................................................5 adet
Ceviz .................................................................................................2 adet

geçmiş olsun saphira, bu gün ben de hastayım... 12 de yattım şimdi kalktım... çocuklarla uyudum dinlenmişim biraz...
sahurda yemek yiyememiştim acıktım tansiyonum düştü sanırım... oyy akşam olsa da su içsek... :))

canım suyla ilgili bir şey sormadım arkadaşıma ama 2 lt olması gerekiyordur muhtemelen.ben zaten 3-4 lt içiyorum hergün..
noldu niye sıkıldın canım?kardeşinden çıkardın galiba sinirini.olur öyle arada sırada,alırsın gönlünü bir şekilde,çok takılma

evet canım şimdi ne ka güzel giyindim ev kıyafetleriyle degilim özel giyindim elticimebaksın bakalım tekerlek nasılmış
bizim orda bir laf vardı r böylelerine bencil derlerşimdi gene gelicek lazı sokucak çocuklarıda bir yerde durmuyo hani sevdigim insanın çocukları gelsin tepeme çıksın ama onun çocuklarına sinir oluyorum anasına sinir olursun çocuklarınnada gelde olma allahtan kıız ban düşkün ama sevesim gelmiyo okadar kırdıki beni
vallahi elini ayagını örerim keşke yapsan içimin yagları erir

şuna açlıktan agrıyo dedi yiyeylim lafınıbendede öle oluyo merak etme kafayı yeedin açlıktan bacım açlıktan
bugün eşimle bir sahur yaptık elhamdurillah bugün tutuyor oruç işi bugün agır degil rabbim başımdan eksik etmesin işallah o benim herşeyim kızlar dün geceden beri ayaktayım yeminle yemekleri yaptım o yaptıgımın yanınana amerikan salatası yaptım altaki gelini çagırdım sag olsun tatların abaktı dedi elelrine saglık abla beni ne zaman çagırıcaksın dedim çagırım zamanı var şunalra hele bir gitsinlerde dedim bakalım nasipyeni oturdum başına evi temizledim düşa kavbını temizledim şöyle bir tozunu aldım çamaşır katla bir pilavım ve tavuk köftemle patatesim var elma dilimleri yapıcek eşim bu arada eşimin aşçılık sertifikası var aşçı yane çok çalıştı türk tekekomda ve haliç ünüversitesinde elininde tazı enfesanlıcagınız hamileligim siresince çok elinden mamalar yedim işim kolay birazdan gelirler canlar çıkıyım ben sonra yazarım yedikelrimi olurmu aklımda ama neyse ozaman toptan yazarım bana ne olur dua edinde kazasız belasız kalbim kırılmadan bugünü alnımın akıyla götürüyüm

Kizlaar bugun oruc tutmadim olurda havuza gderiz dye hava guzeldi aslinda emin olamadk bugun gullac yedim:) sefam olsun sabah 75 ciktim tam:) bide bugun migrosta yesilcay gordum 4liraydi kilosu. Nye oyle ucuzki acaba?

Maşallah kız sana bende istiyorum o mercimek çorbasının tarifinden

Cuma akşamı yazlığa varır varmaz regl oldum.Neyse çok susamıştım iftarada az kalmıştı ama gitti.Bugün de iftar vakti eve geldik.
YArın reglimin 3. günü dr gidecem hormon tahlillerimi yaptıracam.

Cuma akşamı yazlığa varır varmaz regl oldum.Neyse çok susamıştım iftarada az kalmıştı ama gitti.Bugün de iftar vakti eve geldik.

Hayirdir canim bi sorunmu var ?

Maşallah kız sana bende istiyorum o mercimek çorbasının tarifinden

taam canım sev sve veririm şimdi uzun yazaman tarifi eşimden zor izin aldım işi varda pc deneyse mevzu derin geldiler 7 gibi 11 gittiler çokşükür memnun kaldılar eltin o elti nede güzel kilo vermişsin dedi beni ihya etti kızıda beni sinir etti deli gibi bagırıp duruyor neyse paşayı yatak odama koymuştum sevicem dedi birşeyde diyemedim bir ara namaza girdim odaya baktım paşanın üstü ıslak:44::44:allah allah dedim neyse sonra yemek takımlarını makıinaya koydum vs işte sonra ses durdum eltimin kız kapıyı örtmiş paşaya tükürüyoduiçeri bir hışımla girdim dedm ne oluyo ne yapıyosunbaktım paşanın ayakları ıslak dedim bu ney tükürdünmü bunlara evet dedi senbenim sinirler oyna dedim kafayımı yedin 5 yaşına giricek eltim dedi ne oldu deidm böyle böyle kusura bakma yavrularım herkezden önce geliyor helede paşasinirim oynadı sonra kalktılar apar topar gittiler kaynanam vs sonra eşime dedim allahım sinirimi görseniz hop otuurp hop kaltım yeminle ogluna mama yedirdi kustumu sana yerlere halıyayeni yıkatmadan gelmişti dedim allahım sabır temizledigim evi yeniden temizledim durdum yeminle halen sinirlerim tepemde elime bir verseler varya anladınız siz onu yemeklere gelince arttı bile bende akıllılık yaptım dondurucuya attım keki ve dolmayı yengemlegelinini alıcam iftara hafta içi onlara çıkarırım işşallah neyse yediklerime geleyim ben sahurda noormal kahvaltı yaptım iftarada 6 adet tavuk köftesi 3 çatal yok zeytin yaglı fasülye yedim amerikan salatasından 3 kaşık yedim bir bardak yedigün içtim meyvede az kavun yedim 1 litreden fazla su içtim gelelim yemediklerime pilav çörek pide tatlı yemedim vs işte benim çıkam lazımsonra görüşürz olurmu eşime vericem işşallah yarın bol bol sevişirik ha bu arada sodamıda içtim sahurada 1 adet muz yicem işte o ka

Kizlaar bugun oruc tutmadim olurda havuza gderiz dye hava guzeldi aslinda emin olamadk bugun gullac yedim:) sefam olsun sabah 75 ciktim tam:) bide bugun migrosta yesilcay gordum 4liraydi kilosu. Nye oyle ucuzki acaba?

ohh afiyet olsun canım,sonunda muradına erdin demek 75 heee vaayy harikasınnn
yeşil çayla ilgili bir fikrim yok canım.ben en son çaykurun,kutuda yaprak yeşil çayını almıştım,güzel,içenler çok beğeniyor da benim bitki çaylarıyla aram yok işte.ilaç niyetine içmeye çalışıyorum

paşam hayret!eltinin başına taşlar mı düşmüş nolmuş da kilo vermişsin demiş
yemeklerinle ilgili de ellerine kollarına sağlık Allah kabul etsin canım..ve tabi afiyet olsun
çocuklara gelince,çocuk bu kusabilir,maalesef misafirlikte olması kötü oluş tabi.bir laf vardır,çocuklu dostum omuzuna kustum muydu neydi.napçan şanssızlık olmuş canım
yalnız diğerinin kuşa tükürmesi de ne demek oluyor.evet çocuk sonuçta diyorsun ama uyarıldığı zaman doğruyu yanlışı bilir.benimki bile 3.5 yaşında ama bilir az çok ve böyle bir şey yapsa çok kızılacağını bilir.O çocukta kesinlikle biliyordur da,artık günahları boyunlarına ama benim aklıma bişi geldi,annesi tükür diye tembih etmiş olmasın çok mu fesatım acep:26:

2. aa öğünüm: 2 dilim kepek ekmeği+1 dilim peynirle yağsız tost
1 bardak tuzsuz ayran

akşam:4 kaşık ciğer sote
1 dilim kepek ekmeği ( aslında 2 dilim yemem gerekiyr ama 2. dilimi yemeyip yerine light 4 top dondurma yenebiliyor)
2 kaşık yoğurt

gece öğünümde 2 porsiyon meyve+6 fındık+1 bardak süt var.Canım istemedi onları yemek.

akşamdan 2. dilim ekmek yerine ve gece meyve öğünüm yerine 6 top light dondurma yedim.nam nam nam çok güzeldi

akşam yemeğinden sonra dışarı çıktık,sahile gittik.Bolulu hasan ustaya gittik,eşim dondurmalı kazandibi yedi ben dondurmamı yedim,kuzum da dondurma yedi.Sonra sahile gittik,sade Türk kahvesi içtim.Sonra annemi de aldık eve geldik,birkaç gün misafir edeyim onu.1 şişe de sade soda içtim

suyum toplam da 3-3.5 lt oldu

tüh gitti desene oruç,keşke devam etseymişsin,böyle durumlarda orucun kabul olduğuna inanıyorum ben.regl de Allahtan sonuçta.gerçi sen daha iyi bilirsin canım

ay ne tok bir iftardı nasıl anlatayım nereden başlayım .. çıktık yola kent ormanına girelim dediler araba yanlarında gitmediği için vazgeçtiler .. sahil evlerine gittiler , bir lodos sormayın bizi uçuracak .. sonra teyzemlerin bahçesine gidelim dedik .. annem kene var dedi .. süreyya parkına gittik manisa yolunda .. mangal yakıldı 6 tane köfte 1 dolma ne kkadar ekmek yediğimi hatırlamıyorum 2 kaşık cacık 3 kaşık köz patlıcan salatası .. sonra faslı bitti wc gidildi gelince

`