Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Selam fıstıklarım
Malum pazartesi,temizlik vs. derken daha önce gelemedim.Annemi dün bize kaçırdım biliyorsunuz o yüzden buralarda çok olamam.annemle çok laflarız tabi kızımdan fırsat kalırsa

yediklerime gelince

sabah aç karnına 500 ml su ile başladım ve aynen listemi uyguladım yine

kahvaltı:
2 dilim kepek ekmeği
1 haşlanmış yumurta
5 zeytin (5-6 fındık yerine)
1 dilim peynir
1 domates
1 büyük salatalığın yarısı
bolca maydanoz,dereotu,t.nane (limonlu)
şekersiz çay

2 saat sonra ara:2 y.k. müsli+½ bardak süt

2 saat sonra öğle:
2.5 ad. z.yağlı biber dolması
2 y.k. ciğer sote
½ dilim kepek ekmeği (normalde 2 dilim ama dolmayla değişim yaptım)
1 kutu aktivia sade

suyum da şu ana kadar 2.5 lt oldu

Allah senden de razı olsun canım benim,sen mutlu oldukça kendim vermişim gibi mutlu oluyorum inan,6'ları da burda hep beraber takımca görücez inşallah,daha bende ne tüyolar var,kilon takılınca NEV de yeter

nevcim merhaba canım beni hatılıyor musun
bana da ver tiyo...ben de istiyom...

MAİBEYAZ cım takımımıza hoşgeldinnnn...hepbareber istediğimiz kilolara ulaşıcazzz

hoşbulduk cnm inşallah bakalım bayrama 57 olmak istiyodum ama zor gibi sanırım...

yumurta tok tutar
kola susatır
ekmek nerede:18:
akşam menün güzel

cnm ben ekmek yemiyorum... 2 yıl önce çıkardım hayatımdan şimdi çok nadir melemen, kızartma falan yersem öyle...bi de kolayı çıkarsam iyi olcak...
akşam menüm de dukana uymadı işte..

yardımcı oluyım hemen:) 5583. sayfada yazıyo progrmı nevin:)

ben de bakim neymiş...

sana da hayırlı günler canım.fiziğiniz nasıl geçti?
çok az yemişsin güzelim bu ne böyle sonradan acıktırmıyor mu bu yediklerin,ben her şeye saldırırım bu kadarcık yesem

sağol canım fizik kötü... kız sürekli ağlıyor artık sıcaktan sanırım çok bunaldı...
dünkü sahurdu o dün çok acıktım normalde dukan krebi yiyodum dün canım istemedi ama baya zorladı...
ama iftarda gene de saldırmadım sadece suya saldırdım...su içince yemek yiyemiyorum... oruç olmasam ben de dayanamazdım zaten...

Son düzenleyen: Moderatör:

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle kilo vermek isteyen kadınlar çeşitli diyetleri deniyor. Ancak uzmanlar uyarıyor: Diyet yaparken ekmeği tamamen kesmeyin. Ekmeksiz diyetler böbrek yetmezliğinden aşırı strese kadar birçok sağlık sorununa neden oluyor.

Zayıflamak isteyenlerin ilk başvurduğu yol olan 'ekmeği kesmenin' vücuda yarardan çok zarar getirdiği belirtildi. Uzmanlar diyette bile olunsa vücudun her zaman ekmeğe ihtiyacı olduğunu belirterek, ekmeği tamamen kesmenin böbrek yetmezliğinden aşırı strese kadar sağlığa birçok zararının olduğu konusunda uyarıyor.

Beslenme Uzmanı Sedef İnalp, sağlıklı diyet programlarının yüzde 55 ila 60’nın karbonhidratların oluşturduğunu, diyet yapan kişilerin mutlaka ekmek tüketmesi gerektiğini söyledi. Uzmana danışmadan diyete karar verenlerin yaptığı en büyük yanlışın “ekmeği kesmek" olduğunun altını çizen İnalp, bu kişilerin diyete devam ettiklerinde böbrek rahatsızlığı yaşamaları olasılığının yükseldiği uyarısında bulundu.

Diyet yaparken 6-8 dilim ekmek tüketmek gerektiğini ifade eden İnalp, “Ekmek yememiş hastalarda böbrek zarar görüp, ürik asit yükselir. İrik asit yükselince GUT denen hastalık ortaya çıkar. Ekmeksiz fazla aminoasit almak böbreğin çalışmasına zarar veriyor. Ayrıca ekmek yemediğiniz zaman doymazsınız. Doymayınca diğer gıdalardan daha fazla tüketmek zorunda kalırsınız. Diğer gıdalar da yağ içerir. Kilo vermek yerine alma ihtimali ortaya çıkar" dedi.

SAYISIZ FAYDASI VAR

Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı da diyette ekmeğin asla yasak olmaması gerektiğini söyledi. Doğru ekmeği doğru miktarlarda tüketmek gerektiğini ifade eden Topalakçı "Vücudumuz her zaman bir parça ekmeğe ihtiyacı var. B grubu vitaminler içerir. Bu nedenle her öğünde kişi için yeterli miktarlarda tüketilmesinde sakınca yok. Beyaz ekmekten ziyade özellikle içeriğinde B2, B6, B12 ve C vitaminleri ile demir, kalsiyum, niasin, folik asit ve çinko bulunan bol lifli çavdar ekmeğinin faydaları saymakla bitmiyor. Kolesterolün düşmesine, bağırsakların çalışmasına, kan şekerinin ve kan lipitlerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Koroner kalp rahatsızlıkları ve diyabet hastalığı olanların diyetlerinde de olumlu etkileri bulunuyor. Az tüketilmesi de hafıza geriliğine neden olmakla birlikte kişide aşırı strese yol açabilir" diye konuştu.

Uzun ömrün kaynağı ekmek

Marmara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu: Toplumda ekmek konusunda çok yanlış bir kanı var. Kilo almada ekmeği sorumlu tutmak söz konusu değil. Ekmek günümüzde sağlıklı beslenmenin temelidir. İnsan ömrünü uzatıyor. Tarihe bakarsak insan ömrünün tarım devriminden sonra uzamaya başladığını görüyoruz. O zaman ekmek ömrü kısaltan değil uzatan bir besin öğesidir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken ekmeğin ne kadar tüketildiğidir. Burada sınırı da biz belirleriz. Kişinin yapısına göre ne kadar ekmek tüketeceğini beslenme uzmanı söyleyebilir.

Diyeti kolaylaştırır

Türk Diyabet Cemiyeti Başkanı İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nazif Bağrıaçık: Ekmek içerisinde protein ve vitamin bulunduran ana gıda maddesidir. Dolayısıyla tamamen kesilmesi yanlış olur. Miktarını iyi ayarlamak lazım. Günde alınan 170-180 gram karbonhidratın 70-80 gramını ekmekten alıyoruz. Bunun 30-40 grama indirilmesi kafi. Tamamen kesilmesi kişide tokluk hissi getirmez aksine açlık hissi verir. Devamlı yeşil sebze yiyen kişi doymaz. O nedenle bir dilim ekmek her zaman tokluk hissini artıracak, hastanın diyete uymasını kolaylaştıracak.

dışarı çıktım taksit yatırdım yeni taksit açtım seramik tavanın 32 cm lanından aldım ev alma durumu olmasa yada bir işe girebilseydim takım olarak alacaktım onlardan ben taksitçiyim zaten evdeneyse taksitten korkmam ben şimdide yemek yicem şu knorun çabuk çorbalarından kremalı mantardı galiba kalorisine falan baayım bi baya tok tutuyor tabi zararı nedir bilemem ama bayramdan sonraki hafta perşembe günü diyetisyene gideceğim o zamana kadar en az 82.7 olmalıyım başarabilirmiyim sizce

Son düzenleme:
haklı olabilirsin aslında benim diyetisyenim de ekmek çok önemli demişti...
ama ben 1 lokma yedim mi tutamıyorum kendimi yedikçe yiyesim geliyor...

enfes bir tadı var ya 120 kaloriymiş yağ 3 gr yazıyor ben pek anlamam bunlardan ama bida doktora sormadan belki 1 kere daha alabilirim sakıncalıysa içmeyim çünkü

haklı olabilirsin aslında benim diyetisyenim de ekmek çok önemli demişti...
ama ben 1 lokma yedim mi tutamıyorum kendimi yedikçe yiyesim geliyor...

seni çok iyi anlıorum bendede hayatım en önemli iki tatlısında öyle olayorum tabiri caizse çıkarana kadar yiyorum tutamıyorum kendimi en iyisi sayılı olacak o tatlılarda kadayıf ve baklava ama ekmeği diyet açısından değilde yemezsen bir çok organ hasarına sebep olacağı için yemenizi öneririm çok çok önemli gerçekten ekmeksiz ir hayat düşünemiyorum sayılı al önüne ekmeği kendini tutamıyorsan mesela teyzemle annemde diyet yaparlarmış yemin dermiş teyzem hergün 1 dilim ekmek yicem kahvaltıda diye misal olara yani tek düşüncem sağlığınız yoksa gerçekten sorun değil ama ekmek böbrekten kalbe beyine tüm organlara destek veren vitamin mineral bilmiyorum ne sağlıyor ama çok önemli olduğunu bir diyetisyenim altını kalın çizgilerle çizerek anlattı ekmeği hayatın çıkarma diye

selam arkadaşlar..ben de saphiram gibi gün boyu temizlik yaptımm..iyi hareket oldu..bütün camlar silindi...hooooop yağmur yagdı...yarın dış tarafları tekrar silicem....

selam arkadaşlar..ben de saphiram gibi gün boyu temizlik yaptımm..iyi hareket oldu..bütün camlar silindi...hooooop yağmur yagdı...yarın dış tarafları tekrar silicem....

NEREDESİN Kİ YAĞMUR YAĞDI İZMİR YANIYOR TEMİZLİK İYİDE BİZ EVARAMAKTAN VAKİT BULAMIYORUZ ŞU ARA ASLINDA DİPTEN YAPSAK İYİ OLACAK BAKALIM KISMET BELKİ TAŞINIRKEN YAPARIZTEMİZLİK YARIN ANNEMLER BİR EVE BAKMAYA GİDECEKLER UMARIM OLUR ÇOK BEĞENDİM BEN AMA HER BULDUĞUMUZDA BİR SORUN ÇIKIYOR ÇOK SIKILDIM ŞU EVDEN ARTIK

ananecim cnm 75 i görmüşsün tebrikler....süpersin yaaa...çok iyi gidiyorsun..ben de görmek istiyorum bayramdan önceeee

hosgeldin canim tekrardan..
ben de konyaliyim goca gonyali :)

Canim boyun kacki 49 oldun yav

kizlar cumaya bomba gibi geliyorum nev Allah senden razi olsun ya nasi mutluyum:)

vayy massslaaahhhh... ben de mi sizin diyetten yapsam acep :44:

Kizlaar bugun oruc tutmadim olurda havuza gderiz dye hava guzeldi aslinda emin olamadk bugun gullac yedim:) sefam olsun sabah 75 ciktim tam:) bide bugun migrosta yesilcay gordum 4liraydi kilosu. Nye oyle ucuzki acaba?

ben de gullac yedim ilk defa yaptim hayatimda, ama cok kolaymis zaten :)
dun iftarda misafirim vardi onlara yaptim, kendi basimiza olsak yapmayiz.

Cuma akşamı yazlığa varır varmaz regl oldum.Neyse çok susamıştım iftarada az kalmıştı ama gitti.Bugün de iftar vakti eve geldik.
YArın reglimin 3. günü dr gidecem hormon tahlillerimi yaptıracam.

hayirdir canim, saglik olsun bakalim, ins iyi cikar sonuclar..

ben de bayrama 57 olmak istiyorum, yarisalim mi
kizin icin de gecmis olsun canim, Rabbim sifa versin en kisa surede inss

Saphiracim bak sunu gordum paylasimda

Haftalara bölünme işi sadece izinli arkadaşlarımız için geçerli. Karar defterimizde var.

Ayrılan / mezun olan geri döndüğünde işlem yok. Sadece 6 ay geçmesi gerekiyor.

bizim maviyesil de haftalara boldurduler, ama o aslinda 13. takimdan ayrilmisti, izinli degildi ki bence yani,
ve aradan kac ay gecmis

maibeyaz da da bolunmicek o zaman..:26:

ben de gecen gun 61.2 gordum
ama ananee cigimin 77den 75 gormesinin yaninda pek bi kucuk kaliyor
bu arada kac gundur yine wc ile kusuz, bakalim bi barissak iyi gelcek ins tarti icin..

Canim kac kiloydunki yazmiyo ya ben unutuyorum ama 1ay civarinda var 7kilo vereblirsin bence guzelce
Dogru soyluyosun hersey kararinda yenmeli yani tatli bile vucut istiyo cunku aslinda dukanda beyaz un falan yasak yulaf ezmesi yulaf kepegi ve misir unuyla kendine ekmek yapablirsin yani bunuda eklemis olym:)
Canim kolay gelsin en sinir oldugum seylerdendir emegne yazik olms hadi sende kendne hedef koy 2haftada ver:)

Yap valla canim ben 2.haftamdayim 10gun falan oldu kilo vermemde ayni hizda gidiyo memnunum yani

gullacin nasil oldu:) ben bi dilim yedim bayada almisti babam yemedim baska gurur duyuyorm kendmlee:)

Kizlar iftar icin bi tavuk pisirmisim ayyy sanki mangalda yapilmis gibi oldu disi citir ici yumusack tadi damagmda kaldi yemin ediyorum 2tane yedim herkeste yedi bitti ya

canım mavi yeşilin kilosunu ben böldüm... çünkü ayrıldığı etapta geri dönmek üzere ayrıldı şeklinde not vardı...

Son düzenleyen: Moderatör:
gelelim yiyip ictiklerimeee....

cumartesi aksam iftara davetliydik

yarim kase yogurt corbasi
2 kasik et sote
1 kasik mantar sote kasarli
2 cicek brokoli, 2 bebek havuc (buharda)
1 catal haslanmis tavuk

1 fincan sekerli turk kahvesi

revani, biber dolmasi, yogurtu bi salata ve pilav yemedim.

sanirim iftar davetlerinde irademe hakim olmam daha kolay oluyor. arkadaslar rejim yaptgmi biliyor o yuzden.
gerci bi ara "aa sen niye rejim yapiyosun cok zayifsin zaten hic gerek yok" diyen 50 ser kiloluk iki arkadasin lafina biraz sinirlendim,
benim hedefledgm bi kilo var ona ulasmak istiyorum, dedim. herkes istiyor ki sadece kendileri zayif olsunlar, digerleri kilolu olsun ki onlarin zayfiligi belli olsun,
ay cok bencilce, niye sevinmiyorsun arkadasin da zayif olsun,
ya da sanki kilolu olmak benim kaderim, niye bunu degistirmeye calisayim ki,
ay yine fenaliklar geldi yazarken, hepsine inat onlardan da zayif olucam ins.
zaten bi tanesi 5 ayi gecti hamile, epi topu 2 kilo almis, bana dert yaniyor, cok kilo alicam diye korkuyorum,
git isine yaaa diyesi geliyor insanin..
ay neyse.

pazar sahuru hatirlamiyorum,
saniyorum yumurta haslamasi ile her zamanki gibi bi kahvalti yaptim,

pazar iftar (misafirlerim vardi)
yarim kase tavuk corbasi sarimsakli
1 tane sandal sefasi (kusbasili karniyarik)
1 kasik cacik
1 kasik coban salata

1 dlm gullac
yaninda 2 kasik dondurma ile servis etmistim o da biz yiyene kadar eridi gitti, 2 kasik erimis dondurma,
sonra misafirlerden 2 kisi de yememis tatlisini, onlarin erimis dondurmalarini da kasikladim,
yani 6 kasik filan oldu

bugun sahur
kiymali yumurta (dun icli koftecin ici artmisti onunla yaptim)
1 tane minik milfoy ve normal kahvalti.

bugun aksam yine iftara davetliyis bakalim nasi olcak menum :26:

pardon 6 ay geçmişmiş zaten... listeden çıkmazdı kusura bakmayın...
ama bakın burda yazıyor 223. etapta geri dönmek üzere ayrılmış...

13 .TAKIM 223.ETAP SONUÇLARI

balkaymak ( 74.7 / 75.7 / -1 /-1.34 % )
dryrgp ( 87 /85.7 / 1.3 / 1.49 % )
eski_bir_masal ( 63.2 / 62.6 / 0.6 / 0.95 %)
elisya ( 53.2 / 53.5 / -0.3 / 0.56 % )
ferdici (64.2 / 61.9 / 0.77 / 1.19% ) Eski üye geri döndü. ( 221. Etapta ayrılmıştı. Kilosu 3’e bölündü. ) ( Hedefini 56 kg’a düşürmek istiyor.)
irras ( 87.9 / 87.5 / 0.4 / 0.46 %) 14. Takımdan geldi.
maviyesil1999 ( 64.1) Geri dönmek üzere ayrıldı
mcrgozde ( 80.0 / 80.0 / 0.0 / 0 % )
Mutedeyyin: ( 76.9 / 76.9 / 0.0 / 0.0 % )
Triptofan: ( 74 / 75.1 / -1.1/ -1.49 % )
bugungunlerdenaralik ( 69 / 67.8 / 1.2 / 1.74 % )
Hulk ( 76.0 / 76.0 / 0.0 / 0 % )
elmaliturta ( 63.3 / 62.9 / 0.4 / 0.63 %)
kedican ( 79.2) Geri dönmek üzere ayrıldı

Takım Ortalaması : 0.35 %

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…