Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

canım ekimede korunmayı bırakıcaz allah ne zaman vericegini yaradan biliri canım ama ekime kadar korunurum dedi sonra bebegi bekleriz dedi maksat bebek işte ne zaman olursa olsun ama çabalamak istiyor ben baba olmak istiyorum bir korunmayı bırakalım ya geç hamile kalırsan dedi yaşta gidiyor dedi 2 ne zaman yapıcez dedikarışık işler bunlar anlıcagın ne kadar geç okadar iyi aslında ben hem istiyom hem istemiyom istiyorum evlat özlemim var istemiyom gene canım yanar diye ne yapacagımı şaştım saprinam yarabbim neyi hayırlı görüyosa onu nasip etsin bizlere ne diyeyim kardeşim yadoktorumda çok pahalı borcumuzda var nasıl altından kalkarız bu doktorun :18::18:

canım benim Allah yardımcın olacak senin merak etme

Damardaki kanın pıhtılaşmasını önlemek amacıyla kullanılan anti-koagülan ilaçlar (coumadin, vb) ile beslenmenizde kullandığınız K vitamininden zengin sebze ve meyveler arasında önemli bir etkileşim vardır.

K vitamini, pıhtılaşma faktörlerini aktive etmekte, böylece kanın pıhtılaşmasına neden olmaktadır. Beslenmenizde K vitamini içeriğinin yüksek veya düzensiz olması kullandığınız ilacın (anti koagülan) pıhtılaşma zamanına olan etkisine engel olacaktır.

Diyetin K vitamini içeriği ilaç tedavisi süresince en fazla 300-350 µg olmalı, günler arasında büyük farklılıklar göstermemelidir. Günlük fark 250 µg'ı geçmemelidir. Diyette bu düzeyde farklılık yaratacak tek besin grubu yeşil yapraklı sebzelerdir.

Diyetisyen Bursa Elif ÖZKELEŞ Sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü

UYARILARI DİKKATE ALIN
1
Elma, Armut, Ayvayı, sebzelerden Salatalık ve Kabağı kabuksuz yiyiniz. Meyvelerin kabuk kısımları ve sebzelerin dış yaprakları iç yapraklarına oranla 3-6 kat daha fazla K vitamini içermektedir.
2
Lahana, Brüksel lahanası, Brocoli, Pazı, Ispanak, Semizotu, Maydonoz, Dereotu, Tere, Roka, Şalgam, Kıvırcık, Marulun yeşil kısımlarını ve Asma yaprağı, yemeyiniz. Yeşil yapraklı sebzeler ve ikinci derecede K vitamininden zengin olan bezelye, kırmızı lahana ve taze fasulye dışında kalan sebzeler (Havuç, domates, salatalık, soğan ve sarımsak) çiğ ve yağsız tüketildiklerinde serbest olarak yenebilirler. Kurutma, derin dondurma ve pişirme besinlerin K vitamini içeriğini etkilemez.
3
Avokado ve Kiraz yemeyiniz.
4
Fazla acı biber yemeyiniz.
5
Soya yağı ve kanola yağı tüketmeyiniz. Diğer soya ürünlerini de diyet uzmanınıza danışınız.
6
OMEGA-3 yağ asidi (balık yağı) içeren preperat kullanmayınız bunun yerine haftada 1 kere balık tüketiniz. (Ton, Alabalık, Som balığı için 150-175 g, Kolyoz, Hamsi, İstavrit, Lüfer, Zargana için 100-125 g, Kefal için 250-300 g, Mezgit için 750 g ).
7
E, A ve C vitaminlerinin oral antikoagülan kullanan hastalardaki güvenilir dozları henüz belirlenmediğinden günlük tavsiye edilen miktarlardan daha yüksek E, A, C vitamini içeren tabletleri kullanmayınız.
8
Coenzim Q10 kullanmayınız.
9
Bitki çaylarının, özellikle kanı sulandırıcı olduğu söylenenlerin (koç boynuzu veya pire otu, kokulu yapışkan otu gibi bitkilerin) bileşimleri tam bilinmediğinden tedaviyi etkileyebileceğini düşünerek tüketmeyiniz.
10
Kola gibi şeker ve fosfat içeren içecekleri ilaçlarla beraber fazla miktarda almayınız. Bu durumda midenin boşalım süresi uzar ve ilacın emilimi azalır.
11
Yoğurt ve kefir, barsakta K vitamini yapımını arttıran bakterileri içerdiğinden fazla miktarda yemeyiniz.
12
Tahıl tohumları, kök yumru sebzeler, meyvelerin etli kısımları ve meyve suları K vitamininden fakirdir, serbest yenebilir.

300 - 350 µg K VİTAMİNİ İÇEREN ÖRNEK MENÜ:
Kahvaltı:
1-2 kibrit kutusu beyaz peynir
5 adet zeytin
Domates, kabuksuz salatalık
2- 3 dilim ekmek

Öğle:
1 kepçe çorba
1-2 köfte kadar et veya tavuk
Pilav, makarna
2-3 dilim ekmek
1 küçük kase yoğurt
Sebze yemeği (2-3 yemek kaşığı patlıcan, karnabahar, havuç, kabuksuz kabak, bezelye, enginar, biber, taze fasulye)
Salata (Domates, soğan, kabuksuz salatalık, havuç)

Akşam:
Öğlenin aynısıAra öğünlerde: Kabuksuz elma, armut veya diğer meyvelerden yenebilir.

Gece: 1 su bardağı süt.

ANTKOAGLAN (Kan Sulandrc) LA KULLANAN HASTALARDA BESLENME Diyetisyen Bursa Elif ZKELE Salkl beslenme ve kilo kontrol

Aynen canim bende kocaman bi bardakta iciyorum

Canim hayirlisi neyse o olsun borcu harci dusunme simdi once saglik once bebis..sen butun hazirliklarin bitmeden oyle bi ise kalkisma aman diyim canim doktorunun dedgi kiloya gelmeden doktorun tamam hazirsin demeden yapma iste o zaman uzulme ihtimalin olur..

Atarsin canim ya haftaya cumaya bomba gbi olcaz sen demistin :) dukanla bidahaki cumaya guzel sonuclarin olcaktir:)
Evet canım benim,haftaya inşallah,bayramda şaka maka 2 kg almışım ne yazık ki,onu atmaya çalışıyorum azimle...

bakalım ben yarına ne çıkıcam çok merak ediyorum.bu sabah +0.7 idim :26:
Ben bayram ertesi +2'deydim,şimdi deli gibi onu atmaya çalışıyorum...

Her harfe birebir katıldığımı belirtmek isterim

Son düzenleme:
paşacım zeytin et ve yumurtayı neden fazla tüketmemen gerektiği belli oldu,bu yazıya göre omega 3 sana zararlı.ceviz,badem,fındık,fıstık,keten tohumu,kuru fasulye,nohut,mercimek..bunalrın hepsi omega 3 içerir.yine de örenk menüde zeytin de var,et/tavuk da var.hepsi ölçülü bir şekilde verilmiş.altındaki likte bir de tablo var.yani tüm besinler tamamen yasak değil

canım benim Allah yardımcın olacak senin merak etme
amin işallah canım ya
canım bende öyle yapmaya çalışıyorum 70 düşsemde öle bebege vesile olyum diyoruma am bakalım sonrası kolay az öz yerim 65 düşerim işşallah :18::18:

yandım desene kırkbirle ben ne yicem ya hayatım zehir olduzaten açım en sevdigim yemeklerde yasak ne yaparım ben ben ne yiyyeim acaba:44::44::44:dur ben atayım kendimi camdan aşagıya

İyi akşamlar hepinize,

anca okudum bitirdim geçmişleri, trambolinler alınmış hayırlı olsun, videoları izledim pek havalı doğrusu

dukancılar valla yapıyorsunuz lahmacunları krepleri sonra biz noluyoruz burda yav, kolay gelsin bakalım sizlere, benim ne yaptığım belli değil bayram +artılarını verebilmek için çok çalışmamız lazım

paşam bozma moralini gene rabbim herşeyin hayırlısını versin, bebek de versin, para da, sağlık da hepsini ondan isteyeceğiz sonuçta,

ben çok yorgunum bu akşam keyfim de yok nedense yatıyorum erkenden görüşmek üzere, herkese hayırlı geceler

yandım desene kırkbirle ben ne yicem ya hayatım zehir olduzaten açım en sevdigim yemeklerde yasak ne yaparım ben ben ne yiyyeim acaba:44::44::44:dur ben atayım kendimi camdan aşagıya
yok canım ya,o kadar vahim değil durum,örnek menüyü görmedin mi

hoşgeldin canım ve iyi geceler

sagol bebem kız gitmeden var bakıyım bir nanak tuzada banıyım oh be dünya varmışyarın görüşürz bebem benim çıkmam laızm sonra görüşür sizlerle

Senarist izinlimi gerberayida altta gordum bikac kez o izinlimi daha tasinmadikii

sen benimi grdün bakiimnasılsın bebem nasılsınız kızlar inanın yazmaya fırsatım olmuyor bir türlü dün bir tatsızlık yaşadık ev sahibiyle bugün çok komik laf etmiş yarın yazarım artık tam olarak olayı ama ben kendimi onların yerinede koyuyorum yine biz haklıyız ..
neyse şu lapa diyeti varya hah işte o 1 çay bardağı pirinçten yaptığın zaman ne kadarlık bir tabak oluyor
o pirince 3 bardak su değilde 1.5 2 koysak olmazmı

Çin Falı

Çin falı 1000 yıllarında bulunmuş ve on iki adet hayvanın karakteristik özelliklerini belirten ve kişiyi bu şekilde nitelendiren burç, fal olayıdır.Her yılın ayrı bi hayanı her hayanın ise ayrı bir özelliği mevcuttur.Her neyse fazla uzatmadan çin falı anlamları ve çin astrolojisi hakkındaki nitelikleri gösterelim.

Çin Burçları

Fare Burcu Yıllar: 1984, 1996, 2008
Dürüst,özgür,çalışkan,çekici. Kimi zaman bencil ,kaba,kontrolcü, entrikacı ..

Öküz Burcu Yıllar: 1985, 1997, 2009
Zeki,soğuk kanlı,sakin,etkileyici,mütevazi. Kimi zaman inatçı,geri kafalı,ısrarcı,sert.

Kaplan Burcu Yıllar: 1986, 1998, 2010
Agresif,isyankar,güçlü,cömert,atak. Kimi zaman huysuz,sakar,sinirli,sabırsız .

Tavşan Burcu Yıllar: 1987, 1999, 2011
Nazik, yumuşak, narin, sanatkar, tedbirli. Kimi zaman dengesiz, utangaç, tembel, çıkarcı .

Ejderha Yıllar: 1988, 2000, 2012
Güçlü, gururlu, dobra, özel, mütevazi. Kimi zaman kibirli, saldırgan, atılgan, diktatör.

Yılan Burcu Yıllar: 1989, 2001, 2013
Zeki, neşeli, soğukkanlı, mistik, kurnaz. Kimi zaman dik başlı,uyuz, açgözlü, şüpheci.

At Burcu Yıllar: 1990, 2002, 2014
Neşeli, popüler, konuşkan, esprili. Kimi zaman kararsız, kaba, saf, inatçı.

Keçi Burcu Yıllar: 1991, 2003, 2015
Erdemli, dürüst, utangaç, sanatkar, anlayışlı. Kimi zaman gıcık,endişeli, şikayetci, ya da fazla yumuşak kalpli

Maymun Yıllar: 1992, 2004, 2016
Esprili, dikkatli, esnek, sosyal, zeki. Kimi zaman kendine beğenmiş, sakar, düzenbaz, züppe.

Horoz Burcu Yıllar: 1993, 2005, 2017
Düzenli, organize ,bilimsel, sorumluluk sahibi. Kimi zaman eleştirmen, egoist, kaba, fırsatçı.

Köpek Burcu Yıllar: 1994, 2006, 2018
Dürüst, zeki, sadık, adaletli, sevecen. Kimi zaman tembel, soğuk, inatçı, aksi.

Domuz Burcu Yıllar: 1995, 2007, 2019
Sade, çalışkan, güçlü, uysal, güvenilir.Kimi zaman saf,salak, materyalist, baş belası.

:) gördüm tabii...:) nollduki canım sıkma canını hangi evin sahbi bi terslik yoktur umarım..
çiğ olur canım sanirim:44: sen 2 den az koyma en iyisi

kızlar 74üm hala bildirim yapym dedm kalktım:)

gerbera bede maymunluk yokki ya

hayırlı sabahlar arkadaşlar... nasılsınız..
ben bu gün ayran detoksu yapıcam inşallah...
kahvaltımı yapayım bakarım yine... daha tartılmadım da kilomu da gelince yazarım...

kahvaltımı yaptım 1 dilim ekmek 1 yumurta 1 salatalık 1 domates 2 kk kadar peynir...
peynir hastasıyım ben yaa sürekli yiyorum..
bu arada kilom 59,5 çok yavaş gidiyo yaa... dukana ilk başladığımda 3,5 kilo vermiştim 3 günlük atakta... şimdi 2 haftadır çok dikkatli yapıyorum ama veremiyorum...
kitapta da yazıyodu sanırım ilki kadar etkili olmaz diye ...
neyse bakalım yavaş yavaş gitsin napalım...

maymun:Esprili, dikkatli, esnek, sosyal, zeki. Kimi zaman kendine beğenmiş, sakar, düzenbaz, züppe.

demekki bunlardan var sende annane bende tavşan çıktım Nazik, yumuşak, narin, sanatkar, tedbirli. Kimi zaman dengesiz, utangaç, tembel, bunlar uyuyor bana amaben çıkarcı değilim

Son düzenleme:
Canim detoks dukana uygun deglki .ayni sekilde bende yavasladm ilk dukana gore ama olsun diyorum senin gibi

Ya aslinda bi cogu var simdi sanirsam zuppe deglm ama duzenbaz da deglm cok sakarim ama

canım ben kendimi aşırı yorgun hissediyorum da kaptanla new toksindendir dedi de detoks önerdi ya...
ben fazla su içemiyorum sanırım dukanda artıkları atamadım bana da mantıklı geldi bi temizliyim bakim vücudu yiyebilirsem tabi ayranlı karışımı bakalım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…