bitanem,eşim ekime kadar vakit verdi ne demek ben onu anlamadım :26: Allahın ne zaman vereceği belli mi olur,benimde 1 sene olmadı mesela.reglm düzensizdi,bazı streslerim vardı o dönemde,sonra ben rahata erince,reglmde düzeldi ve hop diye hamile kaldım.Hiç bebeği olmayacak gözüyle baktığımız bir arkadaş vardı,rahim kanseri tedavisi gördü,rahminin belki yarısını aldılar.sonra bir gün kapımı çaldı (karşı komşumdu),ama nasıl titriyor biliyormusun,elinde bir test.Sen anlarsın,bir de sen bak dedi ağlayarak,baktım sen hamilesin diye nasıl bağırdım,anlatam.Böğüre böğüre ağladık birbirimize sarılıp,apartman ayağa kalktı ne oluyor diye.Büyük Allahım onu da anne yaptı,bebeği 1 yaşında şimdi,mnnoş bir kızı var,Allah sağlık versin nerde varsa.
canım benim Allah yardımcın olacak senin merak etmecanım ekimede korunmayı bırakıcaz allah ne zaman vericegini yaradan biliri canım ama ekime kadar korunurum dedisonra bebegi bekleriz dedi maksat bebek işte ne zaman olursa olsun ama çabalamak istiyor ben baba olmak istiyorum bir korunmayı bırakalım ya geç hamile kalırsan dedi yaşta gidiyor dedi 2 ne zaman yapıcez dedi karışık işler bunlar anlıcagın ne kadar geç okadar iyi aslında ben hem istiyom hem istemiyom istiyorum evlat özlemim var istemiyom gene canım yanar diye ne yapacagımı şaştım saprinam ya rabbim neyi hayırlı görüyosa onu nasip etsin bizlere ne diyeyim kardeşim ya doktorumda çok pahalı borcumuzda var nasıl altından kalkarız bu doktorun :18::18:
Aynen canim bende kocaman bi bardakta iciyorum3 fincan 5 i bir yerde çayım bitti,suyum da yine en az 3 litre oldu.Her içişimde 500 ml lik bardakla içiyorum ben kızlar.Galiba vücudumda alıştı artık iyice,daha aşağısını içmiyorum.bir dikişte bitiriyorumöyle olunca ister istemez çok su içmiş oluyor.Su içme sorununuz varsa kesinlikle büyük bardak edinmenizi öneriyorum
canım ekimede korunmayı bırakıcaz allah ne zaman vericegini yaradan biliri canım ama ekime kadar korunurum dedisonra bebegi bekleriz dedi maksat bebek işte ne zaman olursa olsun ama çabalamak istiyor ben baba olmak istiyorum bir korunmayı bırakalım ya geç hamile kalırsan dedi yaşta gidiyor dedi 2 ne zaman yapıcez dedi karışık işler bunlar anlıcagın ne kadar geç okadar iyi aslında ben hem istiyom hem istemiyom istiyorum evlat özlemim var istemiyom gene canım yanar diye ne yapacagımı şaştım saprinam ya rabbim neyi hayırlı görüyosa onu nasip etsin bizlere ne diyeyim kardeşim ya doktorumda çok pahalı borcumuzda var nasıl altından kalkarız bu doktorun :18::18:
Evet canım benim,haftaya inşallah,bayramda şaka maka 2 kg almışım ne yazık ki,onu atmaya çalışıyorum azimle...Atarsin canim ya haftaya cumaya bomba gbi olcaz sen demistin :) dukanla bidahaki cumaya guzel sonuclarin olcaktir:)
Ben bayram ertesi +2'deydim,şimdi deli gibi onu atmaya çalışıyorum...bakalım ben yarına ne çıkıcam çok merak ediyorum.bu sabah +0.7 idim :26:
Her harfe birebir katıldığımı belirtmek isterimcanım benim,sen doktoruna sor,doktorunun sana verdiği listeyi uygula bence en güzeli.Senin kan değerlerin,hormon testlerin vs. yapılarak mı verdi doktor sana diyet listeni?herhalde öyledir.Çünkü test yaptırıyorlar muhakkak.Listem 4 kilo verdirir diyerek beğenmiyorsun ama zaten ayda kaç kilo veriyorsun şu anda kendi yöntemlerinle,4 kg yu geçiyor mu?2 hafta üst üste 2 şer kilo verdin ama aynı hızla geri aldın,diyetine çok dikkat etmene rağmen.Doktorunnun verdiği listeye uysan belki de geri almayacaksın,hep vereceksin.Hem ayda 4 kg ya bile fazla diyor doktorlar,sağlıksız diyorlar,geri alınması çok kolay olur diyorlar.Sen gel dinle şu kardeşlerini,doktorun verdiği listeyi uygula
Insallah canim cikablirsin ama buyuk ihtimalle .daha az cikcan o kesin :)
amin işallah canım yacanım benim Allah yardımcın olacak senin merak etme
canım bende öyle yapmaya çalışıyorum 70 düşsemde öle bebege vesile olyum diyoruma am bakalım sonrası kolay az öz yerim 65 düşerim işşallah :18::18:Aynen canim bende kocaman bi bardakta iciyorum
Canim hayirlisi neyse o olsun borcu harci dusunme simdi once saglik once bebis..sen butun hazirliklarin bitmeden oyle bi ise kalkisma aman diyim canim doktorunun dedgi kiloya gelmeden doktorun tamam hazirsin demeden yapma iste o zaman uzulme ihtimalin olur..
Damardaki kanın pıhtılaşmasını önlemek amacıyla kullanılan anti-koagülan ilaçlar (coumadin, vb) ile beslenmenizde kullandığınız K vitamininden zengin sebze ve meyveler arasında önemli bir etkileşim vardır.
K vitamini, pıhtılaşma faktörlerini aktive etmekte, böylece kanın pıhtılaşmasına neden olmaktadır. Beslenmenizde K vitamini içeriğinin yüksek veya düzensiz olması kullandığınız ilacın (anti koagülan) pıhtılaşma zamanına olan etkisine engel olacaktır.
Diyetin K vitamini içeriği ilaç tedavisi süresince en fazla 300-350 µg olmalı, günler arasında büyük farklılıklar göstermemelidir. Günlük fark 250 µg'ı geçmemelidir. Diyette bu düzeyde farklılık yaratacak tek besin grubu yeşil yapraklı sebzelerdir.
Diyetisyen Bursa Elif ÖZKELEŞ Sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü
UYARILARI DİKKATE ALIN
1
Elma, Armut, Ayvayı, sebzelerden Salatalık ve Kabağı kabuksuz yiyiniz. Meyvelerin kabuk kısımları ve sebzelerin dış yaprakları iç yapraklarına oranla 3-6 kat daha fazla K vitamini içermektedir.
2
Lahana, Brüksel lahanası, Brocoli, Pazı, Ispanak, Semizotu, Maydonoz, Dereotu, Tere, Roka, Şalgam, Kıvırcık, Marulun yeşil kısımlarını ve Asma yaprağı, yemeyiniz. Yeşil yapraklı sebzeler ve ikinci derecede K vitamininden zengin olan bezelye, kırmızı lahana ve taze fasulye dışında kalan sebzeler (Havuç, domates, salatalık, soğan ve sarımsak) çiğ ve yağsız tüketildiklerinde serbest olarak yenebilirler. Kurutma, derin dondurma ve pişirme besinlerin K vitamini içeriğini etkilemez.
3
Avokado ve Kiraz yemeyiniz.
4
Fazla acı biber yemeyiniz.
5
Soya yağı ve kanola yağı tüketmeyiniz. Diğer soya ürünlerini de diyet uzmanınıza danışınız.
6
OMEGA-3 yağ asidi (balık yağı) içeren preperat kullanmayınız bunun yerine haftada 1 kere balık tüketiniz. (Ton, Alabalık, Som balığı için 150-175 g, Kolyoz, Hamsi, İstavrit, Lüfer, Zargana için 100-125 g, Kefal için 250-300 g, Mezgit için 750 g ).
7
E, A ve C vitaminlerinin oral antikoagülan kullanan hastalardaki güvenilir dozları henüz belirlenmediğinden günlük tavsiye edilen miktarlardan daha yüksek E, A, C vitamini içeren tabletleri kullanmayınız.
8
Coenzim Q10 kullanmayınız.
9
Bitki çaylarının, özellikle kanı sulandırıcı olduğu söylenenlerin (koç boynuzu veya pire otu, kokulu yapışkan otu gibi bitkilerin) bileşimleri tam bilinmediğinden tedaviyi etkileyebileceğini düşünerek tüketmeyiniz.
10
Kola gibi şeker ve fosfat içeren içecekleri ilaçlarla beraber fazla miktarda almayınız. Bu durumda midenin boşalım süresi uzar ve ilacın emilimi azalır.
11
Yoğurt ve kefir, barsakta K vitamini yapımını arttıran bakterileri içerdiğinden fazla miktarda yemeyiniz.
12
Tahıl tohumları, kök yumru sebzeler, meyvelerin etli kısımları ve meyve suları K vitamininden fakirdir, serbest yenebilir.
300 - 350 µg K VİTAMİNİ İÇEREN ÖRNEK MENÜ:
Kahvaltı:
1-2 kibrit kutusu beyaz peynir
5 adet zeytin
Domates, kabuksuz salatalık
2- 3 dilim ekmek
Öğle:
1 kepçe çorba
1-2 köfte kadar et veya tavuk
Pilav, makarna
2-3 dilim ekmek
1 küçük kase yoğurt
Sebze yemeği (2-3 yemek kaşığı patlıcan, karnabahar, havuç, kabuksuz kabak, bezelye, enginar, biber, taze fasulye)
Salata (Domates, soğan, kabuksuz salatalık, havuç)
Akşam:
Öğlenin aynısıAra öğünlerde: Kabuksuz elma, armut veya diğer meyvelerden yenebilir.
Gece: 1 su bardağı süt.
ANTKOAGLAN (Kan Sulandrc) LA KULLANAN HASTALARDA BESLENME Diyetisyen Bursa Elif ZKELE Salkl beslenme ve kilo kontrol
yok canım ya,o kadar vahim değil durum,örnek menüyü görmedin miyandım desene kırkbirle ben ne yicem ya hayatım zehir oldu zaten açım en sevdigim yemeklerde yasak ne yaparım ben ben ne yiyyeim acaba:44::44::44:dur ben atayım kendimi camdan aşagıya
İyi akşamlar hepinize,
anca okudum bitirdim geçmişleri, trambolinler alınmış hayırlı olsun, videoları izledim pek havalı doğrusu
dukancılar valla yapıyorsunuz lahmacunları krepleri sonra biz noluyoruz burda yav, kolay gelsin bakalım sizlere, benim ne yaptığım belli değil bayram +artılarını verebilmek için çok çalışmamız lazım
paşam bozma moralini gene rabbim herşeyin hayırlısını versin, bebek de versin, para da, sağlık da hepsini ondan isteyeceğiz sonuçta,
ben çok yorgunum bu akşam keyfim de yok nedense yatıyorum erkenden görüşmek üzere, herkese hayırlı geceler
İyi akşamlar hepinize,
anca okudum bitirdim geçmişleri, trambolinler alınmış hayırlı olsun, videoları izledim pek havalı doğrusu
dukancılar valla yapıyorsunuz lahmacunları krepleri sonra biz noluyoruz burda yav, kolay gelsin bakalım sizlere, benim ne yaptığım belli değil bayram +artılarını verebilmek için çok çalışmamız lazım
paşam bozma moralini gene rabbim herşeyin hayırlısını versin, bebek de versin, para da, sağlık da hepsini ondan isteyeceğiz sonuçta,
ben çok yorgunum bu akşam keyfim de yok nedense yatıyorum erkenden görüşmek üzere, herkese hayırlı geceler
Senarist izinlimi gerberayida altta gordum bikac kez o izinlimi daha tasinmadikii
:) gördüm tabii...:) nollduki canım sıkma canını hangi evin sahbi bi terslik yoktur umarım..sen benimi grdün bakiim nasılsın bebem nasılsınız kızlar inanın yazmaya fırsatım olmuyor bir türlü dün bir tatsızlık yaşadık ev sahibiyle bugün çok komik laf etmiş yarın yazarım artık tam olarak olayı ama ben kendimi onların yerinede koyuyorum yine biz haklıyız ..
neyse şu lapa diyeti varya hah işte o 1 çay bardağı pirinçten yaptığın zaman ne kadarlık bir tabak oluyor
o pirince 3 bardak su değilde 1.5 2 koysak olmazmı
Canim detoks dukana uygun deglki .ayni sekilde bende yavasladm ilk dukana gore ama olsun diyorum senin gibikahvaltımı yaptım 1 dilim ekmek 1 yumurta 1 salatalık 1 domates 2 kk kadar peynir...
peynir hastasıyım ben yaa sürekli yiyorum..
bu arada kilom 59,5 çok yavaş gidiyo yaa... dukana ilk başladığımda 3,5 kilo vermiştim 3 günlük atakta... şimdi 2 haftadır çok dikkatli yapıyorum ama veremiyorum...
kitapta da yazıyodu sanırım ilki kadar etkili olmaz diye ...
neyse bakalım yavaş yavaş gitsin napalım...
maymun:Esprili, dikkatli, esnek, sosyal, zeki. Kimi zaman kendine beğenmiş, sakar, düzenbaz, züppe.
demekki bunlardan var sende annane bende tavşan çıktımNazik, yumuşak, narin, sanatkar, tedbirli. Kimi zaman dengesiz, utangaç, tembel, bunlar uyuyor bana amaben çıkarcı değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?