Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Ben bu şekilde 18 kg vermiştim

Karatay diyet degil sağlıklı beslenme şekli aç kalmadan sadece yasaklardan uzak durarak kilolarımızı verip sağlıgımıza kavuşuyoruz:
Sağlıklı bir yasam için ve ayni zamanda zayıflamak için Karatay beslenmesinde dikkat edeceğimiz bazı önemli hususlar vardır. Kalori hesabi asla yapmadan sağlıklı yağlarla yapılan doğal tereyağ ile soğuk sızma zeytinyağı veya kuyruk yağı ile yapılan bütün yemekleri yiyerek aç kalmadan zayıflayabiliriz. Ekmek ,un mamulleri, şeker, pirinç, makarna, patates ve işlenmis fabrikasyon gıdaları hayatımızdan çıkartarak ve iki öğün beslenerek kilolarımız dan kurtuluyoruz. Erken kalkanlar, hamile olanlar, emziren ve hasta olanlar 3 öğün beslenebilirler .
KAHVALTI :
24 saatin en önemli öğünü kahvaltıdır. Sabah eksiksiz yapılan Karatay kahvaltı,5 km koşu yapmış gibi enerji harcatıyor. Her gün en az 2 yumurta bol doğal koy tereyağı ile veya sızma ve soğuk sıkım zeytinyağı ile güzel pastırmalı yumurta,sucuklu yumurta, peynirli yumurta veya menemen yapıp yiyebilirsiniz. Yumurtaları kaysı kıvamında kaynatıp öylede yiyebilirsiniz nasıl arzu ederseniz.
Avuç içimiz kadar peynir, çökelek, tulum, eski kaşar, lor peynir,köy peynirleri,klasik peynir hangisini seviyorsanız ve yanında salatamızı yiyebiliriz. 10-15 zeytin muhakkak yemeliyiz. Kilo vermek isteyenler ekmek yemeyecekler. Çünkü ekmek insülin direncini arttırır. Ekmek yerine bir ince belli çay bardağı dolusu çiğ kuru yemiş tüketiyoruz yani kavrulmamış olacak. örnek: badem, fındık, fıstık, ceviz ayçiçegi, kabak çekirdeği gibi. Kuru yemişler sizi tok tutacaktir ve omeğa 3 acisindan cok zengindir. Meyveyi kilo verme aşamasında seyrek olarak kahvaltıda tüketiyoruz, meyvelerin mevsiminde olmasına dikkat ediyoruz. Serbest olan meyvelerden bir kaç tanesi şunlardır elma, kiraz ,kaysi, armut, erik, vesaire gibi. Veya 3 4 adet gün kurusu yani güneş altında islem görmeden kuruyan meyveler örneğin erik, kaysi, elma gibi bu gün kurularınıda mevye niyetine tuketebiliriz.Kilo verme asamasinda yasak olan Meyveler,Karpuz Kavun Incir Üzüm Hurma ve Dut cünkü seker oranlari cok yüksek. Yalniz baslarda yedigimiz bu meyveleri bi sure sonra yemeyi birakiyoruz nedeni ise bazi kisilerde kilo vermeye engel oldugu icin birakilmasi daha uygundur. Kahvalti çok önemlidir ve muhakkak yapılması gereken ögündür kahvalti yapilmadan asla zayiflanmaz ve aksine kilo alinir.Kuvvetli yapilan bir protein karbonhidrat icerikli saglikli kahvalti sizi akşama kadar acıktırmaz. Eger acikma hissi oluşursa bilinizki muhakkak yanlış veya eksik bişeyler yemisinizdir kahvaltida. Kahvaltıyi bitirdikten sonra en az 5 saat bir lokma yemiyoruz ve bekliyoruz diger öğün yemek için .Bu beklediğimiz 5 saat LEPTIN bakımından cok önemli leptin yağ yakan hormondur. Ve kilo sürecinde size cok yardımcı olur. Yemek yedikten 4 saat sonra devreye girer leptin, ve yağ yakmaya baslar yani süreyi dahada uzatirsaniz daha cok yağ yakarsiniz. Örneğin sabah 9 da kahvaltı yapıldığı takdirde aksam yemeğide saat 6 da yendigi zaman 4 saat yağ yakmış olursunuz. Leptinin görevi çok önemlidir gece uykuda leptin daha cok devreye girer ve çok calisir ve bu yüzden erken yatıp leptinden gece daha fazla yararlanmamız cok önemlidir.
AKSAM YEMEGI :
Akşam yemeğinde dikkat edeceğimiz hususlar ise şunlardır. Makarnayi pirinçi mutfagimiza sokmuyoruz bunlarin hepsi nişasta ve yüksek oranda seker içeriyor. Geri kalan evimizde ne varsa onu pişiriyoruz sebze yemekleri olabilir veya et yemekleri olabilir tavuk balik kırmızı et gibi. Yemeklerimizi zeytinyağı ,tereyağı, veya kuyruk yağı ile pişiriyoruz. Margarin ve ayçiçek yağı kesinlikle kullanmıyoruz. Akşam yemeğini en son saat 19:20 yemiş ve bitirmiş oluyoruz. Yemeklerimizin hepsini çiğ olarak altı kısık olarak pişiriyoruz tuzunuda yemeklerin altını söndürmeden iki dakika önce atiyoruz.
Bazi yemekler sınırlıdır, örnegin bulgur kilo verme aşamasında haftada bir kere en fazla 3.4 yemek kasıgı tuketilmelidir. Nohut, leblebi, ve bezelye yuksek oranda nisasta içerdikleri için seyrek olarak az miktar tüketilmelidir.
SIVI TÜKETIMI :
Sabah ilk idrarınız acık limonata renginde olmalı.Gün boyunca 2 Veya 2,5 litre su muhakkak tüketmeliyiz ayreten sıvı olarak bitki çayları Filtre kahvesi Türk Kahvesi Türk çayı,ama çaylara kahvelere şeker atmiyoruz. Süt sadece sabah icilebilir gec saatlerde icilen süt azda olsa insulin salgilatır ve kilo vermeye engel olur veya durdurur.
Leptin gün boyu icilen bu sivi tüketimlerden dolayi engellenmez.
Leptini engelleyen hususlar :
Çiğneme işlemi LEPTİNİ bozar.Yemegin tadina bakmak, lokma halinde agiza alinan besinler, cignemek vesaire gibi seyler leptini bozar.
Kan degerlerinizde sorun varsa kilo vermenize engel olabilir gizli gida alerjisi varsa D vitamin eksikligi demir eksikligi b12 eksikligi tiriod yetmezligi vesaire gibi unsurlar kilo vermeye engel olabilir bu gibi durumlarda kan degerlerinize baktirıp eksik olan takviyeleri yükseltmelisiniz.

Selamm kizlar hayirli bayramlar sukur kavustum netime ve size
Menumu verim bugun cok duzensiz oldu akraba ziyaretindeydik saatler skntiliydi.
Sabah ac karnina maydano suyu
11.00 1yumrta domats salatlk peynir 3 zeytn
16.00 3 y.k kavurma
18.00 ayran 1yk kavurma
20.30 da 1tane kuru patlican dolmasi yogurt salata 1sb erik suyu
Su 3lt
Spor yapamadm daha eve varamadm vaktm yoktu hic

malipina @MiuLego

canım keşke patlıcan dolması olmasaydı yine iyiymiş birde maydanoz suyuna dikkat et maydanozu fazla tüketmek iyi ama emzirmede sütü azaltıyor vayy bana sodalı maydanoz lu kur söyledi ama azıcık yapiyom maydanozu nu

Arkadaşa bayram ziyaretine gittik herifle güyya, kızın geleni gideni bitmedi, akrabalar geldi komşular gitti,biz kalkalım diyoz yok diyo beni yalnız bırakma koloni savdık arkadaşla resmen,çay ver pasta ver kahve ver bulaşık yıka on kaplan gücünde hizmet verdik kıyamam ya bizi uğurlarken allah razı olsun dedi dedi durdu

Biliyom canim cok nadir iciyorum bugun arabayla gezdk hep odem olurum diye icim dedim evdede bi o vardi ondan patlican kotu oldu ama yinede bana gore iyi gecrdim yemedm hic biyerde tatli dolma son dolmada olmayaydi ole oldu iste

Hayırlı bayramlar kızlar bende yollardayım netim az..
Diyeti bozmuyorum ama menü saatleri falan düzensiz
Eşimin ameliyatından dolayı tatile gidip gitmiyeceğimiz belli değildi son dakika Balıkesir’e gidelim dedik ama yer bulamadık eskişehirden döndük istanbula ablama gidiyoruz bayram bitincede Altınoluk tarafına düşünüyorum nasipse..asayiş berkemal hepinizi öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…