Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

ozlemcim sen nasil bir yontem izliyorsun diyetin icin

Hoşbulduk ipekyol.Boyum 1.65.Aslında izlediğim sabit bir yol yok.Mesela geçen hafta 7 gün boyunca hiç ekmek yemedim öğünlerimde.Kendimi alıştırmak için.Normalde ekmeksiz doymayacağımı zannederdim.Pilavın,makarnanın yanında bile ekmek yerdim.Bazı alışkanlıklarımı değiştirmeye çalışıyorum aslında.Sağlıklı beslenmeye,porsiyonlarımı azaltmaya çalışıyorum.İnsanlar bişey ikram ettiği zaman diyetteyim demiyorum evde çok yedim bunlardan v.b şeyler diyorum,ısrar etmesinler diye:)).Hergün en az 30dakikada olsa egzersiz yapmaya özen gösteriyorum.Bazen pes ediyorum Herşey imkansızmış gibi geliyor.Kaç yılın birinkintisi kilolarımın bir günde gitmeyeceğini aklıma sokmaya çalışıyorum.

Bazende kendimi çok üzüyorum kilolarım yüzünden bişey yapasım,giyinesim gelmiyor.Kendimi yaşlanmış gibi hissediyorum.Yıllarımında bu kiloyla bu şekilde geçmesini istemiyorum.

Birde tartı takıntım var.saat başı tartılmak istiyorum.Ölçmek istiyorum kendimi:))

Son düzenleme:

haklisin canim kilo verme isinin zamanla olacagini benimsemek gerekiyor.
bende 172 boyunda ve bugun itibariyle 77.5 kiloyum.Bu takima haziran 2011 de geldim.8 aylik bebegim vardi o donemde.Tedaviyle hamile kalmistim ve zor gecen hamilelik donemini yatarak gecirmistim ve 97 kiloyla dogum yaptim.Diyete 86.6 kiloyla basladim.Bu yilin basinda 72-71 leri gordum.Ama yeni bir ulkeye tasindik yeme duzenini oturtmakta bayagi zorlandim.Hayat duzenimde degisti.Tabi bu sure zarfinda takimdan ayriydim.Kendime geldigimde 74-75 civariydi kilom ama zaman gectikce diyete tekrar sarilayim dedikce is yogunlugum sartlarin uygunsuzluguyla bu hale geldim..Artik donus yok zamanin uzamasi da extra yoruyor insani.ben kalori sayarak diyet yapiyorum .Yediklerimi kalori seperinden hesapliyorum evimdede mutfaf tartim var.Olculu tartili besleniyorum

canim surekli tartilmak senin sabrini tuketir bu konuda kendini engellemelisin.Kilo verdikce mutlu olacaksin emin ol.Insanlarin bedenlerinin degistigi kirilma noktalari vardir.bunlari kesfedip mutlu olacaksin.kendine olan guvenini tekrar yakalayacaksin.Mesela ben 74 kiloda 42 beden 72 kiloda 40 beden giyinebiliyorum.Kendime bu kotulugu neden yaptim tekrar diye uzuluyorum simdi.Ilk hedefim sene basindaki kilomu yakalamak sonrada 6 lari gormek

Kızlar öncelikle bir yandan iş yapıyorum.. O yüzden mesajlarınızı ara ara okuyorum, haberiniz ola..

Hoş buldum..
Yani evet, tablodaki durumun maalesef parlak değil.. Takım olarak son iki aydır aldığınız dereceler de iyi değil.. Dilerim dediğin gibi olur ve bu rehavetten sonra gümbür gümbür gelirsiniz..
Ben de üniversite 1 yazında hayatımda ilk ve son defa 57 kiloyu görmüştüm.. Bak şimdiki halime, 3 kilo sonra o günlere geri dönüş yapacağım.. Dolayısı ile herkesin yapabileceğini düşünüyorum.. Sonuçta benim elimde extradan sihirli değnek yok.. Sadece disiplinli davranıyorum, hepsi bu..

canim surekli tartilmak senin sabrini tuketir bu konuda kendini engellemelisin.Kilo verdikce mutlu olacaksin emin ol.Insanlarin bedenlerinin degistigi kirilma noktalari vardir.bunlari kesfedip mutlu olacaksin.kendine olan guvenini tekrar yakalayacaksin.Mesela ben 74 kiloda 42 beden 72 kiloda 40 beden giyinebiliyorum.Kendime bu kotulugu neden yaptim tekrar diye uzuluyorum simdi.Ilk hedefim sene basindaki kilomu yakalamak sonrada 6 lari gormek

Böyle ne kadar karışık görünüyor.. Neyseki bunun kahvaltı öğünü olduğunu anlayabildim..

Kendi adıma günlük mönüyü toplu olarak görmeyi tercih ediyorum.. Bütünü görerek dengeli mi değil mi anlayabiliyorum çünkü..

Senin bu kahvaltı mönün oldukça doyurucu görünüyor.. Neden beyaz ekmek?

Bakış açın hoşuma gitti.. Şu ikram durumlarında ben de "midem ağrıyor bugün" diyorum..
Takıntılının halinden takıntılı anlar.. Her sabah tartılıyorum ben de..
Ama kendimi şartladım. +çıkınca moralimi bozmuyorum, hemen frenliyorum. O gün bir şeyleri değiştiriyorum. Ya da -çıkınca kendimi zafere ulaşmış sayıp cıvıtmıyorum..
Cuma günü öğlen şımarıklık yapıp 1 koçan mısır yedim.. Cumartesi sabahı +200 gr.la geri döndü..
Dün hemen müdahele ettim duruma.. Ve bugün -300 gr.la Cumadan da alta indim.. Bana göre hergün tartılmak otokotrol sağlıyor.. Tabii bu sadece benim fikrim.

Ne güzel kilo vermişsin aslında.. Demek ki başarabiliyorsun..
Mecburi mola dönemini de az enkazla atlatmışsın bana göre. Sırf düzen değişikliği bile birçok insanda stres yapar, yemeğe saldırtabilir.. Sevdiklerini yemek en kolay rahatlama yöntemi ne yazık ki..

Dilerim hedefine ulaşırsın ipekyolcum..

..dedim ve kaçtım.

evet ya kalori sepetinden direk koyala yapistir yapinca bole oluyor ne yazik ki.Beyaz ekmek meselesine gelince....Ne yazik ki burda cok secme imkanim yok.Normalde ben ekmegi pek kullanmam yani olmazsa aramam hayatim boyunca boyle oldu.yasadigim yerde de marketten alinan kepek ekmegi vs guvenemiyorum.Ekmegi genelde bizim okul kampusunden aliyoruz veya evde yapiyoruz.olursa evde arada 1 dilim yiyorum

hakilisin otokontrolde saglayabilir.istenince neler yapilir bizzat deneyerek gordum canim haklisin iyi dileklerin icin saol canim

***7. Takım Spor Listesi***

ipekyol
maviyesil1999
dudujan
Puskuut
Ozlem
Simuzer

Sevgili arkadaslar hergun yapilan sporu gun be gun yazmanizi rica ediyoruz.Yaptiginiz spor dakikasini yazip ertesi ekleyeceginizde +30 gibi ekleyebilirsiniz

bir muzun kalorisi her sitede farkli yaziyor.Ben tartip yiyorum.Yedigim bir muz 66 gr.Bir sitede 28 gr muz 25 kal birinde 100 gr 70 kal birinde 100 gr 70 kal.adet olarakta 100 kal yazmis

Tatlım mönümde paylaşıyorum aslında ama herhalde gözünden kaçtı.. Doktor yasağım var inşallah 6 hazirandan sonra başlayabilirim spora.. Raporluyum anlayacağın.. Bu nedenle de listedeki mevcudiyetimin anlamı yok..

bir muzun kalorisi her sitede farkli yaziyor.Ben tartip yiyorum.Yedigim bir muz 66 gr.Bir sitede 28 gr muz 25 kal birinde 100 gr 70 kal birinde 100 gr 70 kal.adet olarakta 100 kal yazmis
ipekyolcum besinleri sadece kalorilerine göre değerlendirmek eksik kalıyor bana göre..
Glisemik indekslerine de bakmak gerek..
Muz gi olarak çok yüksek.. Yani kan şekerini hızla yükseltir. Bu nedenle de diyet mönülerinde pek önerilmez. Bir tek potasyum açısından faydası var.. Miktar olarak dikkatli tüketilmesi gerekiyor.. Bir araştır istersen bu konuyu..

***7. Takım Spor Listesi***

ipekyol
maviyesil1999
dudujan
Ozlem
Simuzer

Sevgili arkadaslar hergun yapilan sporu gun be gun yazmanizi rica ediyoruz.Yaptiginiz spor dakikasini yazip ertesi ekleyeceginizde +30 gibi ekleyebilirsiniz

Tamam canim gozumden kacmis duzelttim...
Evet haklisin muz konusunda ama vucut direncimi korumak icin yemem gerektigini dusunuyorum.

7. Takımda 3. Gün Mönüm:

08:30 1 kutu ananaslı probiyotik yoğurt (110 ml)

11:30 1 tane haşlanmış yumurta. Limon, maydonoz, pul biber ilavesiyle. 1 dilim çavdar ekmeği

15:00 1 dilim karpuz, 1 parça beyaz peynir

19:00 1 çatal ton balığı, ½ dilim çavdar ekmeği, 1 kase nar ekşili çoban salata (içine 1 yemek kaşığı haşlanmış meksika fasulyesi ekledim), fırında pişirilmiş 3 dilim mücver, 1 yemek kaşığı yoğurt

3 lt. su (henüz 3 bardak eksik, yatana kadar biter)
1 kupa yeşil çay (1 kupa da akşam içerim)

Genel Açıklama: Ameliyat sonrası sağlık durumum nedeniyle sadece ara öğün yiyerek beslenebiliyorum.
6 Haziran tarihine kadar spor yapmam yasak. Sadece ev içinde orta tempolu yürüyüş yapabiliyorum.

Son düzenleme:
Çok zor bir dönem geçirmişsin.Bebeğinle birlikte sağlıklı bir yaşam geçirmeni temenni ediyorum.Bebişler dünyanın en güzel varlıkları bende anne olunca çok daha iyi anladım bunu.Allah herkese sağlıklı bir evlat nasip eder inşallah.Umarım 6ları değil 5leri görürsün.Hepbirlikte görürüz inşallah.Göbek çevren kaç cm?

Püsküt birde üşenmeden gittim eve tartı aldım keşke almasaydım ondan sonra böyle saat başı tartılır oldum.yoksa gittiğimiz yerlerde tartı var 15günde bir haftada bir tartılırdım:))

Bugünkü mönüm
07:30 2 kayısı
10:00 4-5 dilim sucuklu kaşarlı pide, 1fincan şekersiz çay
12:00 1 bardak sade türk kahvesi
13:30 1 bardak sade türk kahvesi
15:00 400ml yeşil çay
16:00 2 ceviz 10 antep fıstığı
19:00 1 kıymalı kabak dolması,4 yaprak sarma
20:30 1 fincan şekersiz sütlü nescafe
Şu ana kadar 2 litre su

Egzersizler
07:45 27 dakika süren Jillian Michaels - 30 Day Shred egzersiz programi
3 dakika dambıllarla yanlara eğilme hareketi
16:45 20dk. kondisyon bisikleti
40dk.koşu bandında tempolu yürüyüş aralarda koşu
10dk.bebişle zıpladık dans ettik:))

Merhaba hanımlar bugün fırsat bulup giremedim nete.Hemen menumu yazayım:
Sabah:1 domates,1 salatalık,2-3 kaşık az yağda yapılmış sebze kavurması,bir dilim peynir ve 2 dilim çavdar ekmeği.
Öğle:4 yemek kaşığı yağsız ve yoğurtlu makarna
Akşam:yarım simit,1 dilim karpuz,1 dilim peynir
Ara Öğün:1 bardak süt.

Spor:30 dk tempolu yürüyüş
*Bugün çok sağlıksız beslendim biliyorum ama öğlen iştahım yoktu sıcaklardan yiyesim gelmedi.Akşamda geçiştirme gibi bişey oldu.

Canım ana öğün göremedim listende sanki ara öğünle geçiştirmişsin gün ortasını gibime geldi.Dolmaların içi de pirinçli sanırsam?.Gerci kalori dağılımı yaparsak pirinci yaymış oluyoruz ama yine de öğle yemeğine vitamin açısından zengin bişey olabilirdi.Ama sporu güzel yapmışsın maşallah.Bebek demişsin?.Kaç aylık,emziriyor musun tatlım?

Bu aralar spor yapamıyorum çok.1 ay öncesine kadar düzenli hergün 2 mil leslie yapıyordum çok da faydasını gördüm.İp atlamaya başladım ama h.sonu hiç atlamadım.Kızımdan pek fırsat bulamıyorum spora.Aklıma gelmişken bu aralar pek uygulayamadığım diyet listemi de ekleyeyim sizlere de fikir olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…