Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

ah be mustangım bir süre ne düğünde oynayabilirim ne de kahkaha atabilirim.. birkaç ay önce babamı kaybettim ben

.
Canım henüz çok tazeymiş Allah rahmet etsin...annene kardeşlerine ve sana bol sabırlar diliyorum... zaman nasıl geçiyor anlamıyorsun 17 yıl olmuş benimde babam annemde hemen ardından bir yıl sonra ..bazen o kadar çok özlüyorum ki ben çok erken yaşta kaybettim ....zaman geçtikçe dahada aklına vuruyor... bol sabır dilerim tekrardan..

bir ara kesildi fakat 2 saat önceden beri deli gibi şimşek ve yağmur hatta ara ara dolu söz konusu burda da kallisim..

kaynamış suya diye neden yazdımmmm. aslında ben yazmadım bir yerden kopyaladım. bir bayan ph ölçer ile bir sürü deneme yapmış en güzel sonucu kaynamış suyla almış. onu da 24 saat içinde tüketecekmişiz yoksa yine ph düşüyormuş. yaparsam ben de kaynamış suyla yapıcam.

tamam market karbonatı dursun evde,yarın öğlenki düğüne giderken eşime derim ugrar eczaneden alırız, ben söz dinlerim

teşekkür edeirm kallisim, toprakları bol olsun...

Son düzenleme:
hakkaten neden kendi kendine yazdysam. yani aslında kendi kendine derken bir uzaman olmadan anlamı vermek istemiştim off şey ettim işte

Biyom gercekden tazeymis acin hayat iste aci ve sevinclerle dolu . Bu acinin eminim tarifi yok ama azalmasi dilegiyle (

Karbonati bende denemistim kizlar . Daha kolay gidiyordu o donem
Kilolar . Ama eczaneden degildi . Yarin bende eczaneden alayim .. Bobreklere bir zarari yoksa tabi eczaciyada sorayim ...

Kalisim disardaydim bi ziyaretde canimda cok sikkindi biliyorum bu bahane degil ama zorunda kaldim desem .. Bu haftanin kacamagi olsun oda:)

Kalisim acikmiyorum diyen gordugum ilk kisisin :). Bu yuzden dr gittinmi seker dengene hic baktirdinmi ?

Aslinda bu bir arti bunyenin calismadigini nerden cikardan ne ilgisi var ben snlamadim .

Bijon ve banum iyi geceler

Çikolatam biraz geç oldu cevap ama bende dukanın sitesinde verdiği tarifi uyguluyorum daha kolay geliyor.sabah aç karnına akşamda yatmama yakın yarım çay bardağı suya yarım çay kaşığı karbonat koyup karıştırıp içiyorum. Yemekten hemen sonra içmeyen hemen acıkıyosunuz yatmaya yakın için bazen limonda sıkıyorum içine

yemeyin ya tatlı matlı . ben bugun hepinizin yerine yedimmm
Vah vah bizim yerimize kendini feda ettin demek nasıl bişey tatlı dediģin eminim tadı çok kötü olan bir yiycektir.😞

Canım başın saolsun Allah sabır versin. Çokk üzüldüm bende senin yaşlarındayken hem annemi hem babamı arka arkaya kaybettim. Çok zor çok büyük boşluk .o boşluk hiç dolmuyor ama öyle yaşamaya alışıyorsun . Bide çok çabuk büyüyosun ben öyle oldum kimsem kalmadı naz kapris yapacağım . Canım belki seni daha fazla üzdüm benimde özlemim depreşti mekanları cennet olsun(

iyi geceleeer, açlıktan yatmaya karar verdim

Yaaa ben yine acıktımm bu gecedemi sabahliycammmm

ben neden farklıyım kardeşimmmm ben neden acıkmıyorum yaaaa niye çalışmıyo benim metabolizmam poffssss

Ölctürdünmü kallisim belki normal çalışiyodur. Bizde merveye hep aynısını söyledik ama ölçüm yapıldı her şeyi normal çikti. Şu anda acıkmamaya ihtiyacım varrrr

Kalisim acikmiyorum diyen gordugum ilk kisisin :). Bu yuzden dr gittinmi seker dengene hic baktirdinmi ?

Aslinda bu bir arti bunyenin calismadigini nerden cikardan ne ilgisi var ben snlamadim .

Canim şeker hastası olan daha çok acikır insülün salgılanmasi normal düzeyde olmadığı icin çok sık acıkırsın. Ama yinede yaptırmakta fayda var.

🌞Günaydınnn kimse yokmu limonlu karonatlı sular içildimi nerdesiniz yaaa dün burası çok hararetliydi dinlenmeyemi çekildinizzz.yoksa hala uyuyormusunuzzz😴😴😴

Karbonatın Faydaları Ve Zararları

Karbonatın faydaları nelerdir diye sorarsanız çok değişik cevaplar alabilirsiniz. Karbonatlı su diş beyazlatıcı etkisi ve faydasının yanında zayıflama, mide ekşimesine bitkisel çözüm, midede ve bağırsakta gazlanma doğal tedavisi, cilt lekeleri tedavisi, cilt beyazlatma, ayak kokusu tedavisi, saçlarda kepeklenme tedavisi gibi bir çok değişik amaçla kullanılabilmektedir.
Karbonatın Faydaları ve Tıbbi Etkileri: İştahı açar. Mide ve bağırsak şikayetlerine karşı faydalı olan karbonat, mide ekşimesine iyi gelir. Mide ve bağırsak ağrılarını ve gazlarını giderir.

Karbonat Nasıl Kullanılır? Az miktarda kullanmak ülsere karşı faydalı olabilmekle birlikte, fazla kullanımı ülser yaralarının kanamasına yol açabilir. Bu nedenle ülserlilerin kullanmaması yerinde olur.
Karbonatlı Su Zayıflatır mı?
Karbonat diyeti; halk arasında karbonat diye bilinen sodyum bikarbonatın su ile karıştırılarak içilmesini öneren bir yöntem. Bu yöntemi uygulayanlar hızlıca zayıfladıklarına inanıyor. Bikarbonat, anti asit yani asitliği azaltma özelliğine sahip. Yiyeceklerin vücuttaki asit değerini artırdığını ve asit oranını artıran yiyecekler nedeniyle kilo aldıklarına düşünenler alkali diyete başvuruyor.
Bu yöntemi uygulayanlar yemek yedikten sonra ve öğün aranlarında sık sık karbonatlı su içiyor ve bu yolla hızlı bir şekilde kilo verdiklerine inanıyor. Oysa uzmanlar böyle bir diyetin kanıtlanmış bilimsel temeli olmadığını söylüyor. Uzmanlara göre kilo vermenin hızlı ve mucizevi bir yolu yok. Uzmanlar, karbonat diyetinin bilimsel olmadığını ve sağlığa zarar verebileceğini söylüyor
.ALKALİ YEMEKLERE ,İÇECEKLERE ÖRNEKLER :

sebze ve kalp

Zeytinyağlı ıspanak-pazı, kayısı kompostosu, rezene çayı, baklalı enginar, soya filizli-haşlanmış buğdaylı-zeytinyağlı turplu-salatalıklı salata, taze nane yapraklı maden suyu,alkali suyla yapılan yasemin, ıhlamur,nanepapatya çayları,zeytinyağlı kabak,zerdeçallı sebze çorbası.

AŞIRI ASİDİK BESLENMEYE ÖRNEKLER :

Hamburger yanında patates kızartması, asitli meşrubat ve bol tuz mayonez ketçap, sosis kızartma,beyaz ekmekten tuzlu peynir ve salam-sosisli tost, tavuk kızartma-yağlı pilav, çok şekerli koyu çay-kahve,kızartma börek,yağlı kek-kremalı pasta,kızartma hamur tatlıları.

Size son zamanların en çok konuşulan ve önerilen beslenme şekillerinden olan alkali beslenmeyi ve alkali suyu anlatmaya çalıştım. Uygulayıp yarar gördüğünü söyleyen pek çok kişi var. Bu akımı savunan doktorlar aşırı protein ağırlıklı beslenen kişilerin bol alkali su içmesinin de bedeni asidozdan korumaya yardımcı olabileceğini vurguluyorlar. Bazı doktorlar ise fazla alkalinin sindirim sistemini tembelleştirebileceğini, bu beslenme şeklinin hiçbir bilimsel temelinin bulunmadığını, aşırı karbonatlı su içmenin mide yaralarını tekrardan oluşturabileceğini, karbonatlı su içmenin gerekli olmadığını sadece doğru beslenmenin asit-baz dengesinde yeterli olduğunu savunuyorlar. Alkali beslenmeyle ilgili görüşleri size aktarmaya çalıştım. Sorularınızı http://www.endersarac.com.tr/iletisim/ ’e sorabilirsiniz.

Evde ucuza alkali su nasıl yapılır ?

large (7)

2 litre suya yaklaşık 1 yemek kaşığına yakın karbonat koyun ve karıştırın. Bu kadar basit ve ucuz. Gün boyu bu suyu için. Hatta sıcak veya soğuk içeceklerinizde bile bu suyu kullanabilirsiniz.

Eğer çok kızartma, ağır yağlı, asitli içecek, beyaz un ve şekerli gıdaları çok tüketen biriyseniz, alkali su içmenizin sağlığınıza olumlu etkileri olabilir.Bu arada şaşırtıcı bir şekilde limon asidik olmasına rağmen uzun vadede az tüketildiğinde bedende alkali etki gösterir.

kalp yetmezliği riski var
Nil Şahin Gürhan: Modern beslenme biliminde hiçbir bilgi ve çalışma karbonatlı su iç, zayıfla mantığı ile uyuşmaz.
Banu Eroğuz Demirözü: Sodyum ve sıvı yüklemesi potansiyel taşıyan kişilerde kalp yetmezliğine yol açabilir.
Selma Önelge Gür: Hiç bir diyet tek başına mucize değildir. Kilo verme uzun soluklu motivasyon gerektirir.

Mide yaralarını açabilir

kıalar işte benim kullandığım yöntem bu sabah akşam

Dukan Diyeti’nde ingiliz karbonatının kullanılıp, kullanılmayacağına dair çok fazla soru gelmekte. Dukan Diyeti sırasında, vücudunuzun pH dengesini korumak adına, karbonatlı su tüketmenize izin vardır.
Diyet ile birlikte ya da normal beslenme süresinde, vücudumuza en alt seviyeden, en üst seviyeye kadar asidik yiyecek/içecekleri alıyoruz. Vücudumuz bu dengeyi kurabilmek adına kas ve kemiklerden; magnezyum, çinko, kalsiyum gibi alkali mineralleri kullanıyor. Aldığımız fazla asidi, dokularda depolamaya başlayabiliyor. Bu durum da; kabızlıktan, saç dökülmesine, cilt bozulmalarından kas yorgunluklarına kadar çeşitli şekillerde görülebiliyor.

İşte bu durumu çözmek için yapmanız gereken birkaç madde var.

Öncelikle nescafe, türk kahvesi ve diğer kahve türlerini sıklıkla tüketiyorsanız, bunu azaltmanız; mümkünse yerine bitki çayları kullanmanız gerekiyor.
Light içeceklerin (kola, gazoz vb.) tüketimini azaltmanız, su ile içecek ihtiyacınızı gidermeniz öneriliyor. Light içeceklerin fazlası diyette uzun süreli duraklamalara da sebep olabilir.
Günde 2 defa (sabah uyandığınız zaman ve akşam yatmadan önce) 1 bardak ılık suyun içine, 1 çay kaşığı sodyum bikarbonatı eritin ve için. (Eczanelerden İngiliz sodası ya da içme sodası olarak da temin edebilirsiniz)
Sebze+protein günlerinde, alkali olarak değeri iyi olan sebzeleri tüketmeye çalışın. (kabak, taze fasulye, marul, soğan, sarımsak, ıspanak, brokoli, maydanoz gibi.)
pH değeri %8 ve üstünde olan suları tüketin.
Eczanelerden pH ölçme çubukları alın ve idrarınızın pH değerini ölçün.

Son düzenleme:
Günaydın mersacım benim kahvaltıya misafirim gelecek onla uğraşıyorum malum Cumartesi birde ev temizliği var

günaydın canım yaa şu çalışan kadınların kaderimi hafta içi dışarda hafta sonu evde çalışmak. ben bu günde çalışıyorum bir tek pazaları evdeyim ama telefonum 24 saat açık olmak zorundaki bir sorun olduğunda hemen müdahale edebilmeliyim.
hadi kolay gelsin arkadaşım kahvaltıda fazla kaçırmaaaa

Aebenim dönem dönem tahlillerime baktırıyorum tabiki ama anormal bir durum yok çok şükür.. haa hiç acıkmıyorum diye bir şey yok acıkıyorum elbet ama nasıl..aşırı yorulmuşsam çok enerji harcamışsam beş dakikalık bir süre için acıkıyorum
bir iki yıl önce gittiğim diyetisyen söylemişti acıkma hissiniz oluyor özellikle sabah aç kalkıyorsanız metabolizmanız çok güzel çalışıyor demektir demişti

🌞Günaydınnn kimse yokmu limonlu karonatlı sular içildimi nerdesiniz yaaa dün burası çok hararetliydi dinlenmeyemi çekildinizzz.yoksa hala uyuyormusunuzzz😴😴😴
hala uyumuyoruz şekerciğim henüz içmedim ne yalan söliyim yapıcam şimdi sallanıp duruyorum..

mersam senin yazdığını olduğu gibi alıntıladım amann gözden kaçmasın diye...

karbonatı en doğru şekilde tüketme yolu bu yazdığın.... hepimiz böyle yapmalıyız fakat şu var ki ben tadını çok değiştirdiği için bu yöntemi kullanamıyorum midem bulanıyor... günlük su miktarıma katıyorum azar azar...
yapabilenler senin gibi yapsınlar..

bir de şu gözüme çarptı.... dün konuştuk vitaminsizlik saç dökülmesi vs diye... demek asidik dengesizlikte buna sebep oluyormuş.... hemen asitli içecekleri minimuma indirip suyumuzu elma sirkesi karbonatla ph değerini yükseltmeliyiz o zaman..

Bilgi için teşekkür ....

Günaydın hatunlarrrrr .. Regl oldum . Meğer dünki kilomda regl şişkinliği de varmış ...

Ya mersam karbonatı annem bana almıştı eczaneden. Önümde duruyo ama üşeniyorum resmen yapıp içmeye ne acayibim ...

İçtim içmesine şimdi bunu da... Tadı da bir acayip.. Yalnız ben bir litre suya 1 çay kaşığı gibi bir ölçü duymuştum, herkes farklı bişey söylüyor.. Neyse ben yarım çay kaşığını bir bardağa eritip içtim artık..
Nerdesiniz çıtırlarrrrr :)

Gunaydin canim su karbonata beni ozendiriyorsunuz has
Biz sende iyi bir ekip olduk şişkinlik gunlerimizde ayniymis goruyonmu benim tartida sabah bi ışık gorundu bile

Sac dokulmesine iyi gelecekse bir dis kaybetmeye bunun icin bile kullanmali

Ya ben geceleri cookk acıkiyorum ama sabah hiccccc oda sundan kaynaklaniyor aksam yemeginde kahvalti ediyordum teee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…