Kızlar Karatayı okumaya başladım...
İlk not : 4-5 saatte bir yemek yememiz gerekmekte.. Çünkü kilo vermede en önemli hormon olan Leptin , ancak 4-5 saatlik bir açlık sonucu devreye girip depo yağlarımızı eritiyor. Yani artık ara öğün yok... Arada yediğimiz ufacık birşey bile insülin hormonumuzun yüksek seviyede kalmasına sebep oluyor ve bu hormon düşmedikçe ve Leptin devreye girmedikçe depo yağlar erimiyor....
günaydın
evet .ilk 2 saat yediklerimiz . soraki 2 saat karacigerdeki depo enerji .ondan sonrada göbüş,kalça ,bacaklar simitlerden yiyoruz
cukulam karatayı iyi bilmemin sebebi montiyle çok yakın olmasısindirim sistemindeki işlem 4-5. saat sürer bu saatden önceki yediklerimiz birbiri üstüne gelir ve sindirim bozuklugu yapar .vucudta farkli şeylerin birikmesine sebeb olur ... bu olay birçok hastaıgında sebebidir aslında biz bunun üstünde durmasakta
karatayın ana hattı kan şekeridir tıpki montide oldugu gibi.. kan şekeri dalgalanmazsa insülin dengesiz salgılanmaz vede yag depolamaz ... bu yüzden çok uzun süre aç kalmakta şekeri düşürür. tıpkı şu an ramazanda bizim yaşadıgımız gibi .. akşama kadar çok uzun süre aç kalan bünyenin şekeri iyce düşer bu düşüş artına iftarda tavan yapan şeker azda yesek ,yediklerimizin depoya gitmesine sebeb olur ...
gece aç yattıkdan sonra gündüz ögün arası 5 saat olursa 3 ögündede bir sakınca yok aslında karataydada .. ama bunun için erken kahvaltı lazım10- 11 gibi kahvaltı yapan biri 5 gibi akşam yemegini yerse tamamdır .. ama sabah 7 de kahvaltı yapıyoorsan 12-1 gibi öylen yemegi 6 gibide akşam yemegi idealdir .. tabi sonrasında aç yatmak gerek.....
Aynen aebenim , mantığı bu şekilde... Açıkçası benim için zor gibi yapması (ama yapıcam) çünkü ben de 2 saatte bir yiyenlerdenim. Bunda ekmek de yok hiç. Hem uzun süre aç kal hem ekmek yeme, bakalım nasıl yapıcam ne hissedicem. Bayram sonrası hemen başlıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?