günaydın kızlar, bu gün karla karışık yağmur yağıyor, çook soğuk.. kar olsaydı, çocuklarla biraz oynardık dışarda, kardan adam falan yapardık, ama bu halde tutmaz gibi :) her neyse, musmutlu gününüz olsun... sevgiler...
honeycim baya ugrasiyom eksiyle gelmk icinGunaydin 7. Takimin gulleri
Bol hareketli ve eksili bir gun olsun. Sporlarinizi erken yapin, tuzlu gidalardan uzak durun. Yarin yuzumuz gulsun
İşte bizim burada yaptığımız böyle bişey aslında...
Göç eden yaban kazlarının, "v" şeklinde bir nizam içinde uçtuklarını hepimiz görmüşüzdür. Bilim adamları kazların neden bu tarzda uçtuklarını araştırmışlar ve neticede hem bazı bilgilere ulaşmışlar, hem de insanlar için faydalı dersler çıkarmışlardır:
1- "V" şeklindeki uçuş esnasında, her kuş kanat çırparak, arkadaki kuşu kaldıran bir hava akımı meydana getirir. Bu formasyonda uçan kaz grubu, birbirlerinin kanat çırpışları sonucu ortaya çıkan hava akımını kullanarak, uçuş menzillerini % 70 nispetinde uzatabilirler. Bu durumda tek başlarına gidebilecekleri azamî yolu, grup hâlinde neredeyse ikiye katlarlar. Bu kuşların böyle ince hesapları yapabilmeleri veya bu uçuş düzeninin tesadüfen oluştuğu iddia edilebilir mi? Kazların bu hâlinden şu dersi çıkarabiliriz: Belli bir hedefi olan ve buna ulaşmak için bir araya gelen insanlar, hedeflerine daha kolay ve çabuk ulaşabilirler.
2- Bir kaz, "v" şeklindeki uçuş düzeninden çıkıp gruptan ayrıldığında, uçmakta güçlük çeker. Çünkü diğer kuşların oluşturduğu hava akımının dışında kalmış durumdadır. Bu durumda, genellikle gruba geri döner ve yoluna tekrar grupla devam eder. Kazların bu uçuş tekniğini bir uçuş mektebinde öğrendiklerini iddia edebilir misiniz? Eğer kafamız bir kaz kadar çalışıyorsa, bizimle aynı yöne gidenlerle bilgi alış verişini sürekli kılar ve gruptan ayrılmayız.
3- Grubun başında giden kaz, diğer kazların oluşturduğu hava akımından istifade edemediği için, daha fazla yorulur. Bu durumda en arkaya geçer ve arkasındaki kaz lider konumuna geçer. Böylece her kaz, grubun her noktasında yer almış olur. İnsanlarımız, bir defa liderlik tahtına oturdular mı, artık bırakmak istemiyorlar. Halbuki kendileri yorulmuş ve yıpranmış olabilirler. Arkalarından gelenlere yol açmaları gerekmez mi? Yaptığımız her işi, yeri ve zamanı geldiğinde başkasına bırakabilmeli.
4- Uçuş hızı yavaşladığında gerideki kuşlar, daha hızlı gitmeleri için öndekileri uyarırlar. Bizler de; ilerlemek ve yol almak için başkalarının ikazlarına ihtiyaç duyarız. Böyle uyarıcılarımız olduğu için de şükretmeliyiz.
ablacim cocuklarimizn yaslari yakin wvde neler yapabilirz sence beraber ne oynayavilirzgünaydın kızlar, bu gün karla karışık yağmur yağıyor, çook soğuk.. kar olsaydı, çocuklarla biraz oynardık dışarda, kardan adam falan yapardık, ama bu halde tutmaz gibi :) her neyse, musmutlu gününüz olsun... sevgiler...
GEÇMİŞ OLSUN BÖCÜK ...Gunaydinnnn dun gece soguk aldm sanirm bogazim cok agriyor(
Hazirlanip okula gidiym ben opuyorum hepinizi:)))
MAŞALLAH NAZLIM ....günaydınlar herkese . çok soğuk donuyorum resmen
dün spor olarak 60 dk koşu bandında yürüyüş , 20 dk bisiklet çevirme ,1 saat aerobic step
bu gidisle 7. grup efsane olacakBugun bende lapa yapıyorum aklıma düşürdünüz
Ay sabah basküle çıktım 66.1 diyoyuh dedim şişilirde bu kadarmı şişilir .....
bir daha tartılayım dedim bir ohhh çektim . tekrar 3 kere daha tartıldım tabibaskülümün huyu değildir hep dogruyu söyler bu sefer şaşmiş 1 kerecik ,pili azalmışta ondanmış kilomda süprüüüz olsun artıkın ...
honeycim baya ugrasiyom eksiyle gelmk icin
bende size danisacaktim 56 mezun olabilirmiyim acaba 54 cok fazla olacak yine iyi toparladim arkadasim kotu durumda degilimBeraber mezun olacaktik canim
Gerci senin hedef kilon 54. Ben bu hafta uykusuzluktan biraz fazla verdim. Ust disler geliyor ama nihayet. Belki rahatlar biraz da uyuruz
soguk rabbim yardimcin olsunBEN SPORUMUDA YAPTIM REGL DİR KARDIR ÇAMURDUR DEMEDİM ,DIŞARIDA ÇIKICAM .İŞLER BENİ BEKLER ÖPÜLDÜNÜZ ...
pardon büyük tüşta kalmış ...
rabbim yardimcin olsun tez zamnda sagliklica cikarsinda kuzucukda ikinizde rahat edinBeraber mezun olacaktik canim
Gerci senin hedef kilon 54. Ben bu hafta uykusuzluktan biraz fazla verdim. Ust disler geliyor ama nihayet. Belki rahatlar biraz da uyuruz
Kacirmisim. Izinde misin canim sen?
ablacim cocuklarimizn yaslari yakin wvde neler yapabilirz sence beraber ne oynayavilirz
masaAllahyok canım çalışıyorum, öğlen arası vakit olur,çocuklarla oynarız diye düşünüyodum :)
biz ne oynuyoruz,gündüz tv. izliyor, oyuncakları ile oynuyor, yan komşuya gidip gidip geliyor, arada hava güzel olursa babaannesi dışarı çıkarıyor ya da ben ve babası öğlen arası dışarı çıkartıyoruz, akşam ise kalabalık olduğumuzdan, hepimiz ile bir şeyler oynuyor, bazen top atıp tutuyoruz, bazen evcilik oynuyoruz, kitap okutturuyor, şimdilik çok seviyor, bakalım ilerde nasıl olacak :) küçüğüm zaten küçük, emekliyor bizlerden tutunuyor ayağa kalkmak istiyor, agucuk, gugucuk yapıyoruz işte öyle vakit geçiyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?