- 24 Ocak 2014
- 1.575
- 1.149
- 248
Lucia sen yazınca aklıma geldi valla sinameki niye düşünemedim bugüne kadar yaaa
İşte Sinameki çayının faydalaarrııı
Bağırsakları temizlemek için kullanılır
Müshil etkisi vardır
Şişliği alır
İştahı kapatır, diyet yapanlara yardımcı olur
Kabızlığı giderir
Yarın derhal alıp içiyorum ve sokağa çıkmıyorum
herşeye bi kulp buluyo gibi olcam da sinameki için de bağırsaklar alışıyor diye korkutuyorlar ona gelmeden başka çözüm derdindeyim . bakalım bi tatlı kaşığı zeytin yağı iç diyolar sabah ama o gün sıfır yağ tüketceğimden emin olmalıyım
Çok detaylı hatirlamamakla birlikte farmakoloji dersinde sinemaki lavmanda ( hangisi olduğunu hatırlamıyorum operasyon öncesi midenin bosaltilmasini gerektiğinde ) kullanılan bitkiydi ve duzenli yada fazla kullanımda bağırsak da tembelliğe neden olduğu kalmış aklımda nacizhane tavsiyem böyle şeyler kullanmamkta fayda var hatta o derse hocam '' bu dönem bitkisel organik diye insanlar çok fazla şey kullanmaya başladi ama her bitki faydalı değildir hatta bir çok bitki (bitkisel olmasına rağmen) zararlıdır ve bazılarında miktarına bağlı olmakla birlikte zarar fayda görülebilir ve bazılarında da kar zarar ilişkisi saptanip kullanılır '' diye başlamıştıSinameki
sagol canım sagol guzelım..Ellerine saglik kuzum
Simdi araştırdım da abla şöyle oluyor muş 1 cay bardağı pirinç 3 cay bardağı su ile haslaniyo.günde en fazla 4 bardak pişmiş pirinç lapası yiyebiliyosunHulyacim sabah hasladigin 3 cay br . Pirinci gun boyu yiyorsun dimi ?
1-1 pirinc su az degilmi diri olmasin
Ben her ogun taze pisiriyorum
Lapa yaparken, evde olunca .
Zeynepcim senelerdir yaptigin gunluk , 2 detoksum var biri lapa biri ayran asi corbasi ikisinide tavsiye ederim 1 gunligune .Simdi araştırdım da abla şöyle oluyor muş 1 cay bardağı pirinç 3 cay bardağı su ile haslaniyo.günde en fazla 4 bardak pişmiş pirinç lapası yiyebiliyosun
1 çay bardağı pirinci 3 çay bardağı suyla haşla...suyunu çekince kapatıp soğuyunca 2-3 kaşık yoğurt ve pulbiber koyup afiyetle yiyorsuuun...2-3 litre su ve yeşilçay içersen olur.,ben lapa günü kahvaltı yapmıyorum..
Çok tok tutuyor.o yüzden 2 kere yapsan olur ,Üçte yapabilirsin.,,araştır internetten istersen yapanların yorumlarını..KK da var .,
Hulyacim sabah hasladigin 3 cay br . Pirinci gun boyu yiyorsun dimi ?
13. Takimdayken biz takimcak yapmıştık 1cay bardağı pirince (esmer pirinc olursa daha iyi olur ) 3 su bardağı su ekleyip haslanip yeniyor bu lapa dışında pek biseye izin yok özellikle süt ve süt ürünleri yememek gerekiyor kafein tuz da yok istediğin baharati ekleyebilirsin ama tadı cidden kötü bol su içmek gerekiyor 2 gün yapılıyor ve ayda 1kez yapılıyor Ben tadını bastırmak için yoğurtlu yedim herkes de yanlış hatırlamıyorsam 2 kilo civarında verdi ama ben geri aldım hepsini fundada geri aldığını söylemiştiSimdi araştırdım da abla şöyle oluyor muş 1 cay bardağı pirinç 3 cay bardağı su ile haslaniyo.günde en fazla 4 bardak pişmiş pirinç lapası yiyebiliyosun
1 e 3 ölçüyle yapıyorum Aebenim öyle yazmıştım...bende her öğün yâpıyorum taze taze..Hulyacim sabah hasladigin 3 cay br . Pirinci gun boyu yiyorsun dimi ?
prınce gore degısıyor her kes bılır ben pısırdıgımde hep cıg kalıyordu daha fala su kullanıyordum ve bır caybardagı prıncı hıc bıtıremedım fazla gelıyor yanı deneme ve yanılma yoluyla dogruyu buluyoruz1 e 3 ölçüyle yapıyorum Aebenim öyle yazmıştım...bende her öğün yâpıyorum taze taze..
Tabi canım dediğin gibi...baldoyla yapıyorum ben.,bire üç Ölçü tam oluyor...çok az suluyken kapatıyorum ocağı...ağzını kapatıp demlendiriyorum.,,koca tabak doluyor o yüzden günde 2 kez bana yetiyor..,prınce gore degısıyor her kes bılır ben pısırdıgımde hep cıg kalıyordu daha fala su kullanıyordum ve bır caybardagı prıncı hıc bıtıremedım fazla gelıyor yanı deneme ve yanılma yoluyla dogruyu buluyoruz
Haftada 1 gün yapılabilir bence..kilo korumâ evresinde de fâydalı olur...13. Takimdayken biz takimcak yapmıştık 1cay bardağı pirince (esmer pirinc olursa daha iyi olur ) 3 su bardağı su ekleyip haslanip yeniyor bu lapa dışında pek biseye izin yok özellikle süt ve süt ürünleri yememek gerekiyor kafein tuz da yok istediğin baharati ekleyebilirsin ama tadı cidden kötü bol su içmek gerekiyor 2 gün yapılıyor ve ayda 1kez yapılıyor Ben tadını bastırmak için yoğurtlu yedim herkes de yanlış hatırlamıyorsam 2 kilo civarında verdi ama ben geri aldım hepsini fundada geri aldığını söylemişti
Zeytinyağınu öyle düşünme. Doktorum bile tereyağı ile zeytinyağını serbest bıraktıherşeye bi kulp buluyo gibi olcam da sinameki için de bağırsaklar alışıyor diye korkutuyorlar ona gelmeden başka çözüm derdindeyim . bakalım bi tatlı kaşığı zeytin yağı iç diyolar sabah ama o gün sıfır yağ tüketceğimden emin olmalıyım
Kesinlikle başarıcaz canım emin olbenim en büyük yanlışım da bu belki umutsuzluğa kapılmak hırslandırması gerekken hemen moralim bozuluyor çabuk etkileniyorum evet aslında görenler hep çok zayıflamışsın diyor ama insan psikolojik olarak da yıpranıyor ve korku oluyor ister istemez insanda ya eskiye dönersem diye.. hep beraber başarırız inşallah
kız dur sinameki bagırsakları temizliyo ama tembelleştiriyo anlık çözüm olsada uzun vadede daha çok sıkıntı hayır hayır içmiyorsun !
Iyi geceleer kuzum
Bunlara birini de ben ekleyeyim,bağırsak tenbelliyi...sora alışıyor ve daha da kötü oluyor...
Yok zaten söylememdeki sebep sürekli kullanmak değil bir yerden sonra ilaç gibi bağımlılık yapar ki bence her bitki içinde geçerli. Herşeyin çoğu zararÇok detaylı hatirlamamakla birlikte farmakoloji dersinde sinemaki lavmanda ( hangisi olduğunu hatırlamıyorum operasyon öncesi midenin bosaltilmasini gerektiğinde ) kullanılan bitkiydi ve duzenli yada fazla kullanımda bağırsak da tembelliğe neden olduğu kalmış aklımda nacizhane tavsiyem böyle şeyler kullanmamkta fayda var hatta o derse hocam '' bu dönem bitkisel organik diye insanlar çok fazla şey kullanmaya başladi ama her bitki faydalı değildir hatta bir çok bitki (bitkisel olmasına rağmen) zararlıdır ve bazılarında miktarına bağlı olmakla birlikte zarar fayda görülebilir ve bazılarında da kar zarar ilişkisi saptanip kullanılır '' diye başlamıştı
O dersten aklımda kaldığı kadar sinameki de kullanmayın derim
günaydınnn kızlarrrrr
Dilersen omlette tereyağı yada zeytinyağı kullanabilirsinSelam kızlar kurstan geldim biraz ortalığı topladım
Menünüm
Kahvaltı 8:00
1yumurtadan yağsız omlet
Bir parça peynir
1kutu süt
Öğlen13:00
1kase çorba
2yk bulgur pilavı
2yk sebzeli tavuk
1portakal
Akşam 16:00
1kepce tavuk ciğeri
Yarım kase yoğurt
Ara
3 mavi yeşil bisküvi
1bardak ikisi bir arda
2 lt su 10200 adım ve 60 squat
Menüde sporda süpergünaydınlar herkese dün spor olarak 60 dk koşu bandında yürüyüş , 30 dk bisiklet yapıldı . step dersine giremedim eşim program yapmıştı . 2,5 litre su içildi
bugünkü menüm
sabah
2 dilim tam buğday ekmeği
beyaz peynir
domates
zeytin
öğlen
2 yumurta ile yapılmış sebzeli peynirli omlet
salata
ara
1 adet elma
akşam
2 yumurta ile yapılmış sebzeli peynirli omlet
salata
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?