Süper ötesi sin yaAçılınnnn ben de menümü yazayım...
11.00 2yumurta,yyeşillik+ppeynir+turp salatası,1dilim kızarmış ekmek,yyeşil çay
Ara yeşil çay
18.00 4köfte,2kaşık kışlık patlıcan yemeyi,1bardak ayran,yeşillik+peynir+turp salata.ilk gün olduğu için doymadım 6tane badem
21.00 5badem,1dilim elma
3litre su,3yeşil çay.
leslie 3mile ve 500-700bacak haraketi(daha yapmadın yapıcam)
Canim amin bizde unideyken hadta sonlari dolmusa binmezdik uni ogrencisinden zaear gelmezdi ama halkin bindigi dolmusta basimiza her is gelirdi allah muhafazabirgün arkadaşıma gidiyorum dolmuşa bindim düşün kucağımda bir çocuk, bebek arabasında bir çocuk ve o halde olmama rağmen dikiz aynasından rahatsız edici bakışlarını yakaladığım iğrenç bir dolmuş şöförü, inmek istediğim yeri söylediğimdeki tavrı. şerefizler ya kadına saygıları yok hiç, bekarmış evliymiş yaşlıymış gençmiş çocukluymuş hiç farketmiyor heryerdeler maalesef
Allah bizleri de evlatlarımızı da korusun böyle pisliklerden
canımm naptın başladın mı bugün
Keşke faydası olabilseydi sağlık olsun. :)eşime yapmıştım daha önce biliyorum canım ama ufaklık 7 aylık ya daha bal yasak o yüzden
Allah razı olsun araştırdığın, önerdiğin için
Geldiii :) Yazdı bana mesajAslında bugün pazartesi gelirdi o ama gelmedi,inşallah bi sıkıntısı yoktur
Keşke sağlıklı şeyleri lezzetli olarak görebilsek :)Pek çoğumuz keşke çikolata, pizza ya da hamur işleri yerine brokoli, kabak ve bamyayı sevseydik, böylece kolay yoldan hem daha sağlıklı, hem de daha fit olabilirdik diye düşünürüz. Keşke sağlıklı yiyecekler daha lezzetli olabilseydi.
Maalesef yiyeceklerin tadı değişmiyor, ancak beynimizde yarattığı algılar değişebiliyor. Bakın konunun uzmanları ve diyetisyenler bu konuda neler söylüyor?
Doktorburada.com uzmanlarından uzman diyetisyen Orçun Kürüm’ün algı konusundaki görüşleri şöyle: “Algı, bir olayı nasıl yorumladığımız ve duyularımız üzerinde bıraktığı etkidir. Gıdalar üzerinden örnek vermek gerekirse ekmek, kimisi için kilo aldıran bir besin olarak görülse de kimileri için zayıflatıcı bir silah konumunda olabilmektedir. Başka bir örnek vermek gerekirse elma, kimi toplumlarda ara öğün olarak tüketilirken, farklı kültürlerde tatlı şeklinde, bazılarında ise kahvaltı niyetine tüketilmektedir. Bu da toplumdan topluma veya kültürden kültüre besin algılarımızın farklı olduğunu göstermektedir. Önemli olan artık beynin çalışma sistemini çözüyor olmamız ve algıları gerektiği gibi yönlendirebiliyor olmamızdır.”
Yapılan son araştırmalar, beynimizde ödüllendirme mekanizmasını tetikleyen abur cubur gıdaların tüketimi belli bir süreliğine kesildikten sonra, aynı besinlerin artık beynimizde eskisi gibi yoğun bir haz algısı yaratmadığını gösteriyor! Aynı şekilde sağlıklı yiyeceklerin uzunca bir süre tüketimine devam edildiğinde, bir süre sonra bu yiyeceklere alışılabileceği de görülmüş.
Yerken tadı çok hoşumuza giden yiyecekler, beyindeki ödüllendirilme mekanizmasını tetikleyerek bir tür ‘haz’ duyumuna sebep oluyor. Oysa tadını beğenmediğimiz yiyecekler böyle bir duruma yol açmıyor. Tamamı beyinde gerçekleşen bu ödüllendirilme ve haz mekanizmalarının işleyişi, beyin MRI taramalarında görüntülenebiliyor. Çikolata gibi bize haz veren bir yiyeceğin görüntüsü bile beynin ödüllendirilme mekanizmasını tetikleyebiliyor ve bu durum, MRI görüntülerinde tespit edilebiliyor.
Boston Harvard Tıp Fakültesi ve Tufts Üniversitesi’nin ortak yürüttüğü küçük çaplı bir klinik araştırmaya 13 obez gönüllü katılıyor. Araştırmanın amacı, beyinde sağlıklı gıdaları sevmesi algısının yaratılıp; bağımlılık yapan ve haz veren, ancak sağlıksız gıdaların beyindeki haz verici etkisinin zamanla azaltılıp azaltılamayacağını tespit edebilmek…
6 ay süren deneyin en başında, deneklere önce lezzetli ancak yüksek kalorili yiyeceklerin fotoğrafları gösterilerek, beyin MRI görüntülerinden ödüllendirilme-haz mekanizmasının ne oranda tetiklendiği tespit ediliyor. Ardından sağlıklı yiyeceklerin fotoğrafları gösterilerek aynı MRI testi gerçekleştiriliyor. Beklenildiği gibi yüksek kalorili yiyeceklerin fotoğrafları görüldüğünde bile beyindeki ödüllendirilme-haz yolağı aktive oluyor.
Deneye katılan 13 obez gönüllüden 8’ine, 6 ay boyunca sadece sağlıklı gıdaları içeren bir diyet uygulanarak, yüksek kalorili besinlerin tüketilmesi yasaklanıyor. Bu kişiler 6 ay içerisinde ortalama 6 kilo veriyorlar! Geri kalan 5 gönüllü ise eski yüksek kalorili beslenme düzenlerine devam ediyor ve 6 ay boyunca ortalama 2 kilo alıyorlar. Deney süresi olan 6 ayın bitiminde ise aynı gönüllülere, deneyin başındaki yüksek kalorili ve sağlıklı besinlerin bulunduğu fotoğraflar yeniden gösteriliyor. Bu esnada, gönüllülerin beyin MRI görüntüleri yeniden kontrol ediliyor. Sonuçlardaki farklılık bilim adamlarının dikkatini çekiyor.
6 ay boyunca sağlıklı ve düşük kalorili bir diyet uygulanan gönüllülere yüksek kalorili gıdaların fotoğrafları gösterildiğinde, beyindeki ödüllendirilme-haz mekanizmasının eskisi kadar güçlü şekilde uyarılmadığı görülüyor. Buna ilaveten, sağlıklı gıdaların fotoğraflarına bakan aynı gönüllülerin bu gıdaları sevmeye başladıkları tespit ediliyor. Deneyin sonucunda, beyine bazı gıdaların tatlarının unutturularak bağımlılığın ortadan kaldırılabileceği görülüyor.
Uzman diyetisyen Orçun Kürüm’ün, yapılan araştırma hakkındaki düşünceleri ise şöyle: “Bazı alışkanlıkları kazanmak vakit alabiliyor. Fakat istikrarlı bir şekilde uygulanan sağlıklı beslenme sistemlerinin, kişilerde pozitif anlamda davranış değişikliğine yol açabildiği görülmüştür. Bu süreç bazen 3 hafta, bazen 3 ay bazen de daha uzun sürebiliyor. Söz konusu araştırma ile beynin sağlıklı gıdaları sevmeye alıştırılabileceği bir kez daha kanıtlanmış oldu”
Yapılan deney oldukça küçük çaplı olduğu için, elde edilen bulguların yeni ve daha büyük çaplı araştırmalar tarafından desteklenmesi gerekiyor. Buna karşın, sonuçlar bilim adamları ve tabii ki pek çoğumuz için yüz güldürücü.
Siz de uzman diyetisyen Orçun Kürüm’e danışarak kendinize bir beslenme planı hazırlatıp, uzun süre bu plana uyarak, eski sağlıksız beslenme alışkanlıklarınızdan zahmetsizce kurtulabilirsiniz. Dahası, boş yere kilo almanızı sağlayan yeme alışkanlıklarından kolayca vazgeçebilirsiniz.
bugün yediklerim
sabah 2 dl kızarmış ekmek, beyaz peynir, zeytin, az salça, biberiye-yeşilçay
öğle ıspanak
akşam zerdeçallı tavuk göğsü
su bol bol her daim, sporsadece bebek arabasıyla sağlıkocağına gidip gelme ve evişleri
Makarna, bulgur oooyy :)Rapor
Sabah
Tost
Peynir
Zeytin
Cay
Ara
Kahve
Öğlen
Çorba
Domatesi salatalik
Keten tohumlu yoğurt
İki kaşik makarna
Akşam
Yoğurt
Uç kaşık mercimekli bulgur pilavı
Su2 lt
Spor
50 mekik
30 squat
Lesli express
Plates 15 dk. Ama yandi karnim
İsinma hareketleri
Tamamdır liste bitti :)perigunlugu gülrunun boyu 1,61miş
Bende hurma olduğunu bilmiyordum karatayda. Ayy bu ne böreek böyleeemenüm :
sabah karaty kahvaltısı ( özlemişim valla )
öğlen bişe yemedim
akşam iki dilim börek
Süpeerrsiinn :)Menüm
Sabah
İki haslanmis köy yumurtasi(tuzsuz)
4 zeytin
Salatalik domates
Avuç içi kadar ev peyniri
2 dilim tam buğday ekmeği
Şekersiz cay
Arada
Yeşil çay, kayisi çayı
Akşam
Mantar sote,yoğurt,siyah mercimek çorbası
3 litreye yakin su,spor da yapmadım ama yapicam daha.azcik dinleneyim
Aynuraaam menün harikaaaa :) Ama yeşil çaya dikkat et. 2den fazlasını önermiyordu doktorumAçılınnnn ben de menümü yazayım...
11.00 2yumurta,yyeşillik+ppeynir+turp salatası,1dilim kızarmış ekmek,yyeşil çay
Ara yeşil çay
18.00 4köfte,2kaşık kışlık patlıcan yemeyi,1bardak ayran,yeşillik+peynir+turp salata.ilk gün olduğu için doymadım 6tane badem
21.00 5badem,1dilim elma
3litre su,3yeşil çay.
leslie 3mile ve 500-700bacak haraketi(daha yapmadın yapıcam)
300 mekiği nasıl Çektin helal sanaMenüm
Sabah 2 domates
1 dilim peynir
3 zeytin
Ara
1 türk kahvesi
6 fındık
Öğlen
Menemen
1 kase yoğurt
Ara
1 türk kahvesi
Akşam
Pırasa
1 köfte
2 bardak ayran
Soda içine limon da koyuyorum
Su 2,5 lt
Spor 1 saat yürüyüş
Jillian 3/1
300 mekik
Ablam biliyorsun takımdakı üye sayımız 18,2yeni arkadaşı geri çevirdik bugün.ama konu senin tavsiyen olunca mavmavın yerine ala bilir sanki....ddimi perim?Aaa firuzem hos geldin canim .. Kiz benimi takip ettin :))))
Aynuram firuZe montide 3-4 gundur cokta guzel .. Takim kurallarini uygularsa degerlerdir derim
Bende netten montignac nedir diye bakiyim dedim KK da senin topigin çıktıAaa firuzem hos geldin canim .. Kiz benimi takip ettin :))))
Aynuram firuZe montide 3-4 gundur cokta guzel gidiyor. Takim kurallarini uygularsa degerlerdir derim
Hoş geldin firuzecim.aslında takımımı dolu dolu...ama aeben ablanın referansıyla seni deneme haftasına alalım bi...ilk önce ilk sayfada kurallarımız var.oku kabul edersen formu doldur devam edelim konuşmayaIyi akşamlar kızlar
Mümkünse ben de topiginize katılmak istiyorum.
Yarismanin motivasyonumu artiracagini umuyorum.
Isim firuze
Yaş 33
Boy 160
Kilo 74.5 şu an bu arada 2 gün önce 77 idim montignac yapmaya başladım. Şu kaybı da olabilir tam kilomu bilemedim şimdi
Isim memur
Evliyim 2 çocuğum var.
Öncelikle sağlığım için zayiflamak istiyorum. Yarışmacı arkadaslara başarılar dilerim
Ters mekik yaptığımdan pek zorlanmıyorum uyumak için yattığımda bile uyuyana kadar yapıyorum300 mekiği nasıl Çektin helal sana
Ablam biliyorsun takımdakı üye sayımız 18,2yeni arkadaşı geri çevirdik bugün.ama konu senin tavsiyen olunca mavmavın yerine ala bilir sanki....ddimi perim?
Menüm
Sabah 2 domates
1 dilim peynir
3 zeytin
Ara
1 türk kahvesi
6 fındık
Öğlen
Menemen
1 kase yoğurt
Ara
1 türk kahvesi
Akşam
Pırasa
1 köfte
2 bardak ayran
Su 2,5 lt
Spor 1 saat yürüyüş
Jillian 3/1
300 mekik
Bitanesin rapunzelim...super...Menüm
Sabah 2 domates
1 dilim peynir
3 zeytin
Ara
1 türk kahvesi
6 fındık
Öğlen
Menemen
1 kase yoğurt
Ara
1 türk kahvesi
Akşam
Pırasa
1 köfte
2 bardak ayran
Su 2,5 lt
Spor 1 saat yürüyüş
Jillian 3/1
300 mekik
Ya öyle yapma vicdan azabindan gittim mekik çektim yrn on numara menüm olckKeşke faydası olabilseydi sağlık olsun. :)
Geldiii :) Yazdı bana mesaj
Keşke sağlıklı şeyleri lezzetli olarak görebilsek :)
Makarna, bulgur oooyy :)
Tamamdır liste bitti :)
Bende hurma olduğunu bilmiyordum karatayda. Ayy bu ne böreek böyleee
Süpeerrsiinn :)
Aynuraaam menün harikaaaa :) Ama yeşil çaya dikkat et. 2den fazlasını önermiyordu doktorum
Bu vicdan azabını yaşaman bile senin için iyi birşey aslındaYa öyle yapma vicdan azabindan gittim mekik çektim yrn on numara menüm olck
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?