evet bende araştırırken seni gördüm de ondan bi sorayım dedimmm :)Suandiyet yapmiyorum gulercim, ama zamanida montiyle kilolardan kurtulmustum .. Ama senelerdir linki aktif tutuyorum 100-200 kisi olmustur simdiye kadar linkte monti yapan , gelenlere tecrubelerimle yardimci olmaya calisiyorum.. Saglik icin birebir montignac ...
Eline kitap alıp okuyamazsın canım,ama dua okuyabilirsin...Aeben bu konuda daha bilgili...ben dua okuyorum ezberimden..Kızlar sizlere birşey sormak istiyorum. Bu konuyu çok araştırdım ama net birşey bulamadım bir türlü.
Biz bayanlar olarak regl dönemimizde sure,ayet, esma okuyamaz mıyız ? Özellikle bu sitede de buna çokça denk geldim. Ama benim mantığımla ve okuduklarım kadarıyla da böyle birşey yok diye biliyorum. Çünkü Rabbim bizi böyle bir şekilde zorlayacağını düşünmüyorum. Bizim dinimiz kolaylık dini.
Canım adetliyken ayet okunmaz.sadece kuran ogreniyorsan cüz ler varya öğrenmek için ona devam edebiliyorsun ama öğrenme amaçlı diye.onun dışında dua okuyabilirsinKızlar sizlere birşey sormak istiyorum. Bu konuyu çok araştırdım ama net birşey bulamadım bir türlü.
Biz bayanlar olarak regl dönemimizde sure,ayet, esma okuyamaz mıyız ? Özellikle bu sitede de buna çokça denk geldim. Ama benim mantığımla ve okuduklarım kadarıyla da böyle birşey yok diye biliyorum. Çünkü Rabbim bizi böyle bir şekilde zorlayacağını düşünmüyorum. Bizim dinimiz kolaylık dini.
Kızlar sizlere birşey sormak istiyorum. Bu konuyu çok araştırdım ama net birşey bulamadım bir türlü.
Özgecan olayıyla aslında hala yaşanan, söylenemeyen, saklanan tüm olaylarda ortaya çıkmaya başladı. Aslında bunlar hep vardı ama biz görmüyorduk, belki de denk gelmiyorduk. İnsanlığın gerçekten çivisi çıkmış. Etrafımızda hiç kimseye güvenemeyiz.Arkadaşlar artık bu ülkede olanlar canımı çok kötü yakmaya başladı..Özgecan'dan sonra dün sırf Dükkanı'nın camına kartopu geldi diye bıçağıyla insanlara saldıran genç kardeşimiz Nuh Köklü yü kalbinden bıçaklayarak Öldüren caniye lanet okuyorum...kardeşimizin mekanı cennet olsun..
Eline kitap alıp okuyamazsın canım,ama dua okuyabilirsin...Aeben bu konuda daha bilgili...ben dua okuyorum ezberimden..
Canım adetliyken ayet okunmaz.sadece kuran ogreniyorsan cüz ler varya öğrenmek için ona devam edebiliyorsun ama öğrenme amaçlı diye.onun dışında dua okuyabilirsin
canım hepsini okuyabilirsin ama besmelesiz olarak ... mesela ben uyumadan hep okurum .. adetliyken de besmelesiz olarak tabiii ...
dinimizde belli bi dönemde kadını dinden uzak etme diye bişey yok ... raahat ol canım
Evet bende ezberimde olan mesela nas,felak,ihlas,kevser vb sureleri falan okumak istiyorum. Akşamları yatmadan önce yada yolda olurken falan esmaları okuyorum. Ama hep yok olmaz yasak falan diye çok yazı görünce tereddüt ettim yanlış birşey yapmak istemedim. Bizzat diyanetin sitesine girdiğimde ise kesinlikle böyle birşeyin olmadığı yazıyor. Hatta cevap olarakta aynen şöyle yazıyor.
Hanımlar adet günlerinde veya nifas (loğusalık) hallerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan ayet-i kerimeleri okuyabilirler. Bunun yanında, Kelime-i şehadet, Kelime-i tevhid, istiğfar, salavat-ı şerife getirebilirler. Aynı şekilde tefsir, hadis ve fıkıh gibi dini eserleri okuyup mütalaa edebilirler (Merğinani, el-Hidaye, I, 31; İbn Nüceym, Bahru’raik, I, 49; Şirbini, Muğni’l-Muhtac, Beyrut, 1418/1997, I, 120-121, 172).
Eline kitap alıp okuyamazsın canım,ama dua okuyabilirsin...Aeben bu konuda daha bilgili...ben dua okuyorum ezberimden..
canım ben sureleri falan okuyorum. heleki ayetel kürsi yi allahın beni koruması için mutlaka okuyorum. bende besmele değil de eüzü besmele çekilmez diye duymuştumm.Evet bende ezberimde olan mesela nas,felak,ihlas,kevser vb sureleri falan okumak istiyorum. Akşamları yatmadan önce yada yolda olurken falan esmaları okuyorum. Ama hep yok olmaz yasak falan diye çok yazı görünce tereddüt ettim yanlış birşey yapmak istemedim. Bizzat diyanetin sitesine girdiğimde ise kesinlikle böyle birşeyin olmadığı yazıyor. Hatta cevap olarakta aynen şöyle yazıyor.
Hanımlar adet günlerinde veya nifas (loğusalık) hallerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan ayet-i kerimeleri okuyabilirler. Bunun yanında, Kelime-i şehadet, Kelime-i tevhid, istiğfar, salavat-ı şerife getirebilirler. Aynı şekilde tefsir, hadis ve fıkıh gibi dini eserleri okuyup mütalaa edebilirler (Merğinani, el-Hidaye, I, 31; İbn Nüceym, Bahru’raik, I, 49; Şirbini, Muğni’l-Muhtac, Beyrut, 1418/1997, I, 120-121, 172).
Onceden cok sık yaptigim bir detoks . 1 gun yaparim genelde . Nohut bugday birazda yesil mercimek . Bulgur ve nohutlada olur ... Ben oyle 2 ogunle doymadigim icin sabahlari sık yerdim bagirsaklar doyuncada oyleden sobra pek yemezdim . Guzelde sonuc alirdim 500-1.5 arasi giderbugün ayran detoksuna başlıyorum :))
bugdayım kaynıyo şimdi :)
ama yeşil mercimeksiz yapacagım . sevmem pek .
ha bide ben öğlen ve akşam yemeği olarak içecem bunu internette her yerde 2 saattte bir için yazmışlar ..
bilgisi olan var mıdır acaba ???
Sure okudum diye Allah günah yazmaz diye düşünüyorum..,ben her gece ayetel kürsüyü okumadan uyuyamam,Alışkanlık..reglkende okuyorum..dua edilir abla da sureler okunmaz ezbere de olsa diye biliyorum
önceden okurdum ama okumuyorum artık regl olduğumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?