Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

evet bende araştırırken seni gördüm de ondan bi sorayım dedimmm :)

Kızlar sizlere birşey sormak istiyorum. Bu konuyu çok araştırdım ama net birşey bulamadım bir türlü.
Biz bayanlar olarak regl dönemimizde sure,ayet, esma okuyamaz mıyız ? Özellikle bu sitede de buna çokça denk geldim. Ama benim mantığımla ve okuduklarım kadarıyla da böyle birşey yok diye biliyorum. Çünkü Rabbim bizi böyle bir şekilde zorlayacağını düşünmüyorum. Bizim dinimiz kolaylık dini.

Arkadaşlar artık bu ülkede olanlar canımı çok kötü yakmaya başladı..Özgecan'dan sonra dün sırf Dükkanı'nın camına kartopu geldi diye bıçağıyla insanlara saldıran genç kardeşimiz Nuh Köklü yü kalbinden bıçaklayarak Öldüren caniye lanet okuyorum...kardeşimizin mekanı cennet olsun..

Eline kitap alıp okuyamazsın canım,ama dua okuyabilirsin...Aeben bu konuda daha bilgili...ben dua okuyorum ezberimden..

Temiz beslenme demek kişinin tüm işlenmiş ve rafine gıdaları beslenmesinden çıkartması (Kısaca kutuda, pakette, etiketlenmiş, işlem görmüş, telaffuz edemediğiniz içeriklere sahip yiyeceklerden kaçınmak olarak da durumu daha basite indirgeyebiliriz) onların yerine taze, bütün yiyecekleri, en doğal halleriyle beslenmesinin temeli yapmasına dayanır. Tüm işlenmiş gıdaları elimine etmek kolay olmasa da, beslenmemizi onların daha az yer aldığı bir hale getirmek mümkün. Temiz beslenme bir diyet değil, bir yaşam tarzı dolayısı ile bu konuya o şekilde yaklaşmanızı tavsiye ederim :).

Temiz beslenme prensipleri:

1. Günde 5-6 küçük porsiyonlarda yemek tüketin. Bunların 3 adedi ana öğün, diğerleri ara öğün olmalıdır.

2. Her gün kalktıktan en geç 1 saat sonra kahvaltı edin.

3. Tüm, doğal gıdaları tercih edin.

4. Her yemekte yağsız protein ve kompleks karbonhidratı dengeli olarak tüketmeye çalışın

5. Her gün sağlıklı yağlar tüketmeye çalışın ( Avokado, tohum yağları, balık yağı..gibi)

6. Günde en az 2-3 litre su için.

7. Lif, vitamin, mineral ve enzimler için taze meyve ve sebzeleri tüketin. Lokal üretilen, organik ve mevsiminde olan sebze ve meyveleri tüketmeye özen gösterin.

8. Porsiyonlarınızı kontrol edin

9.Yemeklerinizi siz pişirin ve evde yemek yiyin

10. Yemeklerinizi planlayın, gerekirse yanınızda götürün.

11. Fiziksel olarak aktif olun

12. Etiketleri okuyun

Temiz beslenmede tüketilmeyecekler :

1. Özellikle beyaz un ve seker içeren tüm işlenmiş gıdalar.

2. Kimyasal içerikleri bulunan yiyecekler,

3. Suni şeker bulunan yiyecekler,

4. Yapay gıdalar,

5. Doymuş ve trans yağ içeren yiyecekler,

6. Kola, meyve suyu ve türevleri şeker yüklü içecekler,

7. Alkol,

8. Tüm kalori olarak yüksek ancak besin değeri bulunmayan veya az olan yiyecekler, tüketmemek.

Canım adetliyken ayet okunmaz.sadece kuran ogreniyorsan cüz ler varya öğrenmek için ona devam edebiliyorsun ama öğrenme amaçlı diye.onun dışında dua okuyabilirsin

canım hepsini okuyabilirsin ama besmelesiz olarak ... mesela ben uyumadan hep okurum .. adetliyken de besmelesiz olarak tabiii ...

dinimizde belli bi dönemde kadını dinden uzak etme diye bişey yok ... raahat ol canım

Özgecan olayıyla aslında hala yaşanan, söylenemeyen, saklanan tüm olaylarda ortaya çıkmaya başladı. Aslında bunlar hep vardı ama biz görmüyorduk, belki de denk gelmiyorduk. İnsanlığın gerçekten çivisi çıkmış. Etrafımızda hiç kimseye güvenemeyiz.

Temiz beslenmede tercih edilecek tam tahıllar:

Kahverengi pirinç
Kinoa
Kara bugday
Bulgur
Darı
Yulaf
Yulaf kepeği
Mısır
%100 tam bugday veya tam tahıl ekmek, makarna ve krakerler
Arpa

Temiz beslenmede tercih edilmemesi gereken rafine tahıllar:

Beyaz ekmek veya bugday ekmeği
Beyaz pirinç
Mısır gevreği
Kuskus
Standart makarna
Çoğu unlu atıştırmalıklar (Krakerler, kurabiyeler, bisküviler..vs)

Temiz beslenme süper gıdaları
  1. Elma
  2. Kayısı
  3. Enginar
  4. Kuşkonmaz
  1. Avokado
  2. Muz
  3. Fasulye ve baklagiller
  4. Pancar
  5. Yaban mersini
  6. Brokoli
  7. Brüksel lahanası
  8. Lahana
  9. Kavun
  10. Havuç
  11. Karnıbahar
  12. Kiraz
  13. Chia tohumu
  14. Kızılcık
  15. Bitter çikolata
  16. Yumurta
  17. Balık
  18. Keten tohumu
  19. Sarmısak
  20. Üzüm
  21. Yogurt
  22. Yeşil çay
  23. Karalahana
  24. Kivi
  25. Limon
  26. Mango
  27. Mantar
  28. Kuruyemiş
  29. Yulaf
  30. Zeytinyağı
  31. Portakal
  32. Papaya
  33. Şeftali
  34. Ananas
  35. Bal kabağı
  36. Nar
  37. Kinoa
  38. Kahverengi pirinç
  39. Vahşi somon
  40. Ispanak
  41. Tatlı patates
  42. Pazı
  43. Domates
  44. Karpuz
  45. Buğday özü (Wheat germ)
  46. Kabak

Eline kitap alıp okuyamazsın canım,ama dua okuyabilirsin...Aeben bu konuda daha bilgili...ben dua okuyorum ezberimden..

Canım adetliyken ayet okunmaz.sadece kuran ogreniyorsan cüz ler varya öğrenmek için ona devam edebiliyorsun ama öğrenme amaçlı diye.onun dışında dua okuyabilirsin

canım hepsini okuyabilirsin ama besmelesiz olarak ... mesela ben uyumadan hep okurum .. adetliyken de besmelesiz olarak tabiii ...

dinimizde belli bi dönemde kadını dinden uzak etme diye bişey yok ... raahat ol canım

Evet bende ezberimde olan mesela nas,felak,ihlas,kevser vb sureleri falan okumak istiyorum. Akşamları yatmadan önce yada yolda olurken falan esmaları okuyorum. Ama hep yok olmaz yasak falan diye çok yazı görünce tereddüt ettim yanlış birşey yapmak istemedim. Bizzat diyanetin sitesine girdiğimde ise kesinlikle böyle birşeyin olmadığı yazıyor. Hatta cevap olarakta aynen şöyle yazıyor.

Hanımlar adet günlerinde veya nifas (loğusalık) hallerinde iken dua edebilirler; zikir ve dua anlamı taşıyan ayet-i kerimeleri okuyabilirler. Bunun yanında, Kelime-i şehadet, Kelime-i tevhid, istiğfar, salavat-ı şerife getirebilirler. Aynı şekilde tefsir, hadis ve fıkıh gibi dini eserleri okuyup mütalaa edebilirler (Merğinani, el-Hidaye, I, 31; İbn Nüceym, Bahru’raik, I, 49; Şirbini, Muğni’l-Muhtac, Beyrut, 1418/1997, I, 120-121, 172).

merhaba kızlar, ben bu aralar yani dünden beri çok agresifim, dün eşimle, hiç yoktan kavga çıkarttım, tartıştık, sabah işe geldim, biraz önce gene müdürümle tartıştım, hiç bir olaya... neden olduğunu bilmiyorum, ama sanırım tükenmişlik sendromu yaşıyorum hiç bir şeye yetemiyorum, kendimi kötü hissediyorum.. arada uğrayıp konuşurum ama şimdilik menü vs. paylaşmıycam, bunu özellikle eşim naz ve kaptanımın bilmesini istiyorum aynura88

Bir bayan adet günlerinde Kuran-ı Kerim ezberden Kuran'a el sürmeden okuyabilirmi ?

Hayız ve nifas hâlinde olan bir kadına Kur'an okumak haramdır. Peygamber Efendimiz hayızlı, loğusa ve cünübün Kur’an okuması ile ilgili şöyle buyurmuştur; “Hayızlı kadın ve cünüp olan kimse Kur’an’dan bir şey okuyamaz” buyurmuşlardır.( Tirmizi, Taharet, 98; İbni Mace, Taharet, ,105; Darakutni, Sünen, 1/117)Ayrıca hz. Ali (r.a.)de şöyle demiştir: “Allah Resülünü cünüplüğün dışında Kur’an okumadan bir şey alıkoymazdı.” (Ebu Davud, Taharet, 90; Neseî, Taharet, 170; İbn Mace, Taharet, 105) Dolayısıyla bu hadisler cünüp ile hayızlı Kur’an okuyamayağı hususunda önemli bir delildir.(Aynî, el-Binaye, 1/644)

Bu hadislerden hareketle İslam alimlerinin çoğunluğu hayızlı kadının Kur’an’dan, Kur’an okuma maksadıyla bir ayet bile okuyamacağını söylemişlerdir. Aynı zamanda bunlar bu halde iken Kur’an ayetlerini de yazamazlar. Bu konuda Tevrat, İncil ve Zebur da Kur’an gibidir.(İbn-i Abidin, Haşiyetu Reddi’l-Muhtar, 1/293)

Fatiha dua niyetiyle okunabilir. Ayrıca Kur’andaki duaya benzeyen ayetler de Kur’an okuma niyetiyle değil de dua maksadıyla okunabilir. Mesela; Rabbena atina fiddünya haseneten ve filahireti haseneten ve gına azabennar gibi.

Aynı şekilde sevinçli bir haber duyan bir kimse “Elhamdülillah” diyebilir. Üzücü bir haber duyan da “İnna lillah ve inna ileyhi raciun” diyebilir. (İbrahim Halebi, Halebi, Sağir, s.37-39; İbn-i Abidin, Haşiyetu Reddi’l-Muhtar, 1/293)

İmam Malik’e göre hayızlı kadın mazeretli olduğundan ve Kur’an okumaya da muhtac olmasından dolayı cevaz vermiştir. Ancak hayız kanı kesildikten sonra gusl etmeden önce okuyamaz. (Zuhayli, el-Fıkhu’l-İslamî, 1/471)

Diğer yandan zikir çekebilir dua edebilir. Bunlara bir mani yoktur. Hatta özel günlerindeki bir bayanın kıbleye doğru oturarak zaman zaman tesbih çekmesi dua etmesi isabetli bir davranış olur böylelikle adet gördüğü günlerinde bu şekilde manen beslenmiş olur.

Hayızlı ve nifaslı kadınların veya cünüplerin kunut vesaire gibi çeşitli duaları okumalarında, tesbih ve tehlil kelimelerini söylemelerinde ve Hazret-i Peygambere salât ve selâm getirmelerinde hiçbir mahzur yoktur. Hayız ve nifaslı halde olanlar, Kur'an-ı Kerîm'i okuyamamakla beraber, onu dinleyebilirler.

Kur'an Kursu öğretmenliği veya hafızlık yapan bir kadın, hayız hâlinde öğretim işini yardımcısına yaptıracaktır. Yardımcısı yoksa Hanefî ulemasından Kerhî ve Tahavî'ye göre öğretimini devam ettirecektir. Kerhî: Öğretmen veya öğrenci hanım hayız hâlinde kelime kelime, Tahavî ise, yarımşar âyet söylemekle öğretim yapılmasında 'beis yoktur' demişlerdir.

Netice itibariyle İslam alimlerinin çoğunluğu Hanefî, Şafiî ve Hanbelî mezhebine göre hayızlı ve cünüp olan Kur’an ayetlerinden okuyamaz.

Zuhayli, el-Fıkhu’l-İslamî, 1/471

canım ben sureleri falan okuyorum. heleki ayetel kürsi yi allahın beni koruması için mutlaka okuyorum. bende besmele değil de eüzü besmele çekilmez diye duymuştumm.

Bugüne dek böyle aksi bir durum görmemiş yada duymamış olsaydım, bir sorun olmadığını düşünerek okumaya devam ederdim. Ama şimdi böyle olunca kafamda karıştı ve yanlışta yapmak istemiyorum.

aeben abla nerdesin :)

Onceden cok sık yaptigim bir detoks . 1 gun yaparim genelde . Nohut bugday birazda yesil mercimek . Bulgur ve nohutlada olur ... Ben oyle 2 ogunle doymadigim icin sabahlari sık yerdim bagirsaklar doyuncada oyleden sobra pek yemezdim . Guzelde sonuc alirdim 500-1.5 arasi gider . Tabi bu kisiye gore degisebilir ...

dua edilir abla da sureler okunmaz ezbere de olsa diye biliyorum

önceden okurdum ama okumuyorum artık regl olduğumda
Sure okudum diye Allah günah yazmaz diye düşünüyorum..,ben her gece ayetel kürsüyü okumadan uyuyamam,Alışkanlık..reglkende okuyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…