mesajlari okuyayim bilgin dahilindeyse cevaplayim perim ...Bugüne dek böyle aksi bir durum görmemiş yada duymamış olsaydım, bir sorun olmadığını düşünerek okumaya devam ederdim. Ama şimdi böyle olunca kafamda karıştı ve yanlışta yapmak istemiyorum.
aeben abla nerdesin :)
geçmiş olsun canım havalarda çok soğuk çabuk toparlanırsın inşGünaydın fıstıklar,
Hastayım demekten nefret ediyorum ama hastayımdaha doğrusu bitkinim.,.tam iyileşmeden yürüdüm akşam duş aldım sabah Öksürük geri geldi yine...öksürükte lanet başağrısını tetikledi..Antalya soğuk bugün...çorba içtim boğazların yumuşatsın diye..
Gelelim fıstıklara,
Buket ,Tuba gözünüzaydın...okurken eşimle aylarca görüşmeyip buluşmalarımız geldi,ne güzel heyecanlar,tadını Çıkarın.,
Gupsecik geçmiş olsun canım mecburen ağrıkesici alacaksın,diş ağrısı fena..
Firuze görünüşü boşver menülerinin fotolarını paylaş bize de iyi olur..hatta bi arkadaşımızda her öğününün fotosunu koyuyordu kimdi hatırlayamadım şimdi..
Sure okudum diye Allah günah yazmaz diye düşünüyorum..,ben her gece ayetel kürsüyü okumadan uyuyamam,Alışkanlık..reglkende okuyorum..
ablamm ne güzel anlatmışsınn. yüreğine sağlıkkk.Hanimlar malumunuz dimizin bazi ayrintilari mesheplere gore kucuk degisiklikler gostere bilir .
Bu konuda bizim itimat edecegimiz yer diyanet ...
Benim bilgim şu yönde (Allahualem )
Hanimkar edetliyken dua maksadiyla ayet okutabilirler lakin tum ayetleri degil . Diyanetin en son fetfasi bu kapsamda fatiha ve nazar icin felak nars surelerini kapsiyor , diger ayetleri degil !!!!!
Birde kur'ani yeni ogrenirken ilimden geri kalmamak adina kur' ana dokunmadan dersine devam edebilne fetfasini vermis . Ama adetliyken kur'ana dokunulmaz yukardaki sartlar disinda kur'an ezberdende olsa okunmaz !.
Birde kitaplarin icinde nadiren ayetle bulunan dini kitaplar icin bir sorun yoktur tutula bilir ...
Şunuda belirteyim ayetlerle duakari karistirmayin ! ( sunhaneke , salli barik , rabbena , tahiyat lar duadir ayet degil bunlar herdaim Okunabilir ...
Ha abla sen adetliyken kursta kur'an okuyormusun derseniz hayir cunki ben ogrenme safasinda degilim ve kaidesine gore okudugum İcin kesinlikle okumam ve dokunamam . Yeni baslayanlar kelime kelime okuduklari icin diyanet fetva vermis okuya bilirler diyor AMA adece ogrenmek icin !!!!!
Bu bilgiler benden yasca kucuk ama ilimce buyuk hocamizin ( diyanetin kursunda ve diyanetin fetvasiyla ) bize aktarfigi bilgiler ..
Kisisel gorusumse adetliyken ezberede olsa ayet okumam , temizlenince bol bol okurum sonucta . Ha ayet okumuyorum diye dualardanda geri kalmamiza gerek
yok bir cok dua var ...
Peygamberimiz( sav) şuphe duydugunuz şeyden kacinin demis ...
(Allahu alem ).
Zayifim canim benim boyle durumlar hepimizee olabiliyor sana ozel degil yani ... Burdan uzak olmak sorunlarini cozmez inan . Tamam menu verme ama kabugunada cekilmemerhaba kızlar, ben bu aralar yani dünden beri çok agresifim, dün eşimle, hiç yoktan kavga çıkarttım, tartıştık, sabah işe geldim, biraz önce gene müdürümle tartıştım, hiç bir olaya... neden olduğunu bilmiyorum, ama sanırım tükenmişlik sendromu yaşıyorumhiç bir şeye yetemiyorum, kendimi kötü hissediyorum..
arada uğrayıp konuşurum ama şimdilik menü vs. paylaşmıycam, bunu özellikle eşim naz ve kaptanımın bilmesini istiyorum
aynura88
Eveett çok teşekkür ederim :)Hanimlar malumunuz dimizin bazi ayrintilari mesheplere gore kucuk degisiklikler gostere bilir .
Hanimlar edetliyken dua maksadiyla ayet okuyabilirler lakin tum ayetleri degil !. Diyanetin en son fetfasi bu kapsamda fatiha ve nazar icin
felak nars surelerini kapsiyor , diger ayetleri degil !!!!!
Birde kur'ani yeni ogrenirken ilimden geri kalmamak adina kur' ana dokunmadan dersine devam edebilne fetfasini vermis . Ama adetliyken kur'ana dokunulmaz
yukardaki sartlar disinda adetliyken kur'an ezberdende olsa okunmaz !.
Birde kitaplarin icinde nadiren ayetle bulunan dini kitaplar icin
bir sorun yoktur tutulabilir ...
Şunuda belirteyim ayetlerle duakari karistirmayin ! ( sunhaneke , salli barik , rabbena , tahiyat lar duadir ayet degil bunlar herdaim Okunabilir ...
Ha abla sen adetliyken kursta kur'an okuyormusun derseniz hayir cunki ben ogrenme safasinda degilim ve kaidesine gore okudugum İcin kesinlikle okumam ve dokunamam . Yeni baslayanlar kelime kelime okuduklari icin diyanet fetva vermis okuya bilirler diyor AMA adece ogrenmek icin !!!!!
Bu bilgiler benden yasca kucuk ama ilimce buyuk hocamizin ( diyanetin kursunda ve diyanetin fetvasiyla ) bize aktarfigi bilgiler ..
Kisisel gorusumse adetliyken ezberede olsa ayet okumam , temizlenince bol bol okurum sonucta . Ha ayet okumuyorum diye dualardanda geri kalmamiza gerek
yok bir cok dua var ...
(Allahu alem ).
Haklısın kuzum bazen farkında olmadan okumuş oluyorum..Allah günah yazmaz değil abla haram olarak bildirilmiş birşeyse yapılması günah demek ki. bende önceden bilmiyordum ve okuyordum ama öğrendikten sonra artık okumuyorum
bazı konular mantığımıza aykırı gelebiliyor ' aman nolcak ondan sonuçta kötü bişey yapmıyoruz ki ' diyebiliyoruz ama Allah cc. ve peygamberimiz s.a.v tarafından bildirilmiş bir konu hakkında günah yazar/yazmaz diye hüküm vermemek lazım di mi?
(abla kelimesini istemiyorum diyorsun ama ben sana abla demeyi seviyorum)
Ne güzel yazmışsın Aebenim..Hanimlar malumunuz dimizin bazi ayrintilari mesheplere gore kucuk degisiklikler gostere bilir .
Hanimlar edetliyken dua maksadiyla ayet okuyabilirler lakin tum ayetleri degil !. Diyanetin en son fetfasi bu kapsamda fatiha ve nazar icin
Birde kur'ani yeni ogrenirken ilimden geri kalmamak adina kur' ana dokunmadan dersine devam edebilne fetfasini vermis . Ama adetliyken kur'ana dokunulmaz
yok bir cok dua var ...
(Allahu alem ).
Harika anlatmışsiniz noktasına virgülüne kadar katiliyorum bnde bildiğim için asla tutmam kurani dua da okumam mesela temizken arştirip ayetleri öğrenebiliriz atiyorum çok rahatsizlandi m dua okuyamiyorum kalem süresindeki ayeti kerimeyi okurum.akşam korktugumda da çeşitli ayetleri ezberledim onlari okurum.Hanimlar malumunuz dimizin bazi ayrintilari mesheplere gore kucuk degisiklikler gostere bilir .
yok bir cok dua var ...
(Allahu alem ).
Haklısın kuzum bazen farkında olmadan okumuş oluyorum..
Abla dendiğinde bişey yazdığım zaman sânki akıl verme gibi yadâ ben büyüğüm dediğim doğru gibi algılanmasını istemiyorum.bende 20 yaşındaki birinin yazdığından bişey alıyorûm,öğreniyorum...abla olunca dokunulmazlık oluyor,onu istemiyorum...
Zaten öncedende yazmıştım günlük hayatımda kullandığım bi söz "ablam" hatta çok severim kullanmayı..burada öyle bi durum olmasın diye...Tabiki diyebilirsin kuzucum..
Çok güzel bir aliskanlik CNm ama bazi durumlarda kesin olarak haram olduğu bildirilmişse yine de günahtir ha bilmeden yapmissindir ona birşey diyemem ama yanlis oldgnu ogrendiysen araştırmakla yukumlusunSure okudum diye Allah günah yazmaz diye düşünüyorum..,ben her gece ayetel kürsüyü okumadan uyuyamam,Alışkanlık..reglkende okuyorum..
:) canım ailenin diyaneti arama sorûmlusu benim..aklıma bişey takılınca hemen KaD ın fetvayı ararım...kayınvalideme anne demiyorum günah mı diye bile arâmış insanım :)Çok güzel bir aliskanlik CNm ama bazi durumlarda kesin olarak haram olduğu bildirilmişse yine de günahtir ha bilmeden yapmissindir ona birşey diyemem ama yanlis oldgnu ogrendiysen araştırmakla yukumlusun
Ezgiiiim ama bu gidişle 6 ay sonra listeye dönersin..Çiğ köfteler,kebaplar ooooobugun regl oldum
elımde nutella kavanozu gecmısı okuyorumm
Doğrudur cnm bnde msji görünce bildgmi aktarayim istiyorum:) canım ailenin diyaneti arama sorûmlusu benim..aklıma bişey takılınca hemen KaD ın fetvayı ararım...kayınvalideme anne demiyorum günah mı diye bile arâmış insanım :)
yaaa ama az yıyorummEzgiiiim ama bu gidişle 6 ay sonra listeye dönersin..Çiğ köfteler,kebaplar ooooo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?