- 1 Kasım 2012
- 6.379
- 10.803
- 298
Zeytini çok seviyosun galiba :))) menün güzel canım ama çiğ çekirdeği pek anlamadım bizim bildiğimiz çekirdekse çok tuzlu olur ogünaydın kızlar dün akşam giremedim dünkü menümü yazayım
sabah 2 yumurta 1 dilim peynir 12 zeytin 1 avuç çiğ çekirdek
öğleden sonra 1 tabak nokut yemeği salata ayran
2 lt su 35 dk yürüyüş
sayfaların tamamını okuyamadım Aynurların bebeği doğmuş sanırım allah analı babalı büyütsün:)
ay060 umarım istediğine kavuşursun perigünlüğünün desteği çok değerli yazışmalarınızı okurken önc üzüldüm sonra umutlandım hadi bakalım...
Estağfurullah yardımcı olabiliyorsam ne mutlu banaİnşAllah cnm bnde çok umutluyum sağolsun çok yardim ediyor Allah razi olsun
Ay harikasın ablam ellerine sağlık
TAM BUĞDAY EKMEĞİ
malzemeler
1 kg tam buğday unu
göz kararı su
1/2 yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanışı
öncelikle unu mayayı suyu tuzu yoğuruyoruz, hamurun kıvamı kulak memesi kıvamı olacak (gayet yumuşak bir hamur), hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat dinlendiriyoruz, 1 saat sonra hamurumuzu tekrar 2-3 dk. yoğuruyoruz ve tekrar 1 saat dinlendiriyoruz, 1 saat sonra tekrar yoğurup, yuvarlak 6 parça alıp, elimizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine, yan yana diziyoruz, 10-15 dk da öyle bekletip, 220 derece fırında 40-45 dk. pişiriyoruz :)
not1: ben 15 parça yuvarladım ve fırın tepsisine öyle sığdırdım, her gün 1 parça yerim düşüncesiyle öyle yaptım ve her parçayı poşetleyip dondurucuya attım
not2: bu ekmeği normal un ile yaparsanız, yanında peynir ve tere yağıyla çok iyi gidiyor, arada eşlerinize yapıp, şımartabilirsiniz :)
not3: hamur kulak memesinden biraz daha cıvık olacak, yuvarlak yaparken zorlanırsanız elinizi azıcık yağlayabilirsiniz :) afiyet olsun...
perigunlugu , @hayatperisi7
günaydın dün menümü yazaamdım
sabah ananas yedim yarısını yemişimidr
öğle mantar et sote
aksam 2 haşlama yumurta domates salatalık peynir ve çiğköfte
TAM BUĞDAY EKMEĞİ
malzemeler
1 kg tam buğday unu
göz kararı su
1/2 yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
hazırlanışı
öncelikle unu mayayı suyu tuzu yoğuruyoruz, hamurun kıvamı kulak memesi kıvamı olacak (gayet yumuşak bir hamur), hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat dinlendiriyoruz, 1 saat sonra hamurumuzu tekrar 2-3 dk. yoğuruyoruz ve tekrar 1 saat dinlendiriyoruz, 1 saat sonra tekrar yoğurup, yuvarlak 6 parça alıp, elimizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine, yan yana diziyoruz, 10-15 dk da öyle bekletip, 220 derece fırında 40-45 dk. pişiriyoruz :)
not1: ben 15 parça yuvarladım ve fırın tepsisine öyle sığdırdım, her gün 1 parça yerim düşüncesiyle öyle yaptım ve her parçayı poşetleyip dondurucuya attım
not2: bu ekmeği normal un ile yaparsanız, yanında peynir ve tere yağıyla çok iyi gidiyor, arada eşlerinize yapıp, şımartabilirsiniz :)
not3: hamur kulak memesinden biraz daha cıvık olacak, yuvarlak yaparken zorlanırsanız elinizi azıcık yağlayabilirsiniz :) afiyet olsun...
perigunlugu , @hayatperisi7
Ay harikasın ablam ellerine sağlık
Çok iyi etmissin içinde ne olduğunu biliyorsun en azından e tabi hijyen koşulları da var peki bunu yulfla yapabilir miyiz ablamteşekkür ederim canım, fırından almaktansa, kendimiz yaparız dedim
Çok iyi etmissin içinde ne olduğunu biliyorsun en azından e tabi hijyen koşulları da var peki bunu yulfla yapabilir miyiz ablam
Peki ablam sağolonu bilemedim, ben yulaf kullanmıyorum... ama int. yulafla ilgili çok güzel tarifler var, bi bak istersen,
hahaha aynen peri biraz ters dönmüş oldu ama sabah vaktim yoktu püre yapmıştım ananası diktim kafaya koca ananasın yarısı ya azda değil hani:)Keşke akşamki menüyü sabah yapsaymışsın. Tek başına ananasla olmaz ki
Not 2yi dikkate almıyorummmmmmmmmmm :)))))
Abla dukan diyetinin ilk atak evresini olduğu gibi yapıcamHande kizilaydasin adresini verde yarin gelip seni bi guzel sopalayim :)) kizim delimisin liste disi takimda durmaya kilo bildirmeye ne izini hayallah ...
Bi sopada dukana baslamana ama bu
Kirilmadik bir sopa olmaliki akillanman icin ne dukani handeeeeeeeeeeee..
Hani adam gibi diyet yapacaktin sagligindan odun vermeden , yavas kilo verecektin ne oldu ? Anliyamiyorum seni
Ayy handem dün bi ara okudum izin istemişsin falan.delimisin kuzum?ne izni.seni istemezmiyiz kuzuuuu.bitanesin.ne zaman başlıyoruz?Abla dukan diyetinin ilk atak evresini olduğu gibi yapıcam
sonrasında dukan eksprese geçicem
sebze protein ağırlıklı olacak
yulaf kepeğininide aldım
başladım aynur bugünAyy handem dün bi ara okudum izin istemişsin falan.delimisin kuzum?ne izni.seni istemezmiyiz kuzuuuu.bitanesin.ne zaman başlıyoruz?
başladım aynur bugün
Ben de dün baktım baktım menunu göremedim.günaydın güzeller
dün akşam kardeşim yemeğe çağırmıştıçocuklar uyanınca gidicektim son anda karar değiştirip 11de gittim gece geldik çocukları yatırdık uyuduk ancak. biraz kaçırdık yemeği + çıkarım diye düşünüyordum ama sabah bir baktım -
menüm
sabah 2 dl kızarmış tam buğday ekmeği arasına peynir, domates, biberiye-yeşilçay
öğle zeytinyağlı taze fasulye, salata, 1 dl tahıllı ekmek
ara Türk kahvesi
akşam lahana sarma, tavuk , salata
ara nescafe
gece çayın yanına baklava
aynurcum Allah analı babalı büyütsün bebğinizi
eminecim sevgili eşim menün çok güzeldi yine
handecim benim açımdan sormana bile gerek yok tabiki takıma gelebilirsin burdaydın zaten hep
yağmurcum ne desem bilemedim baban keşke ikna olsa da izin verse okula devam etmene
Aaaaa semin menünü görünce şoke oldum,şaka yapıyo herhalde dedim.sana hiç yakıştıramadın gerçekten. Hemde listeye girme haftasında...Eki Görüntüle 1440382
Ben de dün baktım baktım menunu göremedim.
Canım benim sen zaten biliyorsun hatani. Baklava hem de akşam
Şimdi biz eşiz ya boen öğle yemeği yerken senin menunu gördüm demoralize oldum. Ve haşhaşlı pogaca yedimnası olsa eşim de yemiş diye
Şaka şaka canım çok istedi yaa o yüzden yedim canım.
Sabah
1 yumurta
Peynir
AcukaEki Görüntüle 1440382
Saat 10 da 1 haşhaşlı pogaca .
12 de 1 haşhaşlı pogaca daha .
2 yumurta
..ay çok saçma oldu
Çok kötü bir menü.
Bugün sadece protein yicem diye başlamıştım güne Oysaki
Nası toparlarim bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?