Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Zeytini çok seviyosun galiba :))) menün güzel canım ama çiğ çekirdeği pek anlamadım bizim bildiğimiz çekirdekse çok tuzlu olur o

İnşAllah cnm bnde çok umutluyum sağolsun çok yardim ediyor Allah razi olsun
Estağfurullah yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana

TAM BUĞDAY EKMEĞİ

malzemeler

1 kg tam buğday unu
göz kararı su
1/2 yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz

hazırlanışı
öncelikle unu mayayı suyu tuzu yoğuruyoruz, hamurun kıvamı kulak memesi kıvamı olacak (gayet yumuşak bir hamur), hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat dinlendiriyoruz, 1 saat sonra hamurumuzu tekrar 2-3 dk. yoğuruyoruz ve tekrar 1 saat dinlendiriyoruz, 1 saat sonra tekrar yoğurup, yuvarlak 6 parça alıp, elimizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine, yan yana diziyoruz, 10-15 dk da öyle bekletip, 220 derece fırında 40-45 dk. pişiriyoruz :)

not1: ben 15 parça yuvarladım ve fırın tepsisine öyle sığdırdım, her gün 1 parça yerim düşüncesiyle öyle yaptım ve her parçayı poşetleyip dondurucuya attım

not2: bu ekmeği normal un ile yaparsanız, yanında peynir ve tere yağıyla çok iyi gidiyor, arada eşlerinize yapıp, şımartabilirsiniz :)

not3: hamur kulak memesinden biraz daha cıvık olacak, yuvarlak yaparken zorlanırsanız elinizi azıcık yağlayabilirsiniz :) afiyet olsun...

perigunlugu , @hayatperisi7

Ay harikasın ablam ellerine sağlık

günaydın dün menümü yazaamdım
sabah ananas yedim yarısını yemişimidr
öğle mantar et sote
aksam 2 haşlama yumurta domates salatalık peynir ve çiğköfte

Keşke akşamki menüyü sabah yapsaymışsın. Tek başına ananasla olmaz ki

Not 2yi dikkate almıyorummmmmmmmmmm :)))))

Çok iyi etmissin içinde ne olduğunu biliyorsun en azından e tabi hijyen koşulları da var peki bunu yulfla yapabilir miyiz ablam

onu bilemedim, ben yulaf kullanmıyorum... ama int. yulafla ilgili çok güzel tarifler var, bi bak istersen,

Abla dukan diyetinin ilk atak evresini olduğu gibi yapıcam
sonrasında dukan eksprese geçicem
sebze protein ağırlıklı olacak
yulaf kepeğininide aldım

günaydın güzeller

dün akşam kardeşim yemeğe çağırmıştıçocuklar uyanınca gidicektim son anda karar değiştirip 11de gittim gece geldik çocukları yatırdık uyuduk ancak. biraz kaçırdık yemeği + çıkarım diye düşünüyordum ama sabah bir baktım -

menüm

sabah 2 dl kızarmış tam buğday ekmeği arasına peynir, domates, biberiye-yeşilçay
öğle zeytinyağlı taze fasulye, salata, 1 dl tahıllı ekmek
ara Türk kahvesi
akşam lahana sarma, tavuk , salata
ara nescafe
gece çayın yanına baklava

aynurcum Allah analı babalı büyütsün bebğinizi
eminecim sevgili eşim menün çok güzeldi yine
handecim benim açımdan sormana bile gerek yok tabiki takıma gelebilirsin burdaydın zaten hep
yağmurcum ne desem bilemedim baban keşke ikna olsa da izin verse okula devam etmene

Bir adam , Afrika'da yürürken arkasından bir aslanın koştuğunu görür. Hızla kaçarken tam önünde bir kuyu görür ve hızla kuyuya iner. İpe sarılıp kuyuya inerken.. Alt tarafta büyük bir yılan görür.
Yılan hızla buna doğru yükselirken .. Ne yapacağım der.
Üstte aslan altta yılan. O sırada iki tane fare biri beyaz diğeri siyah ipi kemirmeye başlar. Her yerden başı belada iken bir anda bir yüzünde ıslak bir şey hisseder. Bir arı bir damla bak yüzüne bırakır ve balın tadı damağında iken....UYANIR.
OH BE RÜYA İMİŞ .. der. Bir seyyide anlatır. Rüyamın yorumu ne diye? Anlamadın mı der gülerek? Peşinden koşan aslan ölüm meleğidir. İçinde yılan bulunan kuyu senin mezarındır.
Sarıldığın ip senin hayatındır. Beyaz ve siyah fare gece ile gündüzdür ömrünü kemirirler. Peki ya o bal nedir dersen ?
Dünyanın geçici lezzetidir, Ölümün arkasında bir hesap olduğunu sana unutturur...

Abla dukan diyetinin ilk atak evresini olduğu gibi yapıcam
sonrasında dukan eksprese geçicem
sebze protein ağırlıklı olacak
yulaf kepeğininide aldım
Ayy handem dün bi ara okudum izin istemişsin falan.delimisin kuzum?ne izni.seni istemezmiyiz kuzuuuu.bitanesin.ne zaman başlıyoruz?

Ben de dün baktım baktım menunu göremedim.
Canım benim sen zaten biliyorsun hatani. Baklava hem de akşam

Şimdi biz eşiz ya ben öğle yemeği yerken senin menunu gördüm demoralize oldum. Ve haşhaşlı pogaca yedim nası olsa eşim de yemiş diye

Şaka şaka canım çok istedi yaa o yüzden yedim canım.

Sabah
1 yumurta
Peynir
Acuka

Saat 10 da 1 haşhaşlı pogaca .

12 de 1 haşhaşlı pogaca daha .
2 yumurta

..ay çok saçma oldu
Çok kötü bir menü.
Bugün sadece protein yicem diye başlamıştım güne Oysaki

Nası toparlarim bunu

Aaaaa semin menünü görünce şoke oldum,şaka yapıyo herhalde dedim.sana hiç yakıştıramadın gerçekten. Hemde listeye girme haftasında...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…