Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

bende o yüzden çok çok istiyorum ben doğru yolda olayım ki çocuklarımı da doğru yola sevkedebileyim. keşke eşim de namazını kılan, orucunu tutan biri olsaydı çok üzülüyorum o açıdan da.

Hulyacim o kitabin dini bir ogretisi yok canim . Tabiki baska kitaplarda okusun kendini gelistirsin ilmini artirsin ... Alllah demenin kimseye bir zarari olmaz hulyam . Kitap sadece bunu anlatiyor
Tabi herkes istediğini okuyabilir ben ticari amaçla adı sanı duyulmamış bilmem ne koçu,uzmanı kimliğiyle Allah'ın adını kullanan her kitap yazana karşıyım ve kitabını almam..Cemalnur Sargutu okuyorum ben...Daha ziyade ilmihallerin okunması taraftarıyım..bana kalırsa dini bir yerden başlayıp okumalıyım diyen bir insan Kuran tefsiriyle başlamalı..önce kutsal kitap ne diyor? Allah'ın mirası anlattığı âyetlerde ağlayan insanlar var halbuki Matematiksel bir işlemden bahsediyor..Allah'la aldatmak varya işte o insanları Allah affetmeyecek bence..neyse din hakkında yazmak istemezdim burası yeri değil..Namaz konusuna gelince o o kadar derin bir konu ki..Yanyana olsak anlatabilirim ancak.

Hulyam ibadetler sadece dinin bir parcasidir , onlarsizde olmaz . İslami iyi bilen birisi zaten sadece namaz arkasinada siginmaz , siginamaz ...

Seni cok iyi anliyorum inan ...
Musluman dedigin her yonuyle musluman olmali bir tarafi eksik olursa tam
Olmaz ... Namazda dinin diregi kalbin nurudur o olmadanda olmaz ...

Karsindan gelen yada konustugun birinin namaz kilip kilmadigini bilemezsin onun musluman oldugunu ; onunla alisverisinde , ona isin dustugunde , ona guvenmen gereken bir yerde , malini, canini ,namusunu guveneceginde ortaya cikar , namaz bir olcu degildir belki .ama kabre girdigimizde ilk sorgulardan biride o olacak ,
cunki namaz şukurdur , namaz kotuluklerden alikoyucudur , rabbinla en yakin karsilastigin yerdir . kisaca dinimizin diregi namazdir ....

Bikaç ay oldu bahsi geçmişti...Benim yol göstericim tefsirdir,aklıma bişey takılınca ona bakarım..bi ablam hediye etmişti sağolsun..

Zaten tartışılmayan tek konu namaz yazdım Aebenim..ben sadece bu devirde Namazın arkasına sığınıp ticaret yapan paralarına para katan insanları kastediyorum..Göstermelik cami bekçileri diyorum ben onlara..şimdi Namazla ilgili yazdıklarını hepimiz biliyoruz..konu derin .

Evet ablam ayni sadece sureler değişir.kitaba da hemen bakiyorum sağol öğle namazi girince anca kaza olarak farz kilinir çünkü kuşluk vaktinde cikmiş olr ay sen Türkiye de değildin yeni düştü aklima

Günaydın

Kakao spor ile takviye edilen diyetlerde yasak değildir. Özellikle spor sonrası kas onarımını destekler. Bileğimi sakatladığım için spor yapmadım ama alışkanlık olarak içtim.

Aa dun yazacaktim Unutmusum .. Perim
Kakao cok saglikli bir besin keske hep tukete bilsek . Sirf kakao icin monti amca bittere izin vermis arada bir ( montici kizlar duymasin))
Ama ben hic hazettem ya kakaodan o yuzden cuku bile sevmem

Evet bende ufak bir tavizde su koyverebilen bir yapıya sahibim o yüzdeeen hiiiiç almayayım valla :)

Ama spor sonrası faydası var ise süper denemeyi düşünebilirim sütü sade olarak :)

Sabah namazına kalkamadiysaniz güneş doğduktan 45 dakika sonra sabah namazını sünnetiyle birlikte kaza edebilirsiniz.

Niyet ettim allah rızası için vaktinde kilamadigim sabah namazının Sünnetini kılmaya diye niyet edersin 2 rek'at sünneti kılarsin. Aynı şekilde farzi da niyet ettim allah rızası için vaktinde kilamadigim sabah namazının farzinı kılmaya dersin ve sabahın farzini kaza edersin. O günün öğle vaktine 45 dakika kalana kadar kılınmayan sabah namazı böyle kaza edilebilir

Öğle vaktine 45 dakika kala artık sünnet kaza edilemez.

Ama cayi şekersiz içmek için bal kullaniyordum peki taze sklms meyve suyu icsem olr mu
Yağmurcum şimdi kim dedi hatırlamıyorum da diyetisyendi ,akşamdan 1 bardak suya bikaç tane hurma koy akşamdan..ertesi gün içtiğin çaylara şeker niyetine o sudan koy..bal olmaz canım benim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…