biri bugün yumurtadan bahsediyodu
YUMURTA İLE ZAYIFLAMAK İSTER MİSİNİZ?
Kilo vermeye çalışan pek çok birey, ya doymadığı için çok pek yemek yer veya az yese dahi ek olarak hızlı yağlanma eğiliminde olabilir. “Kendinizi ek olarak tok hissetmek istiyorsanız ve beden yağlarınızdan kaybetmek istiyorsanız her gün bir yumurta yemeyi alışkanlık haline getirin ” diyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya , yumurtanın zayıflatan mucizelerden biri olduğuna dikkat çekerek yumurta ile alakalı şu verileri veriyor: Yumurta, bilinen en kuvvetli protein kaynaklarından biridir. Anne sütünden ek olarak sonra en değerli proteindir ve yumurtanın tüm protein içeriği beden aracılığıyla yüzde 100 kullanılır. Yapılan pekçok araştırmada sabahları bir yumurta yiyen kişilerin gün içerisinde ek olarak az acıktıkları ve yeme ile ilgili bizzat kendilerini ek olarak pratik kontrol edebildikleri gösterildi. Amerika’da Rochester Obezite Merkezi’nde yapılmış durumda olan bir araştırmada da güne yumurta yiyerek başlayan kişilerin, yumurta yemeden başlayan bireylere göre gündelik 400 kalori ek olarak az yedikleri gösterildi. Yumurtanın protein yüksekliği nedeni ile tok tutmasının yanında midedeki açlık hormonu durumda olan Ghrelin’i de azaltarak tok tuttuğu tahmin ediliyor. Yumurta, zengin protein kaynağı meydana gelmesinin yanında A, B, D, E vitaminleri içeren. Bununla beraber demir ve çinko açısından zengindir. Büyüme gelişim dönemindeki çocuklar için çok lazımdır. Çocuklara her gün bir adet yumurta yedirilmeli. Yumurta, içerdiği bir takım aminoastler açısından da çok zengindir. Özellikle kas geliştirmek isteyenlerin, zayıflarken kaslarından kaybetmek istemeyenlerin de gündelik beslenmelerinde kesinlikle yumurta bulundurulmalıdır. Yumurtanın sarısı kolesterol açısından da zengindir. Kolestrolün, bedende enbaşta hücre yapı taşı olması, bununla beraber pekçok hormonun da öncü maddesi olması nedeni ile beden için mühim bir madde meydana geldiği unutulmamalıdır. Kolesterol yüksekliği olmayanlar, her gün bir adet yumurtayı gönül rahatlığıyla yiyebilirler. Kolesterol yüksekliği olanlar ise haftada 3-4 gün yumurta yiyebilirler. Yumurtayı nasıl pişirmeli? Yumurtayı ekstra tereyağ, sucuk, salam veya sosis benzeri fazla yüksek yağlı yiyeceklerle birleştirerek omlet olarak yapmayın. Mümkün Ise kayısı kıvamında suda haşlayarak yiyin. Yazın az zeytinyağı, domates, yeşil biberle menemen olarak da pişirilebilir. Öğlen veya akşam ana öğün olarak da tüketilebilir.
çok ağrım vaarElifcim nasılsın?
Ben yulaf ezmesi yiyorum ama bugün marketten nestlenin tropicâl Meyveli müslisini aldım..lifalifin yulaf ezmesi en Güzeli... Ohhh ne güzel salata gibisi var mı ya...ba-yı-lı-yo-ruuuum :)Bende menünü arıyordum hatta yazacaktim menünü bekliyorum diye ama sen benden önce yazınca..:) baya erken paylasmissn
Kekin en sevdiğim kısmını yemissinnn((
Aa bi dakika pardon eleştirmen gerekiyordu ciss olmamış ama az bişey zaten
yine az yemissin gibi geldi sıcak bi çorba barı iceydin ya
Senin salata aşkından esinlenip bende usenmedim kalkıp kendime salata yaptım :)
bu arada bu ara bende şu kahvaltilik gevreklerden almak istiyorum tavsiye edebilecegin bu marka var mi ?
Canım benim çok geçmiş olsun..1 haftaya hiçbişeyciğin kalmaz..çok ağrım vaar
çok ağrım vaar
İnşallah canım zaten bi günde alismadik ki böyle yemeye bir günde duzeltelim zamanla düzelirHosbulduk 1 tane yiyorum ama normalde 6 tane yerdim Salçalı yumurtayla abartıli yeme aliskanligim var kurtulamiyorum inşallah yarindan sonra duzeltirim
Canım 7. Takim arkadaşlarım ben ayrılma kararı aldım.buradaki herkesi gerçekten çok sevdim basta aynura tabikiaeben @kuzularinannesi @tubaturem06 @hayatperisi7 @tatlibikiz ....ve hepsinin ismini sayamadığım diğer tüm arkadaşlarım hepinize kilo verme yolunda başarılar dilerim.allaha emanet olun hakkınızı helal edin öpüldünüz
Canım benim çok geçmiş olsun..1 haftaya hiçbişeyciğin kalmaz..
inşallahCok gecmis olsunnagirlarin gecer INŞALLAH
aaaa neden ama, daha kendi aramızda yarışacaktık, ne oldu şimdi, pes ettin öyle mi?
Canım benim inşallah çabucak iyileşirsin...inşallah
teşekkür ederim
İnşallah düzelir aynen 1 yilda alıştım böyle vahşice yemeye 4 yildir da profesyonel olarak yiyorumİnşallah canım zaten bi günde alismadik ki böyle yemeye bir günde duzeltelim zamanla düzelir
Hatta ben sana diyete ilk basladigim gun yesiklerimi söylesem ooo ..
5 tane içli köfte
Iskender tüm tabağı yedim ekmekleriyle yani
1kutu kola
YUFKASIZ SEBZE BÖREĞİ
MALZEMELER
1 HAVUÇ, 1 KABAK, 1-2 PIRASA, 2-3 YEMEK KAŞIĞI LOR PEYNİRİ, MAYDANOZ, 1 YUMURTA, 3 YEMEK KAŞIĞI ROBOTTAN GEÇMİŞ YULAF
YAPILIŞI:
HAVUÇ VE KABAĞI RENDELEYİP İÇİNE DOĞRANMIŞ PIRASA, MAYDANOZ VE DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİN YAĞLADIĞINIZ BORCAMA KOYUP ÖNCEDEN ISTTIĞINIZ 200 DERECELİK FIRINDA 30-40 DAKİKA PİŞİRİN.AFİYET OLSUN
Yasasinnnn aramıza yenilikler getiren biri daha katılmış hoşgeldin canımŞİŞLİKLERİ AZALTAN TON BALIKLI SALATA
MALZEMELER
1 KUTU YAĞI SÜZÜLMÜŞ "LİGHT" TON BALIĞI(80GR)
2 TANE KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER
2 TANE İNCE DOĞRANMIŞ YEŞİL SOĞAN
2 TANE DOĞRANMIŞ DOMATES
YARIM BAĞ İNCE DOĞRANMIŞ MAYDANOZ
YARIM BAĞ AYIKLANMIŞ SEMİZ OTU
1 YEMEK KAŞIĞI KEKİK
1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
YARIM LİMON SUYU VE KARABİBER
YAPILIŞI
TÜM MALZEMELERİ BİR KAPTA KARIŞTIRIP SERVİS EDEBİLİRSİNİZ AFİYET OLSUN...
Hafta sonu tropikali elime alıp geri bıraktım :) yulaf aldım bende lifalifdi hatta sadece tek bir kaşık yiyebildim sevmedim tadını çöpe attımBen yulaf ezmesi yiyorum ama bugün marketten nestlenin tropicâl Meyveli müslisini aldım..lifalifin yulaf ezmesi en Güzeli... Ohhh ne güzel salata gibisi var mı ya...ba-yı-lı-yo-ruuuum :)
Yooo gördüm menünü...aklımdan geçenleri yazmadım mı?dur bakıyorum hemen..niye attın yahu,ben sana tarifler verirdim..o zaman müsli al ..o tatlı olur..Yasasinnnn aramıza yenilikler getiren biri daha katılmış hoşgeldin canım
Biraz dukanvari tarifler gibi geldi bana bunlar :)
Hafta sonu tropikali elime alıp geri bıraktım :) yulaf aldım bende lifalifdi hatta sadece tek bir kaşık yiyebildim sevmedim tadını çöpe attım
Bu arada sende benim menümu görmedin sanırım
Aynen hatta konusuyoduk ya gecen adasim haziranda zayflicaz diye
1000 mesaj mı?La bir gunde 1000 mesajmi yazdiniz
İyi aksamlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?