Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

hoşgeldin canım aramıza :)

Selam kızlar

Selin hoşgeldin canım. Diğer yeni gelen arkadaşlar hoş gelmisler.....

hoşgeldin canım aramıza :)

Hoşbuldum, teşekkür ederim. Unutmadan bugün kü menümü yazayım :)

Sabah-07.30 : 1 portakal

Kahvaltı-08.45 : 1 br light süt+1 yemek kaşığı yulaf kepeği+1 ceviz

Öğlen-13.30 : et sote+yogurt+salata

Akşam-18:30 : karışık salata (1 yumruk kadar çiğden karnıbahar+1 salatalık+1 küçük kırmızı biber+yarım havuç) yağsız, tuzsu, limonlu ve yogurt. Birde yarım yemek kaşığı kuru fasulye (ısındı mı diye baktım da) :)

Su:3 lt bulur

Ben de menumu paylasayim:

Sabah
Ceyrek avokado
6 tane cherry domates
Lahana corbasi

Oglen
Buharda sebze
Brokolili dana eti
Fasulyeli tavuk

Ara
Musli ve yogurt

Aksam icin henuz planim yok, muhtemelen yogurt ve lahana corbasinin yanina yumurta haslarim. 7 gibi kosuya cikacagim bir de. Gunde 1400 kalori falan aliyorum ama bilmiyorum iyi mi yapiyorum, cunku kosuda 550 kalori civari yakiyorum...

öğlen yemeğin fazla olmuş Irmağım..hem et hem tavuk..birisini öğlen diğerini akşam yesen daha iyi olurdu..onun dışında gayet iyi :)

Kilo verme süreçlerinde her ne kadar kalori kısıtlamaları son derece gündemde olsa da bir başka nokta üzerinde de duruluyor: Mevcut alınan kalorilerin gün içindeki dağılımı ile kilo verme hızları arasındaki ilişki. Bununla ilgili İsrail’deki bir araştırma sonucu çok ilginç doğrusu. İki gruba ayrılan kilolu kadınlar 3 ay boyunca ortalama 1400 kalorilik bir diyete alınıyor. Birinci gruba toplam kalorinin %50’si sabah kahvaltıda, %36’sı öğlen yemeğinde, %14’ü akşam yemeğinde veriliyor. İkinci gruba ise toplam kalorinin %14’ü sabah, %36’sı öğlen, %50’si akşam veriliyor. Birinci grubun 3 ay sonra ortalama 10 kilogram verdiği, ikinci grubunsa sadece 5 kilogram verdiği görülüyor. Bel çevresindeki incelme birinci grupta 8.4 cm iken ikinci grupta 3.8 cm. Bütün kan değerleri birinci grupta daha iyi bir seyir gösteriyor. Özellikle kan insülin dalgalanmaları ve tokluk şekerleri birinci grupta daha iyi sonuç veriyor. Kuvvetli kahvaltı ve az akşam yemeğinin metabolik kontrol sürecini daha iyi hale getirdiği görülüyor.

Yıllardan beri birçok insan rejime başladığında, ilk yaptıkları şey ekmeği kesmek oluyordu. Yemeğin yanında ekmek yenmediğinde, vücut enerji kaynağı olarak daha çok ekmeğin içindeki glikozu kullandığı için ve bu eksik alındığı için karbonhidrat eksikliğini kişi, aşerme tarzında diğer karbonhidrat oranı yüksek yiyeceklere karşı, karşı koyulamaz bir yeme atağı geçirebiliyordu. Öreğin diyete başlıyordu hiç ekmek yemiyordu. Diyetin 5. gün kendisini 1 tencere makarna veya 1 kilo baklava yerken bulabiliyordu. Bir kez böyle bir yeme atağı geçirdiği zaman işin ucunu bırakıyordu ve iki kat geri kilo alıyordu.

Artık en temel besin maddemiz olan ekmekten korkmuyoruz. Özellikle pilav, makarna, börek, tatlılar gibi yiyecekler yerine ana yemeğin yanına alınan bir-iki dilim ekmek hem kişiyi daha çok doyuruyor hem de vücudun temel yakıtından mahrum kalınmadığı için sonrasında yaşanılan yeme atakları daha az görülüyor. Ekmek pilav ve makarna ile kıyasladığında yağ içermediği için daha düşük bir kaloriye sahip. Ekmek yerken porsiyon kontrolü yapmak daha kolay ve ekmek kişiyi daha uzun süre tok tutuyor.

ESKİ DİYET KURALI: AZ YAĞLI YOĞURT, AZ YAĞLI SÜT, AZ YAĞLI PEYNİR YİYİN
YENİ DİYET KURALI: DOĞAL YAĞLARDAN DEĞİL, YAĞ EKLENEREK YAPILMIŞ YİYECEKLERDEN UZAK DURUN
Diyet denince eskiden insanların aklına hemen markete gidilerek her türlü ürünün az yağlı alınması düşünülürdü. İnsanlar özellikle sütü, yoğurdu ve peyniri az yağlı satın alırdı. Kendi hayatlarında bilmeden yedikleri gizli yağı yüksek yiyecekleri farkında olmadan yemeye devam ederlerdi. Örneğin bir alışveriş merkezinde ızgara köfte ile light ayran içen insanlar görürdük. Köfte ızgara olduğu için az yağlı sanılır, halbuki kıymadan yapılan etler köfte, döner gibi her ne kadar ızgara da yapılmış olsalar, içine genelde kuyruk yağı katılarak yapıldığı için yağ oranı çok yüksektir. Pastane poğaçası satın aldığınızda ununa yağ katıldığı için kalorisi çok yüksektir. O nedenle doğal olarak içeriğinde yağ olan süt, yoğurt gibi yiyecekleri light olarak değil, günlük olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bununla birlikte insanların kendi elleri ile içine yağ ekledikleri yiyeceklere karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

ESKİ DİYET KURALI: ZAYIFLAMAK İÇİN DİYET YAPIN
YENİ ZAYIFLAMA KURALI: ASLA DİYET YAPMAYINEskiden zayıflama denince insanlar mucize diyetlerin peşine düşerlerdi. Özel olarak hazırlanmış diyet listelerine göre yerlerdi. Bu durumda hayatlarını hep ikiye ayırırlardı ya diyet yaparlardı ya da yapmazlardı. Diyet yaptıkları dönemde herkesle birlikte sofraya oturmazlardı. Kendileri için özel yemek yaparlardı. Durum böyle olunca da kısa vadede kilo da verseler normal yeme yapılarına döndüklerinde iki kat geri kilo alırlardı.

Yeni zayıflama yöntemlerine baktığımızda ise artık diyetler önerilmiyor. Öncelikle kişinin kilo almasının nedenleri araştırılıyor ve kişiye ömür boyu sürdürebileceği sağlıklı yeme alışkanlıkları kazandırılıyor. Böylelikle kişinin kalıcı zayıflaması sağlanıyor.

öğlen yemeğin fazla olmuş Irmağım..hem et hem tavuk..birisini öğlen diğerini akşam yesen daha iyi olurdu..onun dışında gayet iyi :)

Gercekten fazla degil aslinda, cunku et ve tavuk yemeginin cogu da sebze. Keske fotografini cekseydim, sanirim tabagimda 1 kilo brokoli vardi=))
Bakin bunlar da besin degerleri:
Kalori Karbonhidrat Yag Protein
Panda Express - Mixed Veggies - Eb, 8.6 oz 70 16 1 4
Panda Express - Broccoli Beef Entree, 1 Entree 120 12 9 10
Panda Express - String Bean Chicken Entree, 1 Entree 160 12 6 15
Toplam: 350 40 16 29

ESKİ DİYET KURALI: KALORİLERİ SAY
YENİ DİYET KURALI: PROTEİN, YAĞ VE KARBONHİDRATI SAY
Eskiden yiyeceklerin enerji değeri bilinirse ve ona göre kişi günlük alması gereken kaloriyi hesaplayarak yerse, zayıflamak çok kolay diye düşünülüyordu. Bu konu insanları önce çok mutlu etti. Çünkü şöyle düşünüldü, örneğin, günde 1200 kalori alırsam zayıflarım ve ben fındığı çok seviyorum, o zaman insanlar 1200 kaloriye tekabul edecek fındığı hesapladılar ve başka hiçbir şey yemeden sadece fındık yiyerek kilo verdiler. Bir başkası baklavayı çok seviyordu sadece baklavanın kalorisini hesaplayarak baklava yedi ve kilo verdi. Ancak bu tür beslenme her ne kadar kilo verdiyordu ise de bir müddet sonra tek yönlü beslenmeye bağlı beslenme yetersizlikleri ortaya çıkmaya başladı. İnsanlar saçlarının döküldüğünden, tırnaklarının kırıldığından, kalp çarpıntılarından yakınmaya başladılar.

Boyle duzgun gorunmedigi icin resmini ekliyorum.

Ben okudum mesajlarinizi=) Yagi cok cok azaltmanin geregi yok bence de, cunku yagda eriyen vitaminleri de alabilmek lazim. Yagdan cok basit karbonhidratlar tehlikeli, kan sekerini hizli yukseltip sonra aciktiriyolar. Sonrasinda da sizin dediginiz gibi yeme ataklari oluyor

Iyi geceler guzeller Masallah 2000 mesaj vardi, atlaya ziplaya okudum

Yeni gelen arkadaslar hos geldiniz Moral motivasyonunuz hep yuksek olur, mezuniyetinizi de goruruz insallah

Aeben abla&peri gecmis olsun, acil sifalar diliyorum.

Elif gozun aydin tatlim. Bu sana muthis bir ivme kazandiracak eminim Dogru hatirlamissin, 24 u idi. Aile ve arkadaslarla kurladik&eglendik

Elif (mucize) insallah iyi gecmistir operasyon tatlim. Iyi haberlerini bekliyorum.

Zeynep, neden ayrildin guzelim. Takimca sarip sarmalar, toparlardik seni. Insallah donersin geri. Kara yakalandiginiz gece de Allah korumus. Cok sukur kazasiz belasiz donmussunuz.

Ablacım haklısın, gerçi benim menüm senin yazdıklarınla ters düşüyor ama :) Kendimce açıklıyayım, haftanın 3 günü ekmek yemeyi tercih ediyorum kahvaltıda. Menülerimi değiştirmek açısından yoksa rutine bağlıyor. Sonrasında süt zaten çok önerilmiyor peynir ve yogurda göre o yüzden light tercih ediyorum. Ve kalori sayıyorum ama tek beslenme şekli ile değil tabiki menüyü çeşitlendirerek, yediklerimi dengelemeye çalışarak gibi. Ama tek çeşit beslenme ile zayıflamaya çalışna, şok diyetler uygulayan pek çok kişi var. Kısa süreli olumlu sonuçlar verse de uzun dönemde fazlasıyla geri alınıyor. Teşekkür ederim bilgilendirme için :)

yorumlarınızı bekliyom kızlar
Tamamen Katılıyorum ilk mesajın aslında sözü de var," sabahları kral gibi,öğlenleri memur gibi akşamları fakir gibi ye"..2. Ekmek konusuna gelince,beyaz ekmek kesinlikle yenmemeli...ancak öğünlerde tam buğday,çavdar Tabiki yenmeli..ben bol tahıllı yiyorum yersem..,3 e gelince bizim takımda hiçkimse light yoğurt,süt kullanmaz,hatta çoğumuz yoğurdumuzu kendimiz yapıyoruz. Yaniiii

Eeee süper o zaman

Tesekur ederim hulyam gun boyu ayran corbasi yedigim icin aksamida salatayla kapatayim dedim oyuzden yogurt yemedim
Genel olarak hergün Öğlen ve aksam yoğurt ye Meryemim...yağ yakımını hızlandırır,tok tutar.. ayran çorbası gayet iyi.,içine yeşil mercimek ve nohut koyuyor musun.?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…