Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Canım sen nasıl uygun görürsen,
Ama bende sana katılıyorum....
Kızlar acaip mutluyum, bu sabah eşimm çidooo incelmişsin bayyaaa dedi, eşofmanlarım bile bollaştı, kendimi içinde küçücük hissediyorum süper bi duyguuuu:teytey:

Bu arada ben aslında kilodan çok vücudumdaki incelmelere önem veriyorum,
Bakın size diete başlamadan önceki ve şimdiki ölçülerimi paylaşayım...
25/01/2010
kilo 65
bel:83
göbek 97
kalça:104

24/03/2010
kilo:59
bel:76
göbek:94(ama şişliğim var regl olcam)
kalça:97

Son düzenleme:
alıntıdır

En kısa tanımı ile motivasyon, bir amacı gerçekleştirmek için belli miktarda çaba harcamaya istekli olmak demektir. Motivasyon bir şeyi yapmak istememizi sağlayan, içimizden gelen arzu ve güçtür. Bir şeyleri zorla da olsa yapabiliriz ancak yapmayı istemek ayrı bir durumdur. Kimse içimizdeki yapma isteğini, arzusunu zorla uyandıramaz.
ısteyerek yaptığımız her şeyden zevk alır ve kendimizi iyi hissederiz. Bunun sonucunda da verimli sonuçlar gelir. O halde her şeyde olduğu gibi zayıflama diyetleriyle başarılı sonuçlara ulaşmak için de motivasyonun önemi açıktır.
Kilo vermek bir gecede karar verip uygulanacak bir şey değildir. Bir uzman eşliğinde verilen beslenme programına bağlı kalmak çok önemlidir. ışin başında büyük bir heyecan ve kararlılık içindeyken, çok geçmeden mazeretler bulmaya veya şikayet etmeye başlarız. Daha ne olduğunu anlamadan, bir de bakarız ki başladığımız noktaya dönmüşüz. Bu durumla karşılaşmamak için motivasyon sağlanması gerekir. Motivasyon için de yapılması gereken istek uyandırmaktır.
Motivasyonun sağlanabilmesi için öncelikle olumsuz düşüncelerden arınma gerekir. Sizi iyi sonuçlara götürecek olumlu düşüncelere yönelmelisiniz. Daha sonra kilo vermek için kendinize bir hedef belirlemeli ve o hedefe nasıl ulaşacağınıza dair makul ve kısa vadeli küçük hedefler koymalısınız. Çünkü ulaşılması çok zor bir kilo verme hedefi vazgeçmenize neden olabilir. Çok kolay bir hedef ise size bir şey kazandırmaz. Başlangıçta, hızla ulaşabileceğiniz ılımlı hedefleriniz olsun. Mesela, tam yağlı yerine yarım yağlı süt için. Daha sonra xxxxxnızı yükseltip yağsız süte geçin
Aslında her şey beynimizde bitiyor. Kilo sorunumuz varsa öncelikle bilinçaltımızı kontrol etmemiz lazım. öncelikle;
• neden zayıflamak istediğimizi yazmalıyız. Ve bunu mutlaka görebileceğimiz bir yere asmalıyız. Neden ajanda tutarız hatırlamak için.. bu yüzden hep görmeliyiz beynimize devamlı az yemelisin mesajı gitsin.
• her ay hedef belirlemeliyiz. ne kadar vermek istiyoruz? ama bu hedefler gerçekçi olmalı. her zamn müşterilerime hedef belirleyin derim. Çünkü kilo vermek ve zayıflamak ta bir iştir. nasıl işimize özen gösteriyorsak zayıflamayı da bir iş olarak görmeliyiz.
• Veeee en önemli noktalardan biri de motivasyon. Zayıflama da belkide en önemli şey. Motivasyon gitmişse her şey bitmiştir.
• Kendi kendinizi motive etmeyi başarmanız gerekiyor. Misal kilo alırken bir anda almadık. zamanla oldu. belkide farkına bile varmadık. Dolayısı ile zayıflama serüveninde mutlaka sabırlı olmak ve gerekirse destek almak gerekir. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki ; destekle yapılan kilo vermelerde hem zayıflanıyor hemde bilinçli kişilerden destek alınmışsa sağlıklı beslenmeye kadar ulaşan bilgilerle hayatınızın sonuna kadar zayıf olmayı başarabilirsiniz.

Böbreklerin görevini yerine getirebilmesi ve dolayısı ile yağ akımının vücutta dengeli olabilmesi için bol su tüketilmelidir.Çünkü karaciğerin görevini yapabilmesi böbreklerin yeterli çalışmasına bağlıdır. Karaciğerin en önemli görevlerinden biri, vücutta depolanmış yağları bedenin kullanabileceği enerjiye çevirmektir. Yeterince su içilmediği takdirde böbrekler yeterince çalışamaz ve süzme işlemini gereği gibi gerçekleştiremez. KAraciğerde böbreklerin görevini üstlenmeye başlar ve kendi görevi ikinci plana düşer ve daha az yağ yakmaya başlar.Yakılmayan yağlar vücutta birikmeye başlar . ışte zayıflama sorunu yaşayan zayıflayamayan kişilerin zayıf kişilere oranla daha fazla kilo almalarının sebeplerinden biridir bu

Metabolizmanızı hızlandırmanın diğer yolları:
egzersiz:Metabolizma hızınız, egzersiz yaparken ve egzersizin ardından kısa bir süre boyunca artar.
kafein: Kalp çarpma hızını arttırdığından metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olabilir.
protein tüketimi: Metabolizmayı karbonhidratlardan daha fazla arttırır, çünkü proteini sindirmek için daha fazla enerji harcanır; bu nedenle protein dolu öğün arası atıştırmaların yanı sıra sağlıklı protein kaynakları tüketmeyi amaçlayın

diyete giren kişide devamlı bir yeme ihtiyacı vardır. ışte bu süreçte öncelikle baştada belirttiğimiz gibi zayıflamayı neden istediğinizle alakalı telkin ve bir uğraş. diyetteyim fikrini uzaklaştırmak. yapılan araştırmalarda puzzle, örgü,spor yapan kişilerin zayıflama yolunda çok daha hızlı yol aldığı gözlenmiştir

Zayıflamayı kesinlikle kendiniz için istemelisiniz. Ne yazık ki ; yaşadığımız dünyada kendisi için bir şey yapanların sayısı o kadar azaldı ki....

Ayrıca yemeği hergün düşündüğünüz yemekler zaten hep var. Hiç biri kaybolmuyor. Kendinize vereceğiniz ödül size zayıflık olarak geri dönecek. Hadi başarabiliriz. Yeterki; zayıf olmayı hayal edin, zayıflamayı başarmış kişilerin yazılarını okuyun ve harekete geçin...

Zayıflamak isteyipte dengeli diyet yapamayanlar, kahvaltı yapamayanlar ve düzensiz beslenenlerde kan şekeri düşer ve akabinde zayıflamak hayal olur. Bu durumu önlemek için düşük glisemik indeksli ,posalı karbonhidratlar alınmalı ve düzenli beslenme çok . önemlidir. Zayıflamak isteyipte bir türlü zayıflayamayan kişilerin kan şekerini yükseltmeyen tam tahıllı yiyeceklere yönelmesi (yulaf ezmesi, buğday ezmesi,bulgur pilavı yemek, karnıbahar ve brokoli gibi posalı gıdaları tüketmek açlık duygusunun azalmasına ,uzun süre tok kalmayı ve zayıflamayı hızlandırdığı bilinen bir gerçektir.

Zayıflama da en önemli bulgulardan biri atıştırma olarak yenen patates cipsi, çikolata, bisküvi. Bunun yerine domates,salatalık,elma, 3-4 tane badem yada ceviz, yoğurt yenmesi uygundur

Doygunluk ve mutluluk hissini beyindeki serotonin hormonu sağlar. Açlık duygusu bu hormonun artmasına göre azalır. Beyindeki serotonin e dönüşen aminoasit ise triptofondur. Doygunluk hissi ise troptofan alımı ile sağlanır. Zayıflamak isteyipte bunu hızlandırmak istiyorsak balık, beyaz et,süt ürünleri, yağsız peynir,avakado, yumurta ve bezelye gibi besinler daha fazla doygunluk hissi sağlar.
Kilo verme sürecinde zayıflama sürecinde düzgün beslendiğini,z halde acıkmalar devam ediyorsa kanda selenyum, kalsiyum ve magnezyum düzeyine baktırınız.

Zayıflayamamanın en büyük etkenlerinden biri olarak görülen kabızlığın çok ciddiye alınması gerek. Saatin çarkları gibi bir çarkta olan bozukluk saatin çalışmamasına kadar gider. aynı şey vücudumuz içinde geçerlidir. Lif alımımızı arttırmamız , aloe bitkisinden yararlanmak ve sıvı yiyecekleri tüketmek ve gene zayıflama da en önemli şey posa alımını arttırmak çok önem arz etmektedir.

ayçinim kaptanım sana kesinlikle katılıyoruma.skaydirigubbakcemile5
sadece haftada 1 kilo bildirmek olmuyor bence...birbirimize dikkat etsk motivasyonumuz artacak...ama böyle mümkün olmuyor...yazan bir kaç kişiyiz sadece:1no2:
bize canlılık lazzım,hareket lazım,baharda geldi hızlanmamız lazım:dance:
ben bu hafta iyi değilim o yüzden diyeti saldım ama normalde her gün paylaşım yapıyorum,herkes toparlansın ence,böyle çuvallarız çünkü

kızlar bu cumadan sonra bazı kurallar değişecek daha doğrusu kimseye kıyamadığım için uygulayamadım kuralları uygulayacağım.
bakın takımdaki üye sayımız 12 yani bir çok takımın yakalayamadığı üye sayısı.
paylaşım yapanlar 5 kişi anca çıkar.

lütfen herkes tekrar takım kutrallarına uymak için elinden geleni yapsın.buradan diskalifye diye bildirmek istemiyorum çünkü bunun sonucunda hiç bir takımda yer alamazsınız.
kurallara uyamayacak varsa lütfen kendi isteği ile ayrılsın.

merhaba kızlar a.s.

bende bugün sabah bi dilim labneli ekmek yarım bardak süt

öğlen bi avuç badem

ikindi iki dilim ekmekle az melemen

akşamda yarım tabak yoğurtlu kabak yemeği yedim

yatmadanda meyvemi yedim dün güzel geçti

bugünde sabah iki dilim labneli ekmekle şekersiz çay

öğlen 6 kakaolu bisküvi ve nescafe

ikindide komşu elinde poğaça börek tabağıyla geldi ee bende çay koydum gerisini siz tahmin edin:kedi:

akşamada biber dolma var bi iki tane ekmeksiz yerim

bilgiler için çok teşekkürler ayçincimopuyorumnanaktan

kaptan sensin sen ne dersen o olurkaydirigubbakcemile5

Ayşegül saol tatlım, senin kadar olmasamda, azcık inceldim...
Ama bugün cozuttum(
Şu iştah açılma olayı bendede var, mevsimdenmi acaba, hani şu günlerde sanki yaz havası gibi bir hava var onun verdiği bir enerjiyle iştah patlaması yaşıo olabiliriz...

Sabah :Çeyrek ekmekler domatesli, marullu, salamlı sandviç(((mymeka:
Öğle 1 kase çorba yine bir dilim ekmek( , vede salataa
Arada 1 adet muz, yarım çikolata((
Akşam 2 çeşit ıspanak yemeği yaptım, kendime özel ıspenakta, sadece 1 kaşık yağ ve azcık pirinçle, ekmeksiz bir tabak yedim...
30 dk. step yaptım, 10 dk. mekik, bacak vs.. hareketler .

Ama hala açım, inanılmaz bir iştahım var yaa

çiğdem tebrik ederim seni... harika gidiyorsun...

bence de herkes birbirini motive etmeli... takım ruhunun amacı da bu olmalı zaten... ben çok fazla paylaşımda bulunamıyorum işim nedeniyle. gerçekten çok yoğun çalışıyorum ama fırsat bulduğum an uğrayıp herkesin mesajlarını okumaya çalışıyorum. şöyle bi canlılık bi hareket getirecek bişey yapalım.. ayçin mesala önümüzdeki haftanın 1.cisine bi ödül koyalım.. ama nasıl olacak onu bilmiyorum :) kaptan sensin sen bul :) herşeyi ben bulacak değilim ya :roflol: :roflol:

ikindide komşu elinde poğaça börek tabağıyla geldi ee bende çay koydum gerisini siz tahmin edin:kedi:

hahahaaaaa:roflol::roflol::roflol:
buna çok güldüm haa allah senin iyiliğini versin:roflol:

çidom hayatım bidenem süpersin yaaaaaaŞenizalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisa.s.opuyorumnanaktan

akşam çinekop ve salata
öğle yağsız yumurta yedim.sabah sporumuda yaptım.
umarım adetin verdiği şişkinlikler gider.
tartı ne olur yüzümü güldür tarttttıııııııııııııııııııı

Günaydınnn.. Pek hareketsiziz bugün.. ayçin ku nerdesin sen? en geç 10'da yazardın.. hasta değilsindir inşallah...

neysem, ben yarın izinliyim internet erişimim olmayacak o yüzden kilo bildirimimi yapayım dedim şimdiden... 62,3 kiloyum... umarım yarın sabah tartıda herkesin yüzü güler...

Günaydın kızlar,
Meralcim, emoş teşekkürler kızlar, hepimiz harika gidiyoruz, inşallah yaza kadar fıstık gibi olucağız....
Bende bugün regl oldum sonunda, karnım çok şiş vede ağrılarım var iştahımda hiç yok kahvaltı bile yapmadım, Oğlumun çikolatalı ekmeğinden kalan parçayı yedim,(2 lokma) birde komşuda türk kahvesi içtim..

Tebrikler hayatımmm,:lepi:

burdayım kuuu kk biraz sorunluda.kilona sevindim hadi bakalım darısı bizim başımıza yüzün gülecek inş.yarın sabah inan buna
ayyy çidom bende reglyim ama 2 gündür felaket su tutmuşum atıyorum yavaştan inş.sabaha yansıması olur.

günaydın kızlar
meral ve çiğdem tebrikler
darısı bizlere inşallah...
sbah klasik kahvaltı
öğle bir tabak yoğurt ve bir dilim çavdar ekmek....

merhaba fıstıklar a.s.

sabah iki dilim kepek ekmeğiyle klasik kahvaltı
ara iki kakalolu bisküvi

şimdilik bu kadar.

bu hafta diyete çok uyamadım kaçamaklarım oldu o yüzden çok fazla bi fark beklemiyorum ama ne versem kardır dimi:1closedeyes:

selam kızlar. siteye giremiyordum kaç gündür. neyse ki bugün açılmış. tam da 1 kilo vermişken :) evet kızlar. bu hafta 83.5 oldum ve 1 kilo verdim. çok mutluyum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…