Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım


canım özel bi soru olmazsa var mı söz nişan o tür bişeyler ya da erkek arkadaşın var mı?
 
pregant inş. cnm beraber mezun olalım emi seni çk seviyorum

zeynepcim bişi yok hiç sevgilim dahi olmadı

benimki hayal sadece

çok hayalperesttim bu arada

hastanede bol bol video çekcem foto bide çok komik ya

hahaha
 

ay olur mu güzelim. sen çok meşgulsün herkese yatişmeye çalışıyosun ondan belki de. hep okuyorum yorumlarını merak etme. zaten anca şimdi girebildim nete.
 

ulen zayıflıyos işte selülit de oluversin napalım. yaş oldu 27 manken olcak değiliz ya. ne insafsız dietisyenler var:) neyse sabret bari kardeş. ben diyetisyenin sözünden çıkınca cozutuveriom. yarın kontrolüm var kesecek beni.
 

zalimicim yanlış hatırlamıyosam bademciklerini aldıracaktın di mi?e hadi iyisin onlar da nerden baksan 250 300 gram ederler zayıflamaya katkı:roflol: biraz neşelendireyim dedim ameliyat öncesi:)))
 

anladım canım.
 
zeynep çok tatlısın cnm ya

eet biraz hafiflerim

geçen çok üzücü bir hikaye okudum oraya yazdığımı yaziim bak
 

ay canım benim işallah beraber mezun oluruz. ben de seni çok seviyorum opuyorumnanaktan
 

benim de yarın kontrolüm var pregant delikafadulden çok tırsıyorum gerçekten...diyetisyenim çok tatlı bi şekilde söylediği için ne yiyip ne yiyemeyeceğimi hatunun karşısında herşeye tamaaaaammm diyorum:)))e tabi sonra da sözümden dönmemeye çalışıyorum :)))amaan napalım 4 5 ay da kahvesiz iadare edeyim ölmem ya:)))müstehaaak bana müstehak:)))
 
ay inanamıyorum ne biçim bir doktormuş o

hiç acı çekmemiştir de bilmiyodur acı ve ağrıyı

basıl dayandın zuzum ya kıyamam allah bağışlasın

işte hep bu azar korkusuyla doktorlara gitmekten hep çekinmişimdir

ama mecburen gittim artık aile hekimizin tayini çıkınca

diğer doktorlarıda sevemeyince

sık hastalandığım için

kardeşimin daha önce burnundan ameliyat olduğu doktora gittim

acil ameliyat dedi bademciklerim işlevini yitirmiş ve bana zarar veriyormuş

temmuz 10 a gün verilmesine rağmen muayeneye gittiğimde en yakın zmnda arıcaz dediler

çarşamba aradılar ve pazartesi dediler

perşembe son muayene ve yatış işlemleri için gittim

kapıdaki güvenlikler dışında hepsinden memnunum

ve uğraşmaya gücüm olsa şikayetçi olurdum

sabah 10dan beri serviste beklediğim halde doktor çıkış işlemlerini halledince dedi

mecbur bekledim saat 12de ameliyat listesinde adım yoktu

tekrar polikliniğe gittim doktor geldi salıya alındı ameliyatlı hasta geldi dedi

sonra tekrar servise çıktım bir yandanda korkuyorum nasıl biri diye

neyse aldı beni odaya çok şeker biri doktorum

bademciklerimin fazlasıyla büyük olduğunu bünyeme ağır gelecek bir ameliyat geçireceğimi anlattı

ameliyata girecek doktorları gördüm onlarda çok iyi ve şekerler en iyi doktor girecekmiş riskli diye

dedim alt tarafı bademcik ameliyatı yani niye bu kadar abartı

dedi bünyen zayıf, bademciklerin büyük, ameliya yeri büyük kesik olacak ve kanama riski de o kadar artıyor

daha fazlasını soramadım korkmayım diye

ama bana bir macera gibi geliyor

anneme diyorum doktor nasılsın diyince süperim

yeni maceraya yelken açıyorum dicem diyorum ki cidden dicem

moral olsun biraz motivasyon önemli

hayırlısı bakalım salı gününü iple çekiyorum

bu arada bende 9eylülde ameliyat olacağım

ve ewet kötü muameleden bende hep kaçar ve korkarım

istem dışı ağlarım yaşlar süzülür gözlerimden
 
konu sahibinin adı derinduygular çektikleri çok acı

Nihayet işte bu da benim doğum hikayem
6 şubat cumartesi kızımın odası dizildi nihayet. Her şey çok güzel oldu. Akşam eşim gördüğünde odayı süper olmuş valla odasının güzelliğini görse bir dakika durmaz karnında dedi güldük.
En yakı arkadasım geldi ziyarete 6 şubatta.. sevgililer günü için hediye fuarı vardı oraya gittik. Ayaklarım ıslandı botun içinde deliler gibi yağmur yağıyordu. Fuarda hamileyim diye her yiyecek standında bişeyler ikram edildi yedim hepsini.. cumartesi doktor randevumuz vardı hatta. Doktor bebeğin suyuna falan baktı her şey normal süper yolunda dedi. Şubat sonu mart başı doğum dedi. Çatı muayenesi yapmadı 38. haftayı bekliyoruz dedi. Akşam eşimle arkadaşlarımızla yemeğe gittik yedik oturduk sohbet ettik gece 12ye kadar dışarıdaydım. Pazar sabah 7 şubat kayınvalidemlerin 40. evlilik yıldönümleri. Kayınpederim istermisiniz torun bize sürpriz yapsın doğsun derdi ocak ayından bu yana. Ne şeker bir adam dedim hep içimden ama martın ilk haftası doğacak bebeğimiz mümkün değil 7 şubat gecesi:)

Pazar yine çılgılar gibi yağan bir yağmur vardı. Kahvaltı falan arkadasımı otogara bıraktık eşimle dönüşte resmen sele kapılıyorduk. Korktum stres oldum yolda kalan arabalar içerisine su dolan arabalar bozulan halk otobüsleri 15 dk yol 1,5 saatte geldik eve ama çok stres oldum o an. Ve çok Yorulmuştum. Cumartesiden beri süper hareketliydim. Odayı dizmek,fuarı gezmek akşam geç saate kadar oturmak Pazar sabah yaşadığım stres her şey yormuştu beni
Akşam yemeğe gidecektik 40 yıl şerefine. Kayınpederim kayınvalidem bekar iki kayınbiraderim eşim ben hep beraber kordona balık yemeye gittik. Evden çıkarken öyle yorgundum ki dedim desem ben gelmesem yorgunum diye ama dedim 40. yıl yemeği.. ayıp olur taş taşımayacagım ya oturup yemek yiyeceğim. Gitmeliyim ve gittik yemeğe

Yemekte iki bekar kaynım tüm gece bebek üzerine espriler yaptı. Seneye anne torunun kucagında oturur balık yedirirsin dediler. Kayınvalidem bir şişe beyaz şarap içti çocuklar bu gece güzel uyurum dedi. Restoranda tuuvalete gittim tek tük kan vardı çamaşırımda. Hamileliğim ilk aylarındada kanama geçirmiştim bebeği eşi öndeydi ve sürekli yatmama rağmen kanama oluyordu. Tek damla kan beni korkutmadı. Aklıma bişey gelmedi çünkü 35 haftalık hamileydim. Çünkü karnım hala çok yukarıdaydı. Çünkü bir gün önce doktordaydım ve bebek kanala falan bile girmemişti. Eşime baktım güldüm böyle böyle dedim. Bana baktı olabilirmi dedi yok dedim olamaz korkma. Yemekten kalktık eve geldik. Lost seyrettik eşimle iki bölüm ard arda. Ben uzun uzun sıcak suyun altında duş yaptım. Sancılanmaya başladım hafiften önceki gün yağmurda yürüdüm ayağım ıslandı diye oldu dedim sıcak su torbası koydum ayaklarımın altına. İki posta makine kurdum çamaşırlar yıkandı astım ama hala sancılanıyorum bu arada. Aynı sancı şubat 20de gelse yada şubat sonunda anında doğum derim ama çok erken diye kodurmadım. Arkadasımı aradım çok sancım var dedim bişey olmaz dedi arkadasım bekar bu arada o nereden bilecekse. O bişey olmaz dedi ya rahatım saat 12 oldu bu arada eşim uyumaya geçti. Sancım giderek artıyor ama. İçimden sabah kadar ağrım olursa ertesi gün doktora giderim dedim.

Canım çok pektir benim. Acı eşiğim yüksektir. Hatta öyle yüksektir ki doğum sancımı bile anlayamadım. Bu doğum sancısı olamaz yalancı doğum sancısıdır dedim içimden

Eşimin yanına uzandım yorgunum banyoluyum hava yağmurlu saat 01 oldu ama sancım gelince uyanıyorum. Kalktım eşime sen yat benim ağrım var bişey olursa seslenirim dedim. Çamaşırları katladım dua okudum anne bebek ansiklopedisinden doğumun başlama belirtilerine baktım. ama bu arada telefonumda kronometre açık sancı geldikçe basıyorum sancılarım düzenli mi anlamak için. Evet 4 dk bir yaklaşık sancı geliyor. Bu arada sürekli wc deyim suyum azar azar sızıyor. Hala içimden yalancı doğum sancısı bu şimdi doğum deyip herkesi ayaklandırma diyorum kendime.
Eşime seslendim kötüyüm ben dedim. Bir titreme bir bayılma geldi eşime onu sakinleştirdim önce kayınvalidemi aradık kadın bir şişe şaraptan sonra yalpalayarak geldi bize. İki apartman yanımızda oturuyor. Geldi doktoru aradık hastaneye gittik nihayet. Saat 3 bu arada. Ebe kontrol etti açılman 4 cm dedi suyunda gelmiş doğum başlamak üzere epidural yaptılar sonra acı yok ama telaş var nasıl doğacak bu bebek.

Buradan sonrası pek hoş değil okuyanlara ders olsun

Ben doktoru aradım saat 2:30. doktor bizi doğumu planladığımız hastaneye yölendirdi ebe baktı doğum dedi doktorum hastaneye geldi saat 8:30

Ben alsancakta oturuyorum. Doktorum alsancakta oturuyor. Doğumun olduğu hastane alsancakta ama doktor 6 saat sonra geliyor hastaneye. Normal doğum yapmak istiyorum eğer her şey uygunsa bebek sağlıklıysa acıdan korkmuyorum normal olsun istiyorum demiştim. Ama daha doğuma süre olduğu içi ve çatıma bakmadığı için net karar değildi ben gönlümden geçeni söyledim. Hani korku sebebiyle sezeryan olmasın ben yapabilirim dedim sadece doktora.

Neyse bebek aşağı inmediği için 2 hemşire toplam 4 kol karnımda bastırıyor doktor bana sus. Hiç sesini duymayacagım. Sakın! Diye bir azar bir fırça. Çok bagırırsan değil çok ıkınırsan çabuk doğurursun diye söyledi tamamda caım acıyor artistlik yapmıyorum caı acıyan insan inler ve bagırır.
Doktor öl dese ölecegim o an o azarda sonra sessizce ıkındım var gücümle. Midem bulandı kuasacagım dedim o an kusmaya bile izin istedim doktor kus dedi ve öyle kustum. Düşünebiliyormusunuz o an bile doktor kus demeden kusmayan insanım.
Bebek aşağı inemedi bir türlü1 saat geçti vakumla çekilecek babayı çağırın bilgilendirelim dediği anda son bir gayretle bebeğim doğdu ancak doktor çekiyor bedeni çıkmıyor var gücüyle çekiyor bebek gelmiyor sonra doğdu ayağına kordonu dolanmıştı onu görebildim. Beni bıraktılar bebeğimi bir an bile göremedim doğumhanede üşüyerek çatalda baygın halde bekledim bir tuhaflık sezecek oluyorum beklide normal prosedür budur yıkıyorlardır bebeğimi diye düşünüyorum. Bebeğim ağlamadı doğunca bekledim ağlama duymadım ve bayıldım üşüyerek kendime geldiğimde 5 saat geçmişti üzerinden odadaydım eşim kayınpederim yoktu yanımda. Yanımdaki beşik boştu.
Bebeğim doğumda bir an oksijensiz kalmış doğar doğmaz morarmaya başlamış. Nefes alamamış ambulansla 9 eylül hastanesi yeni doğa yoğun bakıma alınmış. O gece herkes tebriğe geldi hastane odasına ben vardım bebeğim başka hastanede ve görmedim bile yüzünü kime benziyor dediler bilmiyorum dedim her odadan bebek ağlamaları geldi o sesler beni deli etti karnımda değildi bebeğim yanımda da değildi..
Ertesi sabah bebeğimi görmeye gittim ağlayarak kucağıma aldım küvezden çıkardılar. Bütün gece hep ağlamış ben geldiğimde sustu. Açıktı gözleri.

Sonra 4 gü kaldık hastanede mr çekildi beyin ultrasonu çekildi oksijensiz kaldığı zamandan bir hasar kaldı mı diye araştırıldı. Doktorlar hasar olup olmadığını en iyi zaman gösterir dediler. Bebeğim ağlamıyordu acıkmıyordu ayaklarına takılan damar yolu verilen ilaçtan parçalanıyor ama acı hissetmiyordu. Benim içim içimi yedi normal mi sağlıklı mı. Erken doğdu diye mi böyle? Doktorun hatası mı?

Doktorum hiç alttan muayene etmediği birini normal doğuma alabilir miydi?
Bir gün önce muayenede bişey anlamaması normalmiydi?
35 haftalık sancısı tutan bir hastası için ayı semtteki hastaneye lütfedip gelemezmiydi?
Demiş ki duygu doğuma katkı sağlamadı!
Mümkün mü acaba sizce ben kendime güvenmesem kime ne mecburiyetim var sezeryan isterdim. Bebeğim söz konusu mümkün mü doğuma katkı sağlamamak bebeğimi o sıkıntıda bırakmak istermiydim ben?
Sezeryana alamazdım çok geçti. Telefon ettiğimde gelseydi hastaneye daha açılmaların başında sezeryan olmalısın dese aptal mıyım ben bebeğimi riske atarmıyım

O kadar çok kesmiş dikişlerim öyle çok ki bu kadar kesmeye nasıl çıkaramadı bebeğimi orada bilemiyorum.

Çatısı dardı demiş. Erken gelip baksaydın sezeryana alsaydı o zaman.
Özür diliyor özür beni rahatlatmaz. Bu şüpheyle yaşamak ne demek zaman gösterecek normal olup olmadığını.

Doğumdan sonraki 4 hastanede neler çektim anlatamam. Dikişlerimin acısı bir tarafa doğum haneden bebeğimin yanına başka hastaneye geldim hala bacaklarım batikonlu terli ve pisim. Doğumhaneden sonra duş almamışım. Bebeğim ağlamıyor kan alınıyor topuktan canı yanmalı tepkisiz öyle yatıyor. Erken doğuma mı zor doğumamı bağlasam bilemiyorum. Hemşireler kan alıyorlar bebeğimden ve saatler sonra aynı test için tekrar kan alıyorlar açıklama bir önce alınan kan yetersiz numuneydi. 3 ince tüpü dolduramamış aynı test için tekrar tekrar kan alındı. Verilen ilaç damar yolunu parçaladı derken sarılık oldu.. kuvez alarm veriyor ben bebeğimin solunumuna bişey oldu sanıyorum hemşire lütfedip hızlı yürümüyor bile. Belki bir saniye bişeyler değiştirecek ama anladım kimsenin kimse umrunda değil
Hangi günahımın bedeliydi bilmem ama cehennemi gördüm o 4 günde. Ağrımdan oturamıyorum. Bebeğim acıkmıyor ağlamıyor emzirmeye çalışıyorum kirimden kokumdan bebek bana yanaşmıyor. Çile kabus zulum ne desem eksik kalır

O güzelim oda süslenen kapılar bebek şekerlerimiz lohusalıkta giyerim diye aldığım temiz giysiler hepsi evdeydi ve biz o pis hastanede suratsız insanlarla insanlıktan uzak doktorların elindeydik. Rabbim bir daha düşürmesin düşmanımı bile düşürmesin

Eve geldik. Banyo yaptım. Giyindim kızımı beşiğine yatırdık ben hastanedeyken 5 gün boyunca eşim boş yatak odası beşik boş çok kötü oldum odaya giremedim dedi. nİhayet evimizdeydik kızım süslü beşiğindeydi. Rabbime çok şükür

Bir çok doktora götürdüm. Bebeğim sağlıklı çok şükür proflara gösterdik her şey normal dediler. Yaşadığım korku bana yetti arttı bile. Evlat başka bişeymiş rabbim herkesin evladını bağışlasın acısını göstermesin.

Kadın doğum doktorumun adını paylaşmadım burada ama izmirdekilere özellikle sesleniyorum. Bu adama gitmeyin kimseyi göndermeyin. Özür dilemekle çıkamasın bu işin içinden. İsteyenlere adını yazarım mesajda. Allah onuda bildiği gibi yapsın

Neler anladık doğum hikayemden

İnsanın canı pek olmaya görsün az kalsın evde doğuracaktım

Doktorlar devlet hastanesi dışında da kötü muamele yapabiliyor hastaya
En sessiz doğuran kadın yarışması yapılsa birinci benim. Yemin ediyorum sessiz sessiz ıkındım doğurdum.

Anne olmak süper bişeymiş. Hamilelikte kendime çok özenmediğim dinlenmediğim için bebeğimden özür diledim. Kız erkek ayrımı yaptığım içinde.
Anne olunca anladım evladın kızı erkeği olmazmış. Herkesin yavrusu kendine tatlıymış.

İnsanın kısmetinde olunca varlık içinde imkansızlık yine gelip kendini bulurmuş. Devlet hastanesinde kötü muamelede korktuğumdan imkanım var diye özel hastaneye tonla para verdik suit oda tuttuk. Neticede yine devlet hastanesine gitmek zorunda kaldım yine kötü muamele gördüm. İmkanım vardı imkansızlıklar peşimdeydi ama

Çok şükür Allaha geride kaldı. Allah yardımcısı olsun devlet hastanesine işi düşenlerin.
burdaki bir çok insan çok özel benim için
helencim özellikle
hepinize teşekkür ederim okumakta bişeyler paylaşılınca okunduğunu bilmek de mutlu etti beni. hamileliğimin en güzel yanı bu siteyi keşfetmek

bu arada çirkin muamele gördüğüm yer dokuz eylül üniversite hastanesidir. doğumdan hemen sonra bebeğim efes alamayınca morarınca yenidoğan ambulansı ile dokuz eylül yoğun bakıma kaldırıldı. 4 gün 4gece orda kaldık... ege sağlıkta herkes güleryüzlüydü..
küvez olmadığını biliyordum ama evime 200 metre mesafede diye şık bir hastane diye ziyarete gelinmesi kolay diye orası olsun dye düşümüştüm erken doğum olunca apar topar gece vakti gittik.
oysa en kötü senaryoyu düşüüp seçmek gerekirmiş hastaneyi​
 
beni takma ya herkes bişiler yazsın benim için istiyorum

sen ameliyat olcan ya duygusalsın sanırım şimdi. ama ben de aynı ameliyatı olduğumda çok çabuk geçmişti ya. kolay bir ameliyattı. umarım senin için de öyle olur.
 

benim tiyetisyen çok katı. birşeye ya evet diyor ya hayır. ''biraz' diye bir sözcük yok onun için. mesela ''biraz çikolata, biraz şeker'' filan anlamıyor. şundan yiyebülümüyüm diyorum dank diye ''hayır'' diyor. bana gülme krizi geliyor.
 
sen ameliyat olcan ya duygusalsın sanırım şimdi. ama ben de aynı ameliyatı olduğumda çok çabuk geçmişti ya. kolay bir ameliyattı. umarım senin için de öyle olur.

yok kız duygusallık bnm yapımda varsempatiksalakcinni

dedim ya benim için değişik bir macera busempatiksalakcinni:roflol:

bakalım nasıl olacak guclubacismile

merakla bekliyorumguclubacismilekaydirigubbakcemile3
 
pregant eet ya çok katı bir doktorun varmış

ay eet banada gülme krizi gelirdi herhalde
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…