Durdugun kabahat bacim, bence hic beklemeKız 2.yi gözüm yemedi zaman geçince... çalışıyordum çocuğuma bakacak kimse yoktu ,yapmadık..ama daha vakit var..bakarsın 1-2 yıla yaparım bi tane..belli olmaz...geç gebelik anneye kök hücre verdiği için vücudunu yeniliyormuş..yani noktayı koymuş değilim Aebenim..Allahım yazdıysa olur...ama yaparsam ardarda 2
tane yaparım diyorum eşime :)
Dedigin imamı Azam ve imam muhammed göre doğru. Onlar adetin degismesi için iki ay peşpeşe aynı gün olursa adetin süresi değişir derler ama imam ebu yusuf a göre tek seferde de adet süresi degisebilir. O yüzden biz kolaylik olsun diye tek seferde adetin değiştiğini var sayarak orucumuzu bozabiliriz . Ebû yusufun fetvasını esas alırız yani.Dogru bende farkli bisi demiyorumki
En az 3 gun en cok 10 gun . Bunun azi yada çogu regl degil özurdur orucunuzu tutabilirsiniz ...
Bir ayrintida şu .
Ben her ay muntazam 6 gun hastalanirim diyelim .
Ramazandada bu 7 gun oldu diyelim . 7. Gun özüdur lekede gelse oruc tutulur sonrada kazasi yapilir diye biliyorum hocamiz bize oyle bilgi verdi firuze gelince varsa yanlisim soyler .
Hicc belli olmuyo kozam masallah sanaAblam kimselere vermem tam anlamıyla takımın ergenii benim
Abla zaten tercihim burasıHandeeeeee seni bizden iyi kimse anlamazzzzzzzz !
Diyanetin fetvasi hangi yonde firuzem ?Dedigin imamı Azam ve imam muhammed göre doğru. Onlar adetin degismesi için iki ay peşpeşe aynı gün olursa adetin süresi değişir derler ama imam ebu yusuf a göre tek seferde de adet süresi degisebilir. O yüzden biz kolaylik olsun diye tek seferde adetin değiştiğini var sayarak orucumuzu bozabiliriz . Ebû
yusufun fetvasını esas alırız yani.
haklısın...
çocukken karanlık odalara girip ışığı bile yakmadan istediğim bir şeyi alır çıkardım...sonra bir gün komşumuzun korkunç bir hikaye anlatmasıyla bu karanlık beni korkutmaya başladı....
demek ki korku öğrenilen bir şey... korkmayı öğreniyor insan....ben korkana kadar karanlıkta korkacak bir şey yok tu...geçen görümcemin kızı lahana bebekler varya ondan getirmiş eve ama öyle çirkin bir bebek ki aynı çakiye benziyor gözünü falanda oymuş... akşam yatacam gözüme takıldı yerde... hemen bir çantaya koydum fermuarı çektim... sürgülü dolaba sakladım çantayıda... anammmm mutfaktan bir geldim dolap açılmış çanta dışarda bebekte benim kızın elinde... öyle korktumki... benim kız çıkarmış ordan... sonra çöpe atayım dedim ..olmaz... kv ye verdim bu bebeği evde istemiyorum diye...neden dedi... çok çirkin dedim... kızım bir şey olmaz çocuk oynuyor korkmaz dedi... kızım değil ben korkuyorum dedim...ve götürdüler ...
Handem bizdede olsa baska takimdada olsa 3 hafta denemen var zatennlistede olamiycaksinAbla zaten tercihim burası
ama cok kalabalık eee listeyede dahil olamıyorum zaten
çok denedim ama liste dışı yapamadım biliyorsunuz
o zaman sorumluluk hissetmiyorum ve salıyorum ipimi
Diyanetin Fetvası imam ebu yusufun Fetvası sanirim. Bize egitimde o sekilde söylediler. Tek seferde de adet degisebilir. O yüzden her ay 7 gun oluyorsa bu ay 8 gün olduysa bu ay edetim 8 güne çıkmış demektir.Diyanetin fetvasi hangi yonde firuzem ?
Aslında vallaha aklımdaydı sana yazacaktım bana bi nick bul diye ama aeben ablam buldu galiba...ballituz nasıl?Aynura güzel ablam neden değiştirmek istiyosun ben çok yaratıcıyımda biraz karanlık benim nicklerimde biliyorsun
Valla çok güzel beğendim benAslında vallaha aklımdaydı sana yazacaktım bana bi nick bul diye ama aeben ablam buldu galiba...ballituz nasıl?
Urfalıyım canım nickimden ve menümden anlaşılıyordur
Evvvet...Buldum ! Balli tuzz
nerden anladın...:))
izledim 2 gün önce daha yeni attım üzerimden gerginliğini...
internette deep web diye bir şey var... gösterilmesi yasaklanmış videolar var mış orada biraz orayı kurcaladım...sadece 2 video izlemem dengemi şaşırtmama yetti... hala gözümün önünden gitmiyor...
kızlar Hande listede motive oluyor girmesi uzun süre mümkün değil ben 9.takıma gitmesi taraftarıyım ne dersinizAbla zaten tercihim burası
ama cok kalabalık eee listeyede dahil olamıyorum zaten
çok denedim ama liste dışı yapamadım biliyorsunuz
o zaman sorumluluk hissetmiyorum ve salıyorum ipimi
Aman canım Sak'ın bulaşma o işlereben çok ödleğim... ayet-el kürsi ve nas felak okumadan eve girmem... öyle çok korkarım... hele eşim gece vardiyasında çalışıyorsa evde gece yalnızsam... hatim indiririm o derece sabaha kadar çişimi tutarım...evin bütün ışıkları açarım ve tv sabaha kadar çalışır... yanımda fener mum ve bilimum aydınlatma cihazları bulunur...
gel gelelim ki korku filmi izlemekten kendimi alamıyorum...
hele geçen ablamın başına bir şey gelmiş... neden olduğunu anlayamadık..o günden beri yusuf yusufum...
diğer alemin canlılarıyla ilgili iyi bilgisi olan biri varsa soracağım sorular var... özelden yazışabiliriz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?