Dr muayene etti bir de endoskopi canım.
Ben bir Aynuranın profili kurcalayım
Elle muayene ile olmaz endoskopi olman lazım ama şikayetler şu ilk etapta ekşime yanma ve geriye kaçış sürekli faranjit oluyorsan gece oksurukle uyanıyor ağzına acı su geliyorsa bs gibi ki reflun varsa mekikte çekmeyin şikayetleriniz artar
canım zaten reflünün belli başlı belirtileri var... ben ilk doktora gittiğimde seneler evvel...neyin var dedi...Hep beraber olup kayıt tutarsak falan o gruplardaki gibi çook güzel olur bence :)
Hastalığın tanısı nasıl konuldu ? Elle muayene ile mümkün mü
Ablam zaten hangi saatte yapıcağımız bize kalıcak sanırım :)) Sadece o gün yapman ve bildirmen lazıımbende spordaki disipline varım fakat saatlerimi size göre ayarlayamam küçük çoçuk olduğu için sevgiler selamlar
bende spordaki disipline varım fakat saatlerimi size göre ayarlayamam küçük çoçuk olduğu için sevgiler selamlar
canım zaten reflünün belli başlı belirtileri var... ben ilk doktora gittiğimde seneler evvel...neyin var dedi...
karnıma kremplar giriyor.. ağzıma acı acı sular geliyor... sanki yediklerim ekşimiş ağzımdan gelecek gibi oluyor gece çok rahatsız ediyor yemek borumda ateş topu var sanki...yemek yedikten bir süre sonra acaip rahatsız oluyorum dedim...aaa sen reflü olmuşsun ama onun tedavisi yokki dedi bana...
bende şapşal gibi kaldım öylece... iyi gidim ozaman ben dedim...
kalktım tam çıkarken....gel gel bir muayene edeyim dedi... (bu arada beni akıllısı bulmaz zaten)
karnıma mideme falan bastırdı öyle tahlil mahlil bir şey istemedi...
sonra bir yada 2 tam hatırlamıyorum bir ilaç verdi...
ilaçlarla hiç düzelme olmadı...
yemem içmeme dikkat ediyorum yok sa eskisine nazaran aşırı olmuyor ama yinde de oluyor
ekşi...mayalı...salçalı... şeyler...
limon...acı...peynir...kahve ...sigara...pirinç...nişasta... patates...bunlar bende hemen etkisini gösteriyor...
Elle muayene ile olmaz endoskopi olman lazım ama şikayetler şu ilk etapta ekşime yanma ve geriye kaçış sürekli faranjit oluyorsan gece oksurukle uyanıyor ağzına acı su geliyorsa bs gibi ki reflun varsa mekikte çekmeyin şikayetleriniz artar
Benim de ihtiyacım var incelmeye sıkılasmaya özellikle basenden. Ama söyle düsündüm. İstesm kiloya gelince pilatese baslayacam. O inanılmaz sıkılastırıyor. Düzenli olarak onu yapmayı ve ip atlamayı düsünüyorumBen de dün deneyince yok ya bukadarına gerek yok dedim. Sonra Aynuranın sonuç sayfasını görünce Allah dedim tam ihtiyacım olan şeeey toplamda 30cm incelmeler falan vardıı bana çok lazım
Asli_95 biraz baktım şimdi bence güzel olmuş baya değişimde var başlasak güzel olabiliiirr
canım bende sizin hastanede muayene olmuştum, 1-2 gün acılı yoğurt kürü yaptım, ondan sonra patlak verdi reflüm, sonra bırakınca geçti, bende uzun zamandır geç saatlerde yemediğimden şimdi sorunum yok, ne hikmettir ki, ramazanda olmadı, çünkü sahuru hafif tutuyorum, acı, ekşi vs yemiyorum, bu arada dr. un verdiği ilacın yan etkilerini okuyunca kullanasım gelmedi
Aslıcım mide koruyucu ilaç başlamıştır düzenli kullanırsan tabiki etkili ama beslenmenede dikkat etmen gerekiyor alçak yastıkta yatmaman gerekir sıkı kotlar giymeyecen kemer takmayacan mekik çekmeyecen kısacası çok dikkat gerektiren beslenecen 15sene ilaçla oruç tutuum ben bu sene daha iyiyim ilaç almadım
saraycam ne verdi bilmiyorum da 15 sene belli aralıklarla özellikle ramazanda hep içtim kar zarar hesabı yapacan ilaç içerken yoksa ilaç yan etkisi var diye içmessek iyileşemeyizki ))canım bende sizin hastanede muayene olmuştum, 1-2 gün acılı yoğurt kürü yaptım, ondan sonra patlak verdi reflüm, sonra bırakınca geçti, bende uzun zamandır geç saatlerde yemediğimden şimdi sorunum yok, ne hikmettir ki, ramazanda olmadı, çünkü sahuru hafif tutuyorum, acı, ekşi vs yemiyorum, bu arada dr. un verdiği ilacın yan etkilerini okuyunca kullanasım gelmedi
Dimiii onları görünce bir an tüm zorluğunu unuttum ben
Ben çok zorladım kendimi. İftarda çok fazla suyla beraber yemek yiyince sürekli ağrım oldu. Ben alışkınım ya ilaçlara çocukluğumdan beri çok tamıyorum öyle şeyleriAma ne bilim ilaç vermeden önce bi bakılması gerekmezmiydi diye düşünüyorum tahlil vericem zaten yarın onu da sorucam. İşin kötü yanı sordu bana gün içinde miden bbulanıyor mu acı su geliyor mu diye hayır dedim benim şikayetim gece oluyordu ve çok fazla değildi açıkçası ilaç aldım sabah ve şu an bana saydığı her şeyi yaşıyorum
Yapma canım. Baştan al tedbirini. Ben mideyi hiç önemsemedim. Daha yaşım 23 ama uğraşıyorum. İlacını düzenli kullan. Ve endoskopiye de gir mutlaka. Geçmiş olsun.Off resmen hastalık hastası oldum her yerim dökülüyr bir sürü sorunum var bıktım uğraşmaktan yaİlacı aldım sabah daha kötü oldum ondan bu kadar sorun ettim bu konuyu neyse gidip sorucam tekrar. Bu arada tüm o yapma dediğin şeyleri yapıyorum hergün
saraycam ne verdi bilmiyorum da 15 sene belli aralıklarla özellikle ramazanda hep içtim kar zarar hesabı yapacan ilaç içerken yoksa ilaç yan etkisi var diye içmessek iyileşemeyizki ))
Yapma canım. Baştan al tedbirini. Ben mideyi hiç önemsemedim. Daha yaşım 23 ama uğraşıyorum. İlacını düzenli kullan. Ve endoskopiye de gir mutlaka. Geçmiş olsun.
Aaaa olmazkiii öyleee yapmaya çalış cezanıpericiğim döndünmü tatilden ben spor cezalarımı çekemedim ama bu gün dün ev işlerini yapinca başlayacağim inşallah cuma bir hedef kilom var ulaşmalıyım
Amaan diyim ne artısı :)Perim bu hafta benden size fayda yok pesin pesin diyim arti cikmayim yeter
Maalesef bende de varBu arada kızlar aranızda reflüsü olan var mı ? Birkaç sorum olacak da
Aaaa olmazkiii öyleee yapmaya çalış cezanı
Amaan diyim ne artısı :)
Maalesef bende de var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?