Çok içimi acıtıyor o gençler ,aileleri...hele o başı eğik fotoğrafı yok mu Ali İsmail'in,...hak yerini bulur inşallah..,Ne güzel hatırlatmışsın abla ..
Tesekkür ederim ablacımpisikohayriş senide kutlarım canım
Amin ablacım amin bende babasını görmeye dayanamıyorum ben bile utanıp bakamıyorum yapanlar nasıl yaşıyorlar böyle anlamam .. Allahım verir ettiklerinin cezasını inşallahÇok içimi acıtıyor o gençler ,aileleri...hele o başı eğik fotoğrafı yok mu Ali İsmail'in,...hak yerini bulur inşallah..,
Annesi oğlunu öldürenlere saldırır diye önlem alınmıştı,TV de ben çocuklarımı büyütmüş bu temiz elleri onlara dokundurur kirletir miyim hiç Demişti...Amin ablacım amin bende babasını görmeye dayanamıyorum ben bile utanıp bakamıyorum yapanlar nasıl yaşıyorlar böyle anlamam .. Allahım verir ettiklerinin cezasını inşallah
Bugun cuma sonrasi vaize hanim tamda bu konudan bahsetti hulyam yazayim dediklerini ..Geçen Karataş Hoca(ki çok beğenirim) dedi ki Yatsı namazı 4 rek'attır..ister Sünnet'i kılarsın ister ilkini 2 rekat sonunu 4 rekat Sünnet kılarsın yada kılmazsın...eğer insanlara böyle öğretilseydi Şuan namaz kılan daha çok olurdu...bence çok doğru bir tespit ,dimi kızlar?
Bugün hiç gelemedim çünkü evde değildim arkadaşlar geldim ve tüm geçmişi okudum kilo veren arkadaşları kutluyorum iyice asılmamız lazım .. hedefime kaldı 5 kilo ama veremiyorum.
İnanın hiç evde durmuyorum tüm gün o yüzden öğün saatlerim şaştı misafir bitmiyor yarın yatılı var yine düzenim kalmadı inşallah bir düzene gireceğim..
Şimdi yatıyorum iyi geceler herkese..
Sabah:
1 yumurta
domates salatalk
1 sb portakal suyu
2 dl tb ekmeği
Öğle:
Köfte
Yoğurt
Şeftali suyu
mercimek çorba
Akşam:
1 tavuk but
Salata
Tavuk çorbası
Ben çok araştırdım Aebenim bu konuyu ..tabi ki Sünnet'i aman kılmayayım diyerek küçümser gibi bırakmak çok günah...Sünnet farzlardaki eksikleri yamar deniyor..,dinimiz kolaylık dini bence de namaz kılmayı düşünüp zoruna gelenler farzı kılarak başlayıp Alışkanlık haline getirdikten sonra sünnetlerini de kılarlar,deniyor...Peygamber Efendimiz farzı camide Sünnetleri evinde kılarmış mesela..Bugun cuma sonrasi vaize hanim tamda bu konudan bahsetti hulyam yazayim dediklerini ..
Gercek duntada ilk sorgu Allaha olan iman , ondan sonra farz namazlar .
Sunnetler nafile hukmunde .
Soylede bir durum var farz namazlarda eksik olursa rabbim insallah onlari nafilelerle tamamliycak , insallah ...
Bi onemli konuda gun boyu kilinan 12 rekat sunnet namaz tum dunya ve icindekilerden daha hayirli buyurmus efendimiz a.s. Boyle bir hayirida kilmasak olmaz sanirim
Bu 12 sunnetde şunlar
Sabahin 2 sunneti
Oglenin ilk 4 ve son 2 sunneti
Aksamin 2 sunneti
Yatsinin son 2 sunneti ..
İkindi ve yatsinin 4 rekatlik sunnetleri bazen
Kilinmaya bilir bunu kilmamakta sunnetir. Efendimiz bazen kilmamis ....
Birde sunnetler konusunda mesheplerde onemlidir . Hanifiler sunnetler konusunda hasastir ,şafilerse daha cok farzi uerine getirirler helede farz borclari varsa sunnet yerine onu kilmayi tercih ederler ...
Tabi bu konuda firuzem daha bilgili vakti okursa aciklma yapar.
Sagol ablammmm benimmmzayıflayacam canım 29 temmuzda düğün var şimdiden hayırlı olsun melek gibi olacan eminim
AMIN ALLAH razi olsun sekerparemAaa 29 Temmuzda mı benim doğum günümAllah bir yastıkta kocatsın inşallah canım @zayiflicammm
Yağmurum gelinliğin nasıl?Sagol ablammmm benimmmINSALLAH
Yağmurum gelinliğin nasıl?
Fotosunu koy buraya olur mu?Yarin alıyorum hemserim valla icime sinmisti INŞALLAH guzel olur
oy oy giyince çekte fotonu görelim yağmurum hatta bana watsaptan at çok merak ediyorum. darısı diğer gençlerimizin başına hayırlısıyla rabbim hepinize hayırlı insanlarla karşılaştırsın inş.Yarin alıyorum hemserim valla icime sinmisti INŞALLAH guzel olur
Fotosunu koy buraya olur mu?
oy oy giyince çekte fotonu görelim yağmurum hatta bana watsaptan at çok merak ediyorum. darısı diğer gençlerimizin başına hayırlısıyla rabbim hepinize hayırlı insanlarla karşılaştırsın inş.
Ben de şimdidem tebrik ederim canımm. Bi ömür beraber mutlu olun inşallahtamaM kuzum tamamen provalar bitsn sizinle paylasicamm hemen
INSALLAH ablam tamam hemen aticam yorumlarınızi merak ediyorum
Haklisin hulyam Lakin nefis farza tamam diyipde sunneti ilk bastada kilmazsa sonrada kilmazBen çok araştırdım Aebenim bu konuyu ..tabi ki Sünnet'i aman kılmayayım diyerek küçümser gibi bırakmak çok günah...Sünnet farzlardaki eksikleri yamar deniyor..,dinimiz kolaylık dini bence de namaz kılmayı düşünüp zoruna gelenler farzı kılarak başlayıp Alışkanlık haline getirdikten sonra sünnetlerini de kılarlar,deniyor...Peygamber Efendimiz farzı camide Sünnetleri evinde kılarmış mesela..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?