Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Sana katılıyorum canım,o kadar kiloyu vermek gözünü korkutuyordur. Başlasa birkaç kilo verse hırslanacağını düşünüyorum,çünkü vermekten korktuğu için kilo vermek zor oluyor onun için. hem insülin direnci de varmış,onun için daha zor.

onunla konuşmak fayda etmiyor canım o bildiğinden şaşmaz benim oğlum pohpohlanmayı seven bir çoçuk onu uyardığım gün yaptı oyüzden hiç konuşmayı düşünmüyorum çünkü defalarca konuştum .

aslında endokrine götürdüm ilaç başladı lise 2deyken 8 9 kilo verdi babası öyle yapınca geri saldı.tabi evde olmadığı için onu kontrol etme şansımda yok olsa ona göre yemekler yapar destek olurdum.hayırlısı bakalım belki bugün tahlil sonuçları çıkınca korkarda başlar.

Oncelikle iyi gunler. Benim fikrimi zaten biliyorsunuz o yüzden dün yine menunuzu gorup yorum yapmadım ama yine birşeyler degistirmenizi isterim listenizde, yaşınız genç ama beslenme tarzınızı beğenmiyorum. Diyetisyeniniz yazmış bile olsa buraya gelip listenizi yazdiysaniz yanlış buldugumu söylemekte hakkım diye dusunmuyorum. Vermeniz gereken kilonun fazla olduğunu hatırlıyorum (yanlış hatırlıyor da olabilirim) . böyle bir listeyle hızlı kilo verirsiniz ama en fazla bir ay sonra kilo vermeniz duracak ve veremeyeceksiniz. Herneyse yorum yapmayacaktım ama kendimi alikoyamadim bunları demekten.

Burada sadece yorum yapan kaptan değil, bütün üyeler. X kişisi de fikrini söyler, y kişisi de. Ha dinlersin dinlemezsin bu senin tercihin. Ama tekrar söylüyorum sen buraya bir tek kelime bile yazmissan herkes üzerine alınmasına gerek olmadan cevap yazabilir.

Ablacım ben reglim gecikince dr a gittim,bana direk baktı insülün direncin var diaformin yazıyorum kullan dedi,ama oysa ne ailemde falan şeker yok kimsede. Kullanmaya başladım beni çok kötü yaptı,afedersin kusma ve ishalden çalışamaz oldum bıraktım,sonra diyete karar verdiğim bir gün tekrar başladım bu kez hiçbir yan etkisi olmadı,tartıya bir çıktım ki 2,6 kilo almışım. vereceğim yerde kilo yaptı yani,eşimin testleri için dr a gittiğimizde yapıldı benim de bütün testlerim ve ne insülini ne şekeri hiç bir şey çıkmadı,değil fazlalık sınıra yakın bile hiçbir değerim yoktu. Dr un rastgele söylediği bir şey yüzünden hem psikolojim hem de sağlığım daha da bozuldu.

Canimcim şimdi sana soruyorum , at gözlüğü takmamis dediğin için.
Şimdi bir şişman bayan var ve vermesi gereken 40 kilo var diyelim. Şimdi bu bayan çok az yiyerek ve sağlıksız şeyler yiyerek kilo vermeye başladı ve 2-3 kilo tıkır tıkır veriyor. Böyle bir listeyle ne kadar kilo verilebilir? Yasemin abla bana birşey demişti. "Bu kadar çok spor yaparak kilo veriliyor. Daha sonra kilo durunca sporu günde 5 saate mi çıkaracaksın?' diye, buna benzer biseydi.
Sabah; 2 kaşık yulaf ezmesi, öğlen; yarım çikolata + kola, akşam; bir tane imam bayıldı.
Şimdi bu bayanın kilosu durduğu da ne yapacak. O zaman akşam yemeğini mi çıkaracak?
At gözlüğü takmamis bir diyetisyen fikrimce danisanina 10 kilo verdirip ' bir ödülü hak ettin bir öğün istediğin bir yemek yiyebilirsin ' diyen doktordur.
Zaten kilo verildiğinde kilo koruma programında borekte mantida koftede patates te ekleniyor listelere.

Biraz çok bilmiş gibi oldu ama kendi fikrim bun lar

keklikçim insülin direnci illa ailende şeker hastası olması gerektirmiyor ama varsada yatkınlık oluşuyor ama pko gibi adet düzensizliği ve başka bizim gibi haşimato vsvs hastalıklarda yan hastalık olarak baş gösteriyor çünkü kiloya bağlı artıyor . bazı doktorlarda malesef malesef sınırdaysa hemen başlayıp önlem olamak istiyolar ama hastalarda çok fazla yan etki gösteriyor bizim dahiliyecimiz bana şöyle dedi lütfen yürü ilaç başlamayacam çok şükür kilo verdikçe normal seviyelere geldi .tip 2 diyabet tedavi edilmesse tip 1 diyabete dönüyor ve hayatın boyunca ilaç kullanmak zorunda kalırsın diye aslında ilaç başlanmak isteniyor.

plastik fıstığım yaseminle bi yanlış anlamamı oldu ?
canım benim inan yesemin bu takımda sizi en son kıracak kişi ,bende dahil :) klavyeden çıkan kelimelerle bazen söylemeye çalıştıgımız aynı olmuyo

senin uyguladıgın diyete ve yorumlara gelince ; sen bir yola girmişsin ve sana liste veren bir diyetisyen varken çok yorum yapmak doğru değil .aslında yaparız fakat uygulanan yöntem farklı olunca bilgiler çakışır ve sonuç karışır ...

anladıgım kadarıyla diyetisyenin senin damak tadına göre sevdiğin yiyeceklerden fakat kl kontrolunde bir liste yapmış sana .. yani 1 tabak salata ve yemek yerine damağa hoş gelen kl. aynı olan 1 poğaça vermiş mesela .. bu doğrudur değildir bu tartışılır .ama senin böyle bir listen varken . tutupta aa plastik sen o poğaçayı yeme yerine 2 dl tam ekmek ye dersek senin listene ve diyetisyenine karşı çıkmiş oluruzki bu bence etik olmaz ... o yüzden eğer senin menülerine yorum gelmiyorsa bilki bu yüzdendir

bir diğer konuda eger bir kişinin 10 kilodan fazla verecek kilosu varsa uzun vadede diyet yapabileceği bir tarzda diyet yapmalı ...bu benim fikrim tabi

bir başka konuda bu takımda sadece kaptan ve yardımcısı yorum yapmaz hatta aynurada kim oluyo dermişimmmm
aslında bu takımın kurallarından biri herkes birbrine yorum yapacak ki doğru yolu bulalım .bu yüzden kimse kimseye kırılmaz

hadi ben kaçar ders çalışmaya açtım güya pc yi

At gözlüğünden kastım zaten en azından verilen fikirleri dinliyor diyetisyen bu bile bir gelişme diğer doktorları göz önüne alırsak

Malum kötünün iyisine bile "ohh ne güzel" der hale geldik :)

Ama dediğin doğru kilosu fazla olan insanların (gerçi bana göre herkes için geçerli aslında) yemekleri keserek değilde seçerek yemesi gerektiğini düşünüyorum Ve genelde hep söylenen bir gerçek var ki ömrümüz boyunca bu yeme düzeniyle gidebilecek miyiz ? Devam ettirebileceğimiz bir yeme düzeni ile başlamamız gerekir diye düşünüyorum sonuçta şimdi az az yiyip kilo verdikten sonra yine eski yeme düzenine döneceksek aynı kiloları yine alıp başa dönme şansımız çok yüksek

Benim gittiğim akupunktur doktoruda evet pek müdahale ettirmezdi listesine ama çokta fazla müdahale etme şansım olmadı çünkü hiç aç kalmadım ve genelde protein ağırlıklı bir beslenme türü seçerek sınırsız yeme hakkı verdi. Belkide taktik buydu bilemiyorum, sınırsız ve süresiz demesi beni öyle rahatlatmıştı ki yeme isteğim olmuyodu bir engel koymadığı için

Oooo aynura görmesin bunu ama onun yerine ben topa tutabilirim seni

O zaman sonuna kadar haklısın perim ama gel bu düşüncelerini takıma değil arkadaşına uygulayalım

Şuan utanma modundayim ama yani diyetisyeni tebrik edince aklıma direkt verdiği menüler gelmişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…