Sana katılıyorum canım,o kadar kiloyu vermek gözünü korkutuyordur. Başlasa birkaç kilo verse hırslanacağını düşünüyorum,çünkü vermekten korktuğu için kilo vermek zor oluyor onun için. hem insülin direnci de varmış,onun için daha zor.hmm ablacım baya fazlası varmış.. bu kadar çok olması gözümü korkutuyordur... elinin altında senin gibi bir hazine var aslında senden faydalanıp çok sağlıklı verebilir fazlasını ama 30-40 kilo nasıl verilir diye adım atmaya korkuyor olabilir. aslında bir yerden başlasa 5 kilo verip 1 ay muhafaza etse, sonra bir 5 daha derken geniş zamanda zorlanmadan verebilir.
onunla konuşmak fayda etmiyor canım o bildiğinden şaşmaz benim oğlum pohpohlanmayı seven bir çoçuk onu uyardığım gün yaptı oyüzden hiç konuşmayı düşünmüyorum çünkü defalarca konuştum .Ablacım inşallah bir şeyler vesile olur da bir an önce kavuşur sağlığına. Benim vesilem kadınlar klübü oldu inşallah eşin de biraz hatasını anlar da köstek olmak yerine destek olur,kimisine incitici şeyler söylenince hırs yapıyor kimisi de incitici sözler karşısında iyice içine kapanıp özgüvenini kaybediyor. Eşinle konuş ablacım,biraz destek olsun,beraber bir şeyler yapsınlar yoksa oğlunun sağlığını kaybetmesine seyirci kalır.
aslında endokrine götürdüm ilaç başladı lise 2deyken 8 9 kilo verdi babası öyle yapınca geri saldı.tabi evde olmadığı için onu kontrol etme şansımda yok olsa ona göre yemekler yapar destek olurdum.hayırlısı bakalım belki bugün tahlil sonuçları çıkınca korkarda başlar.Sana katılıyorum canım,o kadar kiloyu vermek gözünü korkutuyordur. Başlasa birkaç kilo verse hırslanacağını düşünüyorum,çünkü vermekten korktuğu için kilo vermek zor oluyor onun için. hem insülin direnci de varmış,onun için daha zor.
tebrikler canım kutlarım
Benden de 400 gr gitmiş çok şükür diyim.
Spora gitseydim daha farklı olurdu belki bir de tuvalet sorunum var bugün maydanoza abandim .
Kutlarım Perim darısı diğer günlere
Oncelikle iyi gunler. Benim fikrimi zaten biliyorsunuz o yüzden dün yine menunuzu gorup yorum yapmadım ama yine birşeyler degistirmenizi isterim listenizde, yaşınız genç ama beslenme tarzınızı beğenmiyorum. Diyetisyeniniz yazmış bile olsa buraya gelip listenizi yazdiysaniz yanlış buldugumu söylemekte hakkım diye dusunmuyorum. Vermeniz gereken kilonun fazla olduğunu hatırlıyorum (yanlış hatırlıyor da olabilirim) . böyle bir listeyle hızlı kilo verirsiniz ama en fazla bir ay sonra kilo vermeniz duracak ve veremeyeceksiniz. Herneyse yorum yapmayacaktım ama kendimi alikoyamadim bunları demekten.kelimede hata yoktur kesinlikle ama söyleme tarzı çok doğru bulmadım açıkcası yani ne bekliyordun ki vs demek çok kaba benim demek istediğim o burada birbirmizie stres yaratmamıza gerek yok. Ayrıca yorum yapan var takım kaptanı ve ben onun onerılerını dıyetısyenıme soyledım o da tabı kı olur dedi yani demek ki x yerine y olsa daha ıyı olurları ben dıkkate alıyorum ve dıyetısyenımde önerı olark sunuyorum.
Ablacım ben reglim gecikince dr a gittim,bana direk baktı insülün direncin var diaformin yazıyorum kullan dedi,ama oysa ne ailemde falan şeker yok kimsede. Kullanmaya başladım beni çok kötü yaptı,afedersin kusma ve ishalden çalışamaz oldum bıraktım,sonra diyete karar verdiğim bir gün tekrar başladım bu kez hiçbir yan etkisi olmadı,tartıya bir çıktım ki 2,6 kilo almışım. vereceğim yerde kilo yaptı yani,eşimin testleri için dr a gittiğimizde yapıldı benim de bütün testlerim ve ne insülini ne şekeri hiç bir şey çıkmadı,değil fazlalık sınıra yakın bile hiçbir değerim yoktu. Dr un rastgele söylediği bir şey yüzünden hem psikolojim hem de sağlığım daha da bozuldu.aslında endokrine götürdüm ilaç başladı lise 2deyken 8 9 kilo verdi babası öyle yapınca geri saldı.tabi evde olmadığı için onu kontrol etme şansımda yok olsa ona göre yemekler yapar destek olurdum.hayırlısı bakalım belki bugün tahlil sonuçları çıkınca korkarda başlar.
Canimcim şimdi sana soruyorum , at gözlüğü takmamis dediğin için.Bende bir ara akupunktura başlamıştım doktorumda bi menü vermişti, ya menü ile yada spor ile fikir vermeye yada sorduğumda genelde pek beni dinlemezdi önerilerimi beğenmiyoduo yüzden bende de böyle bi önyargı oluştu nedense :)))
Böyle bi diyetisyene denk gelmen çok güzel aslında, en azından at gözlüğü takmamış biri
keklikçim insülin direnci illa ailende şeker hastası olması gerektirmiyor ama varsada yatkınlık oluşuyor ama pko gibi adet düzensizliği ve başka bizim gibi haşimato vsvs hastalıklarda yan hastalık olarak baş gösteriyor çünkü kiloya bağlı artıyor . bazı doktorlarda malesef malesef sınırdaysa hemen başlayıp önlem olamak istiyolar ama hastalarda çok fazla yan etki gösteriyor bizim dahiliyecimiz bana şöyle dedi lütfen yürü ilaç başlamayacam çok şükür kilo verdikçe normal seviyelere geldi .tip 2 diyabet tedavi edilmesse tip 1 diyabete dönüyor ve hayatın boyunca ilaç kullanmak zorunda kalırsın diye aslında ilaç başlanmak isteniyor.Ablacım ben reglim gecikince dr a gittim,bana direk baktı insülün direncin var diaformin yazıyorum kullan dedi,ama oysa ne ailemde falan şeker yok kimsede. Kullanmaya başladım beni çok kötü yaptı,afedersin kusma ve ishalden çalışamaz oldum bıraktım,sonra diyete karar verdiğim bir gün tekrar başladım bu kez hiçbir yan etkisi olmadı,tartıya bir çıktım ki 2,6 kilo almışım. vereceğim yerde kilo yaptı yani,eşimin testleri için dr a gittiğimizde yapıldı benim de bütün testlerim ve ne insülini ne şekeri hiç bir şey çıkmadı,değil fazlalık sınıra yakın bile hiçbir değerim yoktu. Dr un rastgele söylediği bir şey yüzünden hem psikolojim hem de sağlığım daha da bozuldu.
1. olunca başarı hikayeni yazıyorsun ama 2.ve 3. de bişey yok sanırımBebiş yok ama sabah 6 dan beri ayaktayim
Ayıptır sorması orada bu derecelere girince ne oluyor? Önemli birşey mi?
Canimcim şimdi sana soruyorum , at gözlüğü takmamis dediğin için.
Şimdi bir şişman bayan var ve vermesi gereken 40 kilo var diyelim. Şimdi bu bayan çok az yiyerek ve sağlıksız şeyler yiyerek kilo vermeye başladı ve 2-3 kilo tıkır tıkır veriyor. Böyle bir listeyle ne kadar kilo verilebilir? Yasemin abla bana birşey demişti. "Bu kadar çok spor yaparak kilo veriliyor. Daha sonra kilo durunca sporu günde 5 saate mi çıkaracaksın?' diye, buna benzer biseydi.
Sabah; 2 kaşık yulaf ezmesi, öğlen; yarım çikolata + kola, akşam; bir tane imam bayıldı.
Şimdi bu bayanın kilosu durduğu da ne yapacak. O zaman akşam yemeğini mi çıkaracak?
At gözlüğü takmamis bir diyetisyen fikrimce danisanina 10 kilo verdirip ' bir ödülü hak ettin bir öğün istediğin bir yemek yiyebilirsin ' diyen doktordur.
Zaten kilo verildiğinde kilo koruma programında borekte mantida koftede patates te ekleniyor listelere.
Biraz çok bilmiş gibi oldu ama kendi fikrim bun lar
plastik fıstığım yaseminle bi yanlış anlamamı oldu ?
canım benim inan yesemin bu takımda sizi en son kıracak kişi ,bende dahil :) klavyeden çıkan kelimelerle bazen söylemeye çalıştıgımız aynı olmuyo
senin uyguladıgın diyete ve yorumlara gelince ; sen bir yola girmişsin ve sana liste veren bir diyetisyen varken çok yorum yapmak doğru değil .aslında yaparız fakat uygulanan yöntem farklı olunca bilgiler çakışır ve sonuç karışır ...
anladıgım kadarıyla diyetisyenin senin damak tadına göre sevdiğin yiyeceklerden fakat kl kontrolunde bir liste yapmış sana .. yani 1 tabak salata ve yemek yerine damağa hoş gelen kl. aynı olan 1 poğaça vermiş mesela .. bu doğrudur değildir bu tartışılır .ama senin böyle bir listen varken . tutupta aa plastik sen o poğaçayı yeme yerine 2 dl tam ekmek ye dersek senin listene ve diyetisyenine karşı çıkmiş oluruzki bu bence etik olmaz ... o yüzden eğer senin menülerine yorum gelmiyorsa bilki bu yüzdendir
bir diğer konuda eger bir kişinin 10 kilodan fazla verecek kilosu varsa uzun vadede diyet yapabileceği bir tarzda diyet yapmalı ...bu benim fikrim tabi
bir başka konuda bu takımda sadece kaptan ve yardımcısı yorum yapmaz hatta aynurada kim oluyo dermişimmmm
aslında bu takımın kurallarından biri herkes birbrine yorum yapacak ki doğru yolu bulalım .bu yüzden kimse kimseye kırılmaz
hadi ben kaçar ders çalışmaya açtım güya pc yi
son iki haftadır üzerinde çalıştığım bi tasarım var, bir fotoğrafçı arkadaşım çektiği düğün fotoğraflarının albümlerinin tasarımlarını bana yaptırıyo. ama kız benden öyle tasarımlar istiyo ki hani hiç olmayacağını bildiğim halde, anlatmama rağmen anlamıyor ve en sonunda dediğini yapıp yolladığımda da "aaa olmamış ya başka bişi mi yapsak" diyo ve neredeyse aynı albümü 3 5 kere yaptım diyebilirim, ardından uzuyor diye kendide yardım etmek istedi kendi de tasarlamaya çalıştı ama boyutları alakasız fotoğraflar eciş bücüş duruyo özetle yapamıyor bide işin yoksa onları düzeltmekle uğraşıyorum en sonunda da İİİİİİSSSSSSSSSSYAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNNNN dedim
işte bu yüzden psikolojim bozum benim yabu sinirlilik halinden sonra daaa işte bağırsaklarımla ilgili sorun yaşadım ve doktor ibs (irritabl barsak sendromu) olabilir yüksek ihtimalle dedi ve tahlil yaptırdı, kan değerlerim ve kolesterolüm birazcık yüksek ve d vitaminim baya düşük çıktı artık hasta mıyım kafadan mı hastayım bilemiyorum hadi çöz beni
Şuan utanma modundayimAt gözlüğünden kastım zaten en azından verilen fikirleri dinliyor diyetisyen bu bile bir gelişme diğer doktorları göz önüne alırsak
Malum kötünün iyisine bile "ohh ne güzel" der hale geldik :)
Ama dediğin doğru kilosu fazla olan insanların (gerçi bana göre herkes için geçerli aslında) yemekleri keserek değilde seçerek yemesi gerektiğini düşünüyorumVe genelde hep söylenen bir gerçek var ki ömrümüz boyunca bu yeme düzeniyle gidebilecek miyiz ? Devam ettirebileceğimiz bir yeme düzeni ile başlamamız gerekir diye düşünüyorum sonuçta şimdi az az yiyip kilo verdikten sonra yine eski yeme düzenine döneceksek aynı kiloları yine alıp başa dönme şansımız çok yüksek
Benim gittiğim akupunktur doktoruda evet pek müdahale ettirmezdi listesine ama çokta fazla müdahale etme şansım olmadı çünkü hiç aç kalmadımve genelde protein ağırlıklı bir beslenme türü seçerek sınırsız yeme hakkı verdi. Belkide taktik buydu bilemiyorum, sınırsız ve süresiz demesi beni öyle rahatlatmıştı ki yeme isteğim olmuyodu bir engel koymadığı için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?