Günaydın güzeller...
Bu sabah yine 70.4 idim
Sanirim artık kilo veremiycem.
Çünkü liste habire çoğalıyor
Başka bir taktik mi denesem napsam
Etlere son zaman atarım o ayrı ama diger yemeklerin suyunu koyunca atarım kavrulurken , en son tuzu atarsam susu gelir bana yemegin içine işlemez tuz .Ben düdüklüde yaptıklarım dışında altını kapatmadan 2-3 dk önce atarım tuzu..özellikle et yemeklerinde..
Atış alanımız dışındasın serpil gel bu yanada durduralım bacımBiri beni durdursuuunnnnnnn
Habinde senin gibi kaçaklardan serpil yok kaçgündür@Habinar kız geçen seni gördüm rüyamda böyle yazışıyorduk bana hesap soruyordun niye onu yedin niye bunu yedin diye sporun nerde diye sorular soruyordun
Aynaya bak o kafi gelir bacımKızlar yaaa akşam eşim böyle giderse verdiklerinide iki aya geri alıcaksın dedi biraz gaza geldim sanki birkaç kişi daha laf soksa da düzene girsem
Hoşgeldin ayyüz :))Olay nedir ne degildir bilmiyorum arkadasim ama sanirim cok yimeye basladin. Yoksa cok istedigin o pantolonlara elbiselere girmek istemiyomusuuuuun. E tamam o zaman yemeye devam et. Boylece bizim takima da faydan olur. Hahaha ben de kendimi tanitmadan lak diye konuya daldim gulay ben 6. Takimdan. Senin yani sizin toptan rakibinizimye ye az daha ye sen kilo al biz verek sen o bol bedenini bulamadigimiz kiyafetlere kal biz goturek kucuk bedenleri ( umarim agir olmamistir bu gaz ben boyle motive oluyom )
Ha şunu bileydiniz , ben ondan 9 yıldır buralardayımyaArada girip okumaya çalışıyorum sizlerin yazdıklarını tamamen burdan kopunca diyettende daha çok kopuyorum
Yarın kilo bildireceksen biraz proya takıl firuzemGünaydın güzeller...
Bu sabah yine 70.4 idim
Elavinya hoşgeldin canımgünaydınlar herkeslere az kalorili tok günler hiiiç acıkmasın kimseler inşallah:)
Bu sene 2 kez yaptım aşure doyamadı benimkiler..maşallah çok bereketli oldu...aşurenin özü olmadıysa 2 yk buğday nişastasını suyla eritip içine koyun kızlar...kısık Ateş'te uzun süre pişerse özlü olurEtlere son zaman atarım o ayrı ama diger yemeklerin suyunu koyunca atarım kavrulurken , en son tuzu atarsam susu gelir bana yemegin içine işlemez tuz .
Mesela aşure yaparkende eger şekeri belli bir zamanda atmazsan sona kalır ve kaynamazsa şekerle aşure şekerini içine çekmez o misal .
Ha aşure demişken biriniz aşırem öz dökmedi demişti . 2 sebebi vardır 2. Az pişmiştir 2. İse yarması azdır ondan öz dökmez aşure
Günaydınlar mutlu günler her kese...ben kulübe gidiyorum..hadi gazam mübarek ola
Bende daha dün aynı şeyi diyordum liste habire artıyor diyeGünaydın güzeller...
Bu sabah yine 70.4 idim
Canım aynen öyle yaptım bol maydanoz taze soğan piyazı bol acı ve eksili,pasta tabağı kadar kavrulmuş ciğer,yarım pide ekmeğinden az ekmek yedim,ekmeğim kalmamıştı götüremedim,dün akşam eve gidip yaptım ama. Piyazım o kadar güzel olmuştu ki ciğerden çok piyaz yedim,ayran içtimKuzum ciğer sağlıklı ama ekmegini yanında götür sonra salata sogus ye ekmek yerine yarı yarıya. Bizim gibi insülin direnci pko olanlar tüm hayatlarını yeme tarzlarını değiştirmek zorunda maalesef sadece bir günlük değil kuzum. Ömrümüz boyunca bunu öğrenmemiz lazım. Ciğeri çok salatayi çok ama ekmeği az ye ben sana güveniyorum canım
canım öğleden sonra cikacaktı sonuçlar cuma sabahı alıp ditetisyenle görüşeceğim inşallah canım aman trafikte sakin ol biraz beklesinler bişey olmaz ne zaman döneceksin izinden
kutlarım canım çok güzel bi duygu
kaptanım tekrar geçmiş olsun
cuma günü alacağim canım sonuçları kas yağima baktı biraz kas kaybında var dedi tahlil sonuçlarından sonra yeni bir düzenleme yapalım dedi
canım geçmiş olsun az şeyler yaşamadın kolay değil
bu hafta böyle giderseniz yüzünüz tartıda gülecek canım kutlarım
canım çok sevindim senin adına daha çok insana yardımcı olacaksın ne güzel hayırlı olsun
Hii pembe saçımı başımı yolcak
Nanacım akşam cacık içinde salatalık , öylende kabak vardı cokta açıkmadıgından salata yapmadım
Karnıyarık fırında şöyle yapıyorum ;
Patlıcanlatı alacalı soyup az tuzlu suda bekletiyorum . Sonra eline alıp her yanına yag değmesini sağlıyorum , sonra fırına biraz yüksek ayarda ama .bu arada içinide hazırlıyorum bol sarımsak ve karabiber olmazsa olmazı karnıyarıgın .
Patlıcanlar yumşayınca arasını açıp biraz tuz serpip içini koyuyorum . Üstünede biber domates işte . Ha bide üzerine salçalı su dökerin onla pişer bi güzel ...
Onuda anlatayım kesilnez benim çorbam .
Süzme yogurdu bi güzel ezerim biraz su koyup içine 1 kş un ,1 yumurta .1 kş tereyağ , varsa taze nane karıştırırım . Hepsi katışınca sıcak su eklerim karıştırarak .. İçinede pirinç ,şehriye ,erişteye yeşil mercimek , yada yarma ekler karıştırarak pişiririm ama kaynayana kadar elmi hiç çekmem hep karıstırırımhatta dün pişirdim nefis olmuştu içinede ev eriştesi kırma mısır ve haşlanmış nohut koymuştum ( aplan pek tariflere baglı kalmazda ne bulursa koyar )
Bi püf noktasıda piştikten sonra çorbayı arada bir karıştırmak ve tencerenin agzını kapatmamak.
Yogurdun süzme yogurt olmalı ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?