Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Ben bilmiyordummmm
Portakal suyu sevenler için, çalışmaların sonuçları hiç de olumsuz gibi gözükmeyebilir. Ancak bardağa yönelmeden önce dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar var. İlk olarak, portakaldan yapılan ürünlerde karotenoid ve flavonoid miktarları çok daha düşük. Özellikle flavonoidlerde gözlemlenen bu fark, sağlığın açısından çok da iyi olmayabilir. İkincisi, portakalın suyunu içmektense kendisini tüketmen, özellikle lif açısından çok daha mantıklı. Çünkü meyvenin sıkılması sırasında, barındırdığı lif miktarı önemli oranda kayboluyor. 1 portakaldan alınabilecek lif miktarı 4.3 gramken, bu rakam portakal suyunda 0.7 grama geriliyo
Bir başka önemli nokta ise şeker konusu. Bir portakal ile %100 portakal suyu arasındaki şeker farkını ölçmek de biraz aldatıcı olabilir. Bir porsiyon (yani yarım bardak) portakal suyu 10.5 gram şeker barındırıyor. Yarım bardak içecek için ise yaklaşık 1 1/2 portakala ihtiyaç var. Yani, ister içecek halinde ister katı halde tüketilsin, alınan şeker miktarı aynı. Ancak sıvı halde daha kolay tüketilebildiğinden, işler kontrolden çıkabilir. Sonuçta 2 bardak portakal suyunu içmek 6 portakal yemekten çok daha kolay. Dahası, USDA’S My Plate’e göre, yarım bardak taze sıkılmış portakal suyu, önerilen günlük meyve ihtiyacını karşılayabilir. Yani, eğer sabahları bir bardak portakal suyu içmeyi tercih ediyorsanız, günlük limitinizi doldurduğunuzu da bilmelisiniz.

-

Selincim dukan yapıyorsan HerGün yulaf kepekli yoğurt yemelisin,kasların için..
Evet ablam ya dün bitti bugünde dışarı çıkmadığım için alamadım, yarın alırım umarım

Selin dukan derken ?
Menüne bakınca dukan degil pro agırlıklı menü görüyorum hatta ekmeksiz monti günü ,dukan nerden çıktı ?
Abla ya dukan express de daha oturtamadım, inşallah daha da oturacak Bir denemediğim bu vardı hatrı kalmasın dedim

Ne yaparsın nanam yaşlılık 2. Çocukluk artık öyle görmek lazım . Biliyorum çok zor ama sevabıda pek büyük selininde büyükleri yanlarında kalıyor .

Evet N Nana bende de babanne var ve annemler evlendiğinden beri bizimle yazın giderswe köye 2 ay falan yok o kadar. Ben artık takmıyorum ya he deyip geçiyorum. Ama alıştırdık biraz daha herşeye karışmıyor, laf söylemiyor eskisi gibi

N Nana , Selinanya ve ben muhteşem bekar üçlüsü olduk bizi kimse tutamaz

Valla öyle hem biz genciz metabolizmamız daha hızlı

Selinim dukan expres pek kilo verdirmez kuzum gün gün artan menü pek akıl karı değil . Hem kızlarda denedi . Kız yapacak diyetmi bulamadın

Xperim bu menü pek olmamış son günlerde dağıttın iyce eski menülerin yok !!!!!!!!
Yaprak sarması etlide olsa içinde pirinç bulgur var dimi ? Bide ekmegi niye yedin ?
Aeben haklısın ama sarma da ekmeksiz yenmedi valla bir de pirinç yok sadece bulgurlu etli idi. Normalde 2 tepeli tabak yerdim ama yarım tabakla kalktım aslında çok başarılı atlattım
Bu hafta menü seçme imkanım yok kendim hazırlamayacağım için. Mümkün olduğunca dikkat ederim ama yine de

Selinim dukan expres pek kilo verdirmez kuzum gün gün artan menü pek akıl karı değil . Hem kızlarda denedi . Kız yapacak diyetmi bulamadın
Ayy ne bileyim abla kilo verenler var diye heveslendim bu hafta bir deniyim bakıyım sporda yapıyorum belki iyi gelir

Kaptanım çok sevindim karar vermene inan bişey diyemedim ama mezuniyet sonrası pek koruyamadığını düşünüyordum aldığın kiloyu duyunca ki benim de maalesef büyük korkum zayıflama sonrası kendimi yeniden eski kilomda bulmak Sen mezuniyet sonrası aldıklarını hemen verip korumada da bize örnek olacaksın inşallah

Abla 4 -4lük menü vermişsin bravo

Hadi bakalım inşallah dediğin gibi olur .
Peri deneyimini paylaşmadınmı kız selinle bide 3 silahşör olacaksınız
Söyledi ablam seninde dediğin gibi menü arttıkça haliyle eksi görülmesi zorlaşıyor ama önemli olan 1 haftalık zamanda ne kadar verildiği dedim bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…