- 10 Temmuz 2014
- 19.709
- 17.811
- 248
evet ablam 3 ay oldu çalışıyorum.. başta çok zor geldi ama şimdi alıştım.. günde 11 saat çalışıyorum hafta sonu cumartesi günü 4 e kadar.. çok yorucu oluyo ama yapıcak bişey yokHamdolsun , koşturup duruyorum aynı bildiğin gibi işte .çoçuklarda sınavlarla güreşiyorlar
Sen çalışmaya başladın dimi ?
Bende bilgisayar öğretmeniyim çok ilgimi çekiyor böyle şeyler :))) Bende bir çok alanda eğitimler veriyorum etkili sosyal medya kullanımıda eğitimlerden birisi :) aslında bu konuda senden bayaaa fikir alabilirim :)Günaydın :) takii ki anlatırım perim :) Benim işim şirketlerin online iletişimlerini sosyal medyadan reklama kadar takip etmek, planlamak hatta onlar için içerik üretmek :) sosyal medya uzmanının en geniş hali gibi düşünebilirsin. İş böyle olunca 7/24 bilgisayar başındayım ama beş dakika vaktim yok. arada işte kaçıp kaçıp size yazıyorum :) :)
Menü güzel birde spor olsaymış tadından yenmezHazır gelmişken günaydın deyip dünün menüsünüde yazayım size :)
sabah:
2 dilim ekmek
1 yumurta
1 dilim beyaz peynir
4 zeytin
ara: 2 parça bitter çikolata
öğle:
1 kase yeşil mercimek çorbası
3 köfte
ara: 1 nescafe, 1 Türk kahvesi, 1 tane activa yoğurt
akşam:
3 köfte
1 kaşık mantar
2 dilim beyaz peynir
1 bardak ayran
Ara: yok
su: 3 litre
spor: yok
dünkü menüm
sabah
2 dilim tam buğday ekmeği
beyaz peynir
domates
salatalık
öğlen
1 avuç çiğ fındık
2 kutu ayran
ara
1 adet elma
akşam
2 yumurta ile ile yapılmış sebzeli peynirli omlet
su 1,5 litre
spor 45 dk koşu bandında yürüyüş , 1 saat step yapıldı.
Yok tatlım deneme sürecin 1 hafta değilki, takıma geldiğinden itibaren 3. cuma listeye giriyorsunKızlar yarin bildirimde bulunacaz ya 1.sayfadan kurallara baktm deneme süreci olan ben 3kg vermeli diyor 1haftada mı bu deneme sürecimi ama ben 1haftada 3vermedimki
Sağol perim amin inşallahBaşınız sağolsun mekanı cennet olsun...
Teşekkür ederim nazlim allah razı olsun
Allah yardım etsin yaaa,ama bu hanımın durumu farklı,zayıflama haplarıyla kilo vermiş.günaydın hanımlarr
dün az yiyin dedim ama çok hızlı da kilo verip,kendinizi sporsuz bırakmayın
http://www.korhaber.com/haber/57-kilo-verdim-seks-ve-ask-hayatim-mahvoldu/197043
sağol ablacım ya,evet çok şükür bugün daha iyiyim.en azından ağrım mideme vurmuyor. geçen gün bir ara acaba ölür müyüm bu ağrıdan diye düşündüğümü hatırıyorum,çok şükür rabbime hiç böyle olmuyoum normal zamanlarsakeklik_58 nasıl oldun bugün umarım iyisindir?
ne güzel kilo vermişsin.. spor yapıyo musun peki
keklik bişey diyecem hem adaçayı hem çörek otu yemişsin ya açıkçası mideye fayda ettiği söylensede bana dokunur acaba sanadamı dokundu ben çörek otlu hiç bişey yiyeyemem.sağol ablacım ya,evet çok şükür bugün daha iyiyim.en azından ağrım mideme vurmuyor. geçen gün bir ara acaba ölür müyüm bu ağrıdan diye düşündüğümü hatırıyorum,çok şükür rabbime hiç böyle olmuyoum normal zamanlarsa
o zaman süper tamadır bu iş
Bende bilgisayar öğretmeniyim çok ilgimi çekiyor böyle şeyler :))) Bende bir çok alanda eğitimler veriyorum etkili sosyal medya kullanımıda eğitimlerden birisi :) aslında bu konuda senden bayaaa fikir alabilirim :)
Menü güzel birde spor olsaymış tadından yenmez
Yok tatlım deneme sürecin 1 hafta değilki, takıma geldiğinden itibaren 3. cuma listeye giriyorsun
Abla nasıl yapıyorsun kabağı yogurtlu? Yoğurtla bütün mü yoksa yoğurtu üstüne mi dokuyorsun?
Sivri biberi kavurup yoğurtla beraber pişirip yemek yapıyorlar öyle mi?
Senin görüşündür saygı duyarım callanım.
Tabiki herkesin bünyesi farklı , burda herkesin yaptıgı diyete yada yaşantısına göre yorum yapmaya calışıyoruz , herkes istediği yolda ilerler tabiki , bizlerin tavsiyesine kimseninde ihtiyacı yok sanırım anlıyorum
İyi akşamlar fıstıklar ...
günaydın hanımlarr
dün az yiyin dedim ama çok hızlı da kilo verip,kendinizi sporsuz bırakmayın
http://www.korhaber.com/haber/57-kilo-verdim-seks-ve-ask-hayatim-mahvoldu/197043
Hz. Muhammed’in beslenmesini örnek alın!
Yemeğe ve tembelliğe aşırı düşkünlük sonucunda aldığınız kilolardan nasıl kurtulmayı düşünüyorsunuz? Sizlere, Hz. Muhammed’in beslenmesini örnek almanızı tavsiye ediyoruz. Peygamber efendimiz, hayatın her alanında olduğu gibi beslenmesiyle sağlıklı, huzurlu, zinde yaşamamız için muhteşem rehberlik ediyor. Sizler için, Hadis-I Şerif’lerle destekleyerek, Hz. Muhammed’in beslenme alışkanlarını paylaşıyoruz.
Ölçülü hareket ederdi
Peygamber efendimiz, beslenmesinde nefsine ve iradesine özen gösterir, kendini dinlerdi. Canının istemediği hiçbir besini zorla yemez veya hiçbir besine aşırı düşkün olmazdı. Severek tükettiği hurma, balık, sirke gibi besinler vardı ama bunlara bağımlı değildi. Çünkü aşırı istekle veya isteksiz yenen yiyeceklerin, vücuda zararlı olduğunu iyi bilirdi.
Hz. Muhammed’ı örnek alın: Eğer istemiyorsanız, yemeyin. Çok istiyorsanız, örneğin tatlı krizine giriyorsanız, asla onu yemeyin, nefsinize teslim olmayın; bu şeytanın isteğidir çünkü.
Yemeklere kusur bulmazdı
Peygamber efendimiz, önüne gelen hiçbir yemeğe kusur bulmaz, tövbe ederek söylüyoruz ‘iğrenç, berbat, çok kötü’ demezdi çünkü her birinin Allah’ın lütfederek yarattığını bilir saygı duyardı. Ancak, eğer lezzet olarak ona uygun olmadığını düşünüyorsa, Rabbine şükrederek ve mazur görmesini dileyerek onu yemezdi. Eğer hoşlanarak yediği bir besin varsa, örneğin sirke varsa yine şükrederek yerdi.
Hz. Muhammed’ı örnek alın: Allah’ın verdiği nimetlerin kıymetini bilin, çirkin yakıştırmalar yapmayın.
Koyun etini tercih ederdi
Hz. Muhammed, kırmızı eti severek ama dengeli bir biçimde tüketirdi, bunlar arasında en çok koyun etini tercih ederdi. Çünkü, koyun etinin sindirimi kolay, vücuda faydası yüksektir. Ancak, bu etleri kesinlikle kızartma yemez, haşlama veya yağsız pişirilmesini isterdi.
Hz. Muhammed’ı örnek alın: Haşlama veya ızgara pişmiş kırmızı et tüketin ama ölçüsünü bilin.
Tek besine bağlı kalmazdı
Hz. Muhammed (S.a.v) beslenmesine asla tek bir besine bağlı kalmazdı. Çünkü bunun vücuda zarar vereceğini, sindirim sistemini harap edeceğini bilirdi. Ölçülü biçimde, helal ve temiz yiyecekleri tüketirdi. Bu size, şimdinin tek besine dayalı karabuğday diyeti, lahana diyeti, patates diyet gibi listelerin ne kadar zararlı olduğunu kanıtlıyor, değil mi?
Hz. Muhammed’ı örnek alın: Doğadaki tüm helal, temiz ve faydalı besinlerden ölçülü miktarda yeyin.
Sağlığı için bal yerdi
Sirkeye değer verirdi
Akşam yemeğini mutlaka yerdi
Peygamber efendimiz, akşam yemeğini mutlaka yerdi, asla ihmal etmezdi. Şimdilerde bazı insanlar akşam yemeğini keserek kilo vermeye çalışıyor ama sonunda kaybettikleri kilo değil, sağlıkları oluyor. Çünkü, Hz. Muhammed bu konuda da doğru yol gösterici olmuştur: . “Akşam yemeğini terk etmek, ihtiyarlığa yol açar.” (Tirmizi, İbni Mace)
Hz. Muhammed’ı örnek alın: Akşam yemeğini hafif tutun. Bir kase çorba, birkaç adet hurma ve kabak yemeği yiyin.
Yemekten sonra hareket ederdi
Peygamber efendimiz, yemekten hemen sonra uyumayı kalp sağlığı açısından zararlı bulur, mutlaka hareket ederdi. Zaten, akşam yemeğinden yirmi dakika sonra ezan okunması ve namazın farz kılınması, en güzel örneklerden biridir.
Hz. Muhammed’ı örnek alın: Her yemekten sonra hareket edin, uyumadan önce asla yemek yemeyin.
Hz. Muhammed, besinler arasında sirkeye en çok değer verirdi. Bu konuda, “Sirke, ne güzel katıktır.” buyururdu. B
Hz. Muhammed’ı örnek alın: Sirkeyi, hayatınızın vazgeçilmez parçalarından biri yapın.Elma sirkesinin zayıflamaya faydalarından yararlanın.
Tatlı olarak hurma ve karpuz yerdi
Peygamber efendimizin yaşadığı dönemde de şerbetli, hamurlu tatlılar vardı ancak o, tatlı olarak hurma ve karpuz tercih ederdi. Çünkü, özellikle hurmanın vücut sağlığı için kuvvetlendirici olduğunu bilirdi. Karpuz ise, yoğun su içermesiyle hem insanın su ihtiyacını karşılar hem ödem söktürmeye yardımcı olurdu.
Hz. Muhammed’ı örnek alın: Sadece Ramazan’da değil, yılın her ayında hurma yemeye özen gösterin.
Peygamber efendimiz, vücudunun sağlık ve direnci için bal yemeyi severdi, özellikle ciğer ve organlar için faydalı olduğunu etrafına bildirirdi. Elbette o zamanlar, tamamen doğal ve katkısız ballar vardı, şimdiki gibi glukoz şurubu eklenmiş zararlı ballar yoktu ama yine de iyi ararsanız, özellikle köylerde bal bulabilirsiniz.
Hz. Muhammed’ı örnek alın: Günlük en fazla 1 tatlı kaşığı olmak üzere bal tüketin.
Kızlar yarin bildirimde bulunacaz ya 1.sayfadan kurallara baktm deneme süreci olan ben 3kg vermeli diyor 1haftada mı bu deneme sürecimi ama ben 1haftada 3vermedimki
sevgili callanım dün yazdıklarını okudum aslında hepimizin demek istediği şu ama bazen alınganlıklarımız oluyor hatta geçenlerde bayağı bir polemik yaşadım neyse sorun şuki tabiki az yemek az uyku insanı zinde tutar ama 50 kilo insanın yediği yada yiyebileceği şeyi 100 kilo bir insan aynı ölçüde aynı miktarda yememeli hepimiz zaten kilo alırken ne yapyoruz az hareket çok yemek ve paketli gıdalar haklısın çok yiyoruz ve hiç hareket etmiyoruz buda bizi şişmanlığa sürüklüyor. fakat az yemek marifet değil daha doğrusu yanlış beslenmek yanlış saatlerde yemek yemek vsvs ben hep burda şunu savundum o besin pramidi varya onlardan ölçülü bir şekilde yemek gerektiğine inanıyorum ama insanlar ya tek besin besleniyor yada 1 bisküviyle akşam ediyor bir arkadaşım yağsız diyet yaptı heryeri sarkıyor geçen bana dediki seni kıskanıyorum bir yerinde ne çatlak nede sarkma var keşke bende senin gibi diyet yapsaydım ilk zamanlarda bana inanmadılar ben oturup herşeyden yiyordum hatta doktorumuz la karşılklı yemek yiyoruz ben tabağıma bolca sebze ve evden getirdiğim yoğurt koydum 1dilimde ekmek kendi 3 kaşık yemek koymuş bana baktı dediki hepsinimi yiyeyecn evet dedim ben senin gibi yesem kilo alırım az yemek bence kilo yapıyor yada k,lo versende geri almaya müsait oluyosun en önemlisi sağlığından oluyorsun . neyse ben gene çok konuştum kimsenin kalbi kırılmasınhepinizi çok seviyorum. bazen haddimi aşsamda kusura bakmayın olurmu.
Esram iki narı sık be kaynat nar ekşisi kıvamına gelince ne kalacak
Yok ablacım yaaa,midem değil kasıklarımda ağrı vardı,o mideme vurdu. Benim midem hassas başım ya da bir yerim ağrırsa ağrısı mideme vuruyor.keklik bişey diyecem hem adaçayı hem çörek otu yemişsin ya açıkçası mideye fayda ettiği söylensede bana dokunur acaba sanadamı dokundu ben çörek otlu hiç bişey yiyeyemem.
Yok ablacım yaaa,midem değil kasıklarımda ağrı vardı,o mideme vurdu. Benim midem hassas başım ya da bir yerim ağrırsa ağrısı mideme vuruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?