Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Herkeseee iyi geceleeerr yarın malum öğretmenler günü ve kurum olarak öğretmenler günü yemeğine gidiyoruz akşama muhtemelen gelebilirim ancak birde sabah öğlen pek giremeyebilirim

bizimde öğretmenler günü eğlencemiz var çok lüks bir otelde 3 yıldır gidiyorum ama okdar lüks eğlence falan pek bana göre değil çok eğlenemem öyle ortamlarda onun için bu yıl gitmeme kararı aldım eşim yalnız gidecek o tadını çıkarıyor oynuyor mikrofonu alıp türkü söylüyor ama men sahte eğleniyormuş gibi yapmaktan sıkıldım sen git dedim arkadaşlarada oğluma bakacağim dedim ama siz gençsiniz eğlenin öğretmenler günün kutlu olsun canım

canım nerelerdesin özledik seni
çok teşekkürler kutlama için

nasılsın canım

nasılsın canım
iyiyim fatmacım çok şükür yarın öğretmenler günü demi öğretmenler günüz kutlu olsun canım sende benim gibi o tür eğlenceleri sevmiyorsun bende hiç gitmem öyle gecelere gitsemde mutsuz dönerim neden biliyonmu sizde varmıdır ama bizim camiada çok yaparlar yok o ne giymiş yok bunun ayakkabısı kıyafeti ben oraya eğlenmeye gidiyorum insanların bu tür davranışları beni rahatsız ettği için yıllardır gitmem.

Zayıflamak isteyenleri nasıl kandırıyorlar?
Hızlı kilo verip fazlalıklardan kurtulmak pek çok insanın hayallerini süslüyor. Ancak bazıları, şişmanlardan faydalanmak için yalan söylüyor; ceplerindeki paraya, kalplerindeki umuda göz dikiyor. O tuzaklara düşmemek için, diyet dolandırıcılarının en sık kullandığı yalanları derledik; dikkatle okuyunuz.

Yalan 1: Bu diyetle ayda 30 kilo verebilirsiniz!

Karşınızdaki ister bir beslenme danışmanı olsun ister ürün satıcısı; eğer size ayda 30 kilo vereceğinizi vaad ediyorsa, YALAN söylüyordur. Keşke mümkün olsa, sihirli bir değnekle dokunur gibi sağlıkla ve hızla fazla kilolardan sonsuza kadar kurtulsanız ama gerçekleri kabullenmelisiniz: Hiçbir güç size, bir ayda 30 kilo verdiremez.

Kontrolsüz ve hızlı zayıflama, beraberinde çok ciddi sorunlar getirir: Karaciğer yetmezliği, saç dökülmesi, halsizlik, hafıza kayıpları, bağ dokularının erimesi gibi… Her ne kadar size cazip görünse de, ayda 10 kilodan fazlasını vermeyi amaçlamayın. Bu da elbette diyete başlangıç kilonuz 90-100 kilo üzerindeyse olur, eğer 60-70 kiloysanız ilk aylarda 5 kilo vermek sizin için uygundur.
Yalan 2: Bu zayıflama çayıyla aç kalmadan zayıflarsınız!

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte Facebook, Instagram gibi platformlarda bitkisel olduğu iddia edilen zayıflama çayı ve hapları satılmaktadır. Bu kişiler, sahte yorumlar ve fotoğraflarla kilo verdirdiğini iddia eder; umut ve paranızı çalarlar. Esas amaçları, fazla kilo problemi olan insanların sırtından hızlıca para kazanmaktır. Hızlı bir sonuç alan biri vardır ama bu sizin kilo vermeniz değil satış yapan dolandırıcının hızlı para kazanmasıdır.

Gerçekleri kabul edin: Günümüzde hiçbir zayıflama çayı veya hapı sizi tek başına zayıflatmaz. Temiz beslenme, spor, pozitif inançla hareket etmek şarttır. Bu size zor geliyor olabilir ama üzerinizde kat kat yağlarla, kilolarla yaşamak daha zor değil mi, bir düşünün…

Yalan 3: Patates diyetiyle ayda 10 kilo verin!

Tek tip besine dayalı diyetler sizi sağlığınızdan eder ama kilo vermenizi asla sağlamaz! Lahana diyeti, patates diyeti, elma diyeti gibi isimlerle size sunulan hiçbir diyete itibar etmeyiniz. Örneğin, patatesin içindeki nişastadan dolayı en çok kilo aldıran besinlerden biridir. Lahana, troid hastalarına zarar veren besinlerdendir. Şimdi söyler misiniz? Bu bilgiler ışığında, bu diyetler zayıflatır mı?

Peki, bu diyetler nasıl ortaya çıkıyor? İnsanların sağlığına zerre kadar önem vermeyen, tek amacı sitelerine ziyaretçi çekmek olan vicdansız kişiler bu diyetleri UYDURUYOR. Lütfen, bu tür elma sirkesi diyeti, yoğurt diyeti gibi aldatmacalara kanmayın. Vaktinizi bunlarla harcayıp acı çekmek yerine hemen şimdi sağlıklı kilo vermenin yollarını uygulamaya başlayın.
Yalan 4: Spor yapmadan ayda 8 kilo verin!

Kilo vermek için spor yapmak, en gerekli aşamalardan biridir. Ancak toplum olarak bırakın spor yapmayı, sırf iki adım atmamak için yürüyen merdivenlerde sıra bekleyen bir milletiz biz… Zayıf birini spor yaparken görünce “Aman canım senin ihtiyacın yok ki!” deyip yolundan caydırmaya çalışırız… Peki, biz atasözlerimizi, geleneklerimizi ne zaman unuttuk? M. Kemal Atatürk’ün söylediği “Köylü, milletin efendisidir” sözündeki çiftçiler, bizim soyumuz değil mi? Gün boyunca tarlada, çiftte çalışan bizim atalarımız değil mi? Peki ya “Harekette bereket vardır” sözü? Biz ne zaman özümüzden uzaklaştık, işte o zaman fazla kilolar üzerimize kabus gibi çöktü…

Spor için tembellik etmeyin, spor yapmadan kilo verebilirsiniz diyenlere itibar etmeyin. Hiç ama hiç bir şey yapamıyorsanız, evinizin salonunda 10 dakika dans edin.

Kendinize hangi yalanları söylüyorsunuz?

Şimdiye kadar satıcıların söylediği yalanları sıraladık, peki siz kendinize hangi yalanları söylüyorsunuz? Biz size yardımcı olalım:

Yalan 1: Spor yapmaya vaktim yok!

Öyle mi? Oturup yemek yemeye vakti olanın, spor yapmaya kesinlikle zamanı vardır.

Yalan 2: Su içsem yarıyor!

Öyle mi? Su içmek ancak kilo vermeye yarar. Şimdi bir ölçün bakalım, günde 15 bardak su içiyor musunuz?

Yalan 3: Metabolizmam yavaş çalışıyor!

Öyle mi? Oturup bol bol yerseniz, hareket etmezseniz, su içmezseniz zavallı metabolizmanız size ne yapsanız?

Hadi, şimdi yalanlara bir son verin. Kimileri “Gerçekler acıdır” der ama bu asla doğru değildir. Gerçekler tatlıdır çünkü bir kere onu kabul ederseniz, sizi başarıya götürür.

Ablacım çok hoş bir yazı olmuş. Ben bugün bebek görmeye gittim ya bahsettiğim benle birlikte diyete başlayan fakat toplantılarda pasta börekleri götüren arkadaşlar da vardı. Bir tanesi 1.5 aydır 2 kg vermiş é diyetisyene verip veriştiriyordu ben her dediğini yaptım hatta onun söylediğinden bile az yedim akşamları yemek yemedim ama sadece 2 kg verdim diyetisyenimi değiştireceğim diyordu. Bişey diyemedim tabi ama zayıflama işi gerçekten azim ve Spor gerektiriyor.
Bu arada ben bu akşam toplantıda dağıtmaya devam ettim. Sanırım dibe batıyorum

xperim diyet kendini tanımadan olmuyor sürekli deneme yanılma yapmak gerekiyor evet ayda 5 kiloda verebilirsin 2 kiloda ama önemli olan sağlıklı olması buraya geldiğimden beri bunu savunuyorum ve herzamanda bu fikirdeyim evet zaman zaman atıyorum vicdan çorbası dışında hiç şok diyet yapmadım oda tam hiç uymadım ama sağlıksız verilen her kilo sana + olarak geri dönüyor bunu çok kişide gördüm kendimde yaşadım 15 yıl içinde 30 kilo aldım tabi rahatsızlığımın vermiş olduğu faktörde olsa önlemini alabilirdim ama o zaman bukadar mantıklı düşünememişim .
gelelim senin çozutmana ne yapmalıyız yarın yeni bir başlangıç yap sakın diyetteyim diye düşünme ben sağlıklı besleniyorum asla bana zarar verecek şeyler yemeyecem diye düşün ve bunca zamandır yaptığın bu mücadelenin meyvelerini topla kendine yazık etme ve ben inanyorumki bunu başarabilirsin

Hepsine birebir katılıyorum ablacım.bazen bize birileri geliyor ve sonra kilo alırmıyız diye soruyor.e tabi alırsın.estağfurullah biz Allah deyilizki seni metobolizmanı deyiştirelim...onun için herkes sağlıklı beslenmeyi öyrenmeli.uzun ve sağlıklı beslenmek için.yazın benim vücut yağ oranım yağ %27.7 olsa da bu defa 39.8 di.çünki aylardır çok sağlıksız beslendim ve çok kötü durumdaydı vücudum...şimdi reglim.reglim bitsin tekrar tartılıcam.bakalım sağlıklı beslenme sonucunda ne olmuş vücuduma

Xperim güzelim biryerden toparlamak zorundasın.yoksa hem kendini hem takım yüzdesini kötü sonuçlara götüreceksin.ne olur yediklerine içtiklerine dikkat et.sağlığın için dikkat etmek zorundasın.hani bebek istiyosun ya sağlıklı bebek sağlıklı vücuttan çıkar...kendin için deyilse bile onun için bunu yapmak zorundasın kuzum benim...

günaydın aynuracım inşallah herşey yolunda gidiyordur evet sağlıklı beslenmek sağlıklı beslenmek slogon bu şimdi seninle diğer konuyu tartışmayacam ama zaman içinde bana hak vereceksin o konudada umarım geriye dönülmeyecek bir yol olmaz oyüzden rabbimin bize bahşettiği o güzel nimetleri nefsimize hakim olarak tüketmeyi öğreneceğiz ve ben bu takımda kilo vermeyecek bunu başaramayacak kimse görmüyorum inşallah hepimiz sağlıklı beslenmeyi ve sağlıklı bir bedene sahip olmanın güzeliklerini yaşarız. kendine iyi bak ve kendini sev damlayı öp yerimize

Akşam menü verecektin xperim
Canım benim kilo veren herkez yaşar nu durumları üzülme önemli olan U dönüşüdür xperim akşama menü bekliyorum ona göre

Akşamın çok az olmuş büşracım .öğlen zaten yok , menün olmamış canım
Birde büşram katılım çok az gün boyu hepimizin çok işi oluyor ama bi şekilde giriyoruz günlük en az 5 mesajın olmalı menü verip çıkmakla takıma giremezssin sanada çok faydamız olmaz güzelim

Eda ve mereva kızlar burdasınız büşraya dediklerimin aynı sizin içinde geçerli lütfen katılımı bol tutun denemedeki üyeler şimdi bukadar az geliyorda listeye girince tümden ortadan kayboluyorlar . Genel olarak yazıyorum yanlış anlaşılmasın lütfen

gunaydın hanımlarr
bu grupta ne cok öğretmen var dogru anladıysam:) tum ogretmenlerin gününü kutluyorum.
kızımın birini okula bıraktım geldim, simdi diğerini hazırlayıp goturucem ordan da yururyuse gidicem insallah.

telefonuma bir uygulama yukledim, kaç adım ve kaç km oldugunu yazarım gelince:)

işlerime bakayım şimdi, gorusuruzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…