- 1 Kasım 2012
- 6.379
- 10.803
- 298
Ben sadece miktar anlamında söylüyosun sandım o yüzden dedim canımDemek istediğim tam olarak bu değil. Sebze yemeği yerine o gün yediği yemeğin adını yazmalı. 1 tabak kabak yemeği örneği gibi. akşam çorba ve balık menüsünü gördün diyelim. Ne çorbası içilmiş? hangi balık; hamsi, levrek.. Bunlar önemli detay bence.
Birisi bizi örnek alıyor olabilir. Yada ben neden bunları yapıyorum ama kilo veremiyorum gibi ön yargıya kapılabilir.
Gün geçtikçe kalıplaşıyoruz. Açıkçası bende günlük menümü yazarken sıkılıyorum ama neyi ne kadar yediğimi yazma zorunluluğu hissediyorum ki sonuna geldiğimde açıkça yediklerim benim gibilere örnek olsun.
Gerçekten tuhaf mı düşünüyorum?
Evet, ama ben yeniyim , cahilliğime verinÇok yememişsin belki ama hep kan şekerine çalışmışsın canım
Babamlar gidene kadar pek gelemem kuzum elime telefonu alınca bana kiziyolarAblam sen ne zaman tam olarak döneceksin?
Yok canım bende sana katılıyorum. AmaDemek istediğim tam olarak bu değil. Sebze yemeği yerine o gün yediği yemeğin adını yazmalı. 1 tabak kabak yemeği örneği gibi. akşam çorba ve balık menüsünü gördün diyelim. Ne çorbası içilmiş? hangi balık; hamsi, levrek.. Bunlar önemli detay bence.
Birisi bizi örnek alıyor olabilir. Yada ben neden bunları yapıyorum ama kilo veremiyorum gibi ön yargıya kapılabilir.
Gün geçtikçe kalıplaşıyoruz. Açıkçası bende günlük menümü yazarken sıkılıyorum ama neyi ne kadar yediğimi yazma zorunluluğu hissediyorum ki sonuna geldiğimde açıkça yediklerim benim gibilere örnek olsun.
Evet, ama ben yeniyim , cahilliğime verin
Akşamları çay eşliğinde çekirdek çerez yerdim. Bu gün yemiyorum. Azimliyim yani.
Nanacım çorbalar önemli çünkü çorbanın miktarı cinsi bir dilim ekmek demek o yüzden çorbanın içinde un varsa yada pirinç şehriye varsa bu çorbalarimiz miktarını iyi ayarlamak gerekir. Ama sebze konusunda miktarı önemsemem çünkü az yağlı pişiriyoruz 2 3 kaşık çok az mesele bir tabak ıspanak yemeği yanında yogurt ve bir dilim ekmek güzel bir menu yada pırasa vs kış sebzeleri buğulama yapılıp yanında proteın ve yogurtla da tuketilebilir. Mesela brokoli karnıbahar haşlama 3 4 köfte ve yoğurt yada ayran gibi .Demek istediğim tam olarak bu değil. Sebze yemeği yerine o gün yediği yemeğin adını yazmalı. 1 tabak kabak yemeği örneği gibi. akşam çorba ve balık menüsünü gördün diyelim. Ne çorbası içilmiş? hangi balık; hamsi, levrek.. Bunlar önemli detay bence.
Off ... Eşim götürüyor çerezleri, çekirdeği... Bende bakıyorum masum masum...Ayy zaten o çay yanı kankaları başımızın belası resmen. Yenilip yatılıyor hopp depolanıyor. Ben işim olmadıkça gitmiyorum içeri bizim ev ahalisi yine çay yanına, kek,fıstık, çekirdek takılıyorlar
İşte ablam benimde tam demek istediğim bu. Bunu tam olarak yapmıyoruz. ben sebze yemeğinin en azından tahmini olarak ta olsa verilmesi taraftarıyım. akşam sebze yemeği ve yoğurt kulağa ne hoş geliyor ama 2 yk kaşığı pırasa ve yoğurt dediğinde hemen az olduğunu söyleyebiliyoruz.Nanacım çorbalar önemli çünkü çorbanın miktarı cinsi bir dilim ekmek demek o yüzden çorbanın içinde un varsa yada pirinç şehriye varsa bu çorbalarimiz miktarını iyi ayarlamak gerekir. Ama sebze konusunda miktarı önemsemem çünkü az yağlı pişiriyoruz 2 3 kaşık çok az mesele bir tabak ıspanak yemeği yanında yogurt ve bir dilim ekmek güzel bir menu yada pırasa vs kış sebzeleri buğulama yapılıp yanında proteın ve yogurtla da tuketilebilir. Mesela brokoli karnıbahar haşlama 3 4 köfte ve yoğurt yada ayran gibi .
Ahaha bizimkiler bana yeter artık diyeti bırak demekten usandıkları için bıraktılar kendi halimeOff ... Eşim götürüyor çerezleri, çekirdeği... Bende bakıyorum masum masum...
Ailene de aşkolsun, sen diyettesin onlar ziyafette... Tabi benim eşime de..
Az yemek marifet degil belki kilo verilir ama sağlıklı olmaz o yüzden aç kalmadan doya doya kilo vermek taraftarıyım tabi tabak tabak yemek yeyin demiyorum porsiyon kontrollü ne yedigigimizi bilerek yani çorba içtiğimiz de ekmek dilimini eksilttigimiz gibi yada ekmek değişimlerini bilmemiz gerekiyor mesela bugün bir menüde patates yemeği vardı gi degeri yuksek ve ekmek demek selinde yazmış bezelye havuç gibi gi değerleri yüksek bu sebzelerin miktarları çok önemliİşte ablam benimde tam demek istediğim bu. Bunu tam olarak yapmıyoruz. ben sebze yemeğinin en azından tahmini olarak ta olsa verilmesi taraftarıyım. akşam sebze yemeği ve yoğurt kulağa ne hoş geliyor ama 2 yk kaşığı pırasa ve yoğurt dediğinde hemen az olduğunu söyleyebiliyoruz.
Sen şu anda kaç kilosun canım.Ahaha bizimkiler bana yeter artık diyeti bırak demekten usandıkları için bıraktılar kendi halime1 yıldır diyette olunca arada salıyorum kendimi, yediğimi götünce çok mutlu oluyorlar Ama her akşam da olmaz yani
Tam bizlik dimi nevresteMerhaba Hanımlar
Diyet Yemekleri yarışmasına katılımlarınızı bekliyoruz...Katılmak için linki Tıklayın...
En popüler diyet menüleri
Canım sahiden sizin için bu kategoriyi istedikTam bizlik dimi nevreste
7. Takımda sorun yok nevoşum kek börek bile ekleyebilirsinCanım sahiden sizin için bu kategoriyi istedikHep söyleniyordu neden diyet yemekleri yapılmıyor Biz yaptık sizde katılın hadi
Birde bu bölüme korkmadan link ekledim çok mutluyum
O zaman ben her kategoride size gelirim7. Takımda sorun yok nevoşum kek börek bile ekleyebilirsin
Ben iskender yapcam
Selin sana ne yapsalar azAyy zaten o çay yanı kankaları başımızın belası resmen. Yenilip yatılıyor hopp depolanıyor. Ben işim olmadıkça gitmiyorum içeri bizim ev ahalisi yine çay yanına, kek,fıstık, çekirdek takılıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?