Cuma Zayıflama Yarışması 7. Takım

Ben sadece miktar anlamında söylüyosun sandım o yüzden dedim canım tabiiki bu konuda haklısın düşüncen tuhaf değil gayet mantıklı

Yok canım bende sana katılıyorum. Ama perigunlugu de haklı. Şöyle ki tabi miktar sınır olmadan yenebilen yemekler vardır. Ama önemli olan onların ne olduğu. Mesela sebzelerden Bezelye çok faydalı ama bir o kadar da diğerlerine göre gl bakımından fazladır daha kontrollü tüketilmesi lazım. Ya da mesela havuç piştiğinde gl endeksi yükselen bir besin gibi. Ya da yeri geliyor bir yemeğin, haşlamamı, fırın mı, kızartma mı olduğu büyük fark yaratıyor.

Evet, ama ben yeniyim , cahilliğime verin
Akşamları çay eşliğinde çekirdek çerez yerdim. Bu gün yemiyorum. Azimliyim yani.

Ayy zaten o çay yanı kankaları başımızın belası resmen. Yenilip yatılıyor hopp depolanıyor. Ben işim olmadıkça gitmiyorum içeri bizim ev ahalisi yine çay yanına, kek,fıstık, çekirdek takılıyorlar

Nanacım çorbalar önemli çünkü çorbanın miktarı cinsi bir dilim ekmek demek o yüzden çorbanın içinde un varsa yada pirinç şehriye varsa bu çorbalarimiz miktarını iyi ayarlamak gerekir. Ama sebze konusunda miktarı önemsemem çünkü az yağlı pişiriyoruz 2 3 kaşık çok az mesele bir tabak ıspanak yemeği yanında yogurt ve bir dilim ekmek güzel bir menu yada pırasa vs kış sebzeleri buğulama yapılıp yanında proteın ve yogurtla da tuketilebilir. Mesela brokoli karnıbahar haşlama 3 4 köfte ve yoğurt yada ayran gibi .

Off ... Eşim götürüyor çerezleri, çekirdeği... Bende bakıyorum masum masum...
Ailene de aşkolsun, sen diyettesin onlar ziyafette... Tabi benim eşime de..

İşte ablam benimde tam demek istediğim bu. Bunu tam olarak yapmıyoruz. ben sebze yemeğinin en azından tahmini olarak ta olsa verilmesi taraftarıyım. akşam sebze yemeği ve yoğurt kulağa ne hoş geliyor ama 2 yk kaşığı pırasa ve yoğurt dediğinde hemen az olduğunu söyleyebiliyoruz.

Off ... Eşim götürüyor çerezleri, çekirdeği... Bende bakıyorum masum masum...
Ailene de aşkolsun, sen diyettesin onlar ziyafette... Tabi benim eşime de..
Ahaha bizimkiler bana yeter artık diyeti bırak demekten usandıkları için bıraktılar kendi halime 1 yıldır diyette olunca arada salıyorum kendimi, yediğimi götünce çok mutlu oluyorlar Ama her akşam da olmaz yani

@fatmanurkaya

KANSIZLIK

En sık olarak yeterli kırmızı et ve yeşil sebzelerde bulunan demirin yeterince alınmamasına bağlı olarak demir eksikliği anemisi ortaya çıkmakta ve bunun sonucunda bu kansızlık tüm vücut işleyişini bozarak baş ağrısı, halsizlik,düşük tansiyon, dikkatsizlik, derslerde başarısızlık, yorgunluk, egzersizlere dayanıksızlık ve hatta egzersiz yaparken beyin veya kalp hücrelerine yeterli oksijen taşınamamasına bağlı tehlikeli durumlara (bayılma, kalp krizi) neden olabilmektedir. Kansızlık ciddiye alınması gereken durumdur, buna yol açan yanlış beslenmeden kaçınmak gerekir.

SAÇ DÖKÜLMESİ

Bilinçsizle yapılan diyetler sırasında vitamin eksikliğine bağlı saç dökülmesine oldukça sık rastlanır.

ADET DÜZENSİZLİKLERİ

Yıllardır altını çizerek söylediğimiz genç kızların ve hanımların yanlış duyumlarla kolesterolden kaçmak adına kırmızı et, karaciğer gibi gıdaları hiç tüketmemeleri bazen adet düzensizlikleri veya adet görememeye sebep olabilmektedir. Zira kolesterol vücutta özellikle cinsiyet hormonlarının yapımında gereklidir.

METABOLİZMANIN HIZININ DÜŞMESİ

Yanlış yapılan diyetlerin sonucu gün boyunca aç kalmaktır. Öğün atlamak da kişinin metabolizma hızının düşmesine neden olur. Hem kilo verme zorlaşmakta hem de verilen kilolar hızla geri alınmaktadır.

BAĞIŞIKLIK ZAFİYETİ

Yanlış yapılan diyet uygulamalarının bir zararı da bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır. Burada üzerinde durulması gereken en önemli nokta yeterli ve kıymetli protein alınmasıdır. Vücut bağışıklık sistemi için en önemli protein kaynakları olarak hayvansal proteinleri gösteriyoruz. Her ne kadar baklagillerde protein içeriğinden zengin olsa da bağışıklık sistemi ve kasların yapısına giren amino asit adı verilen protein birimlerinin bazılarını ancak hayvansal proteinlerden almak mümkün olmaktadır. Yani yağsız kırmızı et, tavuk göğüs eti, balık, yoğurt, süt ve yumurta yeterli miktarda ve her gün alınmalıdır.

Az yemek marifet degil belki kilo verilir ama sağlıklı olmaz o yüzden aç kalmadan doya doya kilo vermek taraftarıyım tabi tabak tabak yemek yeyin demiyorum porsiyon kontrollü ne yedigigimizi bilerek yani çorba içtiğimiz de ekmek dilimini eksilttigimiz gibi yada ekmek değişimlerini bilmemiz gerekiyor mesela bugün bir menüde patates yemeği vardı gi degeri yuksek ve ekmek demek selinde yazmış bezelye havuç gibi gi değerleri yüksek bu sebzelerin miktarları çok önemli

Sen şu anda kaç kilosun canım.
Ebeveynler öyle , biraz balık etli seviyorlar çocuklarını...

Selin sana ne yapsalar az sen benim kızım olsan ye diye piskolojik baskı bile yapardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…