- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
-
- #101
Gruptan atıldım iyi mi
Siber suçlarla mücadeleye link ve ekran görüntüsü atarak şikayette bulundum.Kendilerini ayrı bir devlet olarak mı nitelendiriyorlar artık nedir bilemiyorum, herkes istediği tedaviyi uygulamakta özgürmüş. Devletin yasalarından muaf olduklarını sanıyorlar sanırım.Umarım hala bununla ilgilenecek birimler kalmıştır hala Türkiye!de.183 u arayin hemde hemen
Link verin aninda bakarlar icabina
Ben bdv de konu acan bir anneyi bile sikayet ettim , cok ilgilenmislerdi
Grupta toprak hanım diye aratırsanız çıkar sanırım.Gruba üyeliğim şimdi onaylandı ama bakıyorum göremedim 7 yaşındaki çocuğa bu işkenceyi yapan kadını; gönderi zamanı aklında mı?
Bende okudum kitabını uzun zaman önce meraktan,aklımda kalan bebeğe anne sütü yoksa elma suyu ,havuc suyu verin yazıyordu hatta 1 yaşına kadar ek gıda vermeyin vb cümleler geçiyordu. Meyve ile ek gıdaya başlamak felaket olacakken tek başına(tatlıya alışan sonra nasıl sebze yesin)birde 1 yaş sonrası çiğnemeyi yutmayı nasıl öğrenecek demiştim okurken. Sonra sıkıldım bir yerden sonra bıraktım açıkçası adetim olmamasına rağmen yarım kitap bırakmak.Alıntını şimdi fark ettim, kusuruma bakma.
Kadının adını ilk kez duydum şu konu içinde, açtım belki 15 dakikamı almadı kitabına ulaştım ve kitabında verilen tanıtım bilgilerine baktım.
Bu kitap onaydan geçip basıldığına ve millete hala daha ulaştığına göre; Sağlık Bakanlığı vb. lafların içinde geçmesi kısmına binaen bu davet olasılığı var.
Daha orucu anlatışı vb. okumadım ama konu içinde korkunç iddialar var, otizmli çocuğa kadar oruç.
Ya tamam oruç da, sülük, hacamat, balık vb. olabilir de niye bunun ayarı, denetimi yok? (Çocuğa olabilir diye kast etmiyorum bu arada yanlış anlaşılmasın, alternatif tıbbın olabilirliğini söylüyorum)
Aslında bu ülkemize has bir şey değil, Amerika'da da yaşanıyor, yanılmıyorsam böyle bir belgesel gibi, artık haber derlemesi gibi bir şey midir izledim; çocuklarına ilaç dahi vermeyen, beslenmesini bozan aileler dünyanın her yerinde var. Ama bizim ülkemizde, şimdi banlanmayayım çok giresim yok, din ile bir tutunuluyor, tamam bitti gitti... (Gerçi Amerika'da yaşananların çoğunda da dindarlık ayağı olduğunu belirteyim)
Ben bu kitabı da alır okurum, merak ettim.
İsim vermeyeyim böyle bitkisel tedavilerini derleyen tvden tanıdığımız malum yüzlerin bir iki kitabını fikrim olsun diye almışlığım var; bitki bitki yazılmış, neye iyi gelir böyle bir derleme kitabı duruyor birinin.
"Selling sickness (Satılık hastalıklar)" adlı bir kitap var, onu da incelediğim oldu bir miktar tavsiye ederim, o da bir bakış, ilaç piyasasını anlatan kitaplardan biridir; ama bunları tamamen hayat felsefemiz yapacaksak zaten bizim şu an nette gezinmemiz bile abes kalır.
Her yerimizden püfür püfür radyasyon, şehirde duman, gürültü, çöp...
Bundan 10 sene önceki grip ile şimdi yaşadığın grip aynı değil. Köye gidip oturman da çözüm değil, sen o hastalığı doğalından mı aldın da doğalıyla geçireceksin? Biraz da böyle düşünülmesi gerekiyor.
Bunun mantığını ziraatçiler daha güzel kuruyor, ilaçlama bakayım o ağacı sen, bırak en doğalını ver hayır, artık öyle böcekler var ki, ölmüyor.
Bu yüzden modern tıbbı reddetmek, cahilliğin daniskası; değil reddetmek, ikinci plana koymak da bir çeşit cahillik.
Alternatiflere karşı değilim altını çiziyorum, "Çaresiz kalındığında her yola baş vurulur" denilmiş, onu da hissedebiliyorum ama sonu uçurum be canım, okuyan, bakan kişi uçurum yola girip, çaresizliğine bir çaresizlik daha eklemez.
Neyse uzattım; ilgimi çekti konu; çünkü ilk yorumumda da dedim iki üç gündür faceimde yazılar düşüyor önüme; uzun uzun üşenmeden yazılmış, aşı karşıtlığını da içeren, çocuklarınızı aşılatmayın diyenler coşmuş... Bunun hala sessizce izleniyor olması ve devletin ciddi bir duruşa geçmemiş olması da ayrıca canımı sıkıyor.
Epey durduk zaten, yönetici görmeden iyi bile dayandıkAaaa ben de
Evet kendisini şikayet ettiğim için o da beni şikayet edecekmişSiber suçlarla mücadeleye link ve ekran görüntüsü atarak şikayette bulundum.Kendilerini ayrı bir devlet olarak mı nitelendiriyorlar artık nedir bilemiyorum, herkes istediği tedaviyi uygulamakta özgürmüş. Devletin yasalarından muaf olduklarını sanıyorlar sanırım.Umarım hala bununla ilgilenecek birimler kalmıştır hala Türkiye!de.
Bana da seninde başına gelsin de filan muhabbetine dönmüştü iş.şimdi arkadan epey atıp tutuyorlardır.Hazır ortam da rahat cevap verecek kimse de yok.Eşimi de rezilliği görsün diye gruba almıştım.O bari görmese yazdıklarını, boşuna sinir olacak iş yerinde.Evet kendisini şikayet ettiğim için o da beni şikayet edecekmişgerekçeye bak. Annelik haklarına saldırmışım, oysaki sadece bu yaptığınız işkence dedim
Valla çocuğu bugün açlıkla terbiye edebileceğini sana psikopatlar, yarın da bir yere bağlar, kilitler. Öylelerini de görmedik, okumadık mı haberlerde? İnsan nasıl kıyabilir yahu? Aç bırakacağına doktor doktor gezersin de çare ararsın. Bu kadar insanlık dışı bir yönteme başvurabilmek için, cidden insanlıktan nasibini almamış olmak gerekiyor. Savunulacak, empati yapılabilecek bir tarafı yok bunun. Açıkçası çocuğumu aç bırakacağıma bırakırım hiperaktivitesiyle evi barkı kafamıza geçirsin. Yaşamayan bilemez bilmem ne demeye de gerek yok. Söz konusu bir çocuksa, insan ne yapıp ne yapamayacağını bilmeli, bazı sınırları olmalı.okuyun araştırın tabi
her gördüğünüz oruç kelimesinden sonra din gelir hurafe gelir diye düşünmezsiniz belki,
hatta hatta modern tıbbın çare bulamadığı hastalıklardan çocuğunu kurtarmak için neler yaşadığını bilmediğiniz, çocuğunu aç bırakma kararını ne kadar içi acıyarak almış olduğunu asla anlayamayacağınız bir anne hakkında ahkam kesmeyi bırakırsınız , hatta başkasının çocuğunu annesinden daha çok düşünüp merhamet ettiğinizi bile zannetmeyebilirsiniz:)
Alternatif tıp elbetteki yadsınamaz.Bende okudum kitabını uzun zaman önce meraktan,aklımda kalan bebeğe anne sütü yoksa elma suyu ,havuc suyu verin yazıyordu hatta 1 yaşına kadar ek gıda vermeyin vb cümleler geçiyordu. Meyve ile ek gıdaya başlamak felaket olacakken tek başına(tatlıya alışan sonra nasıl sebze yesin)birde 1 yaş sonrası çiğnemeyi yutmayı nasıl öğrenecek demiştim okurken. Sonra sıkıldım bir yerden sonra bıraktım açıkçası adetim olmamasına rağmen yarım kitap bırakmak.
Severim bu tip yaklaşımları aslında zaman zaman,mesela antibiyotik kullanmaktan çok hoşlanmam,çocuklarımı da tahlil yapmadan hemen antibiyotiği yazıp gönderen doktora ikinci kez götürmem ama herşeyin bazen gerekliliği var,yeri gelir antibiyotik kullanırsın mecbur kalırsın,yeri gelir başucuna soğan böler koyarsın nefesi açılsın da rahat uyusun diye.
Mesele sapla samanı ayırt edebilmekte bence.
Fermente gıdalara taktım bu ara,evde sirke yapıyorum mesela,elma sirkesi içiyorum sabahları ama bu tedavi değil benim için. Bir hastalık tedavisi anlamında bundan medet ummam.
Aşı konusu zaten bambaşka bir boyut. Ben 82 doğumluyum,o zamanda aşı vardı ,hatta su çiçeği,kabakulak geçirdim ne zor atlattım annem anlatır. Şu an çocuklar olmuyor su çiçeği,kabakulak vs.
Tabi ki alternatif tıp var,olmalı yer yer yararlanılır ama kendi seçimini yapamayacak,kendi kararını veremeyecek bir birey üzerinde böyle ağır bir şeklini uygulamak bana doğru gelmiyor. Hele bir çocuk için açlık bence dayanılmaz birşey.
Kızım 2 ay sonra 7 yaşına girecek,kilolu bir çocukta değil ama acıkınca gözü birşey görmez,akşam saati babanı bekleyelim yarım saat idare et diyorum(ailece yiyelim yemeğimizi diye)suratı beş karış oluyor. Bu çocuğa 2 gün sana yemek yok diyemem ben. Hiperaktifte olsa diyemem,canımdan bezdirse de diyemem.
İlk doğumumda suyum gelmişti aniden ve aç gittim,sezeryan oldum genel anestezi ile ve o narkoz bekleme süresinde kocaman kadın ben mahvoldum,çocuk nasıl dayansın. Ki ben açliğa dayanabilen biriyim,diyet geçmişim çok.
Oğlumu 45 günlük sünnet ettirdim ki ileride narkoz almasın,aclığa dayanamaz diye,öyle yer etmiş bende ilk doğumumdaki açlığım.
Bu arada kadının postunu gördüm(konu sahibi paylaşmış üye oldum sayfaya) ve tamamen kendi açısından yakinması,bezdim,yıldım,hacamat bile yapamadılar vs yazıyor. Tamamen kendi açısından dertlenmiş. Hani ben bıktım,kurtulayımda ne olursa olsun kafası,buna daha da sinir oldum. Çocuk açısından bakmamış olaya. Belki o çocuğa sorsak oda annesinden bıkmıştır.
Bilemedim,ama bildiğim tek şey çocuklar deney tahtası değil,olamaz. Ben aşı yaptırmadım birşey olmadı,ben hacamat yaptırdım iyi geldi vb yaklaşımlar aşırı derecede itici,tamam olmadı yada sen öyle varsayıyorsun zira 10 sene,20 sene sonrasını göremezsin ama bu başkasının çocuğuna zarar vermeyeceği anlamina gelmiyor ki.
Kadının postunu gördüm bende.Ablacim demagoji kesmeyin.
Cocuga oruc olmaz.
Cocuklarin bedensel ve zihinsel gelisimleri icin beslenmeye ve hatta kaliteli beslenmeye ihtiyaci var. Cocugu ac birakamazsiniz, yoksa gelisimini engellersiniz. Bedensel hastalikli, bagisiklik sistemi dusuk veya zihinsel gelisimi potansiyeline ulasmamis birey yetistirirsiniz. Aclikla terbiye olmaz.
Kaldi ki bu konudaki kadinin cocugu yaramazlik yapti diye boyle bir ise kalkismis. Basbayagi cocuga eziyet bu. Cocuk oructn falan anlamaz, ac birakirsaniz eziyet olur, anladiniz mi? Burayi insanlar okuyor diye zahmet edip yazdim, dangalakca yorumlarinizi kendinize saklayin rica ediyorum.
Evet evet, aynısını yaşa da sen de gör!Bana da seninde başına gelsin de filan muhabbetine dönmüştü iş.şimdi arkadan epey atıp tutuyorlardır.Hazır ortam da rahat cevap verecek kimse de yok.Eşimi de rezilliği görsün diye gruba almıştım.O bari görmese yazdıklarını, boşuna sinir olacak iş yerinde.
Yapmış evde hacamatı , zaten videoları izliyormuş ne zamandır. Allah razı olsunmuş hacamatçı nasıl yapılacağını da anlatmış orda.Kadının postunu gördüm bende.
Bıktım,yıldım,yaramaz,hacamat bile yapamadılar evde kendin yap dediler diye yazmış,onuda yapacak yani hacamat,belki de yaptı çocuğa. Ben bu yaşımda korkarım hacamat yaptıramam 7 yaşındaki çocuk nasıl korkmasın ya.
Anne tamamen kendi derdine yanmış,o da ayrı bir muamma.
Aynı kadın başka bir postunda hacamat yaptıramadım,onuda kendin yap evde dediler video izledim yapacağım vb bir cümle kurmuştu.Alternatif tıp elbetteki yadsınamaz.
Bahsi geçen kişiyi duydum kitabını okumadım, şöyle böyle diyemem o yüzden.
Ancak çocuğuyla ilgili sorunu paylaşan kadın da kitabı okumamış. Hatta bir yerde bir hata yapmış( çocuğa peynir vermiş, vermemeliymiş) bir dahaki sefere dikkat ederim diyor. Yani anlamadan yaptığı bu şey her neyse onu tekrar yapmakta da kararlı.
Sinir oldum,okuyamadım daha fazla.Yapmış evde hacamatı , zaten videoları izliyormuş ne zamandır. Allah razı olsunmuş hacamatçı nasıl yapılacağını da anlatmış orda.
Grupta toprak hanım diye aratırsanız çıkar sanırım.
Evet kendisini şikayet ettiğim için o da beni şikayet edecekmişgerekçeye bak. Annelik haklarına saldırmışım, oysaki sadece bu yaptığınız işkence dedim
Açlık bıçaksız ameliyattır demek.Hala daha neler yazıyorlar, buldum buldum teşekkür ederim.
Ve bulmakta olduklarım beni dehşete düşürmeye devam ediyor, bir başkasından alıntı yapıyorum:
Bu yöntem gayet normal bir yöntem. Yeni doğmuş bir bebekte bile uygun görülürse açlık yapılabilir.
Herkes kendi veya mesuliyetindekilerin tedavisi için uygun gördüğü tedaviyi olma hürriyetine sahiptir. Size abes gelse bile saygı duymak mecburiyetindesiniz...
Komşumun 1,5 yaşındaki oglu bağırsak ameliyatı oldu. Ardından üç gün aç bırakıldı hastanede.
Ben de ona dedim ki
Ameliyat olmadan ara ara açlik yaptirsaydin zaten iyileşecekti.
Açlık bıçaksız ameliyattır...
Siber suclar bununla ilgilenmez cunku ortada suc yok derlerSiber suçlarla mücadeleye link ve ekran görüntüsü atarak şikayette bulundum.Kendilerini ayrı bir devlet olarak mı nitelendiriyorlar artık nedir bilemiyorum, herkes istediği tedaviyi uygulamakta özgürmüş. Devletin yasalarından muaf olduklarını sanıyorlar sanırım.Umarım hala bununla ilgilenecek birimler kalmıştır hala Türkiye!de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?