7 yaşında çocuğa açlık orucu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
183 u arayin hemde hemen
Link verin aninda bakarlar icabina
Ben bdv de konu acan bir anneyi bile sikayet ettim , cok ilgilenmislerdi
Siber suçlarla mücadeleye link ve ekran görüntüsü atarak şikayette bulundum.Kendilerini ayrı bir devlet olarak mı nitelendiriyorlar artık nedir bilemiyorum, herkes istediği tedaviyi uygulamakta özgürmüş. Devletin yasalarından muaf olduklarını sanıyorlar sanırım.Umarım hala bununla ilgilenecek birimler kalmıştır hala Türkiye!de.

Bende okudum kitabını uzun zaman önce meraktan,aklımda kalan bebeğe anne sütü yoksa elma suyu ,havuc suyu verin yazıyordu hatta 1 yaşına kadar ek gıda vermeyin vb cümleler geçiyordu. Meyve ile ek gıdaya başlamak felaket olacakken tek başına(tatlıya alışan sonra nasıl sebze yesin)birde 1 yaş sonrası çiğnemeyi yutmayı nasıl öğrenecek demiştim okurken. Sonra sıkıldım bir yerden sonra bıraktım açıkçası adetim olmamasına rağmen yarım kitap bırakmak.
Severim bu tip yaklaşımları aslında zaman zaman,mesela antibiyotik kullanmaktan çok hoşlanmam,çocuklarımı da tahlil yapmadan hemen antibiyotiği yazıp gönderen doktora ikinci kez götürmem ama herşeyin bazen gerekliliği var,yeri gelir antibiyotik kullanırsın mecbur kalırsın,yeri gelir başucuna soğan böler koyarsın nefesi açılsın da rahat uyusun diye.
Mesele sapla samanı ayırt edebilmekte bence.
Fermente gıdalara taktım bu ara,evde sirke yapıyorum mesela,elma sirkesi içiyorum sabahları ama bu tedavi değil benim için. Bir hastalık tedavisi anlamında bundan medet ummam.
Aşı konusu zaten bambaşka bir boyut. Ben 82 doğumluyum,o zamanda aşı vardı ,hatta su çiçeği,kabakulak geçirdim ne zor atlattım annem anlatır. Şu an çocuklar olmuyor su çiçeği,kabakulak vs.
Tabi ki alternatif tıp var,olmalı yer yer yararlanılır ama kendi seçimini yapamayacak,kendi kararını veremeyecek bir birey üzerinde böyle ağır bir şeklini uygulamak bana doğru gelmiyor. Hele bir çocuk için açlık bence dayanılmaz birşey.
Kızım 2 ay sonra 7 yaşına girecek,kilolu bir çocukta değil ama acıkınca gözü birşey görmez,akşam saati babanı bekleyelim yarım saat idare et diyorum(ailece yiyelim yemeğimizi diye)suratı beş karış oluyor. Bu çocuğa 2 gün sana yemek yok diyemem ben. Hiperaktifte olsa diyemem,canımdan bezdirse de diyemem.
İlk doğumumda suyum gelmişti aniden ve aç gittim,sezeryan oldum genel anestezi ile ve o narkoz bekleme süresinde kocaman kadın ben mahvoldum,çocuk nasıl dayansın. Ki ben açliğa dayanabilen biriyim,diyet geçmişim çok.
Oğlumu 45 günlük sünnet ettirdim ki ileride narkoz almasın,aclığa dayanamaz diye,öyle yer etmiş bende ilk doğumumdaki açlığım.
Bu arada kadının postunu gördüm(konu sahibi paylaşmış üye oldum sayfaya) ve tamamen kendi açısından yakinması,bezdim,yıldım,hacamat bile yapamadılar vs yazıyor. Tamamen kendi açısından dertlenmiş. Hani ben bıktım,kurtulayımda ne olursa olsun kafası,buna daha da sinir oldum. Çocuk açısından bakmamış olaya. Belki o çocuğa sorsak oda annesinden bıkmıştır.
Bilemedim,ama bildiğim tek şey çocuklar deney tahtası değil,olamaz. Ben aşı yaptırmadım birşey olmadı,ben hacamat yaptırdım iyi geldi vb yaklaşımlar aşırı derecede itici,tamam olmadı yada sen öyle varsayıyorsun zira 10 sene,20 sene sonrasını göremezsin ama bu başkasının çocuğuna zarar vermeyeceği anlamina gelmiyor ki.

Evet kendisini şikayet ettiğim için o da beni şikayet edecekmiş gerekçeye bak. Annelik haklarına saldırmışım, oysaki sadece bu yaptığınız işkence dedim

Evet kendisini şikayet ettiğim için o da beni şikayet edecekmiş gerekçeye bak. Annelik haklarına saldırmışım, oysaki sadece bu yaptığınız işkence dedim
Bana da seninde başına gelsin de filan muhabbetine dönmüştü iş.şimdi arkadan epey atıp tutuyorlardır.Hazır ortam da rahat cevap verecek kimse de yok.Eşimi de rezilliği görsün diye gruba almıştım.O bari görmese yazdıklarını, boşuna sinir olacak iş yerinde.

Valla çocuğu bugün açlıkla terbiye edebileceğini sana psikopatlar, yarın da bir yere bağlar, kilitler. Öylelerini de görmedik, okumadık mı haberlerde? İnsan nasıl kıyabilir yahu? Aç bırakacağına doktor doktor gezersin de çare ararsın. Bu kadar insanlık dışı bir yönteme başvurabilmek için, cidden insanlıktan nasibini almamış olmak gerekiyor. Savunulacak, empati yapılabilecek bir tarafı yok bunun. Açıkçası çocuğumu aç bırakacağıma bırakırım hiperaktivitesiyle evi barkı kafamıza geçirsin. Yaşamayan bilemez bilmem ne demeye de gerek yok. Söz konusu bir çocuksa, insan ne yapıp ne yapamayacağını bilmeli, bazı sınırları olmalı.

Alternatif tıp elbetteki yadsınamaz.
Bahsi geçen kişiyi duydum kitabını okumadım, şöyle böyle diyemem o yüzden.
Ancak çocuğuyla ilgili sorunu paylaşan kadın da kitabı okumamış. Hatta bir yerde bir hata yapmış( çocuğa peynir vermiş, vermemeliymiş) bir dahaki sefere dikkat ederim diyor. Yani anlamadan yaptığı bu şey her neyse onu tekrar yapmakta da kararlı.

Kadının postunu gördüm bende.
Bıktım,yıldım,yaramaz,hacamat bile yapamadılar evde kendin yap dediler diye yazmış,onuda yapacak yani hacamat,belki de yaptı çocuğa. Ben bu yaşımda korkarım hacamat yaptıramam 7 yaşındaki çocuk nasıl korkmasın ya.
Anne tamamen kendi derdine yanmış,o da ayrı bir muamma.

Evet evet, aynısını yaşa da sen de gör!
Ne kadar iyi niyetli anneler

Yapmış evde hacamatı , zaten videoları izliyormuş ne zamandır. Allah razı olsunmuş hacamatçı nasıl yapılacağını da anlatmış orda.

Aynı kadın başka bir postunda hacamat yaptıramadım,onuda kendin yap evde dediler video izledim yapacağım vb bir cümle kurmuştu.
Saşırmadım

Grupta toprak hanım diye aratırsanız çıkar sanırım.

Hala daha neler yazıyorlar, buldum buldum teşekkür ederim.
Ve bulmakta olduklarım beni dehşete düşürmeye devam ediyor, bir başkasından alıntı yapıyorum:

Bu yöntem gayet normal bir yöntem. Yeni doğmuş bir bebekte bile uygun görülürse açlık yapılabilir.
Herkes kendi veya mesuliyetindekilerin tedavisi için uygun gördüğü tedaviyi olma hürriyetine sahiptir. Size abes gelse bile saygı duymak mecburiyetindesiniz...

Komşumun 1,5 yaşındaki oglu bağırsak ameliyatı oldu. Ardından üç gün aç bırakıldı hastanede.
Ben de ona dedim ki
Ameliyat olmadan ara ara açlik yaptirsaydin zaten iyileşecekti.

Açlık bıçaksız ameliyattır...

Açlık bıçaksız ameliyattır demek.
Biz Afrika yı falan çok yanlış anlamışız demek ki.

Siber suclar bununla ilgilenmez cunku ortada suc yok derler
Ama aile bakanligi ilgilenir cunku co uk istismari var
183 u arayin lutfen yada sms atin sms atinca onlar aize donuyor
Bu aile bakanliginin isi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…