- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.656
- 798
- Konu Sahibi Nastasya flipovna
-
kızlar, otofaji gayet bilimsel bir uygulama dinle bir ilgisi yok, kaldı ki bizim dinimizde 3 günlük açlık yoktur, otofaji kime nasıl uygulanmalı bilemiyorum tabi ama bunu ortaya çıkaran doktor 2016 yılında Nobel tıp ödülü aldı duymadınız mı?
Türkiyeden iki kez sınırdışı edildiğini okumustum bir yerde. Nasıl güvenilir inanın anlamadım bende.Bir kitap denilmiş, bir kadın adı verilmiş ama bakıyorum bu kadın Sağlık Bakanlığı tarafından vaktinde Geleneksel, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Yönetmeliği çalışmalarına, danışman olarak davet edilmiş; kendi kitabının girişinde verilen bilgi bu.
Bu korkunç bir şey ya; cahilin topraktan fışkırdığı ülkemde bu yapılır mı allasen; kadının araştırmaları (Yine kadın okumuş bakın bu da atlanılmasın, kendi alanında iyi bir araştırmacı gibi duruyor hakkındaki bilgilere göre ama), modern tıp ve bu işin okulunu hesap edemeyeceğim kadar okumuş emek vermiş, insan vücudunu lime lime ezberlemiş doktorlarımızın yanında ancak onların müsaadesiyle destekleyici bulunursa duruma göre tavsiye edilecek iken, gelmiş bizim cahil insanımız da bunu tıbbın karşısına oturtmuş. Bunun olacağı nasıl öngörülemez ya, nasıl bu davet yaşanır da uyarı çekilmez, ya da çekildi mi ne yapıldı, gerisi belli değil... Bu hikaye de çok tanıdık; tvlerde de gördük hep.
Abi yok ya, kazara hayatta kalıyor bazı insanlar.
Siyasetten banlanırım bu konudan ya; of. Çok laf geldi ağzıma çok.
Aslında kanser hastalığında işe yaramadığı yazıyordu ama o kısmı atlamış o hasta demek kiAidin salih furyasıdır gidiyor bu aralar. 32 yaşındaki öğretmen de kanserini açlık orucuyla yeneceğini düşündüğü için tedavi olmayı reddetmiş ve hayatını kaybetmişti. Lütfen hemen grubu şikayet edin sağlık konusu şakaya gelmez. El kadar sabiye yazık günah. Bir de bu akımı dini gerekçelerle savunup modern tıbbı öcü gibi göstermeye çalışıyorlar Allah akıl fikir versin.
Şaka mı bu? Ajahsjas
İngilizcesi olanlar için bu adam ne için ödül almış okuyabilirler.
Hücrenin kendi kendisini yok etmesi (fiil "destroy") altında yatan mekanizmalarla ilgili yaptığı çalışmada almış.
Açlık orucundan değil!
Bakın kendisi diyor, "destroy" diyor. Yok etmek diyor, siz oruç diyorsunuz.
Tövbest.
Dil bilmek önemli.
Bilimi facebook postlarından ziyade kaynağından okuyabilmek önemli.
Bahsedilen sosyal paylasim grubuna girdim. Konu sahibi link paylasmis.. grupta o kadar cok aşı karsiti var ki.. bir de bu aidin denen kadinin dusuncesini paylasip duruyorlar neymis aşı domuzlastiriyormusAsi yapmayan ve bunun propagandasını yapan aileler için uğraşmıştık biz .
Bir şey çıkmadi. Sizde çıkar umarım
Ben okumadan bastım sana beğeniyi valla; çünkü seni bir miktar okudum siteden, nesin necisin kafamda bir oturağın var yani. Bazı konularda bazı üyelerin yorumuna okumadan beğeni basabiliyorum bunu da itiraf edeyim (Sonra beğenime bakıp dönüp okuyorum vaktim, kafam olunca), çünkü o üyelerin bilgisi-seçici geçirgen yapısı, fikirleri, sorgulama biçimi benim kendi seçici geçirgen yapımdan seçilip geçilmiş oluyor.
Bunu da söylemeden edemedim.
Nereye getireceğim;
Kimin ne dediğini bilmek de lazım; yazının kaynağına gelene kadar, bu bilgi kimin ağzından veriliyor, bunu kim diyor diye de bakmıyor insanlar. Bir üye dedi, tamam.
"Bir üye"
"Yoldan geçen bir insan"
...
Faceteki yazıların kaynağına gelene kadar ohhooğ...
Bahsedilen sosyal paylasim grubuna girdim. Konu sahibi link paylasmis.. grupta o kadar cok aşı karsiti var ki.. bir de bu aidin denen kadinin dusuncesini paylasip duruyorlar neymis aşı domuzlastiriyormus
SevgiliVelvette gönderdiğiniz makalede hücrenin toksinleri yiyerek kendini hayatta tutmasından bahsediyor. Hücrenin de bunu başlatabilmesi için açlığa ihtiyaç duyduğunu belirtmiş. Zaten batıda da intermittent fasting yani fasılalı oruç adında beslenme şekli olarak da ortaya çıkmış. Açlığın yararlı olduğu doğru. Ama tek başına modern tıp olmadan değil.
Canımsın Gangsta, hislerimiz karşılıklı valla
Sadece sana cevap verip spor yapmaya gideceğim şimdi, makaleyi isteyen sonuna kadar tarayabilir, amcamız çalışmayı "bakterilerle" yapıyor. İnsanlarla değil bu birincisi, neden? Çünkü etik değil.
Makalenin hiçbir yerinde de ne oruç, ne beslenme şekli geçmiyor.
Amcamız hücrenin yıkımla kendini nasıl yenileyebileceği ve bunun genetik çalışmalarına bakıyor.
Aç kalın, hücrelerinizi yıkın, çok güzel dipçik gibi yenilenirler demiyor.
Lab ortamında üst kalite tekniklerle bakterilerde hücre yıkan bilim adamları bir yana evde aç kalıp hücre yıkarak yenileneceğini düşünmek bir yana...
Ama okuduğunu anlamayan ben oluyorum.........................
Neyse polemik olmaması için dediğim gibi sadece senin alıntına cevap verdim, banlanmak istemiyorum, makale açık, kaynak açık, isteyen herkes okusun karar versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?