7 yaşında çocuğa açlık orucu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
okuyun araştırın tabi
her gördüğünüz oruç kelimesinden sonra din gelir hurafe gelir diye düşünmezsiniz belki,
hatta hatta modern tıbbın çare bulamadığı hastalıklardan çocuğunu kurtarmak için neler yaşadığını bilmediğiniz, çocuğunu aç bırakma kararını ne kadar içi acıyarak almış olduğunu asla anlayamayacağınız bir anne hakkında ahkam kesmeyi bırakırsınız , hatta başkasının çocuğunu annesinden daha çok düşünüp merhamet ettiğinizi bile zannetmeyebilirsiniz:)

Teşekkürler arkadaşlar cimeri öncelikle deniyorum hemen.
Çilelere yazın tabi Ama çok hec cevap gelir oradan.bilac hafta sürüyor dönüşleri.
Şuan daha çabuk birşey yapılmalı.2 gündür aç diyorsunuz.Heleki bu sıcaklarda az bir suyla aç bir şekilde cook korkunç.
Allah böylelerine evlat vermesin insallah

Çocuğuna aşı yaptırmayanlar var bu forumda kime kimi anlatıyorsun bacım ahsjahsjs
Bir arkadasim ki kendisi ogretmen asilarin icinde deterjan domuz bobregi cenin vs oldugunu ogrenmis instagramdan artik asi yaptırmayacakmis cocuklarina

Konu sahibi konu linkini paylas hepimiz sikayet edelim. Birlikten kuvvet dogar.

Hiperaktiviteyi etkileyen en onemli sebeplerden birinin genetik yani kalitsal oldugunu biliyordum.Hangi kafayla orucla cozebilecegini dusunuyor bu kadin ki?Herkes anne olmasin cidden ! Uzuldum cocuga cokk.
Bildigin açlıkla terbiye bide savunanlar var Allah akıl fikir versin

Gruba katılıp gönderiye baktım.
Kadın 36 saat diyor.
Altında başka birisi yanlış okumadıysam( gözüm döndü çünkü) arttırarak 10 gün oruç tutturduğunu yazıyor. Çocuk bu süreçte yeşil köpük kusmuş falan içi temizlenmiş.
Siber suçlara ben de şikayet ettim.
Allahın cezaları

10 gün mü ya bi çocuk nasıl dayanır buna kusmuşta içi temizlenmiş miş bu nasıl cahilliktir

Türkiyeden iki kez sınırdışı edildiğini okumustum bir yerde. Nasıl güvenilir inanın anlamadım bende.

Alıntını şimdi fark ettim, kusuruma bakma.
Kadının adını ilk kez duydum şu konu içinde, açtım belki 15 dakikamı almadı kitabına ulaştım ve kitabında verilen tanıtım bilgilerine baktım.
Bu kitap onaydan geçip basıldığına ve millete hala daha ulaştığına göre; Sağlık Bakanlığı vb. lafların içinde geçmesi kısmına binaen bu davet olasılığı var.

Daha orucu anlatışı vb. okumadım ama konu içinde korkunç iddialar var, otizmli çocuğa kadar oruç.
Ya tamam oruç da, sülük, hacamat, balık vb. olabilir de niye bunun ayarı, denetimi yok? (Çocuğa olabilir diye kast etmiyorum bu arada yanlış anlaşılmasın, alternatif tıbbın olabilirliğini söylüyorum)
Aslında bu ülkemize has bir şey değil, Amerika'da da yaşanıyor, yanılmıyorsam böyle bir belgesel gibi, artık haber derlemesi gibi bir şey midir izledim; çocuklarına ilaç dahi vermeyen, beslenmesini bozan aileler dünyanın her yerinde var. Ama bizim ülkemizde, şimdi banlanmayayım çok giresim yok, din ile bir tutunuluyor, tamam bitti gitti... (Gerçi Amerika'da yaşananların çoğunda da dindarlık ayağı olduğunu belirteyim)

Ben bu kitabı da alır okurum, merak ettim.
İsim vermeyeyim böyle bitkisel tedavilerini derleyen tvden tanıdığımız malum yüzlerin bir iki kitabını fikrim olsun diye almışlığım var; bitki bitki yazılmış, neye iyi gelir böyle bir derleme kitabı duruyor birinin.
"Selling sickness (Satılık hastalıklar)" adlı bir kitap var, onu da incelediğim oldu bir miktar tavsiye ederim, o da bir bakış, ilaç piyasasını anlatan kitaplardan biridir; ama bunları tamamen hayat felsefemiz yapacaksak zaten bizim şu an nette gezinmemiz bile abes kalır.

Her yerimizden püfür püfür radyasyon, şehirde duman, gürültü, çöp...
Bundan 10 sene önceki grip ile şimdi yaşadığın grip aynı değil. Köye gidip oturman da çözüm değil, sen o hastalığı doğalından mı aldın da doğalıyla geçireceksin? Biraz da böyle düşünülmesi gerekiyor.

Bunun mantığını ziraatçiler daha güzel kuruyor, ilaçlama bakayım o ağacı sen, bırak en doğalını ver hayır, artık öyle böcekler var ki, ölmüyor.

Bu yüzden modern tıbbı reddetmek, cahilliğin daniskası; değil reddetmek, ikinci plana koymak da bir çeşit cahillik.

Alternatiflere karşı değilim altını çiziyorum, "Çaresiz kalındığında her yola baş vurulur" denilmiş, onu da hissedebiliyorum ama sonu uçurum be canım, okuyan, bakan kişi uçurum yola girip, çaresizliğine bir çaresizlik daha eklemez.

Neyse uzattım; ilgimi çekti konu; çünkü ilk yorumumda da dedim iki üç gündür faceimde yazılar düşüyor önüme; uzun uzun üşenmeden yazılmış, aşı karşıtlığını da içeren, çocuklarınızı aşılatmayın diyenler coşmuş... Bunun hala sessizce izleniyor olması ve devletin ciddi bir duruşa geçmemiş olması da ayrıca canımı sıkıyor.

Son düzenleme:

Ablacim demagoji kesmeyin.
Cocuga oruc olmaz.
Cocuklarin bedensel ve zihinsel gelisimleri icin beslenmeye ve hatta kaliteli beslenmeye ihtiyaci var. Cocugu ac birakamazsiniz, yoksa gelisimini engellersiniz. Bedensel hastalikli, bagisiklik sistemi dusuk veya zihinsel gelisimi potansiyeline ulasmamis birey yetistirirsiniz. Aclikla terbiye olmaz.

Kaldi ki bu konudaki kadinin cocugu yaramazlik yapti diye boyle bir ise kalkismis. Basbayagi cocuga eziyet bu. Cocuk oructn falan anlamaz, ac birakirsaniz eziyet olur, anladiniz mi? Burayi insanlar okuyor diye zahmet edip yazdim, dangalakca yorumlarinizi kendinize saklayin rica ediyorum.

Daha orucu anlatışı vb. okumadım ama konu içinde korkunç iddialar var, otizmli çocuğa kadar oruç.
Bu otizm basligi altinda yazanlar

Pdf kitabini indirip yalnizca otizm ve hiperaktivite kisimlarini okudum. grupta aradim bu facia konuyu baska yapan var mi diye, fotograf cekip paylasmis biri onu ekleyeyim pdfte yazilanlarla ayni

Bende kitabı var okudum modern tipa karşıt birsey göremedim aksine kitabı güzel buldum zaten doktora danışmadan bu tarz şeyler yapanlar kitabı anlamiyor bence :)

Bu kısmı polemik değil, bir bilimci gözüyle yorumlayacağım o yüzden.

Bir kere bilimsel etik kuralları çiğnenmiş yazıda. Halka bunu böyle sunarsanız tabii ki bilim metodlarından bi haber insanlar "voaaah aşı otistik yapayor" diye dolaşır.
Yapılan çalışma korelasyon çalışması.
Şöyle bugün gökte bulutlar fazla, bugün şekerim yüksek. O halde gökyüzünde bulutların çok olması şekere sebep olur.
Yapılan çalışma sebep sonuç ilişkisi içermiyor.

Bir ikincisi ülkemizde kullanılan tanı kriterleri DSM - Amerikan Psikologlar Derneğinin kitabıdır. Son basımda (DSM-V) de otizmin artık otistik spektrum altına alındığını biliyoruz. Otizm vakaları arttı yaygarasının buradan koptuğunu düşünüyorum. Artık asperger, otizm vs hepsini bir tanı altına topladıkları için otizm basıp geçiyorlarsa...

Sonraki görüşüm bu bilimsel (!) çalışmada kaç kişi kullanılmış? Dış etkenler kontrol edilmiş mi? Araya giren başka değişkenler var mı? Güvenilirlik derecesi ne?

Öyle çıkıp tek vaka günlüğü anlatıp bilimsel çalışma diye basılması da soldan soldan bilimsel yönümü tetikledi.

İnsanları böyle yanlışa sürüklemeleri yasaklanmalı.

Hah cevaplasınlar bunu destekleyenler:
Ben bipolar hastasıyım, bipolar hastasına oruç tuttursunlar bakalım ne oluyor!

Açlık hissetmeyen bipolar hastasına (Ergenliğimde anoreksiya olarak ortaya çıktığını da ilave edeyim), aynı oruç tutturun 3+3+7 gün bakalım o yataktan diri mi ölü mü çıkıyor?!

Her şeye iyi geliyormuş, her hastalığa çözümmüş ya hani, ondan diyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…