- 16 Ekim 2010
- 1.591
- 193
- 163
çok sağol canım söylediklerin için.. bende baya bi araştırdım düne göre korkum azaldı.. sanada geçmiş olsunönce geçmiş olsun 5 6 yl önce bana da haşimato teşhisi kondu çok ucuz tablet şekindebi ilaç kullandım duruma göre 1 yarım yada çeyrek içiyosun benim ki tamdı rutin aralıklarla test yaptırıp kontrol ediyosun ilacını aksatma birde sen de araştır ama benimbildiğim kadarıyla lahana ve benzerlerini yeme çünkü ilaç içsende bunları yiyince ilaç etkisiz hale geliyor kilo kousunda ise diğerlerine görö 1 -0 yenik başlıyoruz ama azimle devam edersen kiloloar bizi begğemeyip kaçıyorlar emin ol moralini sakın bozma
Arkadaşlar doktordan şimdi geldim kilo vermemle ilgili yapılan tetkiklerin hepsi çok çok güzel çıktı tek bir deqer bile referans aralıqının dışına çıkmamış diyete başlamadan önce kansızlık demir eksikliqi kolesterol ve şeker sınırdaydı hepsi normale inmiş doktordan bunları duyunca hani insan sevinçten şapkasını havaya atar ya öyle bir mutluluk geldi içimee.. bnm 2-3 yıldır 5-6 ayda bir olan baqırsaklarımda şiddetli bir aqrım vardı aniden gelip bikaç saniyede geçiyordu ama bikaç saniye inanılmaz bir acı çekiyodum doktora bunu söyleyince Kolon Kanserinden şüphelendiqini söyledi anlattıqım olay bu kenserin belirtisiymiş ve tahlili çok zormuş narkozla tesbit edilebiliyormuş o anda varya herşey bitti sanki bnm için dünya başıma yıkıldı 15 dakikalık yolu 2 saatte gelmişim naptım nasıl geldim eve bilmiyorum ben bu hastalıktan halamı kaybettim şimdide amcam 5 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyor moralim sıfır bpqazıma bişeyler düqümleniyor kendimi aqlamaktan alamıyorum sözün bittiqi yerdeyim....
Arkadaşlar doktordan şimdi geldim kilo vermemle ilgili yapılan tetkiklerin hepsi çok çok güzel çıktı tek bir deqer bile referans aralıqının dışına çıkmamış diyete başlamadan önce kansızlık demir eksikliqi kolesterol ve şeker sınırdaydı hepsi normale inmiş doktordan bunları duyunca hani insan sevinçten şapkasını havaya atar ya öyle bir mutluluk geldi içimee.. bnm 2-3 yıldır 5-6 ayda bir olan baqırsaklarımda şiddetli bir aqrım vardı aniden gelip bikaç saniyede geçiyordu ama bikaç saniye inanılmaz bir acı çekiyodum doktora bunu söyleyince Kolon Kanserinden şüphelendiqini söyledi anlattıqım olay bu kenserin belirtisiymiş ve tahlili çok zormuş narkozla tesbit edilebiliyormuş o anda varya herşey bitti sanki bnm için dünya başıma yıkıldı 15 dakikalık yolu 2 saatte gelmişim naptım nasıl geldim eve bilmiyorum ben bu hastalıktan halamı kaybettim şimdide amcam 5 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyor moralim sıfır bpqazıma bişeyler düqümleniyor kendimi aqlamaktan alamıyorum sözün bittiqi yerdeyim....
Üzme kendini canım...
Ortada bişey yok henüz.
Şüphe üzerine bu kadar üzüntü kendini harap eylemen neden?
Benim ailemin bir yanı kalpten diğer yanı kanserden gidiyor...
Babamı kanserden kaybettim...
İki hafta önce kuzenim kalpten vefat etti....
Bir hafta geçmeden dayımı da kaybettim...
Ne dayım kaldı ne amcam....
Şimdi ben benimde başıma gelecek diye kendimi harap mı edeyim?
Kızkardeşimin kalp hastası olduğunu öğrendik...
Henüz evli bile değil...
Gençecik...
Ona yüreğim ayrı üzülür....
Kader denen yolda başımıza gelenler hoş gelmişler...
Rabbim yardımcımız olsun...
ankara da deniz olsa ben her gün giderim usanmadan
kız eryaman kaçıncı etap oralarda da güzel yer deniz yokta bahanemiymiş.sende mi ankaradasıııınn
eryamandayım ben
şehir dışı sayılır :90:
sen nerde oturuyorsun
kankim benim insanlar dönem dönem bu korkuyu yaşarlar kendımden biliyorum.
maşş takdir etmek çok hoş.herşey de ve her şer gibi görünen şeyde vardır bir hayır.Üzme kendini canım...
Ortada bişey yok henüz.
Henüz evli bile değil...
Gençecik...
kız eryaman kaçıncı etap oralarda da güzel yer deniz yokta bahanemiymiş.
git göksu parkına mis gibi göletin etrafını turla bi güzel,ördeklerın sesını dınlersın müzıkte çalıyo ne güzel.
akşamları kocanı al git yürü biraz.
bak sopamı alıcam elıme haaaaa
hep bahane...
Üzme kendini canım...
Ortada bişey yok henüz.
Henüz evli bile değil...
Gençecik...
sen kimi kandırıyon biliyom tabi oraları .vay sen biliyon buları heee
göksu ya 5 dk uzaktayız canım biz
spor salonuna gidiyorum ben yürüyüşümü ihmal etmiyorum
bizim göksu da güzel yazın gideriz mutlaka 2 güne bir
ama denizin yerini tutmaz canım yaa
tatlım öncelikle çok geçmiş olsun,ama daha sadece ihtimal üzerine bukadar perişan etme kendini...biliyorum şimdi davulun sesi uzaktan hoş geliyor diyeceksin belki ama...bende biliyorsun böbrek hastasıyım ve doğuştan doktor hatası yüzünden tek böbreğim çalışmıyor...o yüzden dik dur ve tek doktorla yetinme güzel bir gastro-enteroloji uzmanı bul ve birde ona kapsamlı bir tetkik yaptır ,mr çektir ve en önemlisi kolonoskopi yaptır,biraz sıkıntılı bir işlemdir ama dr.un abarttığı gibi dehşet bişey değil...o bölge lokal anestetikle uyuşturulup kameralı tüp ile giriliyor ve içerisi direk gözlemleniyor ve gerekirse biyopsi aynı tüpten alınıyor...ama dediğim gibi dr.biraz değil pat diye patavatsızlık yapmış...geçen ay dedeme tepeden inme kanser değerleri yüksek diye kanser araştırması yaptılar ve ailecek perişan olduk...meğerse karaciğer yetmezliği yani siroz teşhisi kondu ama senin gibi teşhis konana kadar akla karayı seçtik ve siroz çıktı diye derin bir oh çektikki bununda dönüşü yok...ama insan pisikolojisi işte....neyse demem o ki önce tetkiklerini yaptır ve metanetle sonuçlarını bekle bence bişey çıkmıycak GEÇMİŞ OLSUN CANIM
Çizelgemi de yaptım zar zor hadi hayırlısı
çıtırlar menüm
uyanınca
2 bardak yeşil çay
sabah
1,5 dilim light ekmek
1 kk light peyaz peynir
3 zeytin
1 kırmızı biber közlenmiş (hazır)
maydanoz dere otu
ara
form çay
3 gün kurusu
öğle
nesfit 5 kaşık
ara
kuru incir
akşam
salata
çorba
suya bitki çaylarına devamm
sevgili erginsena daha hiçbirşey belli değil ki hemen koyverme öyle bir tahlılını yaptır bakalım o hastalıkmı cıkacak gercekten daha basında umutsuzluga kapılma kanser olup yenen cok ınsan var moralını yuksek tut her hastalıgın baş ılacı moraldır unutma sakın.. dua edıcem senın ıcın umarım doktor tahmınınde yanılmıstır
öyle hemen moral bozmak yok sorun varsa çözüm de vardır önce moral
senacığım dur hemen kendini salma canım kesin teşhis konmamış ki öyle bile olsa bu hastalıkta moral önemli ve sen çok güçlü bir kadınsın biz inanıyoruz canım
Dur bi canım ya daha birşey yok ki şüphe hep olabilir sonuç önemli doktorlar maalesef insanı çok telaşlandırıyorlar
cnm sakin ol daha net bişey yokk üzme kendini herşeyin biçaesi vardır. ama ihmal etme tahlilini yaptır cnm
arkadaşım daha ortada hiç bişey yokken kandini bu kadar üzme lütfen
bu doktorlar bazen yanlış teşhis de koyabiliyorlar
bizzat yaşadığım için biliyorum
lütfen kendine eziyet etme ve tahlillerini zaman geçmeden yaptır
senacım güçlü ol koyverme hemen,bi tahlilini falan yaptır inş temiz çıkacaktır canım duacınım..
Canım sende panik atak mı var nedır ehlıyet olayındada bunu yapmıstım daha ortada bısey yokken kendını üzüyorsun teshıs falanda yok ıhtımal oda ama tahlılını yaptır zor da olsa bakalım ne cıkacak sen guclu bır kadınsın boyle davranmak sana yakısmıyor canım
çamlıca polis lojmanları canım
ayyy inanmıyorum ablacım tmm bu çok kötü bi ihtimal seni anlayabiliyorum ama inan bana herşeyin dermanı dualardan ve sabırdan sakinlikten geliyor sen önce sakin ol sabret bol bol da dua et ki bizlerinde duaları üzerinde olacak.. kendini sakin tutmaya çalış bak çocukların seni böyle görürlerse daha kötü olurlar lütfen daha sakin ol ki çocukların senden daha kötü hale gelmesinler onlar senden güç alıp sana destek olacaklardır.. ne gerekiyorsa da yaptır hiç tedirgin olma allahım yardımcın olsun...
çok sağol canım söylediklerin için.. bende baya bi araştırdım düne göre korkum azaldı.. sanada geçmiş olsun
senacım seni daha tanıyalı3-4 hafta oldu ama bana herzaman umut ışığı oldun.. senin azmin beni de umutlandırdı herzaman. eğer şimdi sırf bi belirti yüzünden böyle yıkılırsan bir daha toparlayamazsın.. kan seviyeleri çok anaormal çıkıp da kankanserinden şüphelenilen bir akınımda hiç bişey çıkmadı.. kendini koyverme. her hastalığın belirtisi herkesde aynı değildir. belki bir parazit belki bağırsak düğümlenmesi ya da başka bişeyse hadi... ama sakın moralini bozma.. allah korusun o dediğin olsa bile derdi verenden dermanı bekleyeceksin....moral insan için herşeydir canım benim...senin içinde olduğun durumu biz sadece dışardan yorumluyoruz çok zor ama sen beynine söz geçir ne olur...
Üzme kendini canım...
Ortada bişey yok henüz.
Henüz evli bile değil...
Gençecik...
Senacım öncelikle tetkiklerinin güzel çıkmasına sevindim...Doktorun şüphelendiği şey konusuna gelince de sadece bi şüphe canım şimdilik...Doktor bile teşhisi tam koymamış niye şimdiden kendini üzüyosun???
Senin bu kadar çabuk kendini bırakmana hiç anlam veremedim...Sen bugüne kadar hepimize azminle motivasyonunla örnek oldun...Şimdi sana şunu hatırlatmak istiyorum...Nasıl ki kaçamak yapınca onun kilo aldırmayacağını düşünerek yiyorum kilo aldırmıyor diyordun ya bize,
şimdi de hasta olmadığını düşün ve hasta olmadığını görüceksin diyorum ben deTamamen psikolojik bişey bu...Ama şimdiden kendini böyle bırakmak yok...Belki de hiç ortada olmayan bişey için kendini bu kadar üzüyorsun
kız eryaman kaçıncı etap oralarda da güzel yer deniz yokta bahanemiymiş.
git göksu parkına mis gibi göletin etrafını turla bi güzel,ördeklerın sesını dınlersın müzıkte çalıyo ne güzel.
akşamları kocanı al git yürü biraz.
bak sopamı alıcam elıme haaaaa
hep bahane...
kankim benim insanlar dönem dönem bu korkuyu yaşarlar kendımden biliyorum.
2001 de babamı tümörden kaybettik bütün ablalarım abilerim ve ben hep aynı korkuyu yaşarız ya bizde de olursa.kaderde ne varsa o çekilir artık korkmuyorum.rabbim onu bana layık görmüşse vardır bi bildiği.
ceyla gölcüklü olayı beni çok etkilemişti.kadın 10 sene önce babasını pankreas kanserınden kaybedıyo.ve süreklı saglıgına dıkat edıyo.diyet yapıyo.süreklı chek -up yaptırıyo.
ama bunları yaptrması fayda etmedi.benımde babamı kaybedelı 10 yıl oldu bende başım döndüğünde bayılcak gibi oluyodum hep akılam gelıyodu.aceba?...korkular zaten bizi bu hale getirenler.
başımıza ne gelirse ya meraktan ya korkudan...
biraz teslım olmak lazım.
6.5 ay önce kızımı kaybettim düşünsene hayatta hep yaşayıp sevdıklerının acısını duymak sıra kımde aceba insan bunu düşününce bi tuhaf oluyo süreklı sevdıklerının ardından ağlamak ve onlara hasret duymak...bazen ölüm kurtuluştur.belkı yavrum kurtuldu dünyada çekeceği çok sıkıntısı vardı.
eşim hastanedeyken ona canını vermek istedi elimde olsa ıkınız yaşayın ben canımı vereyım dedı ama olmadı....
şu an olayın tazelığı senı olumsuz etkılemıs zaman içerisinde rahatlıycaksın inşalah bi sıkıntı yoktur.
her şey bi ihtşmal sonuçta.
yarın ölmeden yatagımızdan uyanıp yeni bir güne başlıyacak olmamız da bi ihtımal....
dr . lar biraz patavatsız oluyo her ihtımalı gözune soka soka söyluyolar .bılmıyorkı hasta bundan kötü etkılenecek.
hamıleyken dr . a gııtm yok dış gebelık olabılır ,boş gebelık olabılır....bütün ıhtımalleri saydı...
hiç biride olmadı normal bı hamılelgım oldu.
dr. lar böle 2+2=4 eder derecesınde olayları bütün herşeyıyle hastayla paylaşıyo.
belkı hiç alakası yok.hastalıklarda erken tanı çok önemlıdır.
sen iyi bi hastaneye gidip güzelce bu konuyu araştır.
netleşsın.eger varsa bı sıkıntı erkenden tadavıye baslarsın.
seni çok seviyoz kankam.morelını yuksek utut pimpiriklenme.
ehlıyet sınavında dıyodum ya sen bosver hoca strese gırsın ıyı ögretmek zorunda dıye...
o yüzden stres yapma rahat ol biraz...
hayat bu eğrisiyle dogrusuyla yaşıyoz işte yaşamak denirse tabiiiiiii
yani başımıza gelecek varsa her şekılde gelir.ben
maşş takdir etmek çok hoş.herşey de ve her şer gibi görünen şeyde vardır bir hayır.
tatlım öncelikle çok geçmiş olsun,ama daha sadece ihtimal üzerine bukadar perişan etme kendini...biliyorum şimdi davulun sesi uzaktan hoş geliyor diyeceksin belki ama...bende biliyorsun böbrek hastasıyım ve doğuştan doktor hatası yüzünden tek böbreğim çalışmıyor...o yüzden dik dur ve tek doktorla yetinme güzel bir gastro-enteroloji uzmanı bul ve birde ona kapsamlı bir tetkik yaptır ,mr çektir ve en önemlisi kolonoskopi yaptır,biraz sıkıntılı bir işlemdir ama dr.un abarttığı gibi dehşet bişey değil...o bölge lokal anestetikle uyuşturulup kameralı tüp ile giriliyor ve içerisi direk gözlemleniyor ve gerekirse biyopsi aynı tüpten alınıyor...ama dediğim gibi dr.biraz değil pat diye patavatsızlık yapmış...geçen ay dedeme tepeden inme kanser değerleri yüksek diye kanser araştırması yaptılar ve ailecek perişan olduk...meğerse karaciğer yetmezliği yani siroz teşhisi kondu ama senin gibi teşhis konana kadar akla karayı seçtik ve siroz çıktı diye derin bir oh çektikki bununda dönüşü yok...ama insan pisikolojisi işte....neyse demem o ki önce tetkiklerini yaptır ve metanetle sonuçlarını bekle bence bişey çıkmıycak GEÇMİŞ OLSUN CANIM
Canim yaaa bravooo seni tebrik ediyorum, masallahin var, azmine gayretine bayiliyorum, seni kendime ornek almak istiyorum, sei takip ediyorum ama senin gibi olamiyorum, bu hafta sonuda dahil olmak uzere bir kac gun yokum pazartesiden itibaren yolundan gidecegim sen ne yiyip iciyorsan bende onlari yiyip icip yaptiklarini yapacagim, senden birtek rica edecegim, yediklerini tam olarak saat kacta yiyorsun onlarida yazarmisin? Pazartesi gorusmek uzere.....
bana söyleyene baksende yememişsin içmişsin hııııı yerim seni
MENÜM
SBAH
4 çatal menemen , 1 bardak şekersiz çay , 1 dilim çavdar
ARA
kuru üzüm , küçük parça çikolata ( hayır diemiyorumm poff)
ÖĞLEN1 kase kuru fasulye , 1 bardak ayran , 1 kase salata
ARA
1 bardak şekersiz neskafe
AKŞAM
kızarmış biber , salata..
boll suu spor..
KIZLAR BU ARA SADECE MENÜMÜ YAYINLAMAK İÇİN GİREBİLİCEMM MALUMM SINAV.. SİZİNLE ZAYIFLAMAK GÜZELL AMA MALESEF.. SINAVDAN SONRA HAYATA TEKRAR DÖNÜCEM İNŞ...[/Q
güzel bir menükolay gelsin tatlım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?