70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

çok sağol canım söylediklerin için.. bende baya bi araştırdım düne göre korkum azaldı.. sanada geçmiş olsun

senacım seni daha tanıyalı3-4 hafta oldu ama bana herzaman umut ışığı oldun.. senin azmin beni de umutlandırdı herzaman. eğer şimdi sırf bi belirti yüzünden böyle yıkılırsan bir daha toparlayamazsın.. kan seviyeleri çok anaormal çıkıp da kankanserinden şüphelenilen bir akınımda hiç bişey çıkmadı.. kendini koyverme. her hastalığın belirtisi herkesde aynı değildir. belki bir parazit belki bağırsak düğümlenmesi ya da başka bişeyse hadi... ama sakın moralini bozma.. allah korusun o dediğin olsa bile derdi verenden dermanı bekleyeceksin....moral insan için herşeydir canım benim...senin içinde olduğun durumu biz sadece dışardan yorumluyoruz çok zor ama sen beynine söz geçir ne olur...

Üzme kendini canım...
Ortada bişey yok henüz.
Şüphe üzerine bu kadar üzüntü kendini harap eylemen neden?

Benim ailemin bir yanı kalpten diğer yanı kanserden gidiyor...
Babamı kanserden kaybettim...
İki hafta önce kuzenim kalpten vefat etti....
Bir hafta geçmeden dayımı da kaybettim...
Ne dayım kaldı ne amcam....
Şimdi ben benimde başıma gelecek diye kendimi harap mı edeyim?

Kızkardeşimin kalp hastası olduğunu öğrendik...
Henüz evli bile değil...
Gençecik...
Ona yüreğim ayrı üzülür....

Kader denen yolda başımıza gelenler hoş gelmişler...
Rabbim yardımcımız olsun...

Canım senın sıkıntında cokmus kayıpların ıcın basın saolsun hastalarınızada acil şifalar diliyorum

Senacım öncelikle tetkiklerinin güzel çıkmasına sevindim...Doktorun şüphelendiği şey konusuna gelince de sadece bi şüphe canım şimdilik...Doktor bile teşhisi tam koymamış niye şimdiden kendini üzüyosun???

Senin bu kadar çabuk kendini bırakmana hiç anlam veremedim...Sen bugüne kadar hepimize azminle motivasyonunla örnek oldun...Şimdi sana şunu hatırlatmak istiyorum...Nasıl ki kaçamak yapınca onun kilo aldırmayacağını düşünerek yiyorum kilo aldırmıyor diyordun ya bize,
şimdi de hasta olmadığını düşün ve hasta olmadığını görüceksin diyorum ben deTamamen psikolojik bişey bu...Ama şimdiden kendini böyle bırakmak yok...Belki de hiç ortada olmayan bişey için kendini bu kadar üzüyorsun

ankara da deniz olsa ben her gün giderim usanmadan

sende mi ankaradasıııınn
eryamandayım ben
şehir dışı sayılır :90:
sen nerde oturuyorsun
kız eryaman kaçıncı etap oralarda da güzel yer deniz yokta bahanemiymiş.
git göksu parkına mis gibi göletin etrafını turla bi güzel,ördeklerın sesını dınlersın müzıkte çalıyo ne güzel.
akşamları kocanı al git yürü biraz.
bak sopamı alıcam elıme haaaaa
hep bahane...

kankim benim insanlar dönem dönem bu korkuyu yaşarlar kendımden biliyorum.
2001 de babamı tümörden kaybettik bütün ablalarım abilerim ve ben hep aynı korkuyu yaşarız ya bizde de olursa.kaderde ne varsa o çekilir artık korkmuyorum.rabbim onu bana layık görmüşse vardır bi bildiği.
ceyla gölcüklü olayı beni çok etkilemişti.kadın 10 sene önce babasını pankreas kanserınden kaybedıyo.ve süreklı saglıgına dıkat edıyo.diyet yapıyo.süreklı chek -up yaptırıyo.
ama bunları yaptrması fayda etmedi.benımde babamı kaybedelı 10 yıl oldu bende başım döndüğünde bayılcak gibi oluyodum hep akılam gelıyodu.aceba?...korkular zaten bizi bu hale getirenler.
başımıza ne gelirse ya meraktan ya korkudan...
biraz teslım olmak lazım.
6.5 ay önce kızımı kaybettim düşünsene hayatta hep yaşayıp sevdıklerının acısını duymak sıra kımde aceba insan bunu düşününce bi tuhaf oluyo süreklı sevdıklerının ardından ağlamak ve onlara hasret duymak...bazen ölüm kurtuluştur.belkı yavrum kurtuldu dünyada çekeceği çok sıkıntısı vardı.
eşim hastanedeyken ona canını vermek istedi elimde olsa ıkınız yaşayın ben canımı vereyım dedı ama olmadı....
şu an olayın tazelığı senı olumsuz etkılemıs zaman içerisinde rahatlıycaksın inşalah bi sıkıntı yoktur.
her şey bi ihtşmal sonuçta.
yarın ölmeden yatagımızdan uyanıp yeni bir güne başlıyacak olmamız da bi ihtımal....
dr . lar biraz patavatsız oluyo her ihtımalı gözune soka soka söyluyolar .bılmıyorkı hasta bundan kötü etkılenecek.
hamıleyken dr . a gııtm yok dış gebelık olabılır ,boş gebelık olabılır....bütün ıhtımalleri saydı...
hiç biride olmadı normal bı hamılelgım oldu.

dr. lar böle 2+2=4 eder derecesınde olayları bütün herşeyıyle hastayla paylaşıyo.

belkı hiç alakası yok.hastalıklarda erken tanı çok önemlıdır.
sen iyi bi hastaneye gidip güzelce bu konuyu araştır.
netleşsın.eger varsa bı sıkıntı erkenden tadavıye baslarsın.
seni çok seviyoz kankam.morelını yuksek utut pimpiriklenme.

ehlıyet sınavında dıyodum ya sen bosver hoca strese gırsın ıyı ögretmek zorunda dıye...
o yüzden stres yapma rahat ol biraz...
hayat bu eğrisiyle dogrusuyla yaşıyoz işte yaşamak denirse tabiiiiiii
yani başımıza gelecek varsa her şekılde gelir.ben

maşş takdir etmek çok hoş.herşey de ve her şer gibi görünen şeyde vardır bir hayır.

Son düzenleme:

vay sen biliyon buları heee
göksu ya 5 dk uzaktayız canım biz
spor salonuna gidiyorum ben yürüyüşümü ihmal etmiyorum
bizim göksu da güzel yazın gideriz mutlaka 2 güne bir
ama denizin yerini tutmaz canım yaa

canım çok büyük geçmiş olsun ...insanın ailesinin başına böyle şeyler gelince eli ayağı kesiliyor,kolay değil allah şifa versin

sen kimi kandırıyon biliyom tabi oraları .
ahh ahh ne anılarım var göksu da ....
o salıncaklarda salllanıp semaverde çay mı içmedım.
açık büfe miss gibi kahvaltı mı yapmadım...
orayı aşkitomla az mı turladım..
zırt pırt mangala ordayız zatii..
kıs hava güzel git her gün misler gibi...
yürüyüşünü yap.
ankarada deniz yok dıye hiç üzülüp ağlamadım bacım var olanı degerlendır.ben hep göksuyla yetındım.
bı de harıkalar dıyarındakı yapay gölet.yunusla bıle gezdık o azcık suda.hehe

tatlım öncelikle çok geçmiş olsun,ama daha sadece ihtimal üzerine bukadar perişan etme kendini...biliyorum şimdi davulun sesi uzaktan hoş geliyor diyeceksin belki ama...bende biliyorsun böbrek hastasıyım ve doğuştan doktor hatası yüzünden tek böbreğim çalışmıyor...o yüzden dik dur ve tek doktorla yetinme güzel bir gastro-enteroloji uzmanı bul ve birde ona kapsamlı bir tetkik yaptır ,mr çektir ve en önemlisi kolonoskopi yaptır,biraz sıkıntılı bir işlemdir ama dr.un abarttığı gibi dehşet bişey değil...o bölge lokal anestetikle uyuşturulup kameralı tüp ile giriliyor ve içerisi direk gözlemleniyor ve gerekirse biyopsi aynı tüpten alınıyor...ama dediğim gibi dr.biraz değil pat diye patavatsızlık yapmış...geçen ay dedeme tepeden inme kanser değerleri yüksek diye kanser araştırması yaptılar ve ailecek perişan olduk...meğerse karaciğer yetmezliği yani siroz teşhisi kondu ama senin gibi teşhis konana kadar akla karayı seçtik ve siroz çıktı diye derin bir oh çektikki bununda dönüşü yok...ama insan pisikolojisi işte....neyse demem o ki önce tetkiklerini yaptır ve metanetle sonuçlarını bekle bence bişey çıkmıycak GEÇMİŞ OLSUN CANIM

bana söyleyene baksende yememişsin içmişsin hıııııyerim seni

öyle hemen moral bozmak yok sorun varsa çözüm de vardır önce moral

senacığım dur hemen kendini salma canım kesin teşhis konmamış ki öyle bile olsa bu hastalıkta moral önemli ve sen çok güçlü bir kadınsın biz inanıyoruz canım

Dur bi canım ya daha birşey yok ki şüphe hep olabilir sonuç önemli doktorlar maalesef insanı çok telaşlandırıyorlar

cnm sakin ol daha net bişey yokk üzme kendini herşeyin biçaesi vardır. ama ihmal etme tahlilini yaptır cnm

senacım güçlü ol koyverme hemen,bi tahlilini falan yaptır inş temiz çıkacaktır canım duacınım..

teşekkürler kızlar zaman ayırıp hepiniz bişeyler yazmışsınız çok saqolun..
sudem
msn lütfen..

yazarım tatlımda herkesin metabolizması farklı bide ben çalışıyorum...
mesela hemen yazayım:
uyanınca dediğim st:06.30
sabah:08.30
ara:10-10.30
öğle:12
ara:15-16 arası
akşam:17.30da işten çıktığım için ancak 18.30 oluyor
spor:19.30-20.30 arası oluyor evde yapıyorum
ama akşam arasını biraz geciktirip genelde en geç 18 de spora başlamış oluyorum iş yerim eve arabayla 5 dk.o yarım saattedeçocukların yemeklerini hazırlayıp sofraya oturtuyorum ben doğru koşu bandına işte böyle akşam son arada 21-22 arası oluyor ve engeç 23 de yatıyorum hafta içi

Son düzenleme:
kızlar bugün regl oldum inş.yarın tartıda çok farketmez

menümü bildireyim
uyanınca:
2 kuru kayısı,bir bardak su
sabah:
1 poça,bir kupa ıhlamur
ara:
bir kupa lipton form plus limonlu
bir kupa yaban mersini çayı
öğle:
az pors.makarna salatası,bir bardak siyah şekersiz çay
ara:
bir kupa narlı çay
akşam:
az pors tavuk haşlama,bir kase yoğurt
SPOR:yok çünkü regl oldum
gün boyu 2 lt. su içtim

MENÜM
SBAH
4 çatal menemen , 1 bardak şekersiz çay , 1 dilim çavdar

ARA
kuru üzüm , küçük parça çikolata ( hayır diemiyorumm poff)

ÖĞLEN1 kase kuru fasulye , 1 bardak ayran , 1 kase salata

ARA
1 bardak şekersiz neskafe

AKŞAM
kızarmış biber , salata..

boll suu spor..
KIZLAR BU ARA SADECE MENÜMÜ YAYINLAMAK İÇİN GİREBİLİCEMM MALUMM SINAV.. SİZİNLE ZAYIFLAMAK GÜZELL AMA MALESEF.. SINAVDAN SONRA HAYATA TEKRAR DÖNÜCEM İNŞ...

DİYETİ SABOTE EDECEK 10 DAVRANIŞ

Hızlı yemek: Hızlı yemek yeme yarışmaları dışında rekor kırmak istermişçesine hızlı yemek yemenin kimseye yararı yok. Hızlı yaşam ve iş çevremiz hepimizi aceleci kişiliklere çevirmiş olsa da yemek zamanı kişiye özeldir. Her öğün yavaş ve küçük lokmalar halinde tüketilmelidir.

Öğün atlamak Aaştırmalar kahvaltı yapmayanların yapanlara oranla daha kilolu olduklarını gösteriyor. Öğün atlayarak daha başarılı kilo verilecektir yönünde yanlış bir inanış var. Ancak gerçek şu ki günde 3 öğünden az yiyenler gün sonunda çok daha fazla kalori alır. Güne kalorisi dengeli, lif oranı yüksek, besleyici bir öğünle başlayıp, az az ve sık sık beslenmeye devam edin.

Sıvı nasıl deyip geçmek: Alkol, kremalı tatlı kahveler, meyve konsantreleri, şekerli çaylar ve meşrubatlar sinsice kilo alımını hızlandırabilecek besin değeri düşük ve yüksek kalorili içeceklerdir. Yapılan bir çalışma amerikalıların günlük kalorilerinin ortalama yüzde 21’ini meşrubatlardan aldıklarını gösteriyor. İçecekler tokluk duygusu vermediğinden daha fazla yemeye teşvik eder. Unutmayın küçük değişiklikler büyük kalori tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir.

Büyük porsiyonlar: Mide doygunluğundan çok göz doygunluğuna dikkat edin. Restoranlarda izlediğimiz reklam ve filmlerde büyük ebatlarda yenen yemekleri görmeye alışan beynimiz evde’de bu ebatları aramaya yönelebilir. Öncelikle mide kapasitenize uygun makul porsiyonlarda yemeği ekstra büyük menüler seçmemeyi restoranların küçük bir ekstra ile verecekleri promosyonlara hayır demeyi öğrenin. İhtiyacınızdan fazlasını yemeyin ve yemek sonrası duyabileceğiniz rahatsızlığı anımsayın.

Sağlıksız ekstralar: Diyet yapmanın salata ve sebze yemek ile diyet kola içmekten ibaret olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Güzelliğin zayıf olmaktan geçtiği inancının yaygın olduğu günümüzde değişen yemek kültürümüz restoran mönülerinde salataları ana yemek olarak görmeye başlamamıza neden oldu. Ancak eklenen ekstra soslar ve malzemelerle mükellef bir ana yemeğin kalorisine ulaşabilecek salatalarınızı doğru süslemeniz gereğini unutmayın.

Şuursuzca yemek: Şuursuz yemek yeme adeta bir hafıza kaybı yaşayıp bilinçsizce bulunan yemeklere saldırmaktır. Yemek yemek nefes almak gibi kişilerin fizyolojik ihtiyaçları için vazgeçilmez bir ihtiyaçtır ve zevk alma duyusu olarak kullanılmamalı. Her ekstra kaçamağın karın ve bel bölgenizde çıkacak ekstra katlar olarak size döneceğini unutmayın.

Şok diyetlere itibar etmek: Büyük vaatlerle hızla yayılan medyatik diyetlerin başında düşük karbonhidrat içeriği olan programlar geliyor. Özellikle amerikan halkının 10 milyondan fazlasının kalbini feth eden bu diyetler uzun vadede baş ağrısı, mide bulantısı, sersemlik ve kendini yorgun hissetme halleri yaratabilir. Bu tarz tek tip kalori kısıtlı diyetler uzun vadede kişilerde kalori atakları yaratarak, yoğun kalorili besinlere saldırılara neden olabilir. Bu nedenle en doğru yanıtı kişiye özel diyetlerle alabilirsiniz.

Nasılsa kilo veremiyorum demek: Tartı ibresi düşüşü göstermeyince pek çok kişi hemen çok ciddi kalori kısıtlamaları yaparak kilo kaybı sağlamaya çalışır. Oysaki günlük alınan kaloriyi çok fazla düşürdüğümüz zaman vücut direnç gösterebilir ve yağ kaybı yavaşlayabilir. Bu durumda enerji alımını düşürmekten çok, harcamayı artırmak daha faydalı bir etki yaratacaktır.

Dışardan yerken ipin ucunu kaçırmak: Yemek fizyolojik ihtiyacımız olduğu kadar aynı zamanda sosyal içerikli keyif alınan bir ihtiyaçtır. Özellikle kadınların çalışma hayatına daha fazla dahil olması dışarıda yemek yeme sıklığını da artırdı. Buradaki en önemli nokta her dışarıda yemek olayını şölene çevirmemek makul ve doğru seçimler yaparak diyet yolundaki başarı ivmesini düşürmemektir.

Kendinize inanmamak: Merdivenin en uç noktasını görmek zorunda değilsiniz. Önemli olan her adımda hedefe yaklaşıyor olduğunuzu bilmekte. Diyetinizdeki sinsi hataları bertaraf ederek hedefe ulaşmak için küçük başarılardan keyif almalı. Takdir etmeli ve kendinize inanmalısınız.

Ne yapmalısınız: Kendi kendinizi test edin. Diyetmi yapıyorum yoksa diyette olduğumu mu sanıyorum diye kendinize sorun. Uzman kontrolünde diyet yapmayan kişiler zayıflama süreçlerinde almaları gerekenden fazla kalori alıp kendilerini diyet yapıyor sanabilirler. Bunun için diyetinizin size özel olduğundan emin olun.

Kendi kendinizin diyet polisi olmaya çalışın. Diyette olduğunuzu düşünmeyin. Kalorileri ve diyet yemeklerini düşünmekten çok beslenme biçiminizde yapmakta olduğunuz hataları ve size kilo aldıran suçluları tespit etmeye çalışın. Sürekli diyette olduğunuzu düşünmek yemeğe karşı kuşkucu olmanıza yeme atakları geliştirmenize ve erken havlu atmanıza neden olabilir.

Başarı hikayelerini okuyun. Kendi beslenme hatalarınızdan olduğu kadar başkalarının hatalarından ve başarılarından da dersler almaya çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…