gunaydın kızlar..
bomba gibiyım sabah yarım kilo gitmiş gördüm kendimi:) çok mutlu oldum..hafta sonu kaçamak yapmazsam pazartesiye ben de eksik girecem..
akşam küçük porsiyon karnabahar ve biraz melemen yedim çay içtim + 2 dilim kepek ekmek..
şimdi de bir küçük simit + domates+ peynir+3 zeytin +çay..(ay böyle sayınca ne çok ama bi lokmada bittiler)
sirkeli su olayını sabah akşam yapmaya başladım..ama midemi ağrıtıyor içince kızlar.. ben balsız içiyorum gereksiz kalori yapar.. sadece su ve sirke..
bir de gunde 1 litre su içmeye başladım ondan yarım kilo farketti valla..
memleketin kollarını açtı bekliyor seni cnm vaktin olursa iş yerime gel 1 çay kahve ikram edeyim sana cnm hem tanışırız valla vaktin olursa beklerim....
valla canım bende ya yinemi ya diye diye kalktım koşa koşa geldim geç kalıyordum hehe :):sm_cool:
internette gezinirken bir yazıya rasladım paylaşmak istedim =)
Ve, hızlı kilo kaybeden bir diyete niyetlenenlere ya da böylesi bir
diyeti yapmakta olanlara basit bir hesap öneriyorum: bedenden bir kilo
yağ kaybı eksi 7000 kalori anlamına geliyor. (1 gram yağ 9 kaloriye
eşittiir, ancak yağ hücresinin içerdiği su da kaybedileceğine
göre, uzmanlar hesaplarını 1 kilo yağ eşiittir 7000 kalori olarak
yaparlar). Günümüz koşullarında bir bayan için (ortalama ve
istatistiki değerler olduğunu unutmayalım) yaklaşık 2000-2200
kalori, bir erkek için (yine ortalama tabii) 2500-2800 kalori günlük
toplam kalori harcaması hesaplandığına göre...
Bir haftada 3-4.. 5 kilo vermek ne anlama gelir. Örneğin haftalık
toplam harcamaları (2000x7=) 14000 kalori olan biri haftada 3 kilo
(7000x3=21000 kalori) kaybedebilir mi? Verdim, ben becerdim, diyenler
acaba gerçekten yağ stoklarını mı azaltmıştır? Yoksa
zayıflayayım, derken bol su kaybedip, üstelik protein stoklarını,
yani kaslarını eriterek... boş yere mi sevinmiştir? Üzerinde biraz
düşünmeye deymez mi? [/QUOT
verdiğin bu faydalı bilgi için çok teşekkürler canım,bu hesaplamaya göre benim 5-6 günde 1 kilo vermem lazım tabi eğer metabolizmamda bir sorun yoksa.
şöyleki ben günde 1000 kalori alıyorum aslında almam gerekn 1809,cepte var 809 kalori+ hergün 500 kalori yaktığım bir sporla uğraşıyorum günde eder 1309 kalori madem 1 kilo vermek için 7000 kalori harcamak gerekirmiş o zaman 7000/1309 :5,3 gün eder yani bu tempoya gidersem 5-6 günde 1 kilo vermiş olmam lazım.
ay bu matematik hesabına bayıldım kızlar,doğruluğunu pzt günü göreceğiz eğer 78,5 kg ya düşmüşsem formül doğrudur.kaydirigubbakcemile3
latte ciğim seni takip ediyorum,en az 1 kilo vermiş olcaksın pazartesiye,güveniyorum sana.sakın kaçırma haftaonu ok?
internette gezinirken bir yazıya rasladım paylaşmak istedim =)
Ve, hızlı kilo kaybeden bir diyete niyetlenenlere ya da böylesi bir
diyeti yapmakta olanlara basit bir hesap öneriyorum: bedenden bir kilo
yağ kaybı eksi 7000 kalori anlamına geliyor. (1 gram yağ 9 kaloriye
eşittiir, ancak yağ hücresinin içerdiği su da kaybedileceğine
göre, uzmanlar hesaplarını 1 kilo yağ eşiittir 7000 kalori olarak
yaparlar). Günümüz koşullarında bir bayan için (ortalama ve
istatistiki değerler olduğunu unutmayalım) yaklaşık 2000-2200
kalori, bir erkek için (yine ortalama tabii) 2500-2800 kalori günlük
toplam kalori harcaması hesaplandığına göre...
Bir haftada 3-4.. 5 kilo vermek ne anlama gelir. Örneğin haftalık
toplam harcamaları (2000x7=) 14000 kalori olan biri haftada 3 kilo
(7000x3=21000 kalori) kaybedebilir mi? Verdim, ben becerdim, diyenler
acaba gerçekten yağ stoklarını mı azaltmıştır? Yoksa
zayıflayayım, derken bol su kaybedip, üstelik protein stoklarını,
yani kaslarını eriterek... boş yere mi sevinmiştir? Üzerinde biraz
düşünmeye deymez mi? [/QUOT
verdiğin bu faydalı bilgi için çok teşekkürler canım,bu hesaplamaya göre benim 5-6 günde 1 kilo vermem lazım tabi eğer metabolizmamda bir sorun yoksa.
şöyleki ben günde 1000 kalori alıyorum aslında almam gerekn 1809,cepte var 809 kalori+ hergün 500 kalori yaktığım bir sporla uğraşıyorum günde eder 1309 kalori madem 1 kilo vermek için 7000 kalori harcamak gerekirmiş o zaman 7000/1309 :5,3 gün eder yani bu tempoya gidersem 5-6 günde 1 kilo vermiş olmam lazım.
ay bu matematik hesabına bayıldım kızlar,doğruluğunu pzt günü göreceğiz eğer 78,5 kg ya düşmüşsem formül doğrudur.kaydirigubbakcemile3
ben de araştırma yaptığım sırada 3500 kalorinin bir kiloya denk olduğunu görmüştüm, yani günde 500 kalori eksik alırsanız haftada bir kilo vermeniz mümkün:)
ben bunun en az 200ünü yürüyüş olarak yakıyorum çok mutlu oluyorum, hem vücudum şekle giriyor kilo verdikçe, bu sabah tartı yalan söylemiyorsa 800 gr daha gitti benden, pazartesiye ne kaldı kızlardelikafadulden
kızlar diyete özel yaptığınız farklı yemekler var mı?
normal yemeklerde yağı azaltmak dışında?
ben de araştırma yaptığım sırada 3500 kalorinin bir kiloya denk olduğunu görmüştüm, yani günde 500 kalori eksik alırsanız haftada bir kilo vermeniz mümkün:)
ben bunun en az 200ünü yürüyüş olarak yakıyorum çok mutlu oluyorum, hem vücudum şekle giriyor kilo verdikçe, bu sabah tartı yalan söylemiyorsa 800 gr daha gitti benden, pazartesiye ne kaldı kızlardelikafadulden
ayy ne güzel tatlım darısı başıma,gerçi kendimi tutamayıp sabah tartıldım 500 gr eksiktim ama belli olmuyor geçen haftada eksideyken pzt biranda kilo almış gödrüm kendimi bu nedenle pzt ye kadar sevinmek yok bana kaydirigubbakcemile3
ayy ne güzel tatlım darısı başıma,gerçi kendimi tutamayıp sabah tartıldım 500 gr eksiktim ama belli olmuyor geçen haftada eksideyken pzt biranda kilo almış gödrüm kendimi bu nedenle pzt ye kadar sevinmek yok bana kaydirigubbakcemile3
ay o zaman ben de sevinmeyeyim hemen, bi pazartesi gelsin o zaman sevinirim inşallah:1rolleyes:
else cim,mesela fırında kabak yapabilirsin çok lezzetli,kabakların üzerine domates ve yağsız dil peyniri rendeleyip fırına veriyorsun,hem kalorisi çok düşük hemde çok lezzetli oluyor.birde tavuk etini (göğüs derisiz kısım) teflon tavada pişirip ocaktan almama 5 dk kala üzerine tuzu azaltılmış soya sosu döküyorum buda çok lezzetli oluyor.
ay o zaman ben de sevinmeyeyim hemen, bi pazartesi gelsin o zaman sevinirim inşallah:1rolleyes:
ama hafta sonu 3 lahmacun ve sucuk yemiştim sabah kaydirigubbakcemile3 demekki neymiş hafta sonu kaçırmamak lazımmış yerimseniben
bende karnıbarahrı haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve pulbiber döküyorum,gayet doyurucu oluyor,kendinizi çok aç hissettiğiniz günlerde yapabilirsiniz,sıcak yenmesi tavsiye edilira.s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?