70-79 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

bu arada eşim nette görmüş, karatay diyeti kitabını aldırdı okuyayım diye.. prof dr canan karatayın..
daha yeni başladım başı sıkıcı ama hemen göz gezdirdim kitaba,sonunda özet geçmiş 3-4 sayfa..
bikaç şeyi yazayım mı genel olarak:
-tatlandırıcı yok
-üzerinde diyet yazan kurabiye,çikolata,şeker vs yok
-diyet ve gazlı içecek yok
-aşırı meyve veya meyve suyu yok
-bal,reçel,pekmez yok
-mısırözü-ayçiçek yağları yok
-doğal tereyağ-zeytinyağı,günde 2 yumurta,kuruyemiş,et,balık en önemlisi de spor tavsiye ediliyor...
beni en çok kuruyemiş bölümü etkiledi serbestmiş fındık fıstık,tabii abartmadan,bi de her gün doğal tereyağında 2 yumurta haşlanmış veya omlet veya menemen serbest

1200 Kalorilik Diyet

Bu diyetle ayda ortalama dört – beş kilo vermeniz mümkün. Tabii diyeti uygularken bol bol su içmeyi ve yürüyüşler yapmayı ihmal etmemeniz gerekiyor. İyi diyetler...

1. gün
Kahvaltı
30 gram beyaz peynir, iki ince dilim light ekmek, bir adet domates ve iki salatalık

Ara öğün
100 gram meyve

Öğle
Bir kase sebze çorba, bir adet ızgara derisiz tavuk budu, iki yemek kaşığı zeytinyağlı ayşe fasulye, bir kase yoğurt ve salata

Ara öğün
100 gram light süt, 100 gram meyve

Akşam
Sekiz yemek kaşığı etli sebze yemeği, iki yemek kaşığı makarna, 100 gram ligh yoğurt ve salata

2. gün
Kahvaltı
Bir bardak portakal suyu, bir adet yağsız tost, bir domates ve üç yeşil biber

Ara öğün
100 gram meyve

Öğle
Bir kase mercimek çorba, 180 gram ızgara köfte, yarım haşlanmış patates, bir tabak az yağlı salata

Ara öğün
Bir su bardağı patlamış tuzsuz mısır

Akşam
Balık serbest, iki kibrit kutusu helva ve salata

3. gün
Kahvaltı
20 gram kaşar peynir, bir dilim light ekmek, bir çay kaşığı reçel

Ara öğün
100 gram meyve

Öğle
Üç kalem pirzola, iki kaşık zeytinyağlı prasa, bir kasa cacık

Ara öğün
150 gram light süt, altı adet fındık veya ceviz

Akşam
Bir karnıyarık (yağsız), iki kaşık bulgur pilavı, 150 gram yoğurt

4. gün
Kahvaltı
İki yumurta ile menemen, bir dilim light ekmek

Ara öğün
150 gram meyve

Öğle
Yedi yemek kaşığı kıymalı, pirinçli ıspanak, iki kibrit kutusu peynirli börek, 100 gram light yoğurt ve salata

Ara öğün
150 gram meyve

Akşam
Karışık ızgara serbest, az yağlı salata

5. gün
Kahvaltı
İki sosis ızgara, bir dilim light ekmek ve salatalık

Ara öğün
150 gram meyve

Öğle
Bir kase domates çorba, 200 gram bonfile ve salata

Ara öğün
İki yemek kaşığı kısır

Akşam
Sekiz yemek kaşığı kıymalı kabak, 200 gram light yoğurt, bir dilim light ekmek ve yağsız salata

6. gün
Kahvaltı
400 gram light süt, iki çorba kaşığı müsli, 100 gram meyve ve salata

Ara öğün
100 gram meyve

Öğle
Bir buçuk porsiyon yağsız tavuk döneri, bir bardak ayran ve salata

Ara öğün
200 gram meyve

Akşam
100 gram beyaz peynir, 400 gram karpuz ve salata

7. gün
Kahvaltı
20 gram sucuk, bir yumurtala sucuklu yumurta, bir dilim light ekmek ve salata

Ara öğün
100 gram meyve

Öğle
Bir tabak yağsız spagetti makarna (sos olarak domates püre kullanılabilir) ve yağsız salata

Ara öğün
150 gram meyve

Akşam
Beş yemek kaşığı etli kuru fasulye, iki yemek kaşığı pilav, 100 gram light yoğurt ve salata
ALINTIDIR
KIZLAR BÖYLE Bİ DİYET LİSTESİ BULDUM NETTE BİR BAKSANZA NASIL ACABA

Son düzenleme:
çorba olarak tarhanaya yüklenme canım bağırsakları sıkıyor muhallebiyi sulu yaparsan ye derim ben zaten başka bişey yemicen şekeri onu karşılar merak etme komposto içebilirsin kayısı kompostosu içersen şeker katmak zorundada kalmazsın yemeklerin suyunuda içebilirsin geçmiş olsun şimdiden

Kızlar mrhaba yoğunum biraz bu hafta eğitimimiz var birde 2 gün baska bırımde calısıcam bura dah ayogun haftasonu da okudum ama yazmaya fırsatım olmadı.doktora gıttım perşembe günü fizik tedaviye başlıycam inşallah 3 hafta inşallah sıkıntılarımdan kurtulurum doktora sordum yürüyebilir miyim diye yarım saat ve düz yolda dedi.daha önceden bıkac kez yokuslu yold ayürümüştüm zorlamısım demek ondan agrılarım fazlalaşmış.ve mekik ve benzerı hareketler yasak bana böyle işte cts aynı kılodaydım dün ablamlar geldı kahvaltıya kactı dengesız oldu bugunde tartılmadım wc ye gıtmedım dıye yarın tartılcam bakalım durumlar nasıl.benıde her gören nası zayıflamıssın boyun uzun yeter felan dıyolar yok dıyorum bı 5 kılo daha gıtse süper olcak

ayran falanda yasakmı un çorbası var tanesiz, patates çorbası püre yapılıyo tanesi yok süzme mercimek yine tanesiz karpuz falan yiyebiliyosanda olur sulu sonuçta aklıma gelen bunlar cnm

aşağıya yazdıklarım çıkmamış bidaha yazıyım dedim aşağıda

Son düzenleme:
kızlar merhabalarrrrrrrr
oy oy daha çok işim var benim evde ya daha yaprak saıcam dolma yapıcamda ayıptır söylemesi
neyse saat 5e kadar yetiştirmem gerekiyo bide başımda benim oğlan bas bas bağırıyo uyucem diye mızıklıyo süt süt diye başımın etini yedi ya ben gidiyorum akşama girerim aşkitom ezele bakarken pc bana kalıyo heheheh

canım benim bende dinletim seda sayanda o kadını karatay diyetinde hiç hoşuma gitmeyen şeyler var valla kimseye tavsiye etmem ne bu ya onu yeme bunu yeme ne yiycez biz anlamadım
kepek ekmeğide yasak hiç ekmek yemicekmişiz tamam ekmek ii değil belki ama hiç ekmeksizde olmuyoooo
neyse size kalmış yinede ama canım kuruyemişi fazla kaçırma bakalım serbest dedi diye baksana hem yağ var içlerinde hemde çok kalorili olabiliyo bazıları dikkat et bye:79:

Son düzenleme:

Başkent unıversıtesınde kolonoskopıye gelmeden once bunlardan uzak durun dıyerek asagıdakılerin lıstesı verilmiş; ama ben gerıye corbadan baska kalan bısı goremıyorumm :44::44:
galıba 2 gunluk zorunlu ama birazcık saglıksız bı dıyete maruz kalmanız gerekıcek ama sonucta bu da saglık ıcın Allah kolaylık versinnn ben de tarhana, yogurt, mercimek gıbı ya da brokoli patates gıbı blendardan gecırılecek corbaları önerebiliyorum sadece

UZAK DURULMASI GEREKEN BESİNLER
Salça ve salça ilaveli besinler, baharatlar ve çeşni vericiler
Taze ve konserve sebzeler ve sebze suları (tüm etli ve zeytinyağlı sebze yemekleri ve salatalar)
Taze ve konserve meyve ve meyve suları (Hazır ve taze sıkılmış meyve suları)
Kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya, soya fasulyesi, kuru bakla
Kepek ekmeği, çavdar ekmeği, tam tahıl unundan yapılmış besinler
Kepekli bisküviler
Form bisküvileri
Bulgur, patates, mısır
Süt, yoğurt, ayran, kefir, kaymak,krema, tereyağ, margarin
Sütlü tatlılar
Şerbetli tatlılar
Kuruyemişler (fındık, fıstık, ceviz, leblebi&#8230
Kuru meyveler(kuru kayısı, kuru üzüm, kuru erik, incir, yaban mersini&#8230
Kurutulmuş sebzeler
Sucuk, salam, sosis, sakatatlar
Et suyu ve tavuk suyu
Zeytin

Son düzenleme:

hakkında hayırlısı olsun canım..inşallah herşey istediqin gibi olur

karbonhidrat diyetinin özelliklerine benziyor..

pilavlar neden akşam öqünlerinde verilmiş acaba..ayrıca yine bazı akşam öqünlerinde ekmek var..listeye komple gözattıqımızda bazı öqlen ve akşam öqünleri çok fazla verilmiş..bazılarıda çok güzel..ama kesinlikle 70 kilonun altında olanlar için uygulanabilecek bir liste deqil..80 ve üzeri diyelim..

teşekkürederim cnm..muhallebi komposto meyvasuyu içmeyi düşünmüyorum çünkü şekerli gıdalar..zaten bunlarla doyulmaz..off ya ne yicem ben :84::84:

arzucum yaza fit olarak göz kırpmış bulunmaktasın..sen saqa sola bakma ver 5 kilonuda..biraz önce alt komşum baya bir fırçaladı beni yeter artık daha nerenden vereceksin diye..biz hedefimize ulaşalım cnm..önemli olan bizim düşüncelerimiz bu arada geçmiş olsun tatlım

ayran falanda yasakmı un çorbası var tanesiz, patates çorbası püre yapılıyo tanesi yok süzme mercimek yine tanesiz karpuz falan yiyebiliyosanda olur sulu sonuçta aklıma gelen bunlar cnm

canım un çorbası kilo aldırır patatestede çook karbonhidrat var hem püre tek başına insanın midesini bulandırır süzme mercimek olur ama sonuçta tanesiz olacak dediler onun içinde tane var sadece süzdüqümüz için görünmüyor..sorun olurmu acaba..saqlıkçılar bir el atın sevabına süzme mercimek tanesiz çorba niyetine geçermi deryaaa emine ablaaaaa....

sena ablacım kırmızı mercimek çorbasınıda mikserden geçirince tanesiz oluyo ondan yiyebilisin sonra tarhana çorbasıda var onuda çok pişirirsen tanesi kalmıyo dene bence hem kilo aldırıcak bişey de yok

Son düzenleme:

teşekkür ederim canım aç kalıcam anlaşıldı

KIZLARRRRR
bugün bnm size danışma günüm düqün için elbise almak istiyorum..ama beqenemiyorum bir türlü..biraz önce biyerde gördüm çok beqendim..elbise siyah satenden yere kadar uzun..etekleri kiloş geliyor..omuzdan aşaqı hafif sarkık kolu var..elbisenin iki rengi var..ilk danışacaqım şey hangi renqi almam konusu..elbselerin ikiside siyah satenden yapılmış..üzerinde kocaman çiçekleri var..birinin çiçekleri kırmızıı beyazlı diqeride grili..ben esmer bir hatunum..sizce hangi renk daha güzel..ikinci sorucaqım şeyde elbise kolsuz olduqu için üzerine siyah bolero giymeyi düşünüyorum..eşarbımı ne renk alsam düz renkmi alsam desenlimi :26: ne dersiniz :44:

Son düzenleme:
ya uuuffff neden kimse konuşmuyo canım sıkıldı alışmışım şen şakrak doludolu olmasına ama bugün nedense sesiz herkes:84::84: bu arada şu ifadeye bayılıyorum ya

ben geldim akşama kadar burdayım sen anlat ben dinelyim seni
sen önce dilini düzgün kullanmayı öğren, ondan sonra gel laf at bana.

baq sn dha fasla knushma okey miiii!!!!!!!
hahahha çok güldüm yazdığına
hakikaten böyle konuşanlar var

aynen bende artılardayım
bildirimimde artıdaydı zaten
ama bugün düzenli beslendim yarına en kötü ihtimal bildirim kiloma gelirim
sende normal beslenirsen sorun olmaz sanırım

kendime ceza verdim öğlen bol salata ve 1 kepçe tarhana çorbası içtim

ceza mı
o benim normal öğünüm kız
tatlım babamda yaptırdı geçen haftalarda
temiz çıktı çok şükür
sende de sorun çıkmadan gidip geleceksin inşallah canım
sıkıntı etme kendine

kuruyemişi ara öğünlerde bende dahil bi kaç arkadaş yiyor canım
ama mesela 5 fındık 3 badem gibi
kocaman bi kase falan değil
3er 5er

senacım benim annemde kapalı olduğu için az çok ondan deneyimim var
o da esmer sen gibi
açık renkler daha çok yakışıyo
o yüzden siyah üzeri kırmızı beyazlı elbise sanki daha iyi olur gibi
ona uygun eşarpta düz bi renk alman lazım
hem elbise desenli hem eşarp olmaz gibi sanki

selammm kizlarr bugünkü yediklerim sabah 1 cappucino 1 bardak 5i1 yerde ögleye dogru siyah ekmekte sucuklu ve kasarli domatesli tost...baskada bisey yemedim daha arada bikac kiraz attim agzima okadar..bakalim aksam daha belli degil

bende yazayım bugün ki menümü

kalkınca
1 form çayı

kahvaltı
2 dilim ekmek
biraz peynirle yağsız omlet
4 zeytin
1 küçük domates
açık şekersiz çay

ara
kahvaltıyı geç yaptığım için yok

öğlen
1.5 kase kadar çorba
1 küçük su

arada
yarım dilim kek
1 form çayı

akşam
müsli yemeyi planlıyorum
yada salata

şimdiye kadar 1.5 litre su içtim
akşama kadar 2 litre olur sanırım

yarım saat yürüyüş yapabildim yağmur yüzünden

inşallah canım.baban ne yedi kolonoskopi öncesi:26:

bolero siyah olacak cnm..eşarp ne renk olmalı..:44:

bence kırmızılı beyazlı güzel olur eşarp tek renk olsun çünkü elibse yeterince desenli tabi nacizane fikrim bu

elbise siyah sonuçta hoşuna gideni al içine sinmeli giydiğin tabi kırmızı ve beyazın uyumuda hoş durur birde abiye kıyafetin üstüne desenli eşerp olmaz düz renk almalısın elbisen düz bile olsa abiye kıyafetlerde desenli eşarp olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…